Сидеров подаде ръка на БСП за вота

Да им е честита новата коалиция, отвърна ГЕРБ
Обновена: 5 апр 2012 17:30 | 5 апр 2012 17:30,
172
Сидеров подаде ръка на БСП за вота
"Атака" щастлива от подкрепата си за БСП. Снимка: Impact Press Group

„Атака“ ще подкрепи вота на недоверие на БСП за АЕЦ "Белене", обяви  в парламента лидерът на националистите Волен Сидеров.

Така БСП намери подкрепа и ще събере нужните подписи, за да може да бъде внесен вота.

За внасянето на вот на недоверие са нужни  48 подписа. БСП има 40 депутати, а "Атака" - 10. Левицата имаше опасност да остане в изолация, след като досегашният й партньор ДПС се обяви против вот заради АЕЦ „Белене“. Сините също бяха категорични, че няма да го подкрепят.

Позицията на "Атака" е и "за" "Белене", и "за" нови мощности в АЕЦ "Козлодуй", припомни Сидеров.

След решението на правителството за спиране на проекта "Белене" "Атака" смята, че тази политика е на национално предателство.

Сидеров коментира, че след 2021 г. България ще остане без нито един ядрен реактор и ще започне да купува ток от Турция, която през това време щяла да построи не една, а две-три ядрени централи с руски реактори.

Още по темата
„Така правителството на ГЕРБ ни вкарва в енергийна зависимост от Турция“, смята Сидеров.

Според него неслучайно премиерът Бойко Борисов е обявил решението си за спиране на строителството на "Белене" веднага след посещението си в Турция, както и не било случайно, че ДПС не подкрепя вота.

Той обяви още , че партията му започва събиране и на подписи за внасяне на проекторешение в парламента за свикване на референдум по темата „Белене“, за което днес Сидеров призова и президента Росен Плевнелиев. БСП също заяви, че искат допитване за втората ядрена централа.

От ГЕРБ веднага обявиха, че се е зародила нова коалиция между левицата и "Атака".  

„Искаме да честитим политическото инженерство в 41-то Народно събрание - нова коалиция между Сергей Станишев и Волен Сидеров“, заяви депутатът от ГЕРБ Александър Ненков.

Той определи опита за вот на недоверие като жалък. „Очевидно няма нужда от архитекти на нови коалиции, достатъчно е да се провежда принципна политика и те сами се самоорганизират“, допълни заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Димитър Главчев.

Според него по различни теми се оформят най-различни коалиции, насочени срещу принципната политика на ГЕРБ. „Различното е, че ние носим отговорност и вземаме решение, докато преди това имаше само говорене“, заяви той.

ГЕРБ не приема и искането на референдум за АЕЦ "Белене". „Най-лесно е някой да каже да се направи референдум, друг е въпросът на кого му стиска да поеме политическата отговорност и да вземе решение“, отбеляза Ненков.

Очаква се БСП и „Атака“ да внесат вота на недоверие утре, а дебатите да минат преди великденските празници. Предварително обаче той е обречен на неуспех, тъй като двете партии няма как да съберат нужните 121 гласа, за да падне правителството.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Болен Лидеров е агент от ДС,и се върти като к*рва,кой му поиска той веднага му пристава,а викаше че яне е гей,ама он излезна по голем гей,пък и човек не може да надхвърли себе си и жалката си продажна душица,и знае че вече няма да га има и ат-така...
38
2
 
7
 
! Отговори
Волен Сидеров преди 12 години
В любимата на българското правителство Турция се строят не една, а 3 атомни електроцентрали, от които поне една АЕЦ Аккую на Средиземно море, е руска. Руско-турското междуправителствено споразумение за сътрудничество в строителството и експлоатацията на тази АЕЦ беше подписано на 12 май 2010 г. в Анкара. То предвижда изграждане на четири руски енергоблока. Собственик на мажоритарният пакет ще бъде руската страна. Строителството започва през 2013 г. Другата турска АЕЦ ще бъде изградена на Черно море, а третата по проект ще бъде до самата граница с България. Защото Анкара планира един ден тя да ни продава ток, вместо да купува от нас, както е било десетилетия наред. До 2023 г. тези реактори трябва да влязат в експлоатация, за да ознаменуват честванията на 100 годишнината на турската република.
37
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сидеров бил със БСП понеже бил за проекта Белене,ми че то по тая логика Борисов е с Доган,защото двамата са на една позиция,против Белене.В такъв случай да честитим новата коалицийка ГЕРБ-ДПС!
36
2
 
7
 
! Отговори
до 41 от славянин преди 12 години
Ами герберите какви са бе *** невеж - всичките им водачи и баш водача им също са БИВШИ!
35
5
 
14
 
! Отговори
BG преди 12 години
Атака беше първата параментарна сила, която се обяви против ГМО, против шистовия газ, против АКТА, единствени те скачат срещу чуждите монополисти и колонизатори, срещу банките, които ни ограбват всеки ден....обаче не - Сидеров е луд и лош, а бат Бойко е супер - на ви сега АКТА, малко по-късно ще разрешат и шистовия газ. Герб бяха тези, които загробиха проекта за втора атомна електроцентрала при положение че в съседна Турция се строят не една а ПЕТ и след 10 години ще купуваме прескъп турски ток.
34
2
 
23
 
! Отговори
Полковника преди 12 години
Какъв Ви е проблема, че АТАКА иска да се строи Белене ? Сидеров има своите аргументи, които са ясно написани в статията. Много глупав народ ходи по тези земи. Бил руски проект и затова да не се строи. Това ако е логика, здраве му кажи. И когато говорим за велики сили - кога САЩ ще започнат да си плащат за базите, които ползват в България. Има ли някой от Вас, който да ползва чужд имот и да не плаща наем ? Борисов и Герб защо не говорят по този въпрос ? АТАКА като иска наем - лоша ли е ?
33
7
 
4
 
! Отговори
до 38 преди 12 години
Към каква Европа си вървял до сега бе? С кой? С Виденов, с "Царя' със Станишев? с кой? Не гледаш ли, че цялата комунистическа *** тласка България към провал и към пияните руснаци. Кой е вървял до сега към Европа? Никой, всички въ тласкаха към мизерията, защото това е единствения начин да се контролира едно простолюдие обещаващо му да бъде равно с умният човек, който може да постигне нещо без партията да го бута. Свърши се вече равенството, умният ще просперира, тъпият ще си вярва на БСП.
32
2
 
2
 
! Отговори
до 31 от славянин преди 12 години
Същото за чифутофилските предатели на майка България!
31
13
 
7
 
! Отговори
Разгеле! преди 12 години
Най-накрая се видя що за стока си Волене! Сбогом и си харчи на воля парите на политическото бонище ;)
30
1
 
9
 
! Отговори
до 30 от славянин преди 12 години
Една колония няма как да върви към Европа, тези клишета на властта си ги избий от промития и телешки мозък, то от вървене към Европа стигнахме до Африка, че и по-далеч и това е най-доброто доказателство, че сме определени от твоитe господари за колония, а не за суверенна страна!
29
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Имало джамии в България. ами ще има благодарение на БСП. От 20 години преход, над 10 години управляваха комунистите и мъкнеха и ДПС с тях във властта. Кой подаряваше на ДПС цели министерски постове за да си правят каквото искат турците?
28
8
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
дано правителсвото да падне по-скоро че не се живее вече! Ясно ми е че с този вот няма да се получи !
27
7
 
30
 
! Отговори
Койот преди 12 години
По логиката на безмозъчния гербер - ГЕРБ И ДПС днес обявиха коалиция тъй като са против АЕЦ БЕЛЕНЕ. Това не може да е логика, но от *** гербер всичко може да се очаква. АТАКА дава аргументите си ЗАЩО ИСКА ДА СЕ СТРОИ АЕЦ "БЕЛЕНЕ" !!! С какви аргументи ГЕРБ и ДПС са против. Хайде на бас, че ако Уорлик беше довел американска фирма, която да строи Белене - всичко щеше да е наред и щеше да се строи. Тогава АТАКА също щеше да подкрепи строителството, а турците да са против.
26
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Интересен съюз между националисти и социалисти.Известен е в историята като НАЦИОНАЛ-СОЦИАЛИЗЪМ ,съкратено НАЦИЗЪМ.С това двете партии доказаха общия си произход и финансиране.Сега вече всичко си дойде на мястото.
25
22
 
5
 
! Отговори
ew преди 12 години
Набучване на кол за русофилските предатели на майка България!
24
12
 
5
 
! Отговори
партийния ръководите преди 12 години
Хайде вече да се прибирате по дупките другари. Вече е ясно, че не можем да пробием в България и нашата мила партия ще се ориентира към държави от 3-тия свят (китай, КНДР и т.н.) и ще бъдем там на власт докато не ни изритат и от там. Видяло се е, че България поема по европейския път и вече комунистическите ни глупости не вървят и даже хората ни се смеят. Бъдещето на комунизма е само в изоставащият свят. БСП ще ви осигури билети и се гответе за тръгване под строй. ЗАПОВЕД!
23
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЦРУ и турските тайни служби финансират СДС, но СДС се скарват за парите и подкупите и накрая СДС се разпада на ДПС, ГЕРБ, ДСБ и мини СДС.
22
25
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Необходим е референдум за забраната на "Атака", а не за отказа от АЕЦ "Белене" !
21
6
 
15
 
! Отговори
дан преди 12 години
да не се чудят, ако на следващите избори не съберат и един процент...те и без това са изчезващ вид
20
21
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сидеров ще гледа парламента само от външната страна след изборите.С това си действие заби последния пирон в ковчега на Атака.