Кондукторите вече няма да продават билети

БДЖ понамалили загубите, продават 3500 товарни вагона
9 май 2012 19:17,
32
Кондукторите вече няма да продават билети
Снимка: Impact Press Group

Влаковите кондукторите вече няма да продават билети, а единственият упълномощен ще бъде билетният касиер. От Български държавни железници въвежда мярката, за да бъде ограничена корупцията.

"Пътуването без билети е най-големият проблем на железницата, както и неравномерната натовареност на отделните жп линии. Някои влакове в момента са свръхпренаселени. В други няма пътници и това трябва да се оправи", коментира изпълнителният директор на БДЖ Йордан Недев.

За първите три месеца от тази година холдингът е намалил загубите си с 6 милиона. Според финансовите данни загубите на БДЖ са в размер на 21 млн. лв. за първото тримесечие през миналата година и 15 милиона от януари до април тази.

3500 товарни вагона пък ще бъдат продадени и парите от тях ще отидат за погасяването на втория облигационен заем на БДЖ, каза Недев.

Холдингът очаква и новите 30 спални вагони от турска фирма, които ще обслужват клиентите на жалезницата у нас

Изготвени са плановете за ремонтиране на вагони - над 1000 товарни и над 200 пътнически вагони. Така ще се навакса част от изоставането.

"С ремонтите няма да се увеличи капацитетът на железниците, но ще се поддържа на това ниво", допълни Недев.

Иначе до края на годината предстоят съкращения на още 400 души в "Товарни превози" и на 450 в "Пътнически превози". Така общият брой на хората на Трудовата борса ще достигне общо 850 души. От тях 250 са по процедурата, свързана със съкращение на влаковете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
29
 
! Отговори
Жо преди 12 години
СЪСТОЯНИЕТО НА железниците в една държава съответства на нейното икономическо състояние. Корупция на най-високо ниво и липса на средства са причините за разрухата. За възстановяването на БДЖ са необходими десетилетия. Това не е, като да платиш на чужда фирма да положи асфалт на магистралата и да отрежеш лентата. Съживяването на БДЖ само с пари от Европа няма да стане- трябват и Железничари с главно "Ж", а те вече са рядкост.Преди години, железничарската професия се предаваше от баща на син.
5
2
 
19
 
! Отговори
ПЪТНИК преди 12 години
Страшен пример даде Йордан Недев За влак Разград Самуил има издаден един билет Ами че то няма гари между Разград и Самуил А някой проучи ли колко хора искат да пътуват и търсят влак от Русе за Димитровград и Кърджали през нощта Като ги съкратите тези хора как ще осигурите безопасно и комфортно пътуване на хората бе *** Нямате и представа от спецификата на работата на железничарите Ама бонусите си не съкращавате ОТВРАТИТЕЛНИ СТЕ
4
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Досега мерките на ГЕРБ са само спиране на влаковете, уволнения на жп работниците и рязане и разграбване на вагоните и локомотивите. Няма нито нови влакове, няма и нови жп линии.
3
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като прочетох коментар No. 2 и разбрах какъв е проблемът на държавата - това, че тя съществува.Както беше казал един комунист: "Има човек, има проблем. Няма човек, няма проблем.".Та и продължаваме по комунистически: "Има държава, има проблем.".Т.е. комунистите няма да мирясат докато не унищожат държавата.
2
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Загубите няма как да се премахнат без да се ликвидират влаковете или БДЖ, защото има висока инфлация на горивата и тока. Загубите са намалели само заради спрените влакове и спада на броя на пътниците, но това означава омагьосан кръг от ново закриване на влакове и така докато спре цялото БДЖ и загубите ще са НУЛА.
1
1
 
16
 
! Отговори
Идилия преди 12 години
Чичко чати по джи си ем във луксозен вагон на влак.Гледах по BBC един документален филм, нещо от сорта "С влак през балканите".Та като гледах филма си мислех - дани да не минат през България.И добре, че филмът беше сниман във влаковете на всички балкански държави без България.Защото си представям ако снимат в един международен влак какви са купетата, европейците дето гледат филма ще припаднат.