Положиха края на ядрената енергетика на България!

Първанов: АЕЦ "Белене" можеше да бъде най-мощната антикризисна мярка
Обновена: 29 мар 2012 21:57 | 29 мар 2012 21:43, Бойчо Попов
294
 Положиха края на ядрената енергетика на България!
Снимка: архив Булфото

 Енергийната политика на правителството е пълен провал, каза бившият президент Георги Първанов по време на среща с членовете на Районната партийна организация на БСП „Оборище” в София и с членовете на клуб „Енергетик”, предаде “Фокус”.

„Преди няколко дни имах възможността да коментирам много обстойно смяната на двама министри – на икономиката и на здравеопазването. Тогава моята теза беше, че без съмнение Трайчо Трайков има своята отговорност за състоянието на енергийната ни политика, на икономическата ни политика като цяло”, обясни Първанов.

По думите на Първанов днес стои въпросът за бъдещето на ядрената енергетика в България.

„Моята теза е, че съдбата на „Белене” предопределя бъдещето на българската ядрена енергетика и друго мнение не може да има. Нелепи са твърденията, че ще го вземем този готов ядрен реактор и ще го пренесем в „Козлодуй”, това нито ще направи по-бърза реализацията на новата мощност, нито ще го направи по-малко руски този реактор“, добави екс президентът.

Според Първанов „Белене” е можела да бъде най-мощната антикризисна мярка с милиардите инвестиции, с хилядите работни места, с десетките съпътстващи производства, но всичко това очевидно няма как да се случи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


294
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
3
 
7
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Гответе се следващата зима за електроенергия не от 30 ст. на киловатчас а минимум 65 ст. Ако тази зима плащахте 300 лв. ток месечно,следващата по около 600 на месец . Борисов браво- изпълни задачата си да погребеш България и да доведеш до масов геноцид народа ! А помните ли преди 3 год. предизборно Борисов обеща ако спечели мнозинство да намали електроенергията - искахте ГЕРБ ааааааааааааааааа !
120
1
 
4
 
! Отговори
Истината преди 12 години
Бойко и ГОЦЕ са задкулисни приятели и играят двойна игра. Фактът, че излизат на лов заедно, показва за маската, която си поставят пред обществото и тази, която е действителна. Пред хората ГОЦЕ се обяви като едва ли не най-големият враг, който ще срещне Бойко Борисов в негово лице. В същото време отиват като бойни другари в ловното стопанство Тунджа. Да излезеш на лов с опозицията, говори за това, че тя всъщност не ти е опозиция, а по-скоро партньор. Ето защо се говори, че съществува идея за проекта Борисов-Първанов, според която се подготвя съставянето на коалиционно правителство за следващите избори между ГЕРБ и БСП. То ще получава скрит вот на доверие и от партията на Доган ДПС. Не случайно Бойко Борисов подготви почвата на експрезидента след края на последните избори, заявявайки, че за в бъдеще реалната му конкуренция ще бъде не Станишев, а ГОЦЕ...*)))
119
3
 
6
 
! Отговори
до 154 преди 12 години
Позитано 20 не го ли реституираха ??? Ти откъде пишеш вече , от землянката ли ???
118
4
 
8
 
! Отговори
бранник преди 12 години
До тук добре , остава да се спре и Южен поток , да започне добива на шистов газ и да се събори паметника на съветската армия "Поробителка" в София ! Не че ще си върнем Беломорието и Македония от където ни изгони СССР ,както и изгубените в комунизъм години, но все ще е някаква утеха !!!!
117
2
 
11
 
! Отговори
Dido преди 12 години
Имаше два президентски мандата и две правителства под твоето крило за да приключиш този въпрос, *** мръсно!!! 10 години пропиляхте само в плащане на лихви по този проект, сега ще ми изказваш критики!Колкото и важен и печаливш да е бил Белене за България, ти и твоите правителства го направихте абсолютен провал! Решението да бъде спрян е най-малкото зло!!
116
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гласувахте за Борисов, получихме Костов.
115
3
 
9
 
! Отговори
за сведение преди 12 години
тук покриха инфото,че в япония вече са затворени 44 от общо 45 техни реактори,а последния ще работи още месец,до май т.г.това -само за година след фокушима и 30% по-малко електроенергия за япония.установили са ,че само от аварията на фокушима 75% от страната е заразена с радиация. и това при стриктните японци. затова-майната му на белене,една беля по-малко за и без друго измъчената ни икономика и живот!
114
2
 
8
 
! Отговори
бай Иван преди 12 години
добре че са протежетата на Гоце в енергетиката (Христо Ковачки), които успяха да я "спасят" от унищожение
113
5
 
9
 
! Отговори
Anonymous преди 12 години
Гоце, остави политиката на можещите! Ти ела да ми чешеш топките ;)
112
3
 
11
 
! Отговори
гоцето капе преди 12 години
този *** никога не е в час. малко преди да свалят милошевич, гоце отиде при него да го подкрепя,преди америка да превземе ирак гоце се закле по телевизията,че янките ще се удавят в пясъците,натирени от гвардейците на садам. сега като биха шута на белене,гоце се сети,че това било най-ценния проект за нас,а два мандата не го почна този проект. хубаво е,че лидерите на комунистите са толкова издухани кюнци- значи останалите петолъчки са съвсем *** и по-малко ще ни се пречкат из краката.
111
2
 
14
 
! Отговори
до 135 преди 12 години
Прав си за връщането комисионните, по точно подкупите, а те станаха от две места Бургас -Александрополис и Белене . Дали няма някой да хапне и олово !?!?!?На Гоце от "тройния шлем" остана само химеричния Южен поток !!!
110
5
 
14
 
! Отговори
то преди 12 години
не са виновни *** .Виновни са хората който им вярват и гласуват за тях!
109
4
 
10
 
! Отговори
Беляне преди 12 години
Ако се слушат ***-без Белене няма живот. Що така бе другари? Добре, че закриха този глупав проект. Това ще доведе до намаляване броя заблудени комунисти в Бг, което пък в крайна сметка ще помогне да тръгнем напред като общество.Който е за Белене е *** комунист, тодорживковски тип.
108
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе, ако договора за АЕЦ Белене беше направен с французите или с канадците, то Гоце със сигурност нямаше да рони такива крокодилски сълзи !
107
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Я не архар...
106
1
 
6
 
! Отговори
хахаа преди 12 години
някой да сложи цокало пред вожда,иначе си е чиста загуба на природни ресурси:)
105
4
 
12
 
! Отговори
анализатор преди 12 години
Не виждам защо в Козлодуй като му дойде времето да не се постави модерен западен реактор , а този да се продаде сега на някой балък !!! А Гоце да замълчи завинаги , защото 10г беше на власт и , ако Белене беше възможен проект трябваше да е реализиран вече , да ама не !!! Изобщо цялата история с повторния рестарт на Белене беше схема на НДСВ/БСП за крадене на пари и никой не е имал намерение за реален строеж !!!
104
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гоце, като беше президент не беше толкова активен за строежа на централата. Ами защо не я построихте като имахте по 4 милиарда излишъци всяка година? За 5 години щяхте да я изплатите на руснаците. Ама на вас не ви изнасяше че не можете да крадете от действаща атомна електроцентрала, а от такава която уж е в строеж може да се краде до безкрайност. Е сега вече си личи кой какво е обещавал на руснаците и от къде е цоцал. Не на нас тези вече.
103
4
 
3
 
! Отговори
до 131 преди 12 години
Ами ако искаш мога да ти дам да рупаш дУмати от околностите на някои ТЕЦ, в Раднево като задуха вятър и прането им става черно - в Козлодуй нямат такъв проблем, нито се разкарват хора със 5 ръце и 7 крака! Във Фукушима хората се завърнаха по домовете си - толкова по въпроса колко е тежка аварията!
102
1
 
5
 
! Отговори
bg преди 12 години
mai nekoi 6a vra6tat komisioni aaaaaaaa,,,,goce goce kagi gaaaaaaaaaaaaaaa