Борисов за „тъмното минало": Лъжи и идиотщини!

Самотата му помагала да управлява: „Виждам Цецо колко е ангажиран”
30 юни 2012 08:55,
530
Борисов за „тъмното минало": Лъжи и идиотщини!
Борисов вярва в успеха и управлява с удоволствие. Снимка: Булфото

Премиерът Бойко Борисов нарече „идиотщини и лъжи” публикациите в чуждата преса, в които се говори за съмнения, че премиерът е  имал тъмно минало и връзки с подземния свят.

Министър-председателят за втори път тази седмица дава интервю „по пантофи”, този път за списание „Биограф”.

"Съвсем наскоро в някакво немско издание в чужбина ("Тагесцайтунг" - б.а.) излезе материал срещу мен, пълен с лъжи и идиотщини. Една част от медиите в България веднага го мултиплицираха в смисъл, че едва ли не от ЦРУ стоели зад този текст, че те били казали какво ли не за мен.

И това излезе в момента, когато шефът на ЦРУ три дни ми е личен гост, развеждам го из София, ходим по ресторанти, по кафета... То е ясно отношението му - три дни директор на ЦРУ стои в изключително приятелска среда в София, за да има време да се наспи, да се разходи, да си почине.

Изявлението му, което пуснаха от посолството на САЩ, заедно го съчинихме. Специално отбелязахме постиженията на България в етническата толерантност, борбата с корупцията и организираната престъпност, финансовата дисциплина, инфраструктурните проекти. Това прави България различна от останалите държави.

Виждате, че - сложена до това официално становище на американската държава и ЦРУ, онази публикация за мен звучи гротескно, смешно", коментира премиерът.

Още по темата
 На въпрос защо иска всичко в държавата да зависи от него и навсякъде да огрее, премиерът е категоричен: "Така разбирам управлението. Никой не ме кара насила. Правя го с удоволствие, защото виждам резултата".

Премиерът признава, че е страшно да слезеш от властта, особено в България. "Не си правя илюзии, никой няма да бъде пощаден”, смята той. 

"В България паднеш ли, е жестока работа.  Ето най-пресният пример - Първанов изкара на повърхността всички тези хора, които сега са на върха в БСП, в най-тежкото време на БСП ги сложи на власт, накрая им направи коалиция, за да стане Станишев премиер. И сега всички видяхме как го ошамариха Първанов по брутален начин”, казва още Борисов.

Една от грешките си, които признава, откакто е министър-председател, това е назначението на бившия министър на икономиката Трайчо Трайков, който беше отстранен след конфуза в Катар.

"Сгреших с някои кадрови промени, а с други закъснях. И в икономиката, и в здравеопазването трябваше по-рано и по-енергично да действам. Делян Добрев трябваше от самото начало да го сложа като министър. Трайчо Трайков въобще не трябваше да го слагам на този пост. Идваха хора, казваха ми какви ли не работи за него, аз до края му имах доверие, но... и той показа, че не става. Трябваше много по-рано да го сменя. Това ми е голямата грешка", признава Борисов.

По темите извън властта Борисов споделя, че хъсът му винаги да е победител идвал от каратето, „иначе ядеш бой”. Пурите отказал още по Нова година.

Премиерът отново признава, че самотата му „тежи зверски”, но желанието му да успеем компенсирало другото.

"Самотата ми помага. Мога да си работя по всяко време, без да се съобразявам с жена, деца, тъщи, лели, чичовци и т.н. Жената означава ангажимент. Аз нали виждам Цецо как е ангажиран. Жената иска внимание, жената обсебва с присъствието си, тя те разконцентрира. Жената до теб означава, че вечер трябва да си се прибрал, че в събота и в неделя трябва да й отделяш внимание.

Човек има избор - или се посвещаваш 24 часа на нещо и успяваш, или си правиш и други работи. Цената на успеха е да се раздадеш, да си навсякъде по всяко време. Това руши връзките ми с всички. Празнотата е голяма. Част от живота ми мина, без да го видя”, споделя още Борисов.

Той за пореден път признава, че съжалява за раздялата си с Цветелина Бориславова.

"Аз съм сигурен, че и тя си ме обича още, а и аз храня най-добри чувства към нея. Но не беше честно, не беше правилно да я измъчвам. Благодаря й, че се раздели с мене като с приятел", казва Борисов.

За майката на дъщеря му Венета признава, че се е оженил много рано и са живели малко заедно.

"Оженихме се, защото беше бременна. Тогава такива неща не се допускаха. Майка и татко въобще не ни дадоха шанс да коментираме подобни теми... Но поне добра щерка имам", казва  Борисов и добавя, че му се иска и около него да щъкат внуци.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


530
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
402
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В/у какво ли работи в самотата си????
401
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя се прави на луд!?Няма нито една МУТРА в затвора...А гоце защо не го разследват?!
400
0
 
16
 
! Отговори
outsider преди 11 години
До 478: По твоята логика италианците трябва да изберат за министър председател боса на Сицилианската мафия - хем познава мутрите, хем може да посочи когото поиска, хем може да попречи на всички, които не крадат за негова сметка. А и нашата журналистика колко го хвали Бойко Борисов - с него започват и с него завършват.
399
4
 
31
 
! Отговори
ТЪЖНО преди 11 години
Не е добре Премиерът ни. Не е добре. Ех .... Мъка!
398
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Охранен търтей.
397
23
 
6
 
! Отговори
пич преди 11 години
Много премахнати поради нарушения. Тук стоящите явно са забравили, че преди Бойко се отвличаше и крадеше като за последно. Никой не можеше да се справи, нито цар-, нито Станишко-. Само схеми и кражби с Доган. Бойко излезе и посочи кой краде с пръст, никой нямаше смелоста да го направи. Такъв ни трябва като Бойко, хем бандит, хем богат, само такъв може да ни изкара от блатото. Бойко си има и няма да крадне, бандюга е и знае парчетата на мутрите. Ако не ви харесва ни трябва Пиночет.
396
1
 
28
 
! Отговори
outsider преди 11 години
Борисов може на шефа на ЦРУ и обувките му да лъска, но това нищо не променя. Американците знаят как да използват сведенията за политици, за да ги накарат да им слугуват. Но на България не и трябва министър-председател с престъпно минало, нито пък такъв, който за да спаси себе си, е готов да служи на чужди интереси.
395
0
 
33
 
! Отговори
www преди 11 години
Където има пушек, има и огън. Пожарникарят знае това най-добре, но няма как да зачеркне миналото си. Ще се прави на ощипана госпожица, докато народът и/или чужди интереси го търпят.
394
16
 
4
 
! Отговори
Asen Petrov преди 11 години
...generala e nomer 1...
393
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Преди малко гледах интервю с Гълъбин Боевски от затвора в Бразилия .Също твърдеше , че не е знаел , какво пренася в куфарите !
392
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
brei brei breeex
391
8
 
58
 
! Отговори
www преди 11 години
Главен секретар на МВР за един мандат.Кмет на София за един мандат.Министър-председател на Република България за един мандат (дай, Боже).МУТРА за цял живот...
390
7
 
48
 
! Отговори
Луд за връзване преди 11 години
Нема ли кой да го върже тоя...!?
389
25
 
7
 
! Отговори
Теxас преди 11 години
Пожелавам на премиера хеттрик,пълни стадиони,мексикански вълни,партийни книжки,пълна каса и редовен членски внос
388
2
 
25
 
! Отговори
Ivailo преди 11 години
Браво , моля публикувайте го навсякъде където е възможно и да се надяваме повече хора да го прочетат , за да може да има пробуждане в тоя заспал народ.
387
0
 
24
 
! Отговори
Г-н Борисов преди 11 години
И децата знаят.......
386
29
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Браво Бойко!
385
4
 
36
 
! Отговори
Осата - Мая преди 11 години
Бойко Борисов е живо копие на дядото на Мадридския мошеник Симеон , който кой знае защо се мисли за цар - Фердинанд, който също , като Тиквата се мислел за велик стратег и политик ! Сигурен съм , че не е далеч денят , когато Банкянския тарикат , ще бъде принуден да абдикира и да прекара остатъка от дните си при господарите си от САЩ и ЦРУ ! А какво ще пише в учебниците по история за него и обкръжението му ,е ясно от сега !
384
0
 
28
 
! Отговори
Душата на мутрата преди 11 години
...Бойко Борисов отвори душата си напълно предвидимо и пред Валерия Велева. Този път в интервю за списания Biograph. Наред е Люба Кулезич или Диляна Гайтанджиева, която изпревари. Страхувате ли се живота си? пита Мадам В. Преди, да. Сега вече не. То закога? Лошото е да те утрепят млад. Сега вече Ще кръстят Академията на МВР със сигурност на моето име или някоя улица в Банкя....НАПОЛЕОНОВ СИНДРОМ - МАНИЯ ЗА ВЕЛИЧИЕ....
383
30
 
7
 
! Отговори
do 454 преди 11 години
Ей *** такъв отивай да учиш и работиш...Не Бойко ,а *** е виновна дето те е родила некъдърник и ***....