"Атака" спретна нов скандал на "Околчица"

Хората на Сидеров скочиха на ГЕРБ заради турските имена
2 юни 2012 16:31,
439
"Атака" спретна нов скандал на "Околчица"
Възстановка на Околчица. Снимка: БТА

"Атака" заформи нов скандал по време на поклонението пред паметта на Христо Ботев, неговите четници и на загиналите за свободата на България на връх Околчица.

От партията на Волен Сидеров издигнаха плакат: "ГЕРБ, защо сте за турските имена" по време на официалните чествания край Враца. Националистите са недоволни от официалната позиция на управляващите, които не подкрепят искането за смяна на имената на географски места, квартали, природи и културни забележителности, които носят имена с турски корен.

Протестът на "Атака" бе забелязан и от вътрешния министър Цветан Цветанов, който също присъства на честванията.

Цветанов отбеляза, че на този ден на поклонение не трябва да се поставя този въпрос. По думите на вицепремиера България има богата история, има своята култура и "всеки един от нас трябва да има толерантен подход към тях".

Според него такъв подход трябва да имат всички българи, независимо от техния етнически произход, а повдигането на подобни теми в днешно време целят едно - противопоставяне на българското общество.

Още по темата

"Нека отдадем заслуженото на Ботев, на всички четници, които загинаха за свободата ни - това е важното
и ценното, което трябва да съхраним, заяви в заключение Цветанов.

Dnes.bg припомня, че "Атака" заформи друг подобен скандал точно преди 3 години на Околчица. Тогава Волен Сидеров нарече тогавашния премиер Сергей Станишев и председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов "педалчета" и "банда педерасти", които са превърнали България в "педерастко сборище".

Сидеров покани премиера да се приближи към него, за да му "шибне един шамар". Тогава лидерът на националистите влезна в сблъсък с полицията.

Иначе хиляди поклонници от страната и чужбина се качиха днес на връх Околчица във Врачанския Балкан, за да се преклонят пред паметта на Христо Ботев, неговите четници и на загиналите за свободата на България. 

Всенародното поколонение започна с възстановка на последния бой на Ботевата чета, представена от Национално дружество "Традиция".

Прозвуча и Ботевото стихотворение "Борба" в изпълнение на актьора Борислав Борисов. Молебен за България, отслужиха Врачанският митрополит в съслужение със свещеници от Врачанската епархия.

В поклоненията участваха вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов, министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов, както и народни представители и общинари.

Точно в 12.00 ч. сирени възвестиха за три минути всенародното преклонение пред паметта на Христо Ботев и неговите четници и на загиналите за свободата и независимостта на България.

Под звуците на сирените в параклиса на паметника свещеници от Врачанска епархия отслужиха "Трисагиум"- заупокойно църковно служение за падналите геройски за Отечеството. След края на сигнала на сирените за първи път небето над Околчица бе озарено от дневна заря.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


439
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
335
1
 
3
 
! Отговори
муспи преди 11 години
Народе??? - за какво мислиш е допуснато съществуването на такава партия като АТАКА? Тя не може да освободи България след като народа е робски, но разделя този народ на две - едните я искат, а другите я мразят защото заплашва спокойствието на робството. За да бъдат убедителни пред себе си я наричат - корумпирана, нагласена, казват - знаеме ги тези работи. Този който прави всичко и народа предпазливо го нарича Бог, чрез АТАКА отделя житото от плявата.
334
1
 
2
 
! Отговори
donadoni преди 11 години
*** ne znaqt samo turski , znaqt i balgarski
333
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Докога в тая държава ще има путкопоклонници към дадени партии!!!
332
4
 
7
 
! Отговори
Атакист преди 11 години
Общественото мнение, благодарение на медиите е до такова степенй развратено, че повечето българи презират единствената патриотична партия в България - Атака!
331
9
 
9
 
! Отговори
Ф-1 преди 11 години
АТАКА- кумира на ***!
330
8
 
5
 
! Отговори
Вафла преди 11 години
Къде е видеото с екшъна на болния?
329
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
nali ako nesa turcite i tehnite dyuneri she izmrete ot glad
328
2
 
7
 
! Отговори
Теторизмът ТВ СКАТ преди 11 години
Кога ще се бъде спрян Теторизмът от страна на ТВ СКАТ в България
327
2
 
5
 
! Отговори
Уточнение преди 11 години
No 422: Зарята в Кърджали е била отменена не от кмета, а от областната управа на града, т.е. от представители на сегашната централна власт. Кметовете на Кърджали през последните 22 години не са си позволявали това, именно защото през по-голямата част от последните 22 години са били хора на ДПС. Още по време на Османската империя такъв тип черна работа е оставяна на еничарите.
326
16
 
20
 
! Отговори
Българка преди 11 години
Браво на Волен Сидеров, горда съм че има още Българи като него, докато има честни и отдадени на делото патриоти съм спокойна, че България ще пребъде!!!
325
18
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да живее Волен Сидеров, истински патриот и националист!
324
12
 
27
 
! Отговори
Атакист преди 11 години
Ей предатели мръсни,идва времето в когато ще ви го върнем тъпкано !Волен говори истината,а вие продажна ,лижеща черни *** , *** се опитвате да съсипете българският национализъм!Срам за вас ,вие не сте българи,вие сте предатели!Време е национално пречистване!Да живее България!
323
17
 
8
 
! Отговори
Rстреб преди 11 години
415 - Знам, че за българина, като се каже бизнес в чужбина, на акъла им иде само проституция и обир на банкомати. Но, малките дюкянчета и ресторанти са също бизнес.
322
3
 
9
 
! Отговори
до 407 преди 11 години
Пич това може и да е така, но нали не мислиш, че ако не бяха турците в германия тези 1.5 млн работни места нямаше да ги има? И какъв е бизнеса на повечето турци - дюкянчета и ресторанти.
321
9
 
11
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
407...НЕ СЛАГАИ ТУРСКИО ПАРЦАЛЪ ДО ЗНАМЕТО...!
320
5
 
6
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....КОИ МАА ДУНЕРИ БУА МИНУЗИ...!
319
4
 
13
 
! Отговори
Ив преди 11 години
Грешиш 280, българина не е "завистлив, алчен и продажен". Нито турците, с които работя са такива. Ако хората около теб обаче са, просто си смени средата!
318
7
 
8
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
...ТУРЧАЛЯРИТЕ АИ ПО СПАКОИНОИНИНКА ... !...СЕ ПАК СТЕ У ГОСТОПРИЕМНАЯ БУЛГАРИЯ НЕ У АНАДОЛА...АНАДОЛЕ...ХИХИ...!....АНАДОЛЯТА Е КРАИО НА СВЕТО...ТАМ Е ЗА ВАС...!...ГЕРМАНИЯ СИ ГО ОТНЕСЕ ЗАСЛУЖЕНО КАТО СТАНА ДУНЕР ДЪРЖАВА...ХИХИ...!... ЗАТОВА СЕГА НА ГЕРБА ВМЕСТО ОРЕЛ ИМА ДУНЕР...!
317
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ami to i "Fiurer4eto"im triabva da si smeni familiata na Tenekedjiev poneje "sidero" e GR duma !!
316
18
 
28
 
! Отговори
НФСБ преди 11 години
Да си националист е призвание и отговорност, предизвикателство към бъдещето и уважение към историята. Волунтаризъм и ксенофобия са недопустими за един стар и културен народ, какъвто е българския. Затова Атака губи позиции. Нишата на националистите ще бъде заета и разширена от формация, милееща за България и уважаваща малцинствата, с техната идентичност и право на свободно развитие, уважение и взаимно разбирателство...Разбира се, малцинствата трябва да показват същите човешки стойности!