Съюз в СДС ще се бори за "Синята коалиция"

Мартин Димитров и Надежда Нейнски искат обединение на десницата
Обновена: 22 окт 2012 13:35 | 22 окт 2012 13:33,
114
Съюз в СДС ще се бори за "Синята коалиция"
Димитров застава категорично зад обединението. Снимка: архив Булфото

Национален съюз “Единство“ в СДС ще работи за възраждане на Синята коалиция, обясниха двама бивши председатели на СДС – Надежда Нейнски и Мартин Димитров. Днес те обявиха създаването на съюза.

В инициативата се включва и Ваньо Шарков, който беше кандидат за лидер на сините и по време на кампанията си лансираше идеята за обединение.

“Единство“ е изпратил отворено писмо до председателят на СДС Емил Кабаиванов и на ДСБ Иван Костов, в което ги призовават да преосмислят позицията си за самостоятелно явяване на изборите.

Още по темата

“Последните социологически проучвания на три различни агенции потвърждават опасението на сините избиратели, че подетият курс на самостоятелно явяване на двете политически партии ще доведе до крах на реформаторската десница“, пишат в писмото си сините от съюза. Според тях шансът за добро представяне на изборите е обединението.

Нейниски и Димитров обясниха, че разцеплението отваря пътя на БСП към властта и разчиства терена на пратията на Меглена Кунева за влизане в парламента. Разединението оставяло и ГЕРБ без дясна алтернатива.

Ваньо Шарков от своя страна обясни, че “Единство“ няма намерение да разделя СДС. По думите му целта е да работи за единна десница.

Разделението изправя дясно мислещите хора пред нелогичен избор. Отново ги принуждава да избират между две части на едно цяло - СДС или ДСБ, се казва още в писмото.

По думите на Мартин Димитров разделението е било огромна политическа грешка или умишлен опит за политическо убийство на СДС и ДСБ. Създаваме група за натиск в СДС, за да се продължи проектът "Синя коалиция", защото всичко друго ни води към пълно унищожение, каза той. Според него, ако не бъдат взети мерки, България ще осъмне с ляво управление, което ще задълбочи кризата.

През май Мартин Димитров подаде оставка като лидер на СДС, след като Националният съвет на сините отхвърли предложението за продължаване на проекта "Синята коалиция" за следващите парламентарни избори.

Тогава той обясни, че винаги е лансирал идеята за обединение на десницата и обвини за краха на проекта Иван Костов, който не отстъпвал и крачка встрани от решенията си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Комунизма докара страната до фалит, който беше признат от Луканов.
19
10
 
8
 
! Отговори
Стар комунист преди 11 години
Какво недоволстват ***? Искаха капитализъм, ето ви го. Как е, харесва ли ви? Ще целувате ли ръката на партията майка хранилница, а ?
18
11
 
14
 
! Отговори
стар седесар преди 11 години
Хората, провалили великата синя идея са двама Филип Димитров и Иван Костов. Първият честен, но глупав, така и не разбра как да се справи с нещата. Вторият крадлив и нахален, но пък хитър и манипулативен. Е те най-вече заради тези двамата 2-та милиона на Орлов мост станаха 2 000 човека на избори!
17
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СДС няма никаква алтернатива със тези стари "муцуни".То беше приватизиране на този и онзи,то беше прехвърляне...И само част от изговореното и написаното да е истина е достатъчно бившите ръководители от СДС да не се явяват на политическата сцена.Инак в СДС има политически потенциал за достойно представяне,дори победа на изборите,но не и с тези хора.А имаме нужда от истинско дясно,компетентно,експертно правителство,което да върне авторитета и достойнството на държавата и да престане с "надупването
16
8
 
9
 
! Отговори
у,ууууууу преди 11 години
направете си Семейна ,,коалиция,,и се разкарайте,че никой не си спомня за вас,нагли *** и продажници!!!!!
15
5
 
5
 
! Отговори
НИЕ преди 11 години
Съжаляваме ги ...,от високо падане ,повече боли !
14
6
 
4
 
! Отговори
бивш седесар преди 11 години
Не спазват устава на СДС,ИМАШЕ СИ ОСТАВКА НА мАЛТИН,ИМАШЕ СИ РЕШЕНИЕ НА НС,имаше си директен избор.Ама им се услади.Хубаво,лошо,сегашното ръководство на СДС да си проведе изборите.А мартин и натка-да си търсят стряха.
13
5
 
4
 
! Отговори
И.Й.Костов преди 11 години
Ходите ,където ходите,отново при мен ще кацнете ,.....НЯМАТЕ ТОЛКОВА АКЪЛ!
12
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ликвидираха СДС.Сега са на път да не влязат в парламента за първи път откакто съществуват.И окончателно да изчезнат.Подиграха се с доверието и вярата на хората.Защото хората им вярваха, а те съвсем съзнателно ликвидираха СДС.
11
2
 
7
 
! Отговори
Надето Нейнски преди 11 години
---Да нахАраним ---медийте!
10
2
 
9
 
! Отговори
мани ,мани преди 11 години
А какви ----ДЕМОКРАТИ ---БЯХА ?Минало--бешело/минало свършено незапомнено време/!Недоказани и недопуснати ,...за членство в БКП!
9
5
 
5
 
! Отговори
ГОРКИТЕ.... преди 11 години
КОЛКО ИМ Е МЪЧНО ЧЕ ВЕЧЕ НЯМА ДА СА В ПАРЛАМЕНТА ПОЧУДИХА СЕ КАК ДА ДРАПАТ ...САМО ЧЕ ВЕЧЕ ВЕЧЕ НИКОЙ НЯМА ДА ГЛАСУВА ЗА ВАС ОСВЕН РОДНИНИТЕ ВИ = МАРТИНЧО ТИ НЕ СЕ ЛИ ГЛЕДАШ В ПОВТОРЕНИЯТА НЕ СТАВАШ ДОРИ СИ ЖАЛЪК = А ПРИ КАРБОВСКИ ВЧЕРА ИМАШЕ ЕДИН ОХ НЕЗНАЕШЕ КЪДЕ ДА ГЛЕДА КАТО СИ ИЗМИСЛЯШЕ КАКВИ ГЛУПОСТИ ДА ГОВОРИ
8
11
 
18
 
! Отговори
Бивш СеДеСар преди 11 години
Никога, ама никога няма да гласувам за дясна формация в която участва и Костов. Този ***, когато цялата власт беше в ръцете на СДС и можеше да направи реформи, започна да урежда себе си и родата си до девето коляно.....Бих казал, че Костов направи това, което комунистите не можеха, а именно: да откажат от участие в изборите стотици хиляди честни хора.Тези , които се бореха за каузата СДС, без да искат облаги и постове. В този смисъл Костов е по-вреден и от най-лошия комунист.
7
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Малтинчо и Надка гаражната ще обединяват... Майтап.
6
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Обединението в дясно може да започне едва когато църния хитрец от Драгалевци се оттегли от политиката. Надежда и Димитров са пионки на Костов, няма да стане твоята повече другарю черен болшевик!
5
2
 
12
 
! Отговори
един лаф преди 11 години
"Умрял кон ,не рита"...!
4
7
 
5
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 11 години
Те с колаиция е мноооог спорно дали ще минат 1 порцента.... но НАдежда нали ;) политически трупове...
3
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тея са трима души и продължават да се делят. Смех!
2
6
 
14
 
! Отговори
Блюки преди 11 години
Тези са на път да направят невъзможното за втори път - да разделят най-малката частица във Вселената - електората си.
1
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПОСЛЕДЕН ЕЛЕКТРОШОК НА МЪРТВЕЦА