В чужбина не ни искат вампирите, проплака Вежди Рашидов

Борисов ще впечатлява Барозу с булеварди и с ларгото
Обновена: 20 юли 2012 21:01 | 20 юли 2012 20:15,
125
В чужбина не ни искат вампирите, проплака Вежди Рашидов
Бойко Борисов и Лиляна Павлова Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов натиска министрите си и столичния кмет Йорданка Фандъкова да приключат спешно някои ключови проекти в София до идването на председателя на ЕК у нас Жозе Барозу на 30 август.

Това става явно от стенограмата на правителственото заседание в сряда, преди излизането на критичния доклад на ЕК, на което присъства и кметицата.

"Кога започваме строежът от магистралата "Люлин" до бул. "Европа"? Трябваше края на месеца да е първата копка? Искам със старта да форсираме строежа и да можем да го завършим бързо. Мисля, че беше някъде 27-28 юли сега, този месец. Проверете го и го вижте, защото това е много важно. Там стават огромни задръствания и трябва да се направи", заръчва Борисов.

Премиерът се интересува и кога ще е готов булевардът с надлеза "Сахаров". "Края на септември", докладва му веднага столичният кмет.

"Вчера пуснахме първото кръстовище на две нива, естакадата в "Младост" на кръстовището "Сахаров" и "Ляпчев" със закъснение. Имаше сериозна санкция за изпълнителя заради закъснението, но иначе е качествено изпълнен и стана много добре", хвали се Фандъкова.

По думите й до края на октомври трябва да стане готова Телевизионната кула, а до края на годината трябва да са готови ул. "Георги Софийски" и "Гешов".

"Защо не са го направили навремето, така и така са копали и са затворили улицата там, да са го направили тогава", чуди се премиерът.

"Много неща не са направени навремето и затова сега трябва и да работим, и да приемаме негативите, за съжаление", отбелязва Фандъкова.

"Ако нещо трябва да помагаме да кажеш. Искам бързо да излязат тия неща защото много тежат на трафика", удря й рамо Борисов.

"Ние ги контролираме ежедневно и ги санкционираме доста солено, така че те се научиха вече да работят", посочва още Фандъкова.

"Живот и здраве, на 30 август президентът Барозу потвърди идване, така че и Археологичният музей трябва да е готов дотогава, Вежди", подчертава Борисов пред министрите.

"Средата на август пускаме "Черни връх", започнахме "Мария Луиза", пуснахме онзи ден участъка от Ломско шосе, който оставаше, новия път", отчита още столичният кмет.

"До края на този месец пускаме движението на кръговото на "Надежда", а те ще останат да работят долу само на тези елементи, които правим. Така че всички останали обекти се работят в срок засега", допълва тя.

Културният министър Вежди Рашидов отчита, че преди седмица са преведени парите за "Света София". 

"За ларгото за 25 август, за когато говорихме, ще бъде почти готова – в готов вид първият етап от ларгото, като в същото време правим настилка и подходи към Археологията и стъклени преграждения, които ще бъдат доста любопитни. За всеки зрител ще има свободен достъп, докато археолозите работят. То е също една атракция и би могла да бъде наистина и туристическа атракция, както е "Фамилия Саграда" в Барселона", прогнозира разпалено Рашидов.

"До днес се прави църквата и това е част от атракцията. Хората ще имат свободен достъп до Археологията през стъкла и ще могат да гледат наистина процесите. Така че за 25 август ще бъдем готови да покажем и процесите на ларгото, както и "Света София", допълва министърът.

"Давай, защото Дянков и Божидар Димитров дръпнаха пред нас, гледам, сега и Росен Плевенлиев, и той по Созопол обикаля по разкопките. Конкуренцията ни става много голяма", окуражава го премиерът.

Културният министър посочва още, че до момента никога не е имало такъв бум на искания на български изложби в света.

"В момента имам разговор с принца на Монако заради държавните гаранции – искат Тракийските съкровища. Тази есен в Чехия ще бъдат представени Тракийските съкровища, в 2014 г. – в Лувъра. В Йерусалим от музея се обадиха и също искат Тракийските съкровища. Миналия ден Китай пожелаха също Тракийските съкровища. Предложих им вампири, за съжаление, не желаят. Явно това е български патент, но ще работим и в тая посока", казва Рашидов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
4
 
5
 
! Отговори
LIttle Muxoboiko преди 11 години
Тoz mumun ednovejdov li e ili 2 jevdi da go ea i mngala skapan
51
21
 
8
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
Герб мачка БСП! Мехлем за душата на изтерзания българин!
50
4
 
27
 
! Отговори
кирилов преди 11 години
Борисов ще впечатлява Барозу с какво с ниския стандарт на живот и с заплати от 200лв?
49
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да обаче много чужденци са впечетлени от Тракийските съкровища :) И постоянно ги искат даже в Йерусалим
48
3
 
8
 
! Отговори
до 61 преди 11 години
СТРАНДЖА, не ти ли излезе мазол от десния бутон на мишката... и после Copy/Paste? :)
47
14
 
4
 
! Отговори
Придворен поет преди 11 години
Червени мравчици с моливи в ръка,досаждат с безсмислени брътвежи.Но, всеки знае, че червената уста,бълва само приказки невежи.
46
2
 
8
 
! Отговори
копито преди 11 години
и какво ще правим сега , дори и вампирите не ни ги искат ?
45
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Горе описаното отговаря ли на истината ?????? Кучетата де са ??? Завода за *** къде е!!!!!Щел да идва португалеца и ще се потроше Борисов и Фандъкова от работа , и на всека втора дума санкций!!!!!!! а ВАС ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ кой ще санкционира ????? Или политиците сте винаги невинни!!!!!Спешно ще ни требва хуманитарна помощ май ,един кораб със калашници и неколко със патрони...
44
2
 
1
 
! Отговори
Прекарал се преди 11 години
А бе някой може ли да ми каже къде да се оплача? Защото както пийвам четейки си и шляпайки + и - съм попаднал на ДЕБЕЛО мезе,ама фрашкано с хартия! По вкуса и не се разбира дали е обикновена или тоалетна/ползвана или не/, ама е много неприятно!!!!П.С.: Моля да не ме препращате към арменския поп!
43
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
NA TOVA DEBELOTO DO BOIKO BIH MU SE IZHVARLIL NA CICITE :)
42
1
 
9
 
! Отговори
До ТИКВАТА преди 11 години
В репортаж по К-1,собственичката на рентакара казва за атентатора:Първо искаше кола за 4 дни,но като видя,че му снимаме шофьорската книжка,започна да иска само за един ден.Говореше английски с арабски акцент,но като му отказахме ЗАПОЧНА ДА ГОВОРИ НА БЪЛГАРСКИ. Защо това не се коментира никъде?
41
10
 
5
 
! Отговори
Придворен поет преди 11 години
На Станишев ще му викам вече Цуки,а на феновете му - цуко-***.За четири години във властта, надул е джуки,а цуко-*** са все същите мърлячи.
40
0
 
5
 
! Отговори
До пост № 57 преди 11 години
Може и да не е завършил висше образование, но той също има диплома, като кмета на Димитровград.
39
9
 
2
 
! Отговори
Пламен преди 11 години
Как едно правителство да работи за теб, като ти си утайката на обществото! какво е направила държавата за мен? Ами ти какво си направил за теб? Не ми давай за пример завършили вишисти, които 4 години не са изтрезняли и имат успех 3.03! За кадърните хора има пари, има заплати, има инфраструктура за всички, барем отворят някоя фабричка та и ти да си намериш работа като пазач! ***!
38
0
 
2
 
! Отговори
Истинските вампири . преди 11 години
.... са в Парламента и на Дондуков 1 и 2
37
2
 
14
 
! Отговори
Кой виждам ? преди 11 години
На снимката в ляво, зад Мамута е кмета на гр. Елхово. За изборите беше поканен за кандидат-кмет на партия "Атака". След това незнайно как беше избран за кмет от листата на "ГЕРБ". За разлика от кмета на Димитровград, този дангалак е завършил някакво висше образование. Работеше като специалист в "Бюрото по труда", паралелно с това пасеше и 80 глави овце в землището на с. Трънково, общ. Елхово. Нормално е, след като началника е бил свинар, подчинените да са овчари.
36
20
 
10
 
! Отговори
az преди 11 години
Който си мисли, че има партия, която може да се справи по-добре от Герб е пълен *** или е естествено *** и нагъл като бесепарчетата
35
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
то щото герб много ги искат
34
0
 
22
 
! Отговори
Време е ! преди 11 години
Време е Резача да разбере, че държавата тъне в мизерия вече трета година. Никой не се интересува от португалския пастир - Барозу, нито от празните приказки на този с червената фланелка ( на снимката). А бе парламентарните избори няма ли да са в края на август т.г. ?
33
6
 
0
 
! Отговори
И Топалов преди 11 години
режим и диктатура,май наистина е много лоша комбинация *** родител и спукан презерватив.Кога ти си виждал режим и диктатура червена главо. И наистина още един мандат ще ви се отрази добре,милите десиденти