Не си тръгвам заради “Шеврон“, обяви Уорлик

Американският посланик си тръгвал по стандартна процедура
Обновена: 31 май 2012 11:38 | 31 май 2012 11:38,
126
Не си тръгвам заради “Шеврон“, обяви Уорлик
Уорлик просто насочвал обществото. Снимка: архив Булфото

Американският посланик Джеймс Уорлик категорично отхвърли информацията, че бил отзован от България заради нещо, което е направил.

Още по темата

Става въпрос за стандартен процес за американските посланици, обясни Уорлик пред Нова телевизия.

Той обясни, че няма насрочена дата, на която да си тръгне. По негови думи назначаването на нов посланик е дълъг процес и не ясно кога точно номинираната за поста Марси Райс ще може да пристигне в България.

Слухове, че Уорлик ще бъде отзован от България се носят от няколко месеца. Само преди дни обаче Белият дом пусна официално съобщение, че в посолството на САЩ в София ще бъде оглавено от Райс.

Конкретни причини за решението не се посочваха. Това породи спекулации, че Вашингтон е недоволен от работата на Уорлик у нас.

Днес Уорлик обясни, че тези информации не са верни. По негови думи смяната му е абсолютно нормална.

“Ако бях отзован, щях още утре да се кача на самолета“, обясни дипломатът. Уорлик обясни, че и жена му, която е посланик в Сърбия, е в същото положение, но това няма никаква връзка с дейността им като дипломати.

Той категорично отхвърли информацията, че си тръгва заради отказа на България за добив на шистов газ от американската компания “Шеврон“.

Уорлик отхвърли и твърденията, че твърде много се е месил във вътрешните работи на страната ни. Той обясни, че просто понякога се е опитвал да насочи дебата към теми, които са важни според него.

Той се надява, че се е справил добре като посланик и ще му е мъчно да си тръгне от България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
1
 
0
 
! Отговори
T.N.T. преди 11 години
KAKVOTO KAJE AMERIKA SE WIE,NO NE SE PRAVI.KAKVOTO SI "MAL4I"KREMAL SE KRIE,NO SE PRAVI.LILIPUTIN TRQBVA DA NAZNA4I AMERIKANSKIQPOSLANIK,ZA DA SE HARESA NA LILIPUTKITE...
97
1
 
1
 
! Отговори
до 115 преди 11 години
Да наречеш някого б.о.к.лу.к или там да отпряваш вулгаризми не е позиция, а е п.ро.с.та.щ.и.н.а! Това можеш, това показваш! Това си научил, като си живял тук, жалко! Жалко е, и че на никого не му прави впечетление.
96
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ок, не те махнаха. Добре. Знаеш ли ти си от тези о.т.б.л.ъ.с.к.в.а.щ.и т.и.п.о.в.е, които са свикнали само да хвърлят отпадъците от мисловната си дейност в обществото пространство. Ти си от тези хора, които си мислят, че като наречеш някой *** или там какво било от б.е.д.н.и.я ти, цветист на в.у.л.га.р.и.з.м.и речник, за да подвигнеш самочуствието си. То си от онези от прехода, които са свикнали да наричат околните *** и на които им е добре да живеят в ***. МУХА-ХА-Ха! Му.тр.а ли си?
95
1
 
0
 
! Отговори
do 115 преди 11 години
*** ли ме нарече? Е, изпроси си го. Ако не те махнат за неуместен коментар, сори, чакай включване от МЕН!
94
5
 
2
 
! Отговори
... преди 11 години
Няма две мнения. Г-н Уорлик е американският посланик възприет от нормалните хора /не от бесепарите и депесарите/ като земен човек, изпитващ искрена симпатия към България и достоен представител на великата си страна. Успя да влезе под кожата на българите. Вероятно ни опозна откъм хастара, тъй да се каже. Никаква дистанция, никакъв фалш, неподправеност и желязна целеустременост - България да стане нормално място и добър член на западното семейство. Можем само да му благодарим. Разбира се, че дразн
93
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не го отзовават, а ние му набихме дузпата малко тънка разлика ама нека се знае кога ни е ял попарата янкито гей парадчик.
92
4
 
7
 
! Отговори
Позиция преди 11 години
От *** - АМАН.Млъкни бе ***.Поне вземи със себе си Дянкоф и шефа му..
91
1
 
3
 
! Отговори
до 107 преди 11 години
Ха, който не мислел като него бил некадърник. Желязна логика. Да, в Америка много добре си живеех, ама защо реших да се върна при такива ганъовци. Там, едва ли щЯХ бъда оплют толкова самоотвержено, ако изказвах различно мнение. Но родина, како да се прави.
90
5
 
2
 
! Отговори
do 107 преди 11 години
A бе който не е мен е против мен. Не.ка.д.ър.ник си ти, не.ща.стник. Благодарение на такива като мен тази държав е имат за нещо по света, а не на такива като теб, които анонимно бълват отпадъци и говорят за някакво величие и тем по.д.о.б.ни ганъовизми. За.тв.а.ря.й си у.ст.ат.а! Само се прочети отново и ако се харесаш, то и за трябва да те харесам, но си отблъскващ. Такива като вас подържат чалгата и мизе.ри.ята тук.
89
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ворлик до последно ще насочва дебата. После ще предаде важните теми на следващия посранник. Следващият на по-следващия и т.н. Дебат да има!
88
1
 
5
 
! Отговори
popo преди 11 години
Спокойно, Уорлик, вЕрваме ти
87
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
много му е мазна физиономията , прилича на ГЕЙ , или си е мръсен ***
86
1
 
14
 
! Отговори
лай-лай кучка преди 11 години
Нормален завършек при нагло вмешателство. Крайно време беше !
85
1
 
8
 
! Отговори
до 95 преди 11 години
като им е *** държавата , естествено че ще пратят едно безмозъчно промито лайн. добре че си го прибраха , макар че и следващия ще е некадърник влюбен в себе си ,и пак до 95 ако си в САЩ какво правиш там че си така влюбен в тях , в строителството ли работиш или мияч на чинии , а жена ти е чистачка и си въобразяваш че си върха , може би това са ти възможностите , да се прекланяш пред другите защото си некадърник
84
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не се обяснявай, а дим да те няма! Без значение защо. По принцип, без принцип...За винаги.
83
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
представителя на една почти фалирала държава си тръгва , ако не си печатат сами доларите които са без покритие , и ако не ги финансират китайците чрез купуване на американски държавни облигации , просто ще са част от историята , както французите си спомнят за Наполеон , гърците за Александър Македонски , така и американците ще си спомнят че някой им зачитал мнението
82
1
 
8
 
! Отговори
brabus преди 11 години
не му се заминава още, чака гей парада!
81
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
айде *** си тръгва , насочвал обществото към теми които той смятал за важни , абе *** кой те пита какво смяташ за важно , при следващата криза Китай ще ви купи всички известни американски фирми
80
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сбогом, казах Васил НайденовСбогом, сбогом, сбогом казахЩом така си решила ти, добреСбогом, сбогом, сбогом казахИ морето реве с пълна сила,Туй черно мореМила, милаКато прелетни чайкисъс с теб се срещнахметука случайноМила, милаи звезди колко много звездини обсипваха вечерНо светът е изменчивВиж по пясъка двете следиВиж по пясъка двете следи се изгубихаНяма ги вечеМила, мила,Като прелетни чайкиСъс с теб се срещнахмеТука случайноМила, мила,И последните думите заглъхватЗаглъхват далече
79
1
 
10
 
! Отговори
до 97 преди 11 години
ворлик е унизил България, като надвишаваше правомощията си на посланик, давайки публични указания на министри и главния прокурор, викайки ги в кабинета си, като че ли са негови подчинени. японците връчиха нота на хамериканския посланик в Япония, само защото е нарекъл жителите на една провинция мързеливи. но за вас понятията национално достоинство, чест и суверенитет нищо не значат, защото нямат финансов еквивалент, нали безродни продажници?! жалко, че децата ви ще плащат за безнравствеността ви