Принц Албер хвали курортите ни в Рио

Уверява Плевнелиев, че можем да домакинстваме на големи състезания
21 юни 2012 13:02,
45
Принц Албер хвали курортите ни в Рио
Най-спортният принц на планетата - този на Монако Албер, на два пъти пропусна заради ангажименти да посети Банско.Снимка: Reuters

Принцът на Монако Албер II похвали за пореден път българските курорти и условията за практикуването на зимен спорт у нас.

Четирикратният участник на Олимпийски игри (3 зимни – бобслей и веднъж на летни - с ветроходство) изрече хвалбите пред президента Росен Плевнелиев по време на срещата им в рамките на Конференцията на ООН по устойчиво развитие в Рио де Жанейро.

"България е доказала, че има капацитет да организира и занапред състезания от най-висок ранг", заявил Албер, цитиран от пресслужбата на държавния глава.

Още по темата

Принцът на Монако, който е близък приятел с председателя на БОК Стефка Костадинова, потвърдил желанието си в най-скоро време да посети България.

Той на два пъти не успя да дойде в Банско за стартовете от Световната купа в алпийските ски заради неотложни ангажименти. Трябваше да присъства в пиринския курорт миналата година и в началото на тази като патрон на благотворително състезание, а средствата от него са предвидени за деца в неравностойно положение.

Иначе икономическата криза в Европа беше основна тема и на срещата на Плевнелиев с държавния глава на Княжество Монако в Бразилия.

Принц Албер посочил пред държавния ни глава, че княжеството се справя успешно с предизвикателствата.

Плевнелиев пък припомнил, че изходът от кризата е създаването на нови възможности за икономически растеж, който обаче не се основавал на "планини" от дългове за сметка на следващите поколения.

Затова България поставя акцент върху инвестициите в технологии и иновации, които създават продукти с висока добавена стойност, каза президентът.

На втория ден от форума в Бразилия Плевнелиев ще направи изказване пред участниците във форума. Делегации от 130 държави са направили предварителна заявка за участие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
4
 
! Отговори
до 19 преди 11 години
+ 1 и от мен .... 14 да ди ходи на оъ инклузив и да си носи тоалетна хартия в джоба...щото нали нашата храна е супер...хаха...особено по морето
16
2
 
10
 
! Отговори
До 14 преди 11 години
Ако смяташ, че Гърция не е кой знае какво, или си ходил само до Халкидики, или естетическите ти критерии са сбъркани. Гърция определено има много повече от България, природно, културно, гастрономически и пр. А за съмнителността на хигиената в Турция, също мога да поспоря - храната в българските курорти е най-малкото със същото качество, ако не и по-лоша. Броят туристи в крайна сметка е незаменим ветропоказател
15
2
 
4
 
! Отговори
селянин преди 11 години
Това принца ли е тъй като го гледам прилича на бай Кольо чобанина.Само тоягата му липсва.
14
1
 
3
 
! Отговори
до 14 преди 11 години
аз преди да срявнявам нещо, то първо трябва на мен да ми харесва....а кое по-точно в презастроеното ни шарено-*** тип бароко-мангаска-мутрещина да ми хареса по черноморските ни курорти?!....по-подходяща е типичната фраза за БГ "става!"
13
3
 
1
 
! Отговори
Уорлик преди 11 години
Аз не само курортите - и жените Ви хваля! Но не пишете статии за мен! Нещастни неблагодарници!
12
0
 
8
 
! Отговори
hrrr преди 11 години
На два пъти, аха да дойде в България и не успял :)
11
4
 
5
 
! Отговори
до 11 преди 11 години
А с кого да се сравняваме? В Гърция не е кой знае какво, в Турция повечето почиващи получават разстройство от храната (хигиената) , а с богаташите по Флорида и пр. не можем да си ги мерим. Въпрос на стандарт.
10
0
 
2
 
! Отговори
men преди 11 години
Пак общи приказки са си говорил...
9
2
 
4
 
! Отговори
до 7 преди 11 години
защо винаги трябва да се сравняваме с нещо което е зле "ето вижте, че в испания също е строителна площадка, значи не е зле и при нас" ???
8
2
 
1
 
! Отговори
Мрънкащ до 6 преди 11 години
Разликата е в "звездите". Колкото повече звезди е почивката, толкова по-далече е истината. За българите многото звезди са недостижим лукс, а положението на слуга в собствения си дом е и обида. господин Анонимен с познати.
7
4
 
3
 
! Отговори
итонг преди 11 години
Похвалил курортите...еми браво, да ги хвали докато още са курорти...няма да хвали бетонни джунгли я....защо не похвали черноморието...бетонната природа и куфражната растителност...а французите се оплакват от чрноморието, яе хотелите били мн близо един от друг и дори за "Паркур" не ставало, било лесно да се скача на 1 метър...
6
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Преди четири години, когато имах повече пари бяхме на почивка в Коста брава, Испания. Имаше кранове,строежи и работници, не мислете ,че нашите курорти са по-лоши или по-мръсни. Но заведенията ни са по-хубави, и нашата храна беше по-хубава, сега нямам впечатления.
5
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Повечето мои познати чужденци които са били в България на море или планина са много доволни, въпреки много мрънкащите българи! Ниските цени, хубавата храна, красивата природа, пъсъчните плажове и т.н. оставят трайно и добро впечатлениев в чужденците.
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ако рекламен клип за нашето черноморие покаже реалната истина а не захаросани простотии не знам кой ще дойде...
3
4
 
6
 
! Отговори
Виза преди 11 години
Кое им хвали, торбичките и кофичките в морето или фекалните изворчета на плажа? Може би калищата и рева на строителните машини в зимните курорти? Много има за хвалене, дано някоя западна телевия не дойде да го снима и да направи "рекламен" филм, че тогава всички хотелиери ще се молят на Господ на руски.
2
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма значение, самото положително споменаване на страната ни е комплимент.Браво на принцът, не се е депилирал като днешните гейове!
1
1
 
15
 
! Отговори
Iwan преди 11 години
Не е бил, но са страхотни курортите :)