Борисов: Доказахме, че сме най-екологичното правителство

Имоти оскъпили спирането на турските вълци
20 апр 2012 21:55,
332
Борисов: Доказахме, че сме най-екологичното правителство
Бойко Борисов. Снимка: БТА

Отчуждаването на частни имоти е оскъпило до 30 милиона лева изграждането на границата за спирането на вълците и други диви животни от Турция.

Това става ясно от публикуваната стенограма от последното заседание на кабинета. Тогава МС отмени решението си от 20 април миналата година за изграждането на защитна мрежа между България и Турция, за да се ограничи разпространението на шап от южната ни съседка към нашата страна.

Отказът от решението е  надвишаването на първоначално предвидените 15-20 милиона лева за проекта.

Втората причина, която била и по-важната, е екологична. Оказало се, че създаването на подобна граница ще противоречи на редица екологични норми - на пътя на кафяви костенурки, четири вида зайци, птици. Затова и експертите мислили друг вариант, обяснява Симеон Дянков.

Екоминистърът Нона Караджова допълва, че съоръжението ще мине през територията на редица защитени местности и резервати.

“Похарчихме милиони, за да направим тунелчета за вълци, за мечки и сега е важно само какви пътни знаци трябва да се приемат за преминаването на вълци, мечки, костенурки, прилепи. Доказваме, че сме най-екологичното правителство“, не изневери на стила си премиерът Борисов.

През април 2011 г. правителството реши да се изгради 181 км защитна мрежа между България и Турция за превенцията на разпространение на шап и други заразни болести при преминаването на селскостопански и диви животни.

Тогава бяха регистрирани много случаи на заразени селскостопански животни в Странджа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


332
Още по темата: Бойко БорисовТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
1
 
! Отговори
C.CVETANOV преди 12 години
Do 71 vav momenta se podgotvia zakonoproekt i do 2 sedmici ste bade vnesen vav Narodnoto sabranie i glasuvan sas mnozinstvo obestano ot GERB
55
0
 
8
 
! Отговори
до 74 преди 12 години
Тия почеши *** пак комунистите им виновни ! Явно имат много кошмарни нощи от факта ,че разбиха България след " тихата революция" през 1989 г.
54
0
 
7
 
! Отговори
Четири лапи преди 12 години
Кой застане на четири лапи на турската граница си променя гласът.А бе Дянков да не би да е бил еколог четири лапи?
53
1
 
5
 
! Отговори
Vojda преди 12 години
nadqvam se oshte ima nekvi misleshti....................4eli ste prikazkata carqt e gol..............ne iskam da kazvam pove4e... ne mi ena nivoto
52
1
 
5
 
! Отговори
до 69 преди 12 години
Къде си забравихте абвиатурата бе , сини *** ? Тя беше СДС - с малко ,но завинаги ! Сега си постигнахте заветната мечта-с малко представители в парламента ,но прогресивно намаляващи ! Не Мартинчо , ами и Желю да се върне ,пак сте в киреча /заедно с Филипчо и Костов/
51
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тръбят повсеместно за инфраструктура, тъкмо пътищата бяха почнали да ги стягат, ся отново всичко почна да тъне в разруха, Не съм видял скоро да се извършват ремонти, само грачат уж че извършват няква дейност.Преди три години навсякъде по първокласните шосета се преасфалтираше.
50
1
 
6
 
! Отговори
до 72 преди 12 години
Мушмороците от СДС отидоха в ГЕРБ и сега правят същите зулуми /но под чуждо име / ,каквито направиха след 1989 г. -разбиване на България и лапане на пари оставени от бащите и майките ни !
49
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гербери, вие си знаете.
48
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тия толкова изпростяха, без коментар просто.
47
0
 
4
 
! Отговори
безработен балък преди 12 години
А най-точната класификация на бившите членове на БКП/СДС,ГЕРБ,РЗС,БСП/, е дал отровеният Георги Марков:комунисти идеалисти, комунисти съветски агенти, комунисти приспособленци и случайни комунисти.
46
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
смело сърце БСП не е печелило властта, Бойко щеше да си е господин Никой, ако не беше дошъл, използвайки авторитете на Царя. Тогава честните хора се отвратиха от Царя , а мушмороците отидоха в Герб
45
2
 
4
 
! Отговори
Любо преди 12 години
Абе играчи големи хващачи станахте нито съм коментирал , за БСП НИТО ЗА ГЕРБ Вие с вашите глупости политизирате всичко тук и никой не коментира по темата . Комплекс съм имал и къв ми е комплекса аз не спя в колата чу..м хубава жена - е поне в мойте очи И НЕ РОБУВАМ НА КОЛА Не си спомням да съм поощрявал някой да пали коли ама не се сещам това да се е случвало преди Не се сещам и от дълго време да е имало и такава мизерия каквато има сега Харесвайте си който искате А аз мисля да се напия ПЕТЪК Е
44
1
 
12
 
! Отговори
к.сидерова преди 12 години
премиерът скоро ще бъде премиер на вълци, мечки, костенурки и прилепи.. в България хората *** от глад, бягат навън за да оцелеят.. а този се прави на шут, дал 30 милиона за границата.. ем дай ги за нуждите на хората, дай ги на пенсионерите, дай ги на майките, дай ги на студентите.. кой знае кой джоб напълниха пак, като го гледам няма нито един проблем на обикновените хора и хич не го е еня даже, че Българите са стигнали дъното и стигнаха просешка тояга.. и това ми било премиер!!!! ГОЛЯМ РЕЗИЛ
43
1
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
До 26. Не харесвам ГЕРБ, но докато пишеш "сЪдист" и "наи", не е коректно да обвиняваш в неграмотност;).
42
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ето работа за новите зоополицаи. Вместо да се занимават със софийските песове, нека пазят границата от турските ***, щом няма пари за огради.
41
2
 
7
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Защо ни трябва ограда? Като спрът АЕЦ нали без ограда ще крадем ток по лесно от турците.
40
2
 
13
 
! Отговори
новина от Резово преди 12 години
Тая вечер видях глудница сиви вълци от турция да нападат български кафяви костенурки и от черно море дойдоха 9 сибирски дърти мечки и като ги видяха вълците се върнаха.Слава на сибирските мечки освободиха ни
39
2
 
19
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 12 години
Екологично, я! На киселец и фотосинтеза караме!Само да спрат дъждовете и яхвам велосипеда!Нагъл резен от тиква!
38
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
кангражулейшан на *** и на партията ти
37
0
 
3
 
! Отговори
Любо до пророка преди 12 години
Гледай само колко си *** , че си я докарал до там че да робуваш на една кола май с твоето мислене те е изгонила женати там, а? Представям си и каква кола имаш Опел Кадет сигурно Само внимавай някой докато спиш там да не те опъне, че ще ти хареса и после не може те изкара човек от колата :))))