"Атака" спретна нов скандал на "Околчица"

Хората на Сидеров скочиха на ГЕРБ заради турските имена
2 юни 2012 16:31,
439
"Атака" спретна нов скандал на "Околчица"
Възстановка на Околчица. Снимка: БТА

"Атака" заформи нов скандал по време на поклонението пред паметта на Христо Ботев, неговите четници и на загиналите за свободата на България на връх Околчица.

От партията на Волен Сидеров издигнаха плакат: "ГЕРБ, защо сте за турските имена" по време на официалните чествания край Враца. Националистите са недоволни от официалната позиция на управляващите, които не подкрепят искането за смяна на имената на географски места, квартали, природи и културни забележителности, които носят имена с турски корен.

Протестът на "Атака" бе забелязан и от вътрешния министър Цветан Цветанов, който също присъства на честванията.

Цветанов отбеляза, че на този ден на поклонение не трябва да се поставя този въпрос. По думите на вицепремиера България има богата история, има своята култура и "всеки един от нас трябва да има толерантен подход към тях".

Според него такъв подход трябва да имат всички българи, независимо от техния етнически произход, а повдигането на подобни теми в днешно време целят едно - противопоставяне на българското общество.

Още по темата

"Нека отдадем заслуженото на Ботев, на всички четници, които загинаха за свободата ни - това е важното
и ценното, което трябва да съхраним, заяви в заключение Цветанов.

Dnes.bg припомня, че "Атака" заформи друг подобен скандал точно преди 3 години на Околчица. Тогава Волен Сидеров нарече тогавашния премиер Сергей Станишев и председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов "педалчета" и "банда педерасти", които са превърнали България в "педерастко сборище".

Сидеров покани премиера да се приближи към него, за да му "шибне един шамар". Тогава лидерът на националистите влезна в сблъсък с полицията.

Иначе хиляди поклонници от страната и чужбина се качиха днес на връх Околчица във Врачанския Балкан, за да се преклонят пред паметта на Христо Ботев, неговите четници и на загиналите за свободата на България. 

Всенародното поколонение започна с възстановка на последния бой на Ботевата чета, представена от Национално дружество "Традиция".

Прозвуча и Ботевото стихотворение "Борба" в изпълнение на актьора Борислав Борисов. Молебен за България, отслужиха Врачанският митрополит в съслужение със свещеници от Врачанската епархия.

В поклоненията участваха вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов, министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов, както и народни представители и общинари.

Точно в 12.00 ч. сирени възвестиха за три минути всенародното преклонение пред паметта на Христо Ботев и неговите четници и на загиналите за свободата и независимостта на България.

Под звуците на сирените в параклиса на паметника свещеници от Врачанска епархия отслужиха "Трисагиум"- заупокойно църковно служение за падналите геройски за Отечеството. След края на сигнала на сирените за първи път небето над Околчица бе озарено от дневна заря.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


439
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
315
13
 
17
 
! Отговори
Rстреб преди 12 години
387 - 75,000 бизнеса, собственост на турците в Германия създават над 1.5 милиона работни места с паричен стокооборот, малко по-голям от БВП'то на България. Не вярвай на турчин - щото съм такъв - искай информация от германското министерство на труда и социалните услуги. И понеже се минаваш за Пътеводител, да ти кажа една турска поговорка - "Ако гарга ти е пътеводител, носа ти от *** няма да излезе!"
314
22
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С АТАКА - В БАТАКА С ДВАТА КРАКА!
313
11
 
21
 
! Отговори
азз преди 12 години
поредният цирков номер!!само простотий!
312
15
 
19
 
! Отговори
до 388 преди 12 години
Не само *** и турците ами и българите ти тряскат минуси *** тъпо тая партийка трябва да умре заедно с Дпс понеже е сбирщина от *** няма нищо националистическо или патриотично у вас!
311
21
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
От сайдеров не става и *** за зеле!
310
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сидеров излетя в политиката така стремглаво, че все едно се сбъдна най-съкровения му сън. В предишните години този човек (незавършил журналистика журналист) беше образцов аутсайдер, без сериозно образование (завършил е само техникум по фотография), без особени постижения в живота, но с доста големи амбиции. Бил е години наред безработен, неоценен, без семейство, но явно дълбоко в себе си е вярвал в своята съдба. Писал е книги, за които мнозина твърдят, че са просто компилации на чужди идеи. Писал е и стихове, за които сведущите в поезията твърдят, че са бездарни. Няма да се учудя, ако (подобно на Хитлер) е рисувал и е искал да стане и художник, за да се прехранва поне с картините си. Тези дисонанси са твърде важни за оформянето на душевния му облик. Сидеров е негова противоположност, той е рязък, нервен, говори силно, на митингите крещи и ръкомаха (най-впечатляващ е неговия поздрав с дясна ръка, свита в юмрук), очите му блестят дяволски и излъчват буйство, държи се позьорски и явно обича публичността и славата. Доста е емоционален и дори страстен. Той постоянно въси вежди и има изражението на човек, който гледа в бъдното, едва ли не в отвъдното. Този човек е толкова нервен, че все едно е обърнал гръб на живота. За живота е присъщо веселието, радостта. А Сидеров миналата година посрещна дори вестта за бленуваното влизане в Парламента без да се усмихне и зарадва; посрещна тази вест със свъсени вежди и гневно изражение на лицето. На какво всъщност толкова се гневи Сидеров? Стихотворението започва доста рязко: Срамувам се от майка си и баща си дребни чиновници в редиците на Партията голямата ядачка на души. За да заяви това за родителите си, явно този човек е безкрайно гневен. На какво ли толкова е гневен? На Партията? Така се струва на мнозина, които настояват за антикомунизма на Сидеров. Едва ли е така oбаче .
309
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кърджали остана без тържествена заря - проверка за 2 юни, която по традиция трябваше да се състои пред Паметника на освободителите в градската градина, предаде БГНЕС.Това стана по нареждане на областния управител Иванка Таушанова. В съобщение от администрацията беше посочено, че зарята се отлага за 20 октомври навечерието на Деня на Кърджали, когато се отбелязва освобождението на града от османско робство. Тази година ще се чества 100-годишнината от завръщането на Кърджали в българска територия. Октомврийската заря е заложена в националния календар на проявите за 100 години от Балканската война, съобщиха от администрацията.Това провокира 50-ина младежи да съберат пари за първата частна заря по подобен повод. Инициатори бяха собственици на кафене и местни лидери на ДСБ, както и гурбетчии, завърнали се в отпуск от Европа. "Идеята ни не е партийна, скандално е да не бъде почетена паметта на загиналите за освобождението на България. Събрахме пари, купихме 193 фишека и ще зарадваме Кърджали", посочиха младежите.Разрешение за проявата те са получили в телефонен разговор с комисар Валери Баранов, областен директор на МВР. Иначе редът е да се поиска разрешение от общинския кмет, което да бъде съгласувано с полицията, обясниха организаторите. Намерението да осветят небето със заря се родило спонтанно във въпросното кафене снощи вечерта. Пред Паметника на освободителите бе монтирана и озвучителната уредба от заведението. Звучаха възрожденски песни, както и химнът на България. С минута мълчание младите хора почетоха паметта на героите.
308
7
 
32
 
! Отговори
А,ТАКА преди 12 години
ВОЛЕНЕЕЕ, ТИ ДОКАТО СИ РАЗВЯВАШ ПЛАКАТИТЕ НА "ОКОЛЧИЦА", ЗНАЕШ ЛИ КАКВО СТАВА В КЪРДЖАЛИ - НЯМА 2 ЮНИ, НЯМА БОТЕВ... НЯМА БЪЛГАРИЯ!
307
3
 
6
 
! Отговори
до 315 преди 12 години
Лошото е,че имат и хроники в които е записано защо са започнали да строят китайската стена,а това никак не е в наша полза.Моля българските *** да се позаитирисуват и да престанат да ни занимават с нашите фесове.
306
3
 
24
 
! Отговори
392 преди 12 години
Това са турчеещи се ***. След възродителният процес от 1984-а и следващата вълна от 1989-а турци у нас почти не останаха. Можеш да ги познаеш по това, че са трудолюбиви хора, които имат ценностна система подобна на нашата, за разлика от мангалеските, свикнали само да искат. ДПС е нищо повече от едно формирование спретнато от ДС, за манипулация и подклаждане на етническо напрежение.Незаконна партия.
305
17
 
17
 
! Отговори
до 387 преди 12 години
Ами то турците не са ли *** ? В голямите градове в *** квартали всеки *** знае турски , а и се определя така.
304
3
 
11
 
! Отговори
доПетков преди 12 години
Със същият хъстрябва да изриташ етническата партия ДПС,когато изриташ нея вече няма да има коъ да подклажда етническо напрежение
303
8
 
9
 
! Отговори
387 преди 12 години
Като се праскаш на голям патриот да се беше научил, че се пише "гьол" и че тази дума е турцизъм. В Германия живеят основно кюрди. Има и българи с турско самосъзнание. Лично познавам няколко нашенци, които са по-добре с правописа и мисленето от някои български тинейджъри. На германците по-голям проблем са им ***, а не турците.
302
2
 
28
 
! Отговори
става страшно! преди 12 години
Областната управителка на Кърджали Таушанова не разрешила в града да има заря послучай 2 юни. Българка ли е, туркиня ли е незнам, но това е повече от възмутително. Някои медии, обаче послушно мълчат!Група младежи - българи купили каквото е необходимо и с устно разрешение на шефа на полицията направили частна заря.Е, това трябва да ни се каже и да изкажем възмущението си, а не цял ден да коментираме плаката на Волен.
301
21
 
16
 
! Отговори
Атакист преди 12 години
Да живее Волен Сидеров! Атака, победа!P.S Правя си експеримент...Искам да видя колко thumbs down ще ми насвяткат турците и ***, които четата този сайт.
300
20
 
19
 
! Отговори
Пътеводител преди 12 години
Всяка жаба да си знае гйола , всеки турчин да си знае континента (Азия).Турция - никакъв прогрес , никаква култура , никакви постижения в науката , 10 милиона Турци работят в Германия като нископлатени работници .Едно не разбраха азиатците - тази земя никога няма да бъде ваша , това е свещена Българска земя и тук ще се наричате Българи , ясно ли е ?
299
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този Волен Сидеров ще го запомня само и единствено със скандалите му-партийни, медийни и семейни. Споделям идеите му, но в никакъв случай не одобрявам поведението му, което няма нищо общо с цивилизоваността, а по-скоро е един цирк на реваншизъм и простотия.
298
12
 
25
 
! Отговори
а преди 12 години
Абе Волене, ТЕБ КОЙ ТЕ НАЗНАЧИ ДА МЕ ПАЗИШ ОТ ТУРЦИТЕ? ТИ ЕДНО СЕМЕЙСТВО НЕ МОЖА ДА ЗАДЪРЖИШ, ЦЯЛА ПАРТИЯ РАЗСИПА, АМА ОТ ТУРЦИТЕ ЩЕ НИ ОВАРДИШ. КЛОУН, КОЙТО ЗАГУБИ АВАНТАТА.
297
3
 
15
 
! Отговори
до 85 преди 12 години
Казват,че е *** от Гърция или гръцки евреин,но може и да е кюрд или казълбашин. В ДПС - Разград по вечето са казълбаши,но се турчеят.А Ататюрк е основател на светската държава Турция и е бил против шалварите и забрадките.Бил е военно аташе в България и нещастно влюбен в една българка.Сега ислямистите в Турция се мъчат отново да заличат светска Турция,лошото е че нашите мюсулмани им се водят по акъла.
296
3
 
18
 
! Отговори
do 381 преди 12 години
Значи, според теб, "Стамболов е бурсук, Ботев добре, че са го убили, а Левски е гей" ?Прозрачен си, турче. С нищо не си по-различен от гамените, които казват турците ***, ... просто ти си турския гамен.