Правителствена криза и предсрочен вот пророкува НДСВ

"Направихме огромна крачка назад в развитието на демокрацията"
Обновена: 17 юли 2012 14:23 | 17 юли 2012 14:23,
107
Правителствена криза и предсрочен вот пророкува НДСВ
Христина Христова. Снимка: архив, Булфото

НДСВ очаква правителствена криза и предсрочни парламентарни избори заради доклада на ЕК, заяви лидерът на партията Христина Христова.

По думите й това правителство е направило огромна крачка назад в развитието на демокрацията.

"Падна митът, че този кабинет се справя по-добре от предишните правителства", коментира тя. Христова отбеляза, че за първи път в доклад на ЕК се намира връзка между властите и организираната престъпност.

"Този доклад отчита провала на политиката на реформи в съдебната система и вътрешните работи", посочи тя.

Според Христова е тревожно, че се изразява опасението, че демократичните процеси в системата на правосъдието и вътрешния ред не са необратими, следователно се поставял въпросът, че не са необратими и демократичните процеси в България като цяло.

"Този доклад не е провал само за управляващите, а и за българите като цяло", категорична бе лидерът на НДСВ.

Евродепутатът Станимир Илчев не вярва, че до утре ще бъдат омекотени най-тежките квалификации в този доклад. Той отбеляза, че въпреки увеличаването на броя на полицаите се констатира как на съда се предлагат слаби доказателства.

Още по темата
Минчо Спасов пък коментира, че НДСВ ще започне подготовката за предсрочни избори с широка обществена дискусия по темите за корупцията и съдебната реформа.

Сред идеите на НДСВ, които според Спасов са подобни на препоръките в доклада, трябва да има единен координационен орган за борба с корупцията, увеличаване на правомощията на Инспектората към ВСС и даване на възможност да налага леки наказания на съдиите, както и решаване на въпроса с натоварването на градските съдии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
3
 
0
 
! Отговори
Dan преди 11 години
Коментар 54 е мои, сори за правописа , но си имам и друга работа та ям букви и правя грешки, а и не ми се редактира написаното...
54
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всички структури на мафията взеха да се обаждат. Точно тези с 800 те дни да не се обаждат.
53
17
 
9
 
! Отговори
смях в залата преди 11 години
Всички партии...по-точно всички креатури на БСП чакат вече 3 години и пророкуват предсрочни избори, а влака ГЕРБ гази всичко по пътя си даже без да намаля ход :) И докато другите чакат предсрочните избори, току виж догодина ГЕРБ взели че спечелили втори мандат :)))
52
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тая що не е в затвора?
51
7
 
10
 
! Отговори
фен преди 11 години
Народе, събуди се! Време е да кажем стига! Много полицаи - малко работа, много дела - малко съдии. Кое е вярно, не знам.
50
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Идват избори , всеки се чувства длъжен да се изкаже, да каже как тези не вършат работа, и ако ги върнем на власт редишните всичко ще цъфти и връзва, е да де ама на предишните още им миришат гащите, да бяха минали 10-15 години *** доди, да кажеш абе забрамил съм как Милен Велчев си направи хотелите по морето, как Николай Василев до каквото се докоснеше го унищожаваше и как продаде БТК за 10 пъти по малко пари а след 6 месеца лъсна реалната му цена, как Царя си взе горите и т.н и т.н.,НЕ ВИ ВЯРВАМ
49
0
 
2
 
! Отговори
до 50 преди 11 години
Е пусни поне и трета опция ''друга партия'' и четвърта''няма да гласувам''.Нали е демокрация уж?
48
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
...HORA LI STE,DA RAZBERETE,4E IZBORA WI E 300 PARTIEN PE6TEREN KOMUNIZAMI NI6TO POVE4E.LO6I HORA EEEI...TOLKOVA GODINI...NESVIKNAHTE LI DA WI DERAT KOJITEKREMALSKITE PODLOGI--RODNITE KRADLIVI KOMUNISTI L I C E M E R I...KRAINO WREME E DA SVIKNETE,4E KREMALSKITE ORDI ZA TRETI PAT6TE PRECAPAT DUNAVA I 6TE WI E ZA POSLEDNO,DA ZNAETE...
47
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Стана жега и змиите взеха да изпълзяват.....
46
8
 
4
 
! Отговори
Мразим да мислим преди 11 години
-- Хайде да гласуваме пак за ГЕРБ-- Айде, за Кунева тоя път...
45
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Писна ми от алчни за власт ,мазни, слагачи и слагачки!Марш в миша дупка!На деда ти Мони мандалата да клатиш!
44
3
 
19
 
! Отговори
БРАД МИТ преди 11 години
Тази жена е болна .За каква крачка назад говори, като от двадесет и няколко години все вървиме назад. Тези хора или са ненормални или страдат от амнезия. Нали тази кикимора беше на власт в крадливото правителство на царя и още по крадливото правителство на тройната коалиция. Защо заедно със Станишев, Доган и Костов не си скрият насраните мутри.
43
1
 
19
 
! Отговори
НИЕ---БАЛЪЦИТЕ преди 11 години
Само за 800 дни,...хванахме на дедо,....ДЕДОВИЯ!
42
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Предсрочен вот добре,но не и пак НДСВ!За 800 дни се намърдаха здраво във властта,върнаха имотите на царя и се напълни с казина.Нищо съществено не свършиха.Лошото ч,че после участваха пак в управлението на тройната коалиция.Ако логиката е същата,то ГЕРБ пак ще ни управлява в някоя коалиция както НДСВ.Обаче този филм е гледан вече!Нови хора са нужни,чисти и да не са били в прехода депутати.С края на прехода да си ходят всички досегашни и да се намали на половина броя на депутатите!
41
9
 
3
 
! Отговори
ДО 38 преди 11 години
ГЕРБ-КУНЕВА.......,МНОГО ПОЗНАВАМ!
40
1
 
9
 
! Отговори
?!? преди 11 години
Бхахаха, присмял се Хърбел на Щърбел. Я да ви съберем всичките от предишните 20 години заедно с вашите приятели, които стоят зад кулисите и пред стената!
39
1
 
5
 
! Отговори
до 24 преди 11 години
Това се дължи на качествените храни, наблъскани с какви ли не гадости по европейски стандарт.
38
0
 
9
 
! Отговори
до ХРИСИТО Х. преди 11 години
дРУГАРКО ,...ИМА ЕДНО ПАРЧЕ:----"ДИМ ДА МЕ НЯМА"!
37
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
27TAKA,TAKA DRUGARIU,SKOPENOTO G%CEVO PRAVOSADIE OSADI PRSTAPNIKCONEVCI,SEGA6TE OSADI I OHRANITELITE NAC A R E T ENA PRAVE6KATA KOMEDIQ.AAABE TORUK,NE SHVA6TA6 LI 4E SA W EDIN OTBOR IIGRAQT SRE6TU HORATA...TI PAK NE SI 4OVEK,A JELQZO--PAZI SE OT ***,SKAB.
36
9
 
2
 
! Отговори
млат царист преди 11 години
Следващият кабинет ще е коалиция ГЕРБ и БСП...