Метрото ни струва по-малко от изхарченото по „Белене“

Борисов отново инспектира, на 31 август пуска втория лъч
13 авг 2012 16:30,
583
Метрото ни струва по-малко от изхарченото по „Белене“
Борисов и Фандъкова щастливи се повозиха в метрото. Снимка: БТА

Цялото метро с подземните паркинги и булевардите отгоре струва около 1 млрд. лева, което е по-евтино от изхарченото за АЕЦ "Белене".

Това изчисли премиерът Бойко Борисов в присъствието на кмета на София Йорданка Фандъкова.

„Да сравняват хората и да преценяват кое е редно да се прави и кое – не“, заяви Борисов.

Той провери реконструирания булевард "Черни връх" и новоизградените станции на метрото. Официалното откриване на новите станции от "Надежда" до "Черни връх" ще бъде на 31 август.

Булевардът е цялостно обновен от бул."България" до бул."Никола Вапцаров", с нова пътна настилка, тротоари и осветление.

„Бул. „Черни връх” го кърпехме през ден, трамваите го разбиваха и беше нещо отвратително. Досега цялата инфраструктура под него, канализация, осветление, всичко, което трябваше да се отремонтира, е отремонтирано“, един прекрасен булевард“, похвали се Борисов.

По думите му за гражданите, които идват от жилищните комплекси в полите на Витоша, има изграден паркинг с капацитет около 620 автомобила, така че да могат да ги оставят и с метрото да стигнат за пет минути до НДК и за седем минути до хотел "Шератон".

Тези, които идват от "Надежда" с метрото, на седмата минута са на площад "Света Неделя", а на дванайстата - до бул. "Черни връх", посочи премиерът.

„Метрото ще спести тонове бензин, задръствания и паркоместа в центъра на града. Тази мечта, която имаха софиянци, след 17 дни ще бъде факт“, отбеляза министър-председателят.

В понеделник майсторите си тръгват и всичко трябва да е приключило, нареди Борисов и съобщи, че на 31 август новият участък ще бъде пуснат в присъствието на председателя на Европейската комисия Жозе Барозу.

Премиерът пропътува разстоянието от метростанция "Европейски съюз", до станция "Национален дворец на културата" и накрая до последна спирка на метрото на бул. "Джеймс Баучер".

Премиерът Бойко Борисов ще настоява пред Барозу спестените от изграждането на метрото европейски пари да бъдат вложени в ново строителство.

Предвижда се първият лъч на метрото да продължи от Интер Експо Център до летище „София“, а вторият да бъде удължен с още една станция след булевард ”Джеймс Баучер”.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


583
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
483
0
 
0
 
! Отговори
outsider преди 11 години
Бойко Борисов е ненадминат в това, да ръси глупости, които медиите старателно повтарят. Какво общо има строителството на АЕЦ с това на линии на метрото? Нито АЕЦ ще вози пътници, нито метрото ще произвежда електричество.
482
0
 
6
 
! Отговори
Кой е строил метрото преди 11 години
На 28.01.1998 г. е въведен в експлоатация първия участък от първия диаметър на метрото с 5 метростанции и дължина 6,5 км, от бул. "Сливница" през ж. к. "Люлин" до бул. "К. Величков". На 17.09.1999 г. е въведена в експлоатация метростанция "Опълченска", а на 31.10.2000 г. метростанция "Сердика" на пл. "Св. Неделя", като общата дължина на трасето на първия метрорадиус е 8,1 км със 7 метростанции. На 20 април 2003 г. действащия участък се свърза с ж. к. Обеля" с нов участък от 1,8 км. По този начин общата дължина на първия метрорадиус от ж. к. Обеля през ж. к. Люлин до пл. Св. Неделя достига дължина 10 км с 8 метростанции.
481
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До WhatTheЦвък. Това ми е пределно ясно. Написаното от мен е в идеалистичния вариант- ако се национализират енергоразпределителните дружества, премахне се монополистичната им структура, която им позволява да слагат чудовищни надценки и се продава ток на крайния потребител на реалната цена, със съвсем малка надценка, която да отива за покриване на разходите на централата и на енергоразпределителните дружества. Дори централата може да се издържа изцяло с износ на ел. енергия.
480
2
 
13
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Борисов е със "улично образование". Не го казвам аз ,а бившият американски посланик Дж. Байерли.Това си проличава и с тези му "изцепки". Не е нормално един премиер да прави подобни изявления..Все едно ,че сравняваме несравними величини ,но едва ли на него му е известно това.Той просто говори, говори ,говори...Ние сме *** ,че го слушаме.
479
4
 
9
 
! Отговори
ОТВРАТЕНА преди 11 години
като ги гледам тези двамцата *** на снимката ми идва да повърна :(
478
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да сравняват хората и да преценяват кое е редно да се прави и кое не, заяви БорисовНе сме ***, Боко, можем да преценим, че няма как да се сравняват ползите. Едното (метрото) е в полза само на софиянци и има някаква възвръщаемост само за Столична община, чрез общинската фирма "Метрополитен". Другото (АЕЦ Белене) е инвестиция, която може да направи цялата страна отново енергийно независима и да намали сметките за ток. А и двете биха били изградени с парите на всички данъкоплатци.
477
3
 
12
 
! Отговори
БОЙЧО преди 11 години
АМА ЧЕ ЗАГЛАВИЕ! ПРОСТИТЕ ГЕРБЕРИ ПАК СЕ ОПИТВАТ ДА ПРАВЯТ *** ПРОПАГАНДА. МЕТРОТО В ЕДИН ГРАД ИЗОБЩО НЕ МОЖЕ ДА СЕ СРАВНЯВА С АЕЦ ЗА ЦЯЛАТА СТРАНА! ГЕРБ ТРЯБВА ДА СИ ХОДИ ЗАРАДИ ЛЪЖИТЕ И НЕКАДЪРНОСТТА СИ!
476
1
 
9
 
! Отговори
до 545 преди 11 години
такава им е цялата работа
475
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тоя където седне и където стане- АЕЦ Белене. Явно много го стяга чипикът на тази тема! а за аргументите му изобщо не искам да коментирам- *** профански, чуди се как да оправдае предателството си. Идат избори, там ще чуеш присъдата си!
474
1
 
11
 
! Отговори
до ай кюто преди 11 години
абсолютно си прав- бавно и полека, не без помощта на медии и социологически агенции, които го венцеславят и му съдздават фалшива самоувереност- та- бавно и полека Бойко се търкулна към бунището на историята.
473
0
 
4
 
! Отговори
до 546 преди 11 години
ти си ярък пример за кого са магистралите- аз пък ходя до "Морско конче" за 6 часа, защото съм от Плевен.
472
3
 
4
 
! Отговори
ама че народ преди 11 години
Една къща никога не се строи от покрива надолу. И незнам защо някой трябва да Ви го казва това. Реално погледнато хвърляме прах в очите на евопейските комисии (а те си правят собствени анализи, за които нашите управници се правят, че незнаят) и си мислим, че "правим нещо". Правим на Мойсей жезъла, ето какво правим в България. Уикилийкс пращи от информация за тъмните канали по които вървят парите на българина, а ние метро строим - да сме бедни, но лъскави!!!
471
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** - ГУУУ - ГУВИЖ САМО КАК СЕ РАДВА ИНФАНТИЛЧЕТО
470
0
 
3
 
! Отговори
ама че народ преди 11 години
Защо плюят хората по направеното : На български си имаме много хубава поговорка "На гол тумбак - чифте пищови". Те не плюят защото е направено, а защото не е направено. И обяснявам : Колкото и банки да има ако хората нямат пари полза от банките няма, колкото и магазини с лъскави стоки да има, ако хората нямат пари полза от лъскавото няма, колкото и км. метро да се построи, ако и когато хората нямат пари, то за тях това е безмислено и го оприличават на фукане.
469
6
 
10
 
! Отговори
Smurf преди 11 години
До IQ 146 - Господ ни изпрати министър предеседател който може би не краде. Пич имам новина за теб до сега нито един от министър предеседателите не е крал лично за него си. Нито Виденов още по-малко Станишев. Бойко Борисов е първия който краде при това зверски лично за себе си. Легендарни са банкетите по случай първи и втори милиард в Дубай, в тесен кръг без Бареков. Ако вярваш на мутрата си е твой проблем.Не може да парадираш с IQ и да не виждаш че парите от бюджета изтичат без следа
468
5
 
11
 
! Отговори
Северозападнала Бълг преди 11 години
Господа Управляващи България да не е само София,Пловдив,Варна и Бургас?Не виждате ли че сте съсипали страната?Кога най-после ще си отидете ***?
467
4
 
18
 
! Отговори
българин преди 11 години
Боко , моля ти се ОТИДИ СИ. Повръща ми се като те видя.Като те покажат по телевизията введнага сменям канала , но спасение от теб няма. НА ДРУГИЯ КАНАЛ ПАК СИ ТИ. Няма и свободни журналисти, всички ти *** ***.
466
5
 
19
 
! Отговори
Даси преди 11 години
Повръща ми се само като му видя мазната тиква на този *** човечец.
465
5
 
7
 
! Отговори
от 524 преди 11 години
София не е България и метрото не върви със слънчева енергия а с бензин! Там сте цялата *** на страната!
464
3
 
9
 
! Отговори
БоСимеонов преди 11 години
До 531. Ти полза от АЕЦ-а няма как да видиш сега. От липсата му обаче усещаш всеки път пред гишето, когато си плащаш тока. И това усещане тепърва ще се засилва.И да, верно, съгласен съм с това "Дотук изхарченото". И пак питам..Е и какво от това? Дотук изхарченото за Белене е повече от който и да било общински проект за каквото и да било.