Кандидатът на БСП спечели кметските избори в Калофер

Други резултати от частични избори в някои общини
Обновена: 8 окт 2012 09:46 | 8 окт 2012 09:45,
234
Кандидатът на БСП спечели кметските избори в Калофер
Снимка: архив, Булфото

Досегашният кмет на Калофер Румен Стоянов, издигнат от инициативен комитет и подкрепен от БСП, печели частичните местни избори за кмет на град с 88.27 % от гласовете. Резултатите са при 100 % обработени протоколи от четирите изборни секции.

Частичният избор за кмет на Калофер се наложи, след като избраният миналата година Румен Стоянов бе отстранен от длъжност с решение на ОИК, потвърдено от Върховния административен съд.

Стоянов е получил 1475 гласа. На второ място с 9.28 % и 155 гласа е кандидатът на НДСВ Йордан Колев. Трета е Лалка Драгова от ГЕРБ получила 2.45 на сто или 41 от гласовете на избирателите. Изборният ден в Калофер е приключил с 63.4 % избирателна активност.

Кандидатът на БСП Огнемир Симов спечели частичните избори за кмет на село Хърлец, съобщиха от Общинската избирателна комисия /ОИК/ в Козлодуй.

За Симов са гласували 616 от избирателите или близо 53 на сто от действителните гласове. Независимият кандидат Валери Петров, подкрепен от ГЕРБ и други десни партии, получи 495 от гласовете
или малко над 42 на сто. За другия независим кандидат Ваньо Димитров са гласували 40 избиратели, а за кандидатурата на ЕНП  Паула Маринова- 20 избиратели.

От общо 1807 имащи право на глас от жителите на Хърлец 1245 са участвали в изборите, посочиха от ОИК-Козлодуй. Недействителните бюлетини са 73 от общия брой на пуснатите в урните. 

В село Батак, община Павликени, избраха кмет след балотаж, каза за БТА Лидия Чингарска, председател на ОИК-Павликени. От  548 гласували жители на селото 285 са дали гласа си за Димитър Димитров, издигнат от БСП.

Неговият опонент Асен Асенов, издигнат от ДПС и СДС е събрал 241 гласа. Общият брой на недействителните бюлетини е 22. Димитър Димитров беше избран за кмет на село Батак на редовните избори през миналата година.

Правомощията му бяха прекратени от общинската избирателна комисия, заради това, че не е заличил фирма, регистрирана на негово име.

Новият кмет на село Доброплодно, община Ветрино, ще бъде определен на балотаж следващата неделя, съобщи за БТА председателят на Общинската избирателна комисия във Ветрино Пенка Йорданова.

На балотажа ще спорят кандидатите на ДПС Гюлтен Алиева, която е получила 202 гласа на първия тур, и на БСП Милен Георгиев, за когото са дали своя вот 178 души от избирателите. Право на глас в селото имат 781 избиратели, а активността на първия тур е 74 процента.

С равен брой гласове са кандидатите от ГЕРБ Венцислав Шишманов и Кемал Арифов от ДПС на частичните местни избори в кметство Туховища, община Сатовча. И двамата кандидати са събрали 272 гласа и ще си оспорват кметското място на балотаж.

Имахме подадени сигнали за нарушения относно провеждане на агитация от страна на ДПС, но Общинската избирателна комисия реагира навреме и изборният ден протече нормално, съобщиха от ОИК пред „Фокус“.
682 души са имали право на глас, а 560 от тях са го упражнили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
16
 
9
 
! Отговори
Диляна преди 11 години
Г-н Борисов, огледайте се и се ослушайте! Ще премине влак с бесепари! Изчакайте да замине и на следващата гара го взривете! Те не, трябва да стигат до ЦЕНТРАЛНАТА ГАРА!Не заслужава да се возят нито в метрото, нито да тръгнат по магистралите, които са дело благодарение на Вас! Това са жалки северозападнали врачани и от тамошни райони! А, онези които приписаха Гербаджийството към Вас - само ШУТ, защото те самите после ще Ви шутират! Съд,прокуратура, полиция и областни администраций от район
104
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тука един гербав милиционер си е изпуснал нервите. Стъпил с ботуша на Caps Lokа, пяна му тече по клавиатурата и блъска в несвяст с две ръце идиотщини.Безценно!Днес в Калофер - утре и в другите градове!:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
103
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Дръндерчо,По постовете ти по долу личи колко си възпитан и как никой не обиждаш.За теб един поздрав от всички възпитани хора без цвят-е.с.м.
102
7
 
6
 
! Отговори
до ТРЕЗВЕН преди 11 години
ако електората на БСП е като теб неграмотен, не бих искал да ме управлява
101
7
 
13
 
! Отговори
Бай Иван преди 11 години
защо сравнявате, някакви кметски избори с изборите догодина. Все пак хората гласуват за личност а не за партия. Така се гласуваше преди 23г., сега не
100
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Очаквам сериозни манупулации по изборите, може би ще са едни от най-бурните в историята на БГ
99
6
 
20
 
! Отговори
Мдааа преди 11 години
Още от сега почна да си личи кой ще бие догодина на изборите.
98
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Герб с Лалка - 41 гласа! Преди година били над 220.Ля-ля-ля-ля-ля!
97
0
 
6
 
! Отговори
Яким Вълев Донев преди 11 години
И като спечелил какво от това питам аз?!?!.... "КЕЛЕПИРЪТ" си остава за него.... роднините му... приятелският му кръг.... и вероятно любовницата ако има такава... но ако няма ще си хване... :) ;) :) Хората от Калофер да не би все още да се заблуждават , че ще направи нещо за тях ?!?!.... Същото важи за ВСИЧКИ ИЗМИНАЛИ И ПРЕДСТОЯЩИ ИЗБОРИ в нашенският Абсурдистан :).... ИСКАМ САМО ДА ЗАБЕЛЕЖИТЕ КАК САМО ЗА ЕДИН МАНДАТ КМЕТ ИЛИ ДЕПУТАТ СИ "ОПРАВЯТ ЖИВОТА" ЗА ГОДИНИ НАПРЕД!!! И това е ВСЕКИ ПЪТ!!!!
96
4
 
2
 
! Отговори
amon ra преди 11 години
никога повече герб , никога повече бсп знаем ви какво можете ........
95
8
 
2
 
! Отговори
22 преди 11 години
Не са полудели хората в Калофер.Просто са мислели че ГЕРБ,а е нещо свещенно, патриотично и не трябва да се гласува за символ. По-добре е за Партия. За коя? Ами старите хора там смятат, че БКП е още на власт в България. Нали знаете какво е казал поета:" Мудно ходи нащо време"...
94
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Истината е че ГЕРБавите са толкова нагушени с пари, че едва ли ще пуснат властта...
93
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СОЦИАЛИСТИТЕ ИМАТ ЕДИН СЕРИОЗЕН ПРОБЛЕМ. БОРИСОВ РАЗРУШИ ИЛЮЗИЯТА, ЧЕ САМО БСП ИМА ПОДГОТВЕНИ КАДРИ ЗА ДА УПРАВЛЯВА СТРАНАТА. ИЛЮЗИЯ КОЯТО БЕ НАСЛЕДСТВО ОТ СОЦА.
92
14
 
7
 
! Отговори
ПЕТРОВ преди 11 години
НА ПЪРВО МЯСТО БСП НА ВТОРО НДСВ-----ТЕЗИ ХОРА ОТ КАЛОФЕР СИГУРНО СА ПОЛУДЕЛИ.. А БЕ ВИЕ В КОЙ ВЕК ЖИВЕЕТЕ. ЗАТОВА БЪЛГАРИЯ Е НА ТОВА ДЕРЕДЖЕ.
91
1
 
3
 
! Отговори
Бай Иван преди 11 години
като минат изборите ще се види кой за кого е гласувал, и кой колко депутата ще вкара. До тогава ще са компромати, компромати.....и пак компромати
90
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Социалистите искат властта не за да работят за България, а за да може да се хвалят пред другите червени от разни държави - виждате ли и ние тук спечелихме, един вид соц. състезание. Това обаче хората в България не ги топли никак.
89
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Винету губи битката.
88
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ДО 108БСП НАИСТИНА ГЪРМИ И ТРЕЩИ, НО С ТОВА ЩЕ СИ ОСТАНЕ. ИМАТЕ СЕРИОЗЕН ПРОБЛЕМ - НЕ ЗНАЕТЕ КАКВО ДА ПРАВИТЕ, ОСВЕН ДА ВДИГАТЕ ШУМ.
87
3
 
21
 
! Отговори
Дръндер преди 11 години
До Анонимен 113Аз не съм приятел с ***, още повече анонимни. Твоята реакция обаче само доказва тезата ми, защото реагираш като всички герболетки, когато ви защлевят с истината започвате да обиждате, аз не съм гласувал за БСП няма и да го направя, но и за ГЕРБ няма да гласувам защото са по-големи *** и от БСП, то това си личи от електората им -а именно такива като теб!
86
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На изборите догодина ГЕРБ въобще няма да са това, което са в момента, БСП ще са основните, и различните видове националисти също предполагам ще си поделят доста гласове