Проверката е висша форма на доверие, обясни Павлова

Лот 2 и Лот 3 на "Тракия" ще бъдат пуснати до 1 юли
Обновена: 17 апр 2012 10:58 | 17 апр 2012 10:55,
83
Проверката е висша форма на доверие, обясни Павлова
Павлова инспектира магистрала Тракия. Снимка: БТА

Лот 2 и Лот 3 на магистрала "Тракия" най-вероятно ще бъдат пуснати до 1 юли, заяви пред БНТ министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Павлова обясни, че и тя, а и изпълнителите са оптимисти за пускането на отсечките.

Тя обаче беше категорична, че няма да се правят никакви компромиси с качеството за сметка на срока.

По думите й контролът върху строителството ще бъде още по-затегнат. "Проверката е висша форма на доверие", обясни Павлова.

За проблемите, които бяха открити при внезапната проверка на 11 април на магистрала "Тракия", министърът коментира, че важното било, че се откриват сега и има време те да бъдат отстранени.

Още по темата

Тя обясни, че всички ремонти ще бъдат извършени за сметка на строителите.

Лиляна Павлова обяви, че най-много забележки има по Лот 3, но не за самата магистрала, а за пътния възел на Нова Загора.

Тя обясни, че това се е случило, защото съоръжението било пуснато предсрочно, за да могат хората да се придвижват по-лесно.

Лот 4 на магистралата пък бил най-голямото предизвикателство, защото там имало влажни почви.

Павлова уточни, че там се правят 200 проби на ден, за да е сигурно качеството на строителството.

Строителният министър заяви още, че в големите български градове ще започне и разяснителна кампания за санирането.

По думите й е важно да се каже, че програмата за обновяване на сградите включва пълен ремонт – саниране, ремонт на покривите, подмяна на щранговете, реновиране на общите части и подмяна на електрическата система, както и други ремонти.

Изискванията са сградите да са проектирани преди 1999 година. По думите на Павлова по програмата ще бъдат поети 50% от средствата за ремонт на сграда, независимо каква е общата сума.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
10
 
18
 
! Отговори
до 6 - Софиянецът преди 12 години
Скъпи Софиянецо, аз също съм т.н Софиянка. Това което искам да ти кажа е - хората, които искат да им е спокойно отиват на село - на тишина и спокойствие да си живеят. Никъде по света освен в БГ-то не съм цела подобни коментари. Човек има свобода да избере каде да живее, а не както беше на времето тъпите комунисти да ми казват къде аз искам да живея. Чесно казано ми писна от комплексари като теб в тази тъпоа пост комунистическа държава!
5
27
 
11
 
! Отговори
Софиянецът преди 12 години
Колко хубаво си беше в София тези почивни дни!!! Няма ***..... почти няма коли!!!! Страхотно беше! Човек да си излезе на спокойствие.... да се поразходи! Да седне..... да изпие едно кафенце на спокойствие! Да не се бута като животно със една "орда" *** по градски транспорт и метро!!! Така че имам предложение към Лилянчето Павлова.... ЗАТВАРЯЙ МАГИСТРАЛИТЕ.... че видиш ли намалели *** който направиха от София едно "бунище" и "клозет"!!! Всеки да си стои там където е роден!
4
4
 
9
 
! Отговори
живко сталев преди 12 години
Проверката е другата форма на измамата!
3
2
 
10
 
! Отговори
69651 преди 12 години
Чичко Сталин, дай кюфте!Тая дуда да си види табелите по пътищата, грамотен човек не може да разбере накъде да върви, тя ще ми проявява... висши форми некви :)
2
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Проверката е висша форма на доверие -> Йосиф СталинТова е положението...За жалост...Да живеят всички БКП-та по всички земни кълбета и международното положение!
1
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хора не си губете времето с глупости!Прочетете в google за Отворено Общество на Сорос и Глобална България.Прогледнете!