България е пример как се усвояват европари, хвали се премиерът

Реално достигналите пари до фирмите по ОП "Конкурентоспособност" са над 15%
Обновена: 30 окт 2012 15:18 | 30 окт 2012 15:18,
175
България е пример как се усвояват европари, хвали се премиерът
Снимка: БТА

Когато ГЕРБ дойде на власт, бяха спрени всички европейски проекти и договори. Преди няколко дни на Румъния й спряха пари, а комисарят Хаан дава България за пример в усвояването на средствата от еврофондовете.

Това заяви премиерът Бойко Борисов при връчването на договорите на 85 фирми за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по програмата за технологична модернизация в малките и в средните предприятия.

Реално достигналите пари до фирмите по ОП "Конкурентоспособност" са повече от 15 на сто, докато през май
те бяха едва 9 на сто, заяви икономическият министър Делян Добрев.

Той заяви, че вече са контрактувани 71,96 на сто от средствата по програмата.

Представителите на компаниите благодариха на правителството за безвъзмездно отпуснатите средства и помолиха правителството да изплаща парите навреме. Премиерът обеща това да се случва.

„Има над 2000 бенефициенти по програмата. Програмата разполага с огромни средства. Ако някой е видял слабост - да я каже, за да бъде отстранена. Оборотите, на които работи министерството, са очевидно по-добри. Щом Любо Ганев е спечелил проект, вече съм спокоен“, пошегува се премиерът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
15
 
! Отговори
пепа преди 11 години
До ххмоля те ,нес поменавай гробовете на бабите ни ,щото ще се сетят да ни искат данъциза кокалите им.
50
2
 
5
 
! Отговори
Георги преди 11 години
правителство на ЛУКАНОВ-НАРОДА В шОК,БЕРОВ И ПОПОВ-КВО СТАВА-НЯМА ДИАГНОЗА,ЖАН ВИДЕНОВ-ГУБИМ ВСИЧКАТА КРЪВ,ФИЛ ДИМИТРОВ - АМПУТАЦИЯ,КОСТОВ-ПАЦИЕНТА Е НА КОМАНДНО ДИШАНЕ ,ЦАРЯ 1 -ОБЕЩАНИЕ КЪМ БЛИЗКИТЕ-ВЕРВАЙТЕ,ЩЕ СЕ ОПРАВИ,ТРОЙНАТА ЛАМЯ-ПРИСАЖДАНЕ НА ОРГани....поради липса на мозък инжектирайте глюкоза на кредит...пазиента се събуди за миг ,господ го попита-последна дума?-БОЙКО-ЕФТАНАЗИЯ.....2013....НЯМА ТАКЪВ ПАЗИЕНТ(ДЪРЖАВА)
49
27
 
3
 
! Отговори
избирател преди 11 години
Като са толкова зле малките градове и села, защо пред всяка къща има кола, кабелна телевизия и т.н. Това според вас без пари ли е . Или всеки мошеник на който се вържат бабите вадят по 5000 лв. до 10000 лв. и ги дават. Тези пари откъде са -от небето. Така, че е много спорен въпроса какво разбираме под това-зле сме.
48
2
 
16
 
! Отговори
Без гаранция! преди 11 години
Ако се случи чудо и ви приемат и одобрят документите за ОП "Конкурентоспособност", вие можете да си получите парите след около 24 месеца. Без гаранция!
47
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да бе да. А докладите на сметната палата някой чете ли ги. Уми тези 500 милиона по околна среда защо се прехвърлят в МВР за пожарни и един или два хеликоптера. Нима градовете ни вече са с канализации, подменени водопроводи и изградени пречиствателни станции. Ами депата за отпадъци. Айде тези, които пишат хвалебствия за ББ да извадят справка за внесените средства от България в ЕС и усвоените средства. Май разлика почти няма. Е не мога да отрека, че се строят и рехабилитират пътища. Вярно е.
46
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хем "пари се усвояват", хем безработицата е рекордно висока и броят на изселилите се в чужбина да работят- също. Само в Тиквенистан са възможни такива парадокси. Кво ме грее мен, че сме финансови отличници и първенци по усвояемост? Я да кажат официално колко сме на плюс/минус от този ЕС и фондовете- вноски от нашия бюджет минус пари, постъпили от фондове, каква е цифрата?
45
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 7 pametnik na GLUPOSTA NA TOZI ***
44
1
 
20
 
! Отговори
туроператор преди 11 години
Това, с "търговете" у нас е пълна перверзия. Условията са така написани, че само братски гербави партийни фирми могат да ги спечелят. Например, по европейски проект за повишаване на конкурентноспособността на българските производители, изискването е, фирмата-обучител да бъде туроператор!
43
2
 
10
 
! Отговори
мар преди 11 години
Пример как се крадът пари
42
2
 
6
 
! Отговори
танкист преди 11 години
и още един цитат: Братя мои, знам, че не ви дреме,знам, че не ви блазни политиката,но идат избори и иде време...Време да настъпим пак мотиката...
41
1
 
17
 
! Отговори
хх преди 11 години
даже българия е пример въобще за усвояване на какви да е пари а който гласува за герб щи види истинските страшни дни за почте 4 години ни разкатаха фамилиите а за още 4 и бабите ни от гроба ще извадят но силно се надявам ако въобще изкарат мандата следващите да им разгонят фамилиите не обичам комунистите но ще гласувам за тях че силно се надявам да си отмъстят подобаващо нас само това ни остана
40
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На следващите избори Ви умолявам да не гласувате за НИКОГО или ако да да е за малка партия която не тръби ,не се изхвърля толкова в предизборни обещанияДа е от млади хора,амбициозни.И Ботев и Левски са били по на 26 години и са знаели какво искат и какво правят Да гласуваме за такива хора.Те ще внесат аромата на новото ,на съвременното, на красотатав живота на българина.Всичко в момента е сиво,скучно,стегнато, ограничено и тъпо.Няма жи-винка в ежедневието на хората.Толкова безвкусно и безлич
39
12
 
6
 
! Отговори
Т.Дончева преди 11 години
Другари, нашия Станишко не може на малкия пръст да се качи на Б.Борисов. Казах ви да си изберем истински лидер вие не. Сега сме 10 % на изборите а ГЕРБ 53 %.
38
2
 
17
 
! Отговори
до 61 преди 11 години
Що говориш глупости бе!?Нали и Бойко му е работник какви лъжи дрънкаш ти?С тази разлика,че неволно си признава в тази статия,че е доволен от това,че всички фирми на ГЕРБ са спечелили европари с проектите си.Докато другите крадяха директно,тоя направо си направи фирми на свои хора и краде индиректно.Това обаче взе на много хора хляба от ръцете.Само фирми близки до ГЕРБ работят.И това ако не е мафия!?Свободна конкуренция не се допуска!Монопол само!Спират ти разрешителното,ако не си човек на ГЕРБ!!
37
1
 
5
 
! Отговори
танкист преди 11 години
по повод сетлото бъдеще на герб и за да окачествя материала герберски ще перефразирам една епитафия:Ако в някаква зала има примерно n брой герберии вий ги броите, набързо, едно, две, три.....,и ако там преброите, примерно 30 цици,винаги има минимум 20 пу...и.
36
2
 
15
 
! Отговори
awa преди 11 години
До Анонимен33--българия преди б.б. и преди костов си беше направо цветуща страна в сравнение със сега! супер си беше дори и при живков--няма как да си кривим душата,4е сме били по-зле,като не бе така!! а тия предатели съсипаха хората+страната заради 4ужд+ли4ен интерес!!и такива псевдо-демократи най-добре се крийте някъде ве4е,4е до гуша ни дойде от вас-да не 'хапнете дръвцето' накарая,4е народа подлудява нещо напоследък от мизерията в която ни набутахте!!
35
2
 
21
 
! Отговори
белене преди 11 години
ТАЯ *** ТИКВА ДА СЕ РАЗХОДИ ПО СЕЛАТА И МАЛКИТЕ ГРАДОВЕ ДА ВИДИ КАКВО СЕ КАЗВА МИЗЕРИЯ,КОГО ЛЪЖЕ С ТИЯ ФОНДОВЕ НЕ ЗНАМ КОИ ГИ ВЗИМА СЪЩО НЕ ЗНАМ
34
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен nomer 58 .vsi4ki ot GERB I PODRAJNICITE IM STE SUPER KUHI LEIKI AKO NAPISHESH NESHTO PROTIV PARTIQTA GERB I AVTOMATI4NO SI KOMUNIST ZA JALOST NAI GOLEMITE KOMUNISTI SA OT PARTIQ GERB HAUHA4 OTIVAI DA IM LIJESH ZADNICITE A MOJE I NA FIDOSOVA 4E NEINIQ E DOSTA GOLQM
33
1
 
5
 
! Отговори
проектен ръководтел преди 11 години
Браво. И все така, и все така. Пък 2015 като хлопне мандалото окончателно, белким сте ги добутали и до 48% :-))) Ръководители сте големи, само остава да схванете и за какво иде реч...
32
1
 
19
 
! Отговори
me преди 11 години
Ta *** в кухия кратуняк. Писна ми да се насираш навсякъде и секи път!Излез малко да се поразходиш по улицита без охрана да усетиш колко те обичат хората.