Донев и Златев заплашвали ДСБ

Одобряваме ветото на президента върху Закона за горите, обясни Костов
Обновена: 18 юни 2012 16:38 | 18 юни 2012 16:38,
113
Донев и Златев заплашвали ДСБ
Костов бил заплашван. Снимка: Булфото

Огнян Донев и Валентин Златев са заплашвали ДСБ по време на срещата на представители на КРИБ и депутати от тъмносинята партия, заяви днес лидерът на дясната формация Иван Костов.

По думите му Донев и Златев са искали ДСБ да прекрати линията на атака срещу монополите и олигархията у нас.

В началото на март десните поискаха ДАНС да провери имат ли основание съмненията за пране на пари в "Лукойл", както и паричните потоци на компанията.

Още по темата

Месец по-късно представители на ДСБ се срещнаха с Донев, Златев и други членове на КРИБ в Народното събрание. Коментарите след срещата бяха лаконични. Шефът на “Лукойл“ Златев обвини ДСБ в популизъм, а Костов отхвърли обвиненията му.

По думите на Костов днес заплахите на Донев и Златев са се осъществили. Според лидера това се вижда от разпространените от вестник “Преса“ записи на съдружника на Донев – Любомир Павлов. В публикуваните в изданието на бившия главен редактор на в. “Труд“ Тошо Тошев фрагменти Павлов казва на неизвестен мъж, че той и Донев са причинил разпада на Синята коалиция чрез изданието си “24 часа“ и “Труд“.

По думите на Костов най-тревожното във въпросните фрагменти е намесването на името на вицепремиера и вътрешен министър Цветан Цветанов. Според тъмносиния лидер тези записи са доказателство, че Цветанов кадрува в съдебната система.

В разговора с неизвестния мъж Павлов казва, че от Цветанов зависи как ще се развие кариерата на всеки един от магистратите.

От ДСБ подкрепят  ветото на президента върху промените в Закона за горите и в Закона за съдебната власт.

Ние не сме против развитието на ски спорта у нас, но искаме това да бъде при равни условия за всички, без привилегии, обясни позицията на тъмносините Иван Костов.

По думите му частичното президентско вето върху Закона за съдебната власт е достатъчно. В петък държавният глава наложи вето на част от текстовете в Закона и конкретно на частта, която предвижда “кариерни бонуси“ за магистратите след завършването на мандата им като членове на Висшия съдебен съвет.

Важно е да не се купуват висшите магистрати, като им се обещава повишение, обясни Костов. Противното означава директен подкуп, смята той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
3
 
13
 
! Отговори
бай Ганьо преди 11 години
до 63 Не съм колега аз не съм Калинка!!! Цети и си записвай :Проектите на икономическото състояние се отразяват и върху доверието към управляващите. Разочарованието от управлението на ГЕРБ, което е било 14 процента, в момента е 58%, а доверието от 53 е паднало на 22 процента.Над 40% от анкетираните смятат, че правителството на ГЕРБ не е направило нищо за подобряване на положението в страната, а повече от 24% са на мнение, че е станало дори по-лошо......
62
16
 
12
 
! Отговори
хитър петър преди 11 години
Иван Костов е за затвора с доживотна присъда за предателство както към Родината си , така и към народа си, като Основателя на престъпната приватизация на редица печеливши български предприятия, фирми, и други. Ако наистина бяхме нормална държава това подобие на политик би бил съден и осъден. ПРЕДАТЕЛ! И майкаси ще продаде за пари...
61
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кво ме занимават с този никой?
60
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Политика костов е комунист дело на дс
59
6
 
4
 
! Отговори
До 61 преди 11 години
Абе *** ,ти да не си станишев?
58
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сега разбрахте ли бре,всички вие които мразите ПОЛИТИКА Костов,чии олигархични и мафиотски пари свалиха от власт Костов и ОДС правителството 2001 година?Лапайте мухите сега и бачкайте като РОБИ на мутрите!Няма вече кой да ви вади от батака.
57
7
 
5
 
! Отговори
бай Ганьо преди 11 години
Поживехме при Гарвана....поживехме при Царя......но при Падара най зле,айде стига толкова!!! 1 година преко сили евентуално...ако
56
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
a eto go i drygariat kostov ,ynika za sebe si ,porednia kradec i izmenik i predatel .edni i sashti mytri 23 god zashto ne mrete veche .tva sa paraziti na garba na naroda chistka za vs.praziti ne rabotete i ne im slyjete ne badete robi i xodeshti trypove v tva vi prevarnaxa tia.
55
0
 
13
 
! Отговори
ИЗЕТ ШАБАН преди 11 години
не ми пускат коментарите в регионалните весници ( Родопи 24x7 ) Кърдждали.Кметът на община Ардино РЕСМИ МУРАД е с Фалшива диплома
54
13
 
6
 
! Отговори
хитър петър преди 11 години
Иван Костов е за затвора с доживотна присъда за предателство както към Родината си , така и към народа си, като Основателя на престъпната приватизация на редица печеливши български предприятия, фирми, и други. Ако наистина бяхме нормална държава това подобие на политик би бил съден и осъден. ПРЕДАТЕЛ!
53
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Малееее, з....е Костов, Борисов , Станишев , Волен .............. за България трябвя нов лидер , обаче тука просто го няма има само мутри който изобщо не мисли за хора бе !
52
4
 
3
 
! Отговори
Do 52 преди 11 години
Абе ти дълги години подрепяше дпс-то, а сега се оплакваш.
51
12
 
6
 
! Отговори
До 51 преди 11 години
До като България има политици като костов какво може да се очаква от електората? С политици като него сме в средновековието ако не си забелязал.
50
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На следващите избори костов ще е депутат от бсп за заслуги към партията майка.
49
4
 
15
 
! Отговори
плачков преди 11 години
всички сме големи умници. щом се появи умен способен човек трябва да го сринеме под земята. да живеят умниците беров жан лъжлив дядо и боко умника . затова си заслужаваме мизерията . не съм фен на костов но е способен и умен , наред с недостатъците си.
48
0
 
2
 
! Отговори
Р.Мурад преди 11 години
борбата в Ардино за председател на ДПС беше подменен , избран е кандидата на кмета Ресми с фалшивата диплома
47
3
 
6
 
! Отговори
дo #44 преди 11 години
Как може през 21-ви Век да има толкова злобни,подли,неуки и невъзпитани същества като теб?!
46
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Костов ходеше за пари в дс а не при портиерите им от мултигруп
45
13
 
4
 
! Отговори
Комунел преди 11 години
Другарю Костов, на места синята боя се е поизтрила и още личи червената.
44
12
 
3
 
! Отговори
До 43 преди 11 години
Той не е умен той е дело на дс. Дс говори през неговата уста. Каде отиде синята идея го питам аз или да попитам станишев със същия ефект?