Катарските пари в БНБ – за теленца и агънца

Финансовата схема за фермерите ще е във вид на фураж
20 май 2012 18:46,
88
Катарските пари в БНБ – за теленца и агънца
Снимка: Impact Press Group

Изготвена е финансова схема за подпомагане на българските животновъди чрез депозити от Катар, обяви земеделският министър Мирослав Найденов.

Предложението на Аман беше да направи депозит в български банки, от които българските животновъди да могат да черпят средства за увеличаването на своето стопанство - най-вече за агнета и телета, като връщат средствата не в пари, а в продукция, обясни Найденов.

На свой ред Бойко Борисов обясни, че на производителите ще се дават пари или фураж, а те след една година ще го връщат с агнета, телета или пилета.

Още по темата

Идеята е парите, част от които са на депозит от страна на Катар ($200 млн.) в БНБ, да отидат в Българската банка за развитие.

Той посочи, че ако на сто малки производители с 10 или 20 овце им се дадат пари или фураж, те трябва да "произведат" от тях агнета. Следващата година, те ако са произвели 120 агнета, връщат 100, а това което остава е тяхната печалба, обясни нагледно премиерът.

Бойко Борисов се похвали, че е разговарял с премиера на Катар шейх Хамад бин Джасим Ал Тани, лихвата за производителите, ако изобщо има такава, да е символична - под 1%.

Премиерът допълни, че е поставил срок на министерството на земеделието до вторник-сряда да подготвят финансовата схема, за да може министър Симеон Дянков да я одобри и се продължи нататък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мдаммм Мъдроний Великолепний па зе да фърга прах и пепел връз матряла... Ве аланкоолу ... де си чувал от 10-20 офце да излазят 100-120 агнета на година ? Тва да не ти е щаслива кокошка ?
59
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ааа,няма само теленца и агънца да ядат!Дайте им и малко свински пържолки!
58
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АМА НЯМА И АГНЕТА.ПРОСТИ ХОРА ВЯРВАТ НА БЕЗУМНИТЕ ПРОСТОТИИ НА ГРОБ.НО КОЙ Е СИГУРЕН ЧЕ КАТАР Е ДЕПОЗИРАЛ ТЕЗИ ПАРИ В BG.САМО ТИКВАТА ЗНАЕ ИСТИНАТА.ТУКА ИМА,ТУКА НЕМА.ВЕРВАЙТЕ МУ!
57
0
 
0
 
! Отговори
ЦАРЧЕТО преди 12 години
Както го казват-това няма да стане.Много им се иска но....НЕ. Ще видим мечтите. Верно е , че е трудно и да си ***.
56
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НА СНИМКАТА СА ХОРАТА ГЛАСУВАЛИ ЗА ГЕРБ :Д
55
7
 
5
 
! Отговори
Jok преди 12 години
Кой ти депозира пари ей така??? Няма подобна схема. Просто са намерили купувачи за нашия дълг. Кой знае каква е лихвата, която ще платим.
54
0
 
12
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
Катарските пари в БНБ за теленца и агънца Дано да е така?
53
2
 
10
 
! Отговори
Лайната Изплуват преди 12 години
Цветелина Бориславова изплува около поръчания Божинов
52
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НЕЗНАМ КВИ СА ТЕЗИ ПРОИЗВИДИТЕЛИ,НО 100 ПРОЦЕНА СМЕ В РЕКОРДИТЕ НА ГИНЕС.ОТ 10-20 ОВЦЕ ПО 100-120 АГНЕТА.. ОСЕМЕНИТЕЛЯ ЩЕ Е БОКО.ДРУК НАЧИН НЯМА
51
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А каква лихва ще им плащаме на катарците?
50
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тикви за тиквеници.
49
3
 
17
 
! Отговори
селянче преди 12 години
Аз предлагам угоени прасета по 100 120 кг. 120 броя за 45 000 лева. Дайте телефон за контакт.
48
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ми идеята не е лоша, стига да е наистина точно такава, каквато я пише и да не е нужно да се изготвят един кашон документи за кандидатстване за тези пари и отделно да не се минава през "фирми, изготвители на документи":)Е рабира се, стига и изискването да не е от 20 овце 120 агнета, щот това и с инвитро не знам дали може се постигне:)
47
18
 
17
 
! Отговори
ДОБРАТА НОВИНА преди 12 години
"Избори за кмет: БСП печели Съединение "Тиквата лека-полека си отива!
46
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Уфци от Герб
45
5
 
9
 
! Отговори
Червени псетанаповод преди 12 години
Нормално е във всичката *** дето ни залива ,да има и нещо положително.Така както са описани нещата в статията,аз разбирам че парите вече са депозирани в БНБ.Срещу тях Катар ще искат готова продукция.Ако е така,това е супер.Няма производител който да не е щастлив от това да му предплатят по пазарни цени авансово стока, която той ще произведе в бъдеще време.По-надолу четох мнение,че така се разграбвала държавата.Ми той К(ап)утев такива *** може да наеме за драскачи.Кой друг ще хване
44
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Искам да обърна внимание на Бойко, че не 1 %, а дори 01,% лихва се наказва в арабските страни с рязане на ръка- закон на Шериат е..."А стига мюсюлмански глупости. Няма лихви, но има подарък за услугата (заемът), който е голям колкото лихвата. Иначе те банкпва система нямаше да имат.
43
4
 
5
 
! Отговори
Мила34 преди 12 години
Резултатите от посещението на министър Найденов в Катар вече са факт, въпреки доста негативното отношение на медийте относно ползите от тази среща. Още догодина ще има съвсем раелни инвестиции в сектора, а производителите ще получат това, от което имат най-голяма нужда - сигурен пазар и реализация на продуктите си. Според мен е много удачно помощта да не се дава под парична форма, защото това е нещо, което определено ще спести усилия и време на животновъдите.
42
0
 
7
 
! Отговори
до 46 преди 12 години
те ще ги откраднат ,ама вие както винаги ще дуате
41
3
 
24
 
! Отговори
Хасан преди 12 години
Искам да обърна внимание на Бойко, че не 1 %, а дори 01,% лихва се наказва в арабските страни с рязане на ръка- закон на Шериат е- направете си справка, господа и не вярвайте на глупости. Дано това-за лихвата не го прочетат от арабските посолства в България.....