Павлова разваля концесията на къмпинг „Каваците-Север”

Плажът в Китен отговарял на всички изисквания
4 авг 2012 18:40,
122
Павлова разваля концесията на къмпинг  „Каваците-Север”
Павлова извърши внезапни проверки. Снимка: МРРБ

Внезапна проверка по Южното Черноморие за изпълнението на концесионните договори и на договорите за наем извърши днес министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова, съобщиха от ведомството.

Проверени са три плажа, като договорът за концесия на къмпинг "Каваците - Север" предстои да бъде прекратен.

"Това, което правим от началото на сезона, е да проверим отново изправността на всички 60 концесии и 35 наема на плажове. Първите инспекции очертаха три основни нарушения - при 60 процента от договорите имаме нарушение в разпределението на плажовете за платен и свободен достъп в ущърб на последния, проблеми с площта на преместваемите обекти и в 80 на сто от случаите - проблем със спасителните и медицинските пунктове", коментира Павлова.

Всички нарушители са имали петдневен срок от първите предписания да отстранят нередностите, които при сегашните проверки ще бъдат огледани отново.

"За всяко едно от нарушенията концесионерът дължи по 0,5 процента от стойността на годишната си концесионна или наемна такса. При установени три нарушения вече има основание за предприемане на процедура по прекратяване", уточни министърът.

Проверката е установила, че концесионерът на плажа в Лозенец първоначално не може да представи изискуемото медицинско оборудване.

В течение на проверката по другите концесионни изисквания оборудване е било осигурено, без лекарят да знае, че го има. Заведенията на плажа са с близо 50 на сто площ над допустимата по закон.

Концесията на къмпинг "Каваци - Север" предстои да бъде прекратена, тъй като няма спасители на всеки 100 метра, няма медицински пункт, а фирма за промишлени стоки незаконно събира пари от незаконно поставени чадъри.

"На практика плажът е неохраняем и хората, които идват тук, трябва да са наясно с този факт. Предприемаме стъпка по прекратяване на договора, запор на банковите сметки на концесионера, а нарушителите, събиращи пари от плажуващите, ще бъдат предадени на компетентните органи", отсече строителният министър.

Според Лиляна Павлова концесионерът досега не е внесъл дължимата такса от 40 хил. лв., за което ще му бъдат търсени и лихви за просрочията в размер на 10 хил. лева.

Инспекцията по плажовете днес е установила, че единствено плажът в Китен отговаря на абсолютно всички изисквания. Налице е и равномерно разпределение на платен и свободен достъп до плажа, възможност инвалиди да го посещават, а медицинският пункт е напълно оборудван, като има необходимата апаратура за оказване на първа помощ.

Проверките ще продължат до края на летния сезон и чрез лицензирана фирма, която да прави измерванията с gps уреди, като към настоящите екипи ще бъдат включени представители и на РЗИ и ДНСК.

През миналата година от глоби и санкции са събрани над 300 000 лв., посочи Лиляна Павлова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
1
 
3
 
! Отговори
Цуна Ми Гъ За преди 11 години
Лиляна Талпата скочила в морето да поплува и образувалата се от това вълна цунами отнесла плажа барабар с концесионера и т.н...
76
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПОПИТАЛИ РАДИО ЕРЕВАН:МОЖЕ ЛИ КУЧЕТО ДА БЪДЕ СПОЛЕТЯНО ОТ ИНФАРКТ ?ОТГОВОРИЛИ:МОЖЕ,АКО БЪДЕ ПОСТАВЕНО ПРИ ЧОВЕШКИ УСЛОВИЯ НА ЖИВОТ.ВИЦА Е ОТ ВРЕМЕТО НА ПРАВЕШКИЯ ТАРИКАТ,КОЕТО Е ПОКАЗАТЕЛНО ЗА...КОИТОПОМНЯТ.....И ДРУГ ВЪПРОСКАКВА Е РАЗЛИКАТА МЕЖДУ КОМУНИЗМА И КАПИТАЛИЗМА ?ОТГОВОР:ПРИ КАПИТАЛИЗМА ИМА ЕКСПЛОАТАЦИЯ НА ЧОВЕК ОТ ЧОВЕКА,ДОКАТО ПРИ КОМУНИЗМА--ТЪКМО ОБРАТНОТО...
75
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ХУБАВО СИ БЕШЕ ПРИ КОМУНИСТИЧЕСКИЯ СОЦИАЛИЗЪМ,НЕ Е КАТО ПРИ КОМУНИСТИЧЕСКАТАДЕМОКРАЦИЯ...АКО ИМАШЕ КАК КОМУНИСТИЧЕСКИЯ СОЦИАЛИЗЪМ ЩЕШЕ ДА ПРОДЪЛЖИ ВЕЧНО,НО...ТЕЗИ ***--УНГАРЦИТЕ-'56,РУМЪНЦИТЕ-'68,ЧЕХОСЛОВАЦИТЕ-'68,И НАКРАЯ ПОЛЯЦИТЕ '80НИ РАЗБИХА НАДЕЖДИТЕ ЗА КОМУНОЛЕТАРГИЯТА И ВЯРАТА В НЕПОБЕДИМИТЕ КРЕМЪЛСКИОРДИ...СЕГА...ТРЯБВА ДА СЕ ПЛАЩА КОМУНИСТИЧЕСКОТО ФАЛШИВО БЛАГОПОЛУЧИЕ.Е,НЯКОЙ НАИСТИНА СИ ЖИВЕЕХА БЕЙСКИЗА ДРУГИТЕ НЕДОИМЪК И ДЕФИЦИТКЪСАТА ПАМЕТ Е ОРЪЖИЕ НА ЧЕРВЕНИТ
74
0
 
1
 
! Отговори
IQ146 преди 11 години
Всеки, който се върже на проЗтотиите на дядо ***, да прочете това:tera.blog.bg/drugi/2012/07/31/mine-ne-mine-vreme-i-edin-lichen-blogov-revlio-orevava-celii.984495?utm_source=dnes&utm_medium=box&utm_campaign=blogs
73
3
 
4
 
! Отговори
до 103 дядо Проз преди 11 години
Абе, *** прос, в Евроконтрол работят българи с по 10 000 евро заплата, управляват въздушния трафик над столицата на Европа. Аз лично съм имал предложение да работя в Дойче Флугзихерунг с 6 000 евро заплата и безсрочен договор. Точно миячи на чинии не искат, ама няма как да им откажат. А такива като тебе, дето само могат да пцуват са измета на обществото.
72
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всеки път като я видя тая и ми се отщява да таковам! И инструментът ми остава поне в 48-часов потрес! Абе, да не би от Герб да и пускат образа на тая по медиите, за да спрат хората да се размножават! Щото кво ша праят с новите българи - трябва да плащат детски на майките, пари за безплатните бебешки ваксини и т.н.! От къде пари за младите в това правителство на некадърници?!
71
0
 
5
 
! Отговори
IQ146 преди 11 години
сТИГА СТЕ писали на маймуница! А Дедо ви Грозд-анков да отговори - КАК при социализЪма се минаваха западната и южната граница...
70
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЩОТО НЕ СА ОТ ОБРЪЧИТЕ НА ГЕРБ,ЗАТОВА.И СТИГА ВЕЧЕ С ТАЗИ ДЕБЕЛАНА,КОЯТО РАБОТИ КАТО СИ ПОЧИВА ПО ПЛАЖОВЕТЕ.НАЛИ ТЕ СА ПОДПИСАЛИ ТЪПИТЕ КОНЦЕСИОННИ ДОГОВОРИ,КЪДЕ БЛЯХА ИЛИ КОНЦЕСИОНЕРИ СПРЯХА ДА СЕ ОТЧИТАТ И ГИ ПОДГОНИХА
69
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ZA SUJALENIE DEDO GROZD E MNOGO PRAV. PRI TUPIA BAI TO6O IMASHE SPORT, NAUKA, OBRAZOVANIE, ZDRAVEOPAZVANE, PROFESIITE LEKAR I UCHITEL BJAHA NA VISOKA POCHIT. SEGA LEKARITE SA OBIKNOVENI BAKALI, UCHITELITE TURPIAT POMIARCHETATA I IM PISHAT TROIKI ZA DA ZAPAZIAT RABOTATA SI, POLITICITE LUJAT I KRADAT KAKTO NIKUDE PO SVETA. ZA 10 000 LEVA OTKRDANATI PRI TOSHARA DAVAHA 20 GODINI, A ZA 10 005 SMURTNA PRISUDA. A SEGA, VSICHKO SHTO E BILO V POLITIKATA SLED 1989 TREBVA DA SE RAZSTRELIA.PLASHTA NARODA!!
68
6
 
5
 
! Отговори
До Дедо Грозд преди 11 години
Дедо грозд в кой свят живееш.Сега нас ни учат ,че нищо безплатно няма - но явно при теб е било фантазия. Големият въпрос тук е , кой ти е платил тогава сметката или сега ти я плащат внуците? Дядо Грозд ти да не си Швед?
67
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Концесията на плажовете е най-неудачната формула изгонила много българи да почиват в чужбина. Малко е нужно да се поогледат в съседните нам държави , там всичко си е прекрасно. Концесията на плажовете е пълен абсурд. Единственият плюс е облагодетелстването на определени хора и хаос и напрежение на почиващите.
66
0
 
19
 
! Отговори
Алекс преди 11 години
А що не мръднат до Синеморец, да видят, как се взеима такса "Паркинг" по 2 лева на всяка кола, приближила пространството около плажа. Срещу изряден документ, разбира се - хвърчащо листче. Като ги попитах за касова бележка, лицето, дето ми искаше пари, каза "няма бележка, ше ти дам билет за баня". 100 коли на ден, по 2 лева, за целия сезон, нито един отчетен лев, какво прави това? А ние плащаме данъци.
65
2
 
20
 
! Отговори
до 94 преди 11 години
А бре пр^дльо, какви комунисти пак ти гризат душичката? Или не помниш. че по комунистическо плажовете от Дуранкулак до Ахтопол беха ПЛАЖОВЕ и беха за хората! Имаше и охранявани, имаше и диви - кой каквото си иска! Едно море излизаше 100 лв. на човек за 2 седмици - НИКОЙ не ходеше за по-малко! Не беше разрешено да се ходи за по-малко! хаха!СЕГА ХОРАТА НЕ ХОДЯТ НА МОРЕ, А НА ХОТЕЛ! Сега морето е една трещяща кръчма, като морето го виждаш некъде през дупките на оградите на хотелите!
64
5
 
5
 
! Отговори
БоСимеонов преди 11 години
Ей значи. Тая няма ли да миряса малко и да остави хората да си почиват. Хубаво отишла на море, ама що и там се занимава с глупости...
63
17
 
13
 
! Отговори
ИСТИНАТАкук преди 11 години
ИСТИНАТА Е ЕДНА. ....НИКОГА ПОВЕЧЕ КОМУНИСТ НА ВЛАСТ......А НА ТЕХНИТЕ СЛЕПИЗАНТИ МОГА САМО ДА КАЖА ЕДНО. ....МЪРЗЕЛА ЩЕ ВИ УБИЕ. Не може да имаш една крава и да си мислиш,че си постигнал много в живота и да очакваш от нея да цуцаш до края на дните си. Събудете се имате толкова възможности но сте заслепени от вечното комунистическо манипулиране и обещания да ви сервират винаги мекото на хляба без да си платите.ТОВА ЛИ ИСКАТЕ?Ако е така то вие сте обречени.Жално ми е за вас.
62
24
 
15
 
! Отговори
САМО ГЕРБ! преди 11 години
.....И НИКОГА ЧЕРВЕНАТА *** НА ВЛАСТ!НЕ !---на ЧЕРВЕНИЯ ПОСТ-КОМУНИСТИЧЕСКИ ***!
61
13
 
14
 
! Отговори
IQ146 преди 11 години
Да повторя ОЩЕ ВЕДНЪЖ за ТЪПИТЕ КОМУНОИДИ и най-вече за "***" им последователи. Умният управленец, ако ЗА БЕДА Е КРАДЕЦ нищо не е в състояние да го спре и ще ОТКРАДНЕ ВСИЧКО до което се докопа.Колкото е по-умен,толкова ПО-ЛЕСНО ЩЕ ОТКРАДНЕ!НАШИТЕ ПАРИ,ПАРИТЕ ОТ БЮДЖЕТА,дето се събират с кръв и пот.Това не означава,че трябва да търсим *** да ни управляват!Просто ТРЯБВА ДА СА ПОЧТЕНИ!И не забравяйте-по делата им ще ги познаете!А делата на Боко тези 3 години говорят много!Всеки да помисли!
60
24
 
15
 
! Отговори
IQ146 преди 11 години
Ако удържи натиска на КОМУНОИДНИТЕ ПРЕДАТЕЛИ, за Борисов можем да кажем, че признателният и интелигентен(с IQ над 100) български народ един ден ще му издигне паметник. По-голям от този на Стамболов. Борисов единствен се опитва да опази България за българите! Историята рано или късно, независимо от КОМУНОИДНИТЕ ПРЕДАТЕЛИ, ще му го признае. А няма ли и над България да изгрее слънце, и няма ли накрая ДА ИЗЧЕЗНЕ КОМУНОИДНАТА, КРАДЛИВА НАПАСТ? Вечно ли Майка България ЩЕ СТРАДА ОТ КРАДЦИ? НЯМА ЛИ ДА СЕ СМИЛИ БОГ???
59
20
 
15
 
! Отговори
IQ146 преди 11 години
След магистралите и инфраструктурата, идва ред на пенсиите... След това и на заплатите... И така, бавно и полека, БЕЗ УВЕЛИЧАВАНЕ НА КРЕДИТНАТА ЗАДЛЪЖНЯЛОСТ, към средни европейски заплати. Първо настигаме гръцките, после словенските, словашките, чешките и т.н... Това е правилният път! Браво на ГЕРБ! Пожелавам им още няколко мандата, за благото на България...А на следващите избори се оформя коалиция - всички партии - срещу народа. А на страната на народа е единствено ГЕРБ(разбирай Бойко Борисов). Народът най-сетне осъзна, че ВСЕКИ, и най-простия, е по-добър управник от КРАДЕЦА.Защото КРАДЕЦЪТ нищо не прави, за да има пари за КРАЖБИТЕ! Сега, за първи път от 22 г., в България ври и кипи. Работи се! Това не могат да простят на Бойко КРАДЦИТЕ! Че показа на народа - парите от бюджета могат да се харчат и в полза на хората, а не само да се КРАДАТ!
58
21
 
20
 
! Отговори
нап преди 11 години
Черноморието е пълно с българи. Ресторанти, хотели, кафенета - няма места. Улиците са задръстени с автомобили. А мижитурките на гея скимтят, че хората били обеднели. Номенклатурата на ДПС и БСП е в шок, защото министрите и Борисов, не им дават да крадат на воля милиони. Ей това ги побърква.