Жорж Ганчев се връща в политиката

Борисов бил влюбен толкова в себе си, че сам се ревнувал
Обновена: 5 апр 2012 14:48 | 5 апр 2012 13:45,
126
Жорж Ганчев се връща в политиката
Жорж Ганчев се завръща. Снимка: архив, Булфото

Колоритният Жорж Ганчев се връща в политиката със своята формация "Национално патриотично обединение", обяви самият той пред Нова телевизия.

Той беше категоричен, че догодина се завръща самостоятелно на изборите, без да участва в каквито и да било коалиции.

"За най-голямо мое учудване искам да кажа, че Жорж се връща в политиката, защото не мога да търпя майкопродавците. Не мога да търпя крадците на България в политическата класа да се държат като фараони и техните мекерета – местните фараони в малките градчета да тероризират дребния, средния и семейния бизнес, за който се борих аз толкова години", мотивира той решението си. 

Относно управлението на ГЕРБ Жорж Ганчев обяви, че "Бойко е нужен днес".

"Той е енергичен и може да свърши работа. Учи се в движение, както виждате и си променя мнението по четири пъти на ден, но може би ситуацията го налага. Но една птичка пролет не прави", смята той.

Според него Борисов нямал усещането да се допитва до експерти, а до хора, които му харесвали и му казвали "да". "Yes man" не са най-добрите специалисти", смята Ганчев.

"Нов човек не е нужен, ако Бойко разбере, че не знае и не може всичко. Той е влюбен толкова в  себе си, че се ревнува. Да се ревнуваш сам е най-суетното нещо на земята", допълни той.

Според него "в България властта се търкаля по улицата и всеки може да се наведе и да я вземе". Имало невероятно оскотяване сред хората и липсата на надежда, че нещо може да се оправи.

За ситуацията в БСП Ганчев заяви, че "тези хора ще се самоизядат".

Първанов искал да разцепи БСП, което било престъпление. А относно състоянието на политическите партии, той заяви, че всичко е вакуум и никой не знаел къде е.

Относно емблематичната му фраза "Не ме гледай умно, българино",  Ганчев каза, че с днешна дата българинът е поумнял, но пък платил огромна цена.

"Ще си прекарам останалите дни в името на твоето величие, българино, обичам те", добави в свой стил Жорж Ганчев.

С новата си формация той искал да даде надежда на младите българи да не презират труда и езика си, а да се гордеят с него. Жорж Ганчев сподели, че е изгонил "Болен Лидеров" и Румен Леонидов, защото те предлагали единствено омраза.

"Нашият народ е една шепа, как може брат с брата да се третира с омраза", мотивира той решението си и допълни, че политиката на омразата е "стара шапка".

Той иска партията му да излъчва вяра, добрата и уважение към закона и семейството.

Той заяви, че старата му партия „Български бизнес блок", с която стана известен, вече не съществувала, защото била открадната „по указание на Иван Костов с помощта на циганите на Цветелин Кънчев“.

Той обясни още, че през 1994 г., когато БББ спечели 24% на парламентарните избори, червената мафия им отнела 720 000 допълнителни гласа, като са ги обявили за мъртви души. Целта им била да спрат политическия възход на партията му.

За себе си Жорж Ганчев разказа, че живее в „Галактика Владая“.

"Обичам си селото. През лятото съм в село Резово, в Лос Анджелис – на 800 метра от океана. Сега с моя нов партньор в Холивуд написахме нов филм – екшън трилър. Локацията е Русе. Много бърз, с любовна история вътре, бандюги от Русия перат пари през България", разказа той.

Жорж бил режисьор, продуцент и сценарист на филма. Актьорство не му трябвало, тъй като той бил "щастливото овчарче от България". Освен че се занимава с кино, Жорж Ганчев се похвали и с романа си „Радостта на палача".

Жорж Ганчев, чието рождено име е Георги Петрушев, е роден на 29 август 1939 г. в Пловдив.

През 1990 година основава своя партия Българския бизнес блок (БББ) и става неин председател до 1996година, когато съпартийците му устройват комплот и му взимат името на партията.

Участва в президентските избори през 1992 година, получава 17 % от гласовете, което го нарежда на трето място сред кандидатите на първия тур. Депутат е в 37-ото и 38-ото Народно събрание

Много от репликите му като  „Не ме гледай умно, българино“, „Сладур, ти си цвят за живота ми!", „Не ме учи, момченце" остават в историята.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още по темата: Жорж Ганчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Още един изваден от нафталина...
66
5
 
11
 
! Отговори
déj&#22 преди 12 години
Малееееееее, и тоя ли изтрещелник, дето вече го е налегнала деменцията ще ни "спасява"?!?!Сигурно е опапал париците и ще гледа да гушне нещо по изборите :-)Важно е - за него разбира се!, че ще си гепне държавната субсидия и може да излъже некой селски "бизнесмен" с бели хавлиени чорапи да го спонсорира или да му подпише запис на заповед ;)
65
6
 
18
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Ганчев винаги се явява когато на България и предстои тежък удар,справка:началото на промените след 1990-та,глада,празните магазини.1997-*** колапса на лева и Виденовата зима.за 2012 дано бъркамНо замислете се,винаги има част от народа,която му вярва,следователно гласува за него и какво прави Жорж после,''избира си'' кандидат и му ''дарява'' гласовете си,тоест каквото му поръчат ''отгоре'' това прави и дава гласовете си най-често на червени кандидати!
64
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
У нас има 1300 ДЖАМИИ при 6 милиона население , в САЩ има 1250 ДЖАМИИ при 300 милиона население
63
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Върнахме се 15 години назад. Честито!
62
9
 
3
 
! Отговори
Жоро-бг преди 12 години
САЩ 140 милиона !? Я си пий хапчетатаА иначе този е ДС-ар и кукловодите да му поръчали да се яви на изборите с надеждата да отхапе малко от вота за ГЕРБ, ама сметката им няма да излезне...
61
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
У нас има 300 партии при 7 милиона, в САЩ има 2 партии при 140 милиона.За да ни стигнат американците, трябва да направят 6-10 000 партии.У нас има много партии, понеже са сукалчета и бозаят от бюджета а ние ги хрантутим с нашите данъци.Партия трябва да има 5000 члена, КОИТО ДА СИ ПЛАЩАТ редовно членския внос!Сегашното е дране на държавата.
60
3
 
10
 
! Отговори
chicago преди 12 години
Имам чувството че,барон Мюнхаузен се е преродил.
59
3
 
7
 
! Отговори
Луцифер преди 12 години
Цирк си имаме и сега,но ако излезе с нов номер,нека влезе.
58
5
 
16
 
! Отговори
агентДушкоДобродушко преди 12 години
Не ме гледай умно, българино!Малък, дребничък, наплашен, без самочувствие, физически недостоен малък ***, който с абсолютно изпотени кунки се докосва до големите величия. (за Желю Желев)Фернандел от Филипополис (за Петър Стоянов)***, ще те забия като пирон в земята! (към депутат)Не ме учи, момченце! (към Йордан Соколов)Тихо само на детето си, не на мен!(към Йордан Соколов) И за финал:Жорж не можете да го спрете никога, докато е жив. Трябва да го гръмнете.
57
4
 
17
 
! Отговори
a преди 12 години
Службите вече пробваха с този клоун-ченге. Нищо не се получи. Защо го вадят от нафталина?
56
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Още един *** в политиката. Нормалните хора са извън нея. Затова сме на това дередже.
55
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Турция отвърна на мащабния проект за 120 метрова статуя на Васил Левски с 6 милиона евро за джамия в България Турция отговори мълниеносно, противно на ориенталските нрави, на широко рекламирания проект на инициативен комитет за издигането на огромна статуя на Васил Левски. Фигурата на националната светиня е замислено да бъде край Свиленград, не далеч от границата ни с южната съседка. Правителството на Турция гласувало да дари на диаспората си у нас сума в размер на 6 млн. евро, за да се построи джамия. Мюсюлманският храм, както може да се очаква, ще бъде най-големия в България, според първоизточника Болкан инсайт, цитиран от Фокус. Този Васил Левски ли стресна Турция?! Джамията ще бъде построена в стълба на турската общност у нас град Кърджали. Храмът е с капацитет до 1500 души. Джамията ще се издигне в квартал Възрожденци и както подобава ще бъде най-скъпата постройка в областта. До момента две местни компании са заявили участие в публичното наддаване за строежа на проекта. Едната от фирмите вече е популярна с изграждането на мюсюлманско училище в близкия Момчилград, също финансирано от Турция. През септември миналата година премиерът Бойко Борисов и министрите Вежди Рашидов и Лиляна Павлова присъстваха на откриването на реставрираната Ески Джамия в Стара Загора. Проектът беше осъществен благодарение на средства, отпуснати от европейски програми. Дори Борисов сравни джамията с българския Йерусалим. Шумен дебат има по въпроса за построяването на втори мюсюлмански храм в столицата. Миналата година историкът проф. Божидар Димитров се набута между шамарите със заявлението си, че според техните обичаи, на 30 хиляди души се полага една джамия, което работи в полза на построяването на втора такава в София. Друг е въпросът, защо се допуска практиката от преди век и половина да се повтаря православен храм не може да е по-висок от джамия. Сега, когато се подготвя нов проект за увековечаването на националната ни икона Левски строим джамия-гигант. И най-важното защо вместо пари за религиозни училища не бъдат подпомагани мизерстващите в тютюневите плантации братовчеди на хората от съседна Турция?!
54
3
 
18
 
! Отговори
uzunski преди 12 години
Този пръдльо е свършил парите , щом изпъля от дупката си ? Познавам го 1980 г. по-голям измамник не съм срещал !
53
1
 
5
 
! Отговори
st.anger преди 12 години
живота си минава, а ние търпим банда нагли политици и ченгета с гнусно минало да ни повтаря едно и също до тотално затъпяване...
52
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КОЛКОТО И ПАРТИЙКИ ДА СЕ НАВЪДЯТ ДО ИЗБОРИТЕ, САМО БОЙКО БОРИСОВ МОЖЕ ДА ИЗМЪКНЕ БЪЛГАРИЯ ОТ КРИЗАТА!
51
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Айде и Жоро-Шпагата изплува. Поредният жалък и нагъл ***!
50
2
 
22
 
! Отговори
POMNQ преди 12 години
Помня те добре. И ти си като другите доносници. ЖОРЖ всъщност ти е агентурния псевдоним, така както е БОР на Тошко Тошев (в.Труд). А ти най-нагло си го хареса за истинско име. А аз помня и стрелата в *** от оня филм. Помня и как подкрепи Велко Вълканов (БСП) на балотажа през 1994г. , не че Жельо Желев беше стока, ама все пак. Какво ми повтаряш тоя Лос Анжелес? Ти си си червеноруски отвътре както и да се наречеш и където и да се преселиш. Един днешен Бай ***, само нямаш калпак.
49
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този е ченге от ДС и все още работи за руските ФСБ.Щом го връщат тук значи руснаците нещо са обезпокоени за господстващото им положение в българския вътрешнополитически свят.Изглежда загубата на агент Гоце и на БСП им се е отразила по-зле на имперските амбиции отколкото ние си мислим.
48
1
 
7
 
! Отговори
ГОЦЮ преди 12 години
СТРАХ ЛОЗЕ ПАЗИ!