Кризата може да се преодолее само с кураж!

Готови сме за Шенген, отчете Росен Плевнелиев
Обновена: 9 май 2012 14:56 | 9 май 2012 13:23, Красимир Ангелов
171
Кризата може да се преодолее само с кураж!
Росен Плевнелиев и Кристалина Георгиева говориха пред студенти. Снимка: БТА

Кризата може да бъде преодоляна единствено с решителност и кураж, заяви президентът Росен Плевнелиев по време на лекция пред студенти в Софийския университет по повод Деня на Европа.

По думите на държавния глава икономическият растеж не може да бъде купен с дългове, а трябва да бъде изработен.

Според Плевнелиев ограничаването на държавните разходи трябва да бъде съпроводено с мерки за икономически растеж и за намаляване на безработицата, повишаване на производителността на труда и на конкурентоспособността.

"Решението не е Европа на две или три скорости, а Европа на солидарността и отговорността", категоричен българският президент.

Той изрази увереност, че и този път Европа ще излезе от кризата не само по-силна, но и с нови идеи, които ще направят ЕС много по-устойчив за в бъдеще.

Пред медиите той коментира, че страната ни трябва да проведе още много реформи като отговорен член на Европейския съюз.

"Трябва да доведем докрай усещането на гражданите и на българското общество за справедливост и за работеща правораздавателна система", категоричен бе Плевнелиев.

Той си пожела в България да се подобри средата за правене на бизнес и да се увеличи инвестициите в иновации и знание.

В своето слово президентът изрази също увереност, че в най-скоро време България ще бъде част от Шенгенското пространство, защото по думите му страната ни е способна да защитава външната граница на ЕС по европейските стандарти. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Че от къде да го знаеме че е такъв "куражлия" , първото което направе беше да се откаже от службите и да няма никакви отговорности.
126
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе що не му забранят да говори на този чехлю."Кризата може да се преодолее с кураж".Аз имам кураж в изобилие,но не се сещам как само с един кураж да преодолея кризата.Стига вече празни приказки,не се ли усещате,че с това словоблудство обиждате хората.Не че не сме се обидили сами като сме гласували за вас.
125
2
 
8
 
! Отговори
xxl преди 12 години
Не плюйте сега президента! Вие си го избрахте и то с голямо мнозинство. Като Ви е толкоз акъла сега пет години ще му се наслаждавате. Това е само началото.
124
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами момчето си е бивш комсомолски секретар от семейство на партиен функционер, как очаквате да се изказва освен с клишета от соца?
123
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
уф, дали през мандата си някой път ще каже нещо не в стил клишета от соца ?дайте да дадем
122
1
 
1
 
! Отговори
BG преди 12 години
KRIZA(***-AJ) SAVMESTIMO
121
1
 
7
 
! Отговори
клишета преди 12 години
Интересно в магазина като купувам нещо никой не иска да му плащам с кураж в енергото също
120
1
 
11
 
! Отговори
emo преди 12 години
Да ви напомня нещо един лозунг от 1982 г. - "Срещу американския империализъм - с кураж и решителност!"
119
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
кризата може да се преодолее само с курЯЖ
118
1
 
7
 
! Отговори
АЗ преди 12 години
Разгонихте фамилията на дребният бизнес а заедно с тройната коалиция направихте договори който ни КАРАТЕ НАС да плащаме!!!ДЪРЖАВА БЕЗ ПРОИЗВОДСТВО В ЕВРОПА НЯМА!!!роске, като си бил комсомолски секретар да ли си топил другарчетата си мръснико долен?? кураж бих ти дал един в зъбите а на ДУПУТАТЕ И ВСИЧКИ БКП *** --ДА НЕ ВИДИТЕ БЯЛ ДЕН!!
117
1
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Умна мисъл.Как ти хрумна?
116
1
 
8
 
! Отговори
емир преди 12 години
Ще ядем асфалт, ще пием кураж и за десерт сладки обещания...
115
1
 
10
 
! Отговори
chicago преди 12 години
г-н Президент,кризата може да бъде преодоляна с:1) Идеи,Разработки и решения за реализиране на идеите,финансова обезпеченост,данъчни облекчения,високо платен труд,2)Политическо единодушие,3)Хора , които могат да осъществят това.С решителност и кураж , бих добавил ,целеустременост,можеш да отидеш до тоалетната.С лозунги държава не се управлява.
114
0
 
11
 
! Отговори
nemam nervi преди 12 години
Какъв кураж,като ни се виждат задниците през скъсаните ***,за нас са първите три букви на кураЖА
113
1
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
и моят кураж ако е тлъстичък в някоя банка хич нема да му мисля на куража
112
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Роске, готови ли сме за Шенген, г-жо? Да не би да си научила къде са Галеви, пък да го криеш от Цецо, за да му отмъстиш за скандала с подкупа, дето ти го спретна в предизборната кампания? :)))
111
1
 
9
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 12 години
На снимката.. Отляво (мисли си): Абе ся кат съм президент мойте фирми дали ще вземат сички поръчки или трявба да деля с Доган и Боко.. земас а обада ан Гоце а го питам, че нещо не разбрах.... Одясно(мисли си): Аре по бързо да свършва седянката тука...мноо мраза да *** заниамват с някви селски порвинции кат България искам си в Евроситито, ще си направя хуабва баня и ще си извкам масжист....
110
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Никога няма да ни приемат в Шенген, защото знаят че всички ще се изнесем на Запад. А те не ни искат, искат да си стоим тук, да ни продават техните си ***, а нашите пазачи политици/мутри, да ни доят, и так до края на света.
109
1
 
8
 
! Отговори
alabala преди 12 години
какъв кураж,какъв шенген, каква европа ,какви *** ще заформите пак господа тотално 4естни и справедливи .много ви пука за народа ,чудно ми е къде бяхте последните 20 години че сега изведнъж ще оправяте България..абсурд ще оправите себе си но не и България ..европа вижда коко см е бедни и пак иска да спазваме нейните изисквания яяяяя в устата... в момента се получава така че си плащам да ходя на работа нищо повече майната и на европа...
108
2
 
7
 
! Отговори
чичо Тиквичка преди 12 години
Разбирам росенчо, защо жена ти не смее никъде да се покаже заедно с теб. И огромноро облекчение, което изпитва бившата ти съпруга.