Разумното увеличение на заплатите в МВР - само с 5-7%

То няма да е за сметка на социалните придобивки, твърди Цветанов
Обновена: 21 сеп 2012 14:30 | 21 сеп 2012 13:41,
374
Разумното увеличение на заплатите в МВР - само с 5-7%
Цветан Цветанов преговаря с Дянков. Снимка: архив, БТА

Заплатите на полицаите могат да се повишат с между 5 -7% процента, но това няма да е за сметка на социалните им придобивки.

Това стана ясно от думите на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов във Варна.

Той призна, че това увеличение  най-вероятно няма да удовлетвори полицаите и синдикатите, които настояват за нарастване на заплатите с 25 на сто. Вицепремиерът обаче го определи като разумно.

Полицейският синдикат планира протести на 24 и 25 септември. Вчера МВР шефът излезе с обръщение към служителите, в което ги уверява, че води преговори с финансовото ведомство за увеличение на заплатите и ги призова за разбиране заради сложната икономическа обстановка.

„Работим около 30 дни в тази насока и мисля, че има такъв механизъм, с който да се намери финансов ресурс. Разговаряхме с вицепремиера Дянков на експертно ниво, за да се намерят възможности за повишаване на доходите им и като цяло в сектор “Сигурност”“, обясни  днес вицепремиерът.

Още по темата
По негови думи финансовият министър е поставил условие да се търсят вътрешни компенсаторни механизми в бюджета на вътрешното министерство, за да се провери дали може да се направи организация, която да доведе до повишаване на заплатите.

Цветанов беше категоричен, че това по никакъв начин няма да се отрази на социалните придобивки на органите на реда, тъй като те са утвърдени от години.

Вицепремиерът Симеон Дянков предлага "по-високи заплати срещу отказ от привилегии" на силовите ведомства.
Ако те се откажат от дългия платен отпуск на служителите си и големия брой заплати при пенсиониране, ще има ресурс за увеличение на заплатите в МО с 5,8%, в МВР - с 11,7%, и в ДАНС - с 12%, сочат изчисленията на финансовия министър. 

Според Цветанов обаче, ако се върви в посока увеличаване на заплатите за сметка на премахването на привилегиите, е можело процентът увеличение да се доближи до искания от полицейските служители.

МВР шефът не се ангажира с прогноза кога точно ще бъдат вдигнати месечните възнаграждения.

„Всичко зависи от коментарите и дебатите, които ще се водят по време на приемането на бюджета“, обясни той.

Вицепремиерът каза още, че се търсят допълнителни възможности от европейските фондове за закупуване на техника, която да подобри условията на труд на българските полицаи.

Той даде пример с оперативната програма "Регионално развитие", по която е предвидено да бъдат купени още 120 пожарни автомобила.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


374
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
314
0
 
2
 
! Отговори
ok преди 11 години
Нека Цвeтанов и подобни да се откажат от служебния автомобил, от министерската си заплата и от някои други съгласувани си привилегии и тогава да казва кое е разумно и кое не!
313
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЕК каза, че има 12 големи организирани престъпни групи, които имат оборот близо 2 млрд. лв. годишно и очевидно функционират необезпокоявани и с покровителство
312
0
 
3
 
! Отговори
до 357 преди 11 години
ава *** погледни *** през джама си , виж тоталната простотия по тв то, погледни колко процента българи осстанаха, погледни магазините трета опотреба, върви в европа и виж перфектно облечените руснакини и тогаз плямпай глупости , а *** май на такива кат теб пипето винаги си е било ограничено по рождение, ***
311
0
 
2
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
...ЦУФТИ САЛФЕТКАТА НА БАЦКО...!
310
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АБЕ ЗАЩО НЕ НАМАЛИТЕ ТАЯ АДМИНИСТРАЦИЯ В МВР, БЕ? ЯСНО Е, ЧЕ ПРИ ТОЛКОВА МНОГО СЛУЖИТЕЛИ ЗАПЛАТИТЕ ЩЕ СА ПО-НИСКИ! КОЛКО СА ПОЛИЦАИТЕ В МВР? НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ? ОКОЛО 20 000. ТОВА КА ХОРАТА, КОИТО РЕАЛНО РАБОТЯТ! ОСТАНАЛИТЕ СЕ ЗАНИМАВТ С ГЛУПОСТИ И САВО РЕВАТ ЗА КОМАНДИРОВКИ В ЧУЖБИНА! ОСТАВЕТЕ РАЙОННИТЕ, ДИРЕКЦИИТЕ И СЛУЖБИТЕ И ОСТАНАЛОТО - ВЪН!
309
2
 
8
 
! Отговори
ЗА-редовия НЕ на ЦЦ преди 11 години
Заставам зад исканията на РЕДОВИТЕ полицаи. Принудени сами да се снабдяват ДАЖЕ с най-обикновени канцеларски материали. ЗАЩО ЩЕ ХАРЧАТ СВОИТЕ пари, за служебните разходи. И фрапиращо но ФАКТ: познавам човек който ми е споделял, че купуват и бензин за патрулките.Даааааааа!Когато разните му пужарникарчита и фисссскултурничета чрез мошеничество завзеха властта, на редовия полицай му се стъжни живота. А иначе ако ги слуша човек: Ехеййййййййй ...........!!!!!!!
308
3
 
8
 
! Отговори
:) преди 11 години
Малко е! 25 % са едно разумно искане като за начало. Може да се сметне колко струва труда в МВР ако то спре функционирането си за един месец. Щетите за държавата гражданите и организацийте ще покажат колко точно струва МВР. Има ли някой против? Военните нямат работа сега така че за тях по добре да не се плаща :)
307
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Разумното увеличение на заплатите в МВР - само с 5-7%. И това е много за работата която вършат и издънките които се правят в МВР - част са службогонци, някои даже и убийци, малко останали професионалисти.Дайте на тези което са заслужили не на всички.Ими сега и учителите и лекарите и пенсионерите като поискат. Те не са ли хора и не живеят ли в България.
306
4
 
8
 
! Отговори
разумно преди 11 години
разумното е учителя да взема повече от полицая, но разумно нещо в България няма, туквсичко е обратно, затова учените са учени в други вече държави, помнете :българскитеучени престанаха да бъдат крави.
305
0
 
16
 
! Отговори
Старшина Ушев преди 11 години
Разумното ще е догодина да паднете от власт господин Цветанов.И после да влезнете в затвора цялото правителство. Всичко останало би било малоумно.
304
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
666! СУПЕР...преди 11 часа....ЦВЕТАНОВ ПРИЛИЧАТЕ НА ГЕРОИ ОТ ШИПЧЕНСКАТА ЕПОПЕИЯ....
303
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРОТИВОПОСТАВЯТ УЧИТЕЛИ СРЕЩУ ПОЛИЦАИ, НО НА ВСЕКИ РАЗУМЕН ЧОВЕК МУ Е ЯСНО, ЧЕ ТРУДЪТ НА УЧИТЕЛИТЕ Е НЕСРАВНИМО ПО-ЛЕК ОТ ТОЗИ НА ПОЛИЦАИТЕ. И МОЛЯ! Г-ДА И Г-ЖИ УЧИТЕЛИ, НЕ ПРЕДЛАГАЙТЕ БЕЗУМНО СКЪПИ ЧАСТНИ УРОЦИ! ОТНОСНО МВР, НАЙ-НАКРАЯ Е ПРОСТО НАЛЕЖАЩО ТГОВА МИНИСТРЕСТВО ДА СЕ РЕФОРМИРА И СЪСТАВА НА АДМИНИСТРАЦИЯТА ДА СЕ НАМАЛИ НАПОЛОВИНА! ХОРАТА ТРЯБВА ДА РАЗБЕРАТ, ЧЕ ПОЛИЦАИТЕ В МВР СА ПО-МАЛКО ОТ ПОЛОВИНАТА СЛУЖИТЕЛИ! ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ДРУГИТЕ СА ПРОСТО ПА-РА-ЗИ-ТИ!
302
1
 
12
 
! Отговори
Сюлейманоглу преди 11 години
Разумно увеличение според УПРАВЛЕНСКИТЕ МУТРИ ОТ ГЕРБ.*** ЩЕ РАЗКАТАЕМСЛЕД ИЗБОРИТЕ.СЛЕД ТОВА МЯСТОТО ВИ Е В ЗАТВОРА.ПОДГОТВИЛИ СМЕ ЗА ВАС НОВИ РАИРАНИ КОСТЮМИ И ЩЕ ПРАВИТЕ КОМПАНИЯ НА ТРАКТОРА.ЗА ВСИЧКО СТОРЕНО ОТ ВАС СЛЕД 1990 ГОДИНА ЩЕ ОТГОВАРЯТЕ ВКЛЮЧИТЕЛНО И ЗА УБИЙСТВАТА.МНОГО СТЕ ОБИЧАНИ ОТ СЪДЕБНАТА СИСТЕМА,ТОВА ЩЕ ГО РАЗБИРАТЕ ТОГАВА.
301
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
666! СУПЕР...преди 11 часа...ДАЛИ НЕ СТЕ ПРЕРОДЕН ВАНДАЛ ...?
300
2
 
7
 
! Отговори
хм... преди 11 години
прочетох коментарите кои добри кои безумни и в мен изникна въпроса ТЕЗИ ИДЕИ НЯКОЙ ОТ ВИСШЕТО РЪКОВОДСТВО ЧЕТЕ ЛИ ГИ? Журналистите като една от всички власти освен да предлагат информацията СУБЕКТИВНО друго не видях. Елементарно могат да се разрешат нещата и не само за полицаите. Пример един учител с 10г. стаж в голям град взема около 1200лв чисто, но има огромна почивка резултат децата неграмотни, полицай с 10г. стаж в голям град взема около 700 - 800лв почивка няма => гони неграмотните еееее?
299
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен За това което си написал утре ще бъдеш уволнен.
298
5
 
2
 
! Отговори
до 336 преди 11 години
До ВОЕНЕН-Ако не ти харесва работата защо не я смениш?
297
5
 
7
 
! Отговори
бг преди 11 години
Този човек не разбра ли,че на хората им омръзна да говорят за МВР!На случаите на убитите от полицаи момичета,на фона на корумпираните катаджии и на това,че родната полиция няма общественото доверие. Сега и тези зони за паркиране затова ли ги въведоха,за да дигнат полицейската заплата???Кви привилегии,кви заплата толкова много полицаи има,а никой не вижда тяхната дейност в полза на обикновените хора!Аз като данъкоплатец имам против това увеличение при това положение
296
0
 
6
 
! Отговори
От всички преди 11 години
А ти като дойдеш да ти направя спешна операция , ще те разрежа и ще те оставя да се зашиеш сам .Трябва да разберете че всеки върши важна равота в общесрвото.Всеки иска увеличена заплата , цените се увеличават за всицки. !
295
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сърдит съм и от утре не ме търсете ! За 500-600 лв.толкоз пичове ! Като ви нападнат,бягайте бързо,дано не ви настигнат! Като ви откраднат колата,ходете на врачки ! Когато пияният ви съсед ви псува и ви опъва денонощно нервите,се обадете на баба си ! Когато някой бабаит с черен джип ви затруднява движението или ви сече пътя,слезте и го набийте,нищо ,че е поне три пъти по-голям от вас ! Когато ви се запали имота ползвайте детската пожарна на децата си ! Когато имате нужда от лекар идете на врачка!