ЕК настоява за основна реформа в съдебната ни система

Тя да започне от Висшия съдебен съвет, заяви говорител на комисията
31 май 2012 18:00, Елка Василева
23
ЕК настоява за основна реформа в съдебната ни система
Становище на ЕС е, че е необходима основна реформа в съдебната система в България. Снимка: архив, Reuters

Становището на Европейската комисия остава напълно непроменено - както сме заявили вече пред българските власти, има необходимост от основна реформа в съдебната система в България, като се започне от Висшия съдебен съвет /ВСС/.

Това заяви на пресконференция говорителят на Еврокомисията Марк Грей в отговор на въпрос, свързан с процедурата за избор на следващия ВСС, цитиран от БТА.

Оценяваме това, че българското правителство осъзнава като най-добър варианта за пряк избор на членовете на ВСС, добави той. Нашият анализ е, че остава едновременно постижимо и желано преминаването към пряк избор на следващия ВСС наесен, на принципа един човек - един глас, заяви Грей. Много се надяваме,
че това ще бъде подходът на българските власти, отбеляза той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
3
 
! Отговори
T.N.T. преди 11 години
ES DA SI GLEDAT RABOTATA,NIE SADEBNA SISTEMA NQMAME,A TE,KATO IMAT DA SI Q GLEDAT.NIE KRADEM I UBIVAME PO G%CEVATA SISTEMA "O RODINU,O LILIPUTINU"I...QKI PROCENTI !!!...
18
1
 
4
 
! Отговори
T.N.T. преди 11 години
EVROPA IZKA--KREMAL MAL4I,ASE SLU4VA TOVA,KOETO "MAL4I"KREMAL.JIVOTINSKI STRAH,NARE4EN PARTIINA DISCIPLINA...
17
4
 
7
 
! Отговори
аха преди 11 години
Ами да си настоява... При ГЕРБ и всички, които се изредиха на властта до сега, това няма да се случи.Първо, нямат достатъчно акъл за реформи, защото да са послушковци не им трябва учение.Второ, нямат желание за реформи, защото здраво-държащият големия кокал е техен символ за преуспял политик. Трето, нямат морал, защото харесват чалга, силиконки, мутри и прочее *удохотворени* екземпляри...Да спрат да демагогствуват и да си ходят при офшорките и крадените пари, ще се оправим без тях !!!
16
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Съдии и прокурори са с МАФИЯТА!
15
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Долу бандитските бсп,герб,дпс,България за гражданите на пръмова
14
8
 
12
 
! Отговори
ЗА БОКО НИ Е ДУМАТА преди 11 години
БОЙКО БОРИСОВ + МАФИЯТА + ПОРЪЧКОВИТЕ ПРОКУРОРИ + ЦЕЦО 6-ТЕ АПАРТАМЕНТА + КОРУМПИРАНАТА ПОЛИЦИЯ + ЛИКВИДИРАНЕТО НА МИШО "БИРАТА" И ДРУГИТЕ + АГЕНТА НА СВЕТОВНАТА БАНКА ДЯНКОВ +++ = ФАШИЗЪМ.ХОРА БДЕТЕ! ЕДИН ЛУД, АЛЧЕН ДАЛАВЕРАДЖИЯ И МОШЕНИК А ЛА БЕРЛУСКОНИ СЛЕД ПОЛИЦЕЙЩИНАТА ЩЕ НИ ДОКАРА ФАШИЗЪМ.
13
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Въпреки, че не одобрявам "докладите" на ЕК по *** въпроси и насаждането на мнение, че България ги репресира(май е точно обратното!) се съгласявам безрезервно, че Съдебната ни система трябва да бъде тотално обновена вкл. "кадрите" и. Такава корупция както в нашето Правораздаване нито се е видяла, нито се е чула по овой бели свет.За жалост коментатор 10 има пълно основание във всяка своя дума.
12
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
всички знаем , че в България може да се скълъпи обвинение или да се подкупи съд , за да се движи делото в желаната посока , ако си направил престъпление , плащаш и не се намират доказателства , ако си неудобен ти си скълъпват обвинения и вече си враг 1 като Ганчев , за това че някой чул , че друг бил казал , че Ганчев бил заплашвал
11
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АДВОКАТИ +ПРОКУРОРИ + СЪДИИ = КОМБИНА
10
1
 
17
 
! Отговори
родина преди 11 години
Не е ли срамно,но много правилно да се обърне внимание на страната ни да си направи спешно реформата в Съдебната система.Каква е системата днес тя е нула,не че нямаме закони,но всеки гледа от съдиите кой колко ще му предложат за да вземе Решение противно на това което е записано в закона.Според мен всички които са навършили 50 години трябва да отстъпят мястото на следващите ги под 50 години,но и от тях ако има корумпирани не трябва нито ден да стоят в Съдебната система.
9
12
 
8
 
! Отговори
До всички идиоти от3 преди 11 години
Приемането ни в ЕС беше знак че сме стабилна държава. Държава която може да решава сама проблемите си - Независима държава. Ние членуваме в съюз и гоним цели единтични с целите на други държави но СМЕ СУВЕРЕНА ДЪРЖАВА! Никой няма право да ни се бърка! Ние сами трябва да решим проблемите си! Коментари от типа на номер 2 са коментари на слаби хора! Тези слаби хора са свикнали да бъдат управлявани и командвани! АЗ НЕ СЪМ ТАКЪВ ЧОВЕК!
8
2
 
10
 
! Отговори
Съд_ебна_системата преди 11 години
Не може реформа. При реформа мутрите ще станат уязвими, вероятно ще бъдат съдени. Това не трябва да се допусне в утвърдената практика. Много пари. И власт! Европа - супата.
7
1
 
31
 
! Отговори
Фикс идея преди 11 години
Ама за каква реформа в съдебната система става въпрос? Вече 3 години карате тези с черните раса да се самореформират: т.е. подобно на барон Мюнхаузен да се хванат за косите и да се изтеглят от блатото! Не разбирате ли,че начело на Темида са останките от социализЪма на Тато, клели се и служили вярно на БКП, а сега се пишат първите демократи! И с тях е бъкано във ВАС , ВКС и КС! И че през тези 23 години в съдебната система навлязоха млади хора, повечето от които са на служба там заради голямата заплата, гледането на децата (обърнете внимание, повече от 2/3 от съдиите в съдилищата са жени), големите хонорари от адвокатите на богатите обвиняеми, които им осигуряват спокоен и осигурен живот! Не виждате ли,че за всяка категория обвиняеми се въртят почти едни и същи имена на съдии, та дори определени съдии са наричани съдии на мафията! Докато съдебната система не се изчисти от останките от миналото, корумпираните и некадърните магистрати, нищо добро не ни очаква! Защо в Унгария повикът беше първо да сменим съдиите и Европейският съд веднага скочи срещу това? И защо съдиите от ЕС си вдигнаха заплатите и тези на еврочиновниците, независимо че в повечето старни членки на ЕС изп.власт намали драстично заплатите. Това говори ли ви нещо!
6
1
 
26
 
! Отговори
high преди 11 години
И ние я искаме, само съдът и мутрите не я искат, затова не се случва...Помните как видни министри и "бизнесмени" влизаха в съда с пълни куфарчета и излизаха по-бедни..
5
1
 
8
 
! Отговори
turist преди 11 години
...nov bardak ...sas stari *** ne se pravitay sam 4uvalv BG to si e semeen biznes na pokoleniq i semeystva...i gospod da sleze ...nemoje da opravi
4
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В ЕС ТРЕВА НЕ ПАСАТ,ТЕ ЗНАЯТ ПОВЕЧЕ ЗА БЪЛГАРИЯ ,МАФИЯТА И СЪДЕБНАТА СИСТЕМА ПОВЕЧЕ ОТ САМИТЕ НАС БЪЛГАРИТЕ
3
2
 
16
 
! Отговори
Николай Урумов преди 11 години
Каква европейска комисия бе?? Да вземете хотела на бедната ми дъщеричка - това ли искате?
2
19
 
7
 
! Отговори
До 2 преди 11 години
Ти така ли си решаваш проблемите страхливецо!?Така сте научени от комунистите! Все чакате някой друг да ни оправи! Ей вярно сме *** народ!
1
4
 
5
 
! Отговори
Учуден преди 11 години
А стига бе!?