Заплатите в силовите ведомстват могат да скочат с 12%

Военният министър преговаря със Симеон Дянков
3 сеп 2012 21:15,
183
Заплатите в силовите ведомстват могат да скочат с 12%
Попова и Ангелов са единодушни за заплатите. Снимка: БТА

Заплатите на военните и другите служители от сферата на националната сигурност могат да скочат с до 12%, но ако техните допълнителни преференции като почивни дни и заплати при пенсиониране се изравнят с тези на другите държавни служители. Това заяви финансовият министър Симеон Дянков.

Ако това стане, сме изчислили, че средно при Министерството на вътрешните работи, Министерството на отбраната и Държавната агенция "Национална сигурност" /ДАНС/ може да има увеличение с до 12 процента, обясни Дянков.

По думите му тази сутрин е изпратено писмо до администрациите с това предложение. Някои от синдикатите поискаха увеличение на заплатите в МВР с 25 на сто, но това няма да стане със сигурност, допълни министърът.

Вече е взето решение да бъдат увеличени заплатите на учителите, съобщи Симеон Дянков. От финансовото министерство са изчислили, че за тази цел от следващия бюджет ще бъдат отделени  допълнително между 70-80 милиона лева.

По думите на Дянков увеличение със сигурност ще има, но би било добре Министерството на образованието и науката да предложи как да стане това.

Според него трябва да се вземе предвид кой колко стаж има и къде работи. След три седмици, когато в Министерски съвет ще влезем в бюджетна процедура, ще знаем какво ще е предложението на Министерството на образованието, каза още Дянков.

По-рано днес министърът на отбраната Аню Ангеров поиска заплатите на  военнослужещи и другите служители от сферата на сигурността също трябва да се повишат като тези на служителите на държавната и общинската администрация.

Той обясни, че засега е рано да се мисли с колко могат да скочат възнагражденията. Ангелов допълни, че заедно с министъра на финансите Симеон Дянков водят разговори по темата, но все още не са постигнали съгласие.

По негови думи през септември ще се проведат важни консултации с премиера Бойко Борисов, с експерти от Министерството на финансите и с Дянков.

Ангелов обясни, че ще бъде направено всичко възможно увеличаването на заплатите да залегне в бюджета за 2013 година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
2
 
0
 
! Отговори
ДО 157 преди 11 години
КАТО СИ ТОЛКОВА УМЕН ЩО НЕ СТАНЕШ ЕДИН ПОЛИЦАЙ ДА ТЕ ТРЕСНАТ НА ЕДНО КРЪСТОВИЩЕ В 45 ГРАДУС. ЖЕГА И ПО 6 ЧАСА ДА ВИСИШ ТАМ И ДА РЕДИШ ПАСИАНСИ , ИЛИ ПО ДОБРЕ ЕДИН ПОЖАРНИКАР НА 50 ГРАДУСА НА СЯНКА ДА ГАСИШ ПОЖАРИ С ПО 300 - 400 ГРАДУС.ПЛАМЪЦИ И ДА ТЕ БРУЛИ ГАДНИЯ ДИМ В ДРОБОВЕТЕ И ПОСЛЕ ЦЯЛА ВЕЧЕР ДА УМИРАШ ОТ ГЛАВА ОТ ПОГЪЛНАТИТЕ ОТРОВИ ИЛИ ЕДИН СПАСИТЕЛ В ГРАЖ.ЗАЩИТА ДА СЕ ГМУРКАШ ПОД ВОДА ДА ТЪРСИШ ХОРА ДАЖЕ И ЗИМАТА ПРИ МИНУСОВИ ГРАДС. ЩОТО ТАКИВА ДЕТО ПИШАТ НА ЛАТИНИЦА ГИ НЕ ЩАТ ТИ СИ УТАЙК
147
2
 
0
 
! Отговори
БЪЛГАРИН ДО СНЕ преди 11 години
ЯВНО СИ ИМАЛ ПРОБЛЕМИ С ВЛАСТА ЗАТОВА НЕ ОБИЧАШ ПОЛИЦИЯТА ,НО МАЙ Е ИМАЛО И ЗАЩО .ПОЛИЦИЯТА Е ЧАСТ ОТ МВР НО НЕ СЛАГАЙ ВСИЧКИ ПОД ОБЩ ЗНАМЕНАТЕЛ С ТЯХ В МВР ИМА И ГРАНИЧАРИ ПОЖАРНИКАРИ ГРАЖДАНСКА ЗАЩИТА СВЪРЗОЧНИЦИ КОИТО СИ ВЪРШАТ СЪВЕСТНО РАБОТАТА И НЕ ТРЯБВА ДА СТРАДАТ ОТ ТОВА ЧЕ СА ПОД ЕДНА ШАПКА С ПОЛИЦИЯТА.ПЪК И ТИ КОЙ СИ ЧЕ ДА ГИ СЪДИШ НИЩО НЕ ЗНАЕШ ЗА ТЯХНАТА РАБОТА , ЗА СТРЕСА ИМ ЗА СЕМЕЙСТВАТА ИМ И ЗА ТОВА КОЛКО СА УЯЗВИМИ ПРИ ЛИПСА НА НОРМАЛЕН ЗАКОН ЗА МВР.
146
6
 
0
 
! Отговори
CHE преди 11 години
ЩОМ ВДИГАТ ЗАПЛАТИТЕ НА ФУРАЖКИТЕ ЗНАЧИ ЩЕ Е..АТ НАРОДА. ТАКА БЕШЕ ДРУГАРИ ПО ВРЕМЕТО НА ТАТО ТАКА Е И СЕГА. НИЩО НОВО НЕ СТЕ НАУЧИЛИ, НО И НЩО СТАРО НЕ СТЕ ЗАБРАВИЛИ ГОСПОДА-ДРУГАРИ - ПОЛИЦИОНЕРИ!!!
145
2
 
1
 
! Отговори
до 166 преди 11 години
До БНАА ти доволен ли си от живота, рожбо? Нищо ли не ти липсва, а?
144
4
 
1
 
! Отговори
БНА преди 11 години
Държавен тюмбалак нахранване няма, ако му дадеш сега - пак ще е недоволен и ще хленчи, така че...
143
2
 
2
 
! Отговори
до 164 преди 11 години
А ти с какво си полезен за обществото? Сподели какво работиш де... какви блага произвеждаш? Или препродаваш стоки, увеличавайки им цената за крайния потребител? Може би си адвокат? Какво? А?
142
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма какво да им завиждате на военните специално. Там са най-големите нещастници на обществото, абсолютните *** от които не става нищо. Има два вида *** - едните са в армията а другите са ***. И двата вида са еднакво мизерни.
141
2
 
3
 
! Отговори
До 142 преди 11 години
Време е вече да разберете, че НАТО, както и ЕС не са благотворителни организации. За да сме в НАТО, трябва да изпълняваме определени условия, основното от които е да имаме въоръжени сили, оперативно съвместими с натовските, които да изпълняват поетите ангажименти!!! Писна ми вече от *** коментари. "Отбраната на Република България се осъществява и при условията на колективната отбрана на съюзниците от Организацията на Северноатлантическия договор (НАТО), както и в рамките на Европейската пол
140
4
 
2
 
! Отговори
българин преди 11 години
Ще скочат защото тези хора пазят управниците от народната любов!Ако не са милиционерите и военните утре ако скочи народа срещу тях нняма да има кой да ги защити!
139
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПАРИ ВЗЕМАТ САМО ТЕЗИ С ФУРАЖКИТЕ. ОБИКНОВЕНИЯ БАЙ ЧЕПИК ДЕТО НИКОЙ НЕ ГО ПИТА ЗА НИЩО ВЗЕМА ОКОЛО 600 ЛЕВА В АРМИЯТА И НЕ ЗНАЕ УТРЕ ДАЛИ НЯМА ДА ГО ПРЕМЕСТЯТ УТРЕ В НЯКОЙ МИЗЕРЕН ГАРНИЗОН В СЕЛАТА. НЕ ЗАВИЖДАЙТЕ НА ВОЕННИТЕ, ТАМ НЕ Е ЗА ЗАВИЖДАНЕ. ХОРА НАПУСКАТ ВСЕКИДНЕВНО, А НЕЗАЕТИТЕ МЕСТА В АРМИЯТА СА НАД 1000, САМО ЧЕ НЕ ГИ ОБЯВЯВАТ. КОЙТО ИСКА ДА ГО МАЧКАТ И УНИЖАВАТ ЗА 600 ЛЕВА ДОБРЕ ДОШЪЛ.
138
2
 
5
 
! Отговори
mn si tap преди 11 години
До Жоро 25000voenni 100000policai i 500000hilqdi ako ne i pove4e ob6tinski i oblastni administracii i pak golemi opa6ki pred koqto i da bilo administraciq bonusi v razmer na 300lv na vseki 3ti mesec tam vi sa danacite glupaci a 4astnite firmi s kvi pari gi podpomagat pak s na6te danaci.kakvo pravqt teq hora osven da igraqt pasians na koeto sam svidetel.6to nelaite sre6to tqh 5 pati kazaha 4e si sa glasuvali po 300lv.6toto 70procenta ot draska4ite sa imenno ot tezi bokluci koito druga rabota nqm
137
2
 
0
 
! Отговори
ИВО77 преди 11 години
До д.д.*** СИ ТИ МЪХЛЬО СМОТАН
136
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Васко аз не съм полицай за да се обръщаш така към мен но като не свидетелстваш ти не помагаш на себе си и на такива като теб и мен а помагаш на бандитите и мързеливите полицай до сега къде и колко пъти си сигнализирал за корумлирани полицай пиещи с бандитите или си го чул това от кварталния пияница и сега демонстрираш отговорност пред обществото
135
4
 
1
 
! Отговори
Васко преди 11 години
/До анонимен 149/ А защо според вас хората правят това?защото сте пропити от корупция и данните на свидетелите се знаят още след час и хората виждат как си пиете с бандитите.Докато не се изчистите от помията хората рядко ще ви помагат и няма да ви имат доверие и това че ви плащат заплати ви стига......на който не му харесва да почне работа другаде да види какво значи работа.
134
7
 
2
 
! Отговори
Жоро преди 11 години
/до 12%, но ако техните допълнителни преференции като почивни дни и заплати при пенсиониране се изравнят с тези на другите държавни служители/и още всички те да си плащат данъците и осигуровките от джоба, драстични съкращения,и засилен контрол,това тука никъде го няма цял народ да храни тези готованци и отгоре на това те не си вършат работата.............
133
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До цецо пише се ПРИБИРАТ а за протекциите питай ГОЦЕ нали той помилва цветелин кънчев и той сега се вживява в спасителя на всички онеправдани ***
132
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До До воененНе мислете , че полицаите,военните,Борисов или някой друг обича и се радва ,когата работещите едва свързват двата края , а тези търтеи пият сиромашка кръв под формата на социални услуги ! Предложете разумен вариант,но без убийства,дране или насаждане на етническа омраза !
131
4
 
2
 
! Отговори
цецо преди 11 години
дайте път на младите в мо и мвр те и на тези заплати са доволни.....а никой не казва за сухото което пребират......особено в мвр а по улиците вилнеят *** банди безнаказано с протекцията на държавата....
130
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 142 - като се хванат извършителите къде сте вие свидетелите не знаете не сте чули не сте видели получавате амнезия криете се в миши дупки и като седнете зад компютъра ставате най-големите бабити разбирачи и философи
129
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен ако и за полицай не става то той става *** на герберите като теб