Присъдата на Цонев притеснява Цветанов

Вътрешният министър обаче не желае да влиза в полемика
30 окт 2012 12:10,
207
Присъдата на Цонев притеснява Цветанов
Цветан Цветанов. Снимка: архив Булфото

Оправдателните присъди по делото срещу бившия военен министър Николай Цонев, бившия съдия Петър Сантиров и финансиста Тенчо Попов ме притесняват, заяви вътрешният министър Цветан Цветанов.

Вчера Софийски градски съд оправда тримата по дело за даване на подкуп в размер на 20 000 евро на следователя Петьо Петров.

Цветанов обаче се въздържа от по-подробен коментар по темата, защото “съдът е този, който взима фактите и обстоятелствата, и взима своето решение“. Той обясни, че няма желание да изпада в полемика по темата, защото вчерашните изказвания на адвокати и подсъдими не е “най-правилното като говорене в публичното пространство“.

Още по темата

Вчера след произнасяне на присъдата Николай Цонев заяви, че делото срещу него е поръчка на изпълнителната власт, реализирана от прокуратурата. Бившият министър обясни, че правителството просто е искало да има осъден от тройната коалиция. Цонев обвини за шумната акция, при която беше арестуван, конкретно вътрешният министър Цветанов.

Цветанов обаче все пак призова, освен решенията на съда, да се вземат предвид и данните на службите и прокуратурата.

Вътрешният министър припомни, че у Тенчо Попов са били открити 20 000 евро, които по данни на обвинението е трябвало да бъдат дадени за подкуп.

Подобна теза застъпи и градският прокурор Николай Кокинов, който днес пред Нова телевизия заяви, че трябва да се разбере на кого са тези пари.

“Все пак сме правова държава, съобразяваме се с решението на съда, но това са фактите, трябва да имаме предвид и тях”, заяви Цветанов.

Вътрешният министър призова да се изчакат мотивите на съда и прокуратурата да внесе протеста си пред Софийския апелативен съд.

“Нека да излязат мотивите, прокуратурата да входира своя протест и да чакаме”, посочи Цветанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
22
 
! Отговори
Цецко Акълов преди 11 години
Цветанов,вземи се в ръце,събери си мозъка/акъла/ въпреки,че е малко и е пръснат в кратуната ти. Спретни им на тези едно ново мероприятие,че да им се завие свят!! А пък за разходите по делата бъди спокоен. Ние ще ги плащаме!! А ти гледай да закръглиш апартаменти те си на 10/десет/,защото няма време!! Остават само десетина месеци да си Омбашия!!
16
4
 
11
 
! Отговори
ponti преди 11 години
men me pritesnqva ,4e cvetanov ne e v drangolnika mnogo pove4e
15
2
 
23
 
! Отговори
Мира преди 11 години
Защо потулихте статията за починалата жена в Пазарджишката болница бе, вагини??!
14
2
 
21
 
! Отговори
прокурор преди 11 години
Подсъдимите казали, че не знаят тези пари на кой са . Те само ги разнасяли насам натам. При това положение съдията взел трудното, но правилно решение.Прибрал парите и приключил делото.
13
6
 
31
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
м..дааааа..когато човек е невинен...и фактите говорят..то и боговете замлъкват.....а когато си виновен и почти 4 години се правиш на велик..то и народа скача против теб..а народнала любов няма да те подмине в никакъв случай на изборите ..теб и твоята некадърна партия господинчо
12
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
няма толкова *** физиономия като на тоя
11
9
 
17
 
! Отговори
chicago преди 11 години
Колко по лесно щеше да бъде да има едно ЧК,по Дзержинскаму,както сте учили в милиционерската школа в Симеоново.Излишен лукс е съда.Джугашвили какво казваше - Има човек,има проблем,няма човек няма проблем.Ех,какви славни времена са били другарю ЦЦ.
10
8
 
43
 
! Отговори
Свиреп преди 11 години
До колкото знам, Цонев вече е завел дело в Страсбург. Което очевидно ще спечели. Но обещетенията ще ги платим ние. А защо ?!Защо прокурора и маскираните клоуни с пищовчетата не ги платят ?! Да им проадват жилищата ако трябва ! Писна ми да плащам за милиционерски малоумия.
9
8
 
43
 
! Отговори
Ротвайлер преди 11 години
Този Цецо пудела и за *** на бъчва не става!За три и половина години нито една осъдителна присъда по мега делата!Съда почти винаги освобождава "престъпниците"поради негодни доказателства!Докога бре шестак ще се мъдриш у МВР-то?Отдавна трябваше да си на борсата на труда като безработен!
8
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ha nas Cec imal kosa, e verno opliuskana ama si e kosa
7
4
 
31
 
! Отговори
Тццццццц..... преди 11 години
Ще....,,входираш,,ха,хаааа, ти достатъчно се Изходира ,простако милиционерски!!!Дай си оставката,малоумникоооо!!!!!!
6
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
bat Ceco kvo im se pritesniava- daje nema nisto da mu napraat za apartamentite makar 4e absoliutno e iasno kak sa dadeni i zasto si gi vzel
5
8
 
45
 
! Отговори
sms преди 11 години
Kъде сега е господина който при ареста каза - Ти си абсолютен престъпик!!! така както публично го обвини пред камери така сега трябва и да се извини
4
11
 
37
 
! Отговори
Филия с мас преди 11 години
Ех Цвръцко Цвръцко.
3
10
 
36
 
! Отговори
Социопат преди 11 години
Цека повече трябва да те притеснява това, което ще се стовари на пипонестата ти кратуна до 1-2 месеца, а именно народната "любов"!!!
2
9
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Добре де Цецо кой сега ще плаща разноските по делото и ако осъди Цонев България в Страсбург?Не е ли редно да си ти а?Щом не е абсолютен престъпник народа защо да плаща от бюджета?Продавай там апартаменти и му плащай щом полицията се отнася така с невинни!
1
33
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Намерени белязани пари у подсъдимия, наличен видеоклип от камера как се взимат парите... Какви доказателства трябва да има, за да може един *** като тези да отиде там където му е мястото ?!