3500 израелски туристи отменили почивката си у нас

Добрев отива да дава интервюта, за да ги успокои
Обновена: 25 юли 2012 13:19 | 25 юли 2012 10:47,
103
3500 израелски туристи отменили почивката си у нас
Добрев продължава с опитите да успокои туристите. Снимка: БТА

До края на август са отменени 23 чартърни самолета с израелски туристи, които  трябвало да дойдат да почиват у нас, заяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев пред Нова телевизия.

По думите на Добрев това означава, че 3500 души по-малко ще посетят страната ни, което е сравнително малка цифра. Според министъра е важно да се вземат мерки тази тенденция да не продължи.

Още по темата

Добрев обясни, че има идея да посети Израел, “за да даде няколко интервюта в местните медии“, в които да обясни какви мерки за сигурност взимаме след атентата на летището в Бургас миналата седмица.

По думите му двамата с израелския министър на туризма Стас Мисежников, който беше на посещение у нас след терористичния акт, България не трябва да се поддава на стреса и да променя навиците си на пътуване.

“Той е не толкова, за да убие определен брой хора, колкото да промени нашия начин на живот и това не трябва да се случва“, обясни Добрев.

По данни на министъра миналата година у нас са дошли 138 хиляди израелски туристи. Тази година се е очаквало техният брой да нарасне до около 150 000. Според Добрев е рано да се каже дали тази прогноза ще се сбъдне.

По думите му през последните години има значителен ръст на туристите от Израел. Добрев обясни, че те оставят повече пари в страната, отколкото повечето останали туристи.

По думите му те не стоят затворени в хотелите и не само лежат на плажа, но посещават културни и исторически забележителности и се забавляват по заведенията ни.

Министърът отхвърли разпространилото се мнение, че те са предимно хазартен тип туристи. По негови думи “да си позволяваш да играеш хазарт и обичаш да играеш хазарт, не означава, че си хазартен тип“.

Добрев допълни, че заедно с колегата му Стас Мисежников имат идея да си сътрудничат за развитието на туризма в двете страни. По думите на министъра Израел е по-скоро туристически център за културен и религиозен туризъм, а масовият туризъм не е добре развит там. В България пък било точно обратното.

Според министъра двете държави може да обменят практики, които да помогнат у нас да се развие културния туризъм, а в Израел – масовия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тоя пикльо да вземе и си седне на задникау защото няма никакъв опит в международните отношения, та освен някой голям гаф друго едва ли ще направи в Израел,а по-голямо и по-точно извинение от оставка на Цецо *** една ли може да има за израелците
69
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чудо голямо, че отказали. То и аз отказвам техните проблеми, омрази и безредици да си ги мъкнат тук в България. А и в крайна сметка те идват в хотели собственост на евреи, да не си мислите, че отсядат където и да е.... Ние си оставаме само с разноските за сигурност явно, а те парите си ги местят от единия джоб в другия... А може и за война да се стягат знаеш ли и да са ги предупредили да не пътуват....
68
0
 
0
 
! Отговори
bg преди 11 години
glyposti .........samo sai govorim za da ygodim na nekogo
67
1
 
6
 
! Отговори
Работещ в Сл.Бряг преди 11 години
Дано се откажат всичките евреи от Израел да идват в Сл.Бряг на почивка, а на тяхно място да дойдат холандци (най добрите клиенти в Сл.Бряг през последните 4 години) Много поздрави на групировката Хизбула, нека продължава смело напред...
66
0
 
5
 
! Отговори
голяма работа преди 11 години
Хубава ,довиждане евреи Турция ви очаква . Да заповядат шеиховете да видим кои е по богат .Аз не виждам какво толкова сме загубили . На другите няколко милиона туристи сигурно не им е много приятна да чакат по литещата ,да ги обискирват и ровят във багажа и натрапчивото полицеиско присъствие ,или те не са важни за нас .
65
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
3500 не са нищо ?? ако всеки от тях остави по 1000лв за 10 дена, това нищо ли е ... 3.5М ??
64
2
 
4
 
! Отговори
хък преди 11 години
Малко са,ако може всички..те големи страхливци излезнаха в действителност ве,като гледах репортажите по TV друго говореха.
63
3
 
9
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Може някой да каже че е лошо за туризма, но пък от друга страна може би е по добре, поне няма да има толкова голяма опасност от атентати. Радвайте се за това! България за българите още по добре! Пък и не се знае може като спрат да идват израелци но да започнат да идват от други държави, имайте малко оптимизъм, не се знае понякога както е казал народа, всяко зло за добро...
62
4
 
11
 
! Отговори
И КВО ОТ ТОВА преди 11 години
Те на ДЕН тръгват от софия да почиват повече ,тоя взел да ми реве за някакви 3500 ЕВРЕИ ,ТЪКМО ПО малко разходи за охрана те евреите са много специални трябва да ги пазят като англииската кралица . Към турция ходом марш там се гърмете и избиваите не на нашата земя
61
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Добре недошли!
60
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гоуем праз!
59
2
 
2
 
! Отговори
ИМА ВИНОВНИ преди 11 години
Сега да питат никито дали приятелите му от КАТЪР , ТУРКИЕТО, СУАДИДСКА АРАБИЯ , като много надежни партиори ще ни въстановят ЗАГУБИТЕ .И не е ли време да си приберем всичките воиници пръснати на маината му да охраняват талибанските приятели на американците защото тук няма кои да ни пази и защити . И какво спечелихме всички ние от това че потдържахме и участвахме във агресии над други държави. Бомби и атентати за подарък и виновни пак няма. Да им е честито на правителството и външният минист
58
1
 
14
 
! Отговори
ok преди 11 години
А! Стига бе! Ми то от 5 дена по правителствените високоговорители BTV и ТВ7 неуморно ни повтарят, че отлив няма никакъв. С бодър плам в очите декламират, че всичко е от розово по-розово. Е на кой да вярваме сега? На министъра или на новите клонинги на "Работническо дело"?
57
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Туризмът в Бг на червено!Честито.
56
2
 
7
 
! Отговори
данила преди 11 години
очакваше се да се случи
55
4
 
8
 
! Отговори
рим преди 11 години
несъмнено туризмът ни ще пострада
54
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
този *** Делянчо да си вземе биберонката и да си ляга при мама
53
8
 
11
 
! Отговори
аа преди 11 години
Въобще не са ни нужни такива тука....
52
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е нали нямало да има отлив. Тва правилтелство на мутри и недоразвити умствено шебеци кога ще си ходи???
51
4
 
22
 
! Отговори
ББ преди 11 години
ВСЪЩНОСТ ВСИЧКИ СЕ ИЗКАЗВАТ НЕГАТИВНО ЗА ПОЛИТИКАТА НА ГЕРБ. НЕ СЕ СПРАВЯТ, ХОРАТА ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ОБЕДНЯВАТ, А ТЕ РЕЖАТ ЛЕНТИЧКИ И АМЕРИКАНЦИТЕ СЕ ИЗКАЗВАТ, ЧЕ ЦЕНИТЕ НА ТОКА БИЛИ НОРМАЛНИ. СПИРАТ БЕЛЕНЕ, А ЦЕНИТЕ НА ТОКА СА НОРМАЛНИ, ДОСТА ВИСОКОМЕРНО И НИКАКВА МИСЪЛ ЗА ПОЛОЖЕНИЕТО НА ХОРАТА.