Отляво – русофили, отдясно – русофоби, по средата - ГЕРБ

Управляващи и ДСБ си спретнаха скандал за "Южен поток"
2 ное 2012 17:20,
204
Отляво – русофили, отдясно – русофоби, по средата - ГЕРБ
Иван Костов и ГЕРБ си размениха обвинения. Снимка: архив Булфото

Докато отляво и отдясно едни се правят на русофили, други на русофоби, на про- и антиамериканци, ние за пореден път казваме, че нас ни интересуват българските интереси, заяви зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Димитър Главчев.

Той отговори на обвиненията на представителите на ДСБ, че се водят тайни договорки с Русия по проекта за газопровода "Южен поток".

Преговори в момента не се водят, категоричен бе Главчев. По думите на депутата от ГЕРБ и  зам.-председател на енергийната комисия в парламента Диан Червенкондев управляващите изпълняват междуправителствено споразумение, подписано през 2008 г. за проекта "Южен поток" и участието на България в него.

По-рано днес ДСБ настоя премиерът Бойко Борисов да запознае парламента с подготвения договор за газопровода "Южен поток", преди той да бъде подписан с руската страна. През идния вторник "тъмносините" депутати ще внесат искането.

По думите на депутата от ДСБ Иван Иванов, ако в сряда мнозинството на ГЕРБ откаже да го приеме, това означава, че се крият нови споразумения в ущърб на националните интереси.

Има и ратификация на НС страната ни да бъде част от проекта, заявиха в отговор от ГЕРБ. От 2008 г. до настоящия момент са направени чисто технически неща, добави депутатът - откъде ще премине трасето, кои ще бъдат входно-изходните точки и други.

Цяла Европа и всички страни, през които ще премине газопроводът, подкрепят диверсификацията, проекта, с изключение единствено и само на г-н Иван Костов и ДСБ, коментира още Червенкондев.

Той изрази недоумение защо лидерът на тъмносините, когато чуе за проект с някакво руско участие, счита, че българските интереси са застрашени. По негови думи "Набуко" и "Южен поток" са сред приоритетните за София.

Днес лидерът на ДСБ Иван Костов заяви, че премиерът трябва да даде отговор дали “Южен поток“ “не тръгва по мръсния път на АЕЦ “Белене““.

Десните предупредиха, че на България може да бъде наложена санкция от Брюксел. Според решение на Европейския парламент и Съвета на 25 октомври всяка страна-член, преди да подпише енергийно споразумение с трета държава, която не е член на ЕС, трябва да получи официално становище на Европейската комисия, в противен случай се налагат санкции, разясниха от ДСБ.

Ние сме част от ЕС от 2007 г., така че работим в пълен синхрон и координация с ЕК и с дирекцията "Енергетика" към нея, каза в отговор Червенкондев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
1
 
5
 
! Отговори
дядо Боцко преди 11 години
Костов ли говори за национални интереси ?
145
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БЪЛГАРИЯ Е РАЙ ЗА ПРАВЕШКИТЕ ТАРИКАТИ.ПРАВЕШКИЯ ТАРИКАТ ОСТАВИ НАСЛЕДСТВОТЪПАТА ТРАВИ ЖИВКОВА И НАГЛИЯ МАЛЪК ТОШКО=ГОЛЯМ ЕКСТРЕМЕНТ.И ДВАМАТА ДОВОЛНО И ПРЕДОВОЛНО БОГАТИ МИЛИОНЕРИ,КАКТО ИСПОТАЙВАЩИЯ СЕ ВЛАДКО,СЪЩО МИЛИОНЕР,НА КОЙТО ПРИЯТЕЛИ УЖ МУ ДАВАЛИ...ОСВЕН ЯЛОВАТА ЖАКНАТАНОВА ИКОНОМИКА,ПРАВЕШКИЯ ТАРИКАТ ОСТАВИ ИДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ ПРОМИТИ МОЗЪЦИ,КОИТО ВСЕ ОЩЕ ЧАКАТ ПАРТИЯТА С ГОЛЯМО РАЗКРАЧЕНО П,ДА И ДАДЕ,Я ЖИГУЛА,Я ГАРСОНИЕРА,Я КИЛО БАНАНИ...
144
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БЪЛГАРИЯ СЕ Е ЗАРИНАЛА С ОБЛЪЧЕНИ РУСОФИЛСКИ БЪЛГАРОФОБСКИ АЛЧНИ *** И ТЕХНИТЕ СЛЕПИТИЗАНТИ С КОКОШИ ПРОМИТИ МОЗЪЧЕТА,КОИТО НИКОГА НЯМА ДА СИ ЗАДАДАТ ВЪПРОСА ЗАЩО ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ ВЪЗРОЖДЕНЦИ СА МРАЗИЛИ РУСИЯ !...
143
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДА СИ ПОЛИТИК И ДА СЕ ОДУПИШ НА КРЕМЪЛ,МОЖЕ ДА НАМЕРИШ МОТИВА В ДЕБИТНАТА СИ КАРТА,НО ДА НЕ СИ И ДА ГО СТОРИШ...ЗНАЧИ ЧЕ СИ МОДЕРЕН ЛЯВ...И ТО БАЯ ЛЯВ
142
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ВСИЧКИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ПАТРИОТИ В БЪЛГАРИЯ СА ВЕРНИ САМО И ЕДИНСТВЕНО НА РУСИЯ,ИНАЧЕ...СТАМБОЛОВ=КРЕМЪЛ НЕ ПРОЩАВА И НЕ СЕ СПИРА ПРЕД НИЩО...
141
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вместо условия за развитие ,работа и спокойствие българите получиха възможно най-лошото -"лов на вещици"Три в едно :Гьобелс,Берия,Макарти
140
4
 
5
 
! Отговори
ИВАН КОСТОВ преди 11 години
...Е НАЙ-ИНТЕЛИГЕНТНИЯ ПОЛИТИК В ТОВА НАРОДНО СЪБРАНИЕ!СЪС СВОЕТО ПРОФЕСИОНАЛНО ИЗКАЗВАНЕ ,ТОЙ НАПРАВО СМАЗА РУСКИТЕ ДУПЕДАВЦИ И ПОЯСНИ ,ЧЕ:..СТРОЕЖА НА АЕЦ-БЕЛЕНЕ ,ЩЕ СЕ ИЗПЛАЩА ЦЕЛИ 300г. , ..ДОКАТО ЖИВОТА НА АЕЦ-а Е САМО 50г....И ТО...АКО ИМА "ИЗНОС "---ЗАЩОТО ТУРЦИЯ , СЪРБИЯ И РЪМЪНИЯ СТРОЯТ И СИ ИМАТ ДОСТАТЪЧНИ ЕНЕРГИЙНИ ИЗТОЧНИЦИ!АЕЦ-БЕЛЕНЕ Е ГРОБНИЦА ЗА БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКА И НАЧИН ЗА ВЛИЯНИЕ НА РУСКАТА БОЛШЕВИШКА МАФИЯ, ВЪРХУ БЪЛГАРИЯ !
139
6
 
5
 
! Отговори
Ф-1 преди 11 години
Абсолютно прав е И.Костов:Още Стамболов на времето беше казал за руснаците:НЕ ВИ ЩЕМ МЕДА, НЕ ВИ ЩЕМ И ЖИЛОТО!/За глупаците,които непрекъснато плюят Костов и казват, че бил крал :АКО КОСТОВ БЕШЕ КРАЛ ТОЛКОВА МНОГО,ТО КОМУНИСТИТЕ, тоест ВИЕ,ЩЯХТЕ ДА ГО ИЗБИРАТЕ ВЕЧЕ ЧЕТВЪРТИ МАНДАТ ЗА ПРЕМИЕР./
138
2
 
5
 
! Отговори
спомени преди 11 години
По абсолютно същия клеветнически начин("списъци на червени агенти") Костов изгони може би най-добрия български банкер Чавдар Кънчев,генерален директор на Булабанк(бившата външнотърговска ).После печелившата държавна банка беше приватизирана с подписа на настоящия й директор.И за дъщеричката на Завистника се намери работа .Естествено в цитирания казус няма и помен за " конфликт на интереси", а за случайно стечение на обстоятелствата .
137
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Така наречените фоби се самопредлагаха но американците именно по руска линия или казано другояче осребрявха солидно съветските си дипломи като преводачи от руски език.САЩ никога не се е интересувал от бездарните им умотворения с тиражи колкото пръстите на едната ми ръка.Тези които ни учеха на пазарна икономика живеят на дотации:"грантове" или на държавна служба .Но за сметка аномните "инквизитори" в медийното пространство безцеремонно и нагло съспиваха живота на заслужили авторитети
136
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Елементарно. Запомнете " в любими" всички изказвания на въпросната персона и сравнете резулатите.Архиви дал Господ :)
135
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ха-ха...заглавието ми напомня една гатанка навремето- "От тук бряг, оттам бряг, а в средата дупка зее..." Търси се нещо от анатомията на човека...
134
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КОЛКО СЕ РАДВАМ, ЧЕ СКОРО ТАЗИ МУЦУНА НЯМА ДА Я ВИЖДАМ, ПОНЕ НЕ В ПАРЛАМЕНТА
133
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КОСТОВ И БОЙКО СА АМЕРИКАНСКИ ***, ТЕ НЕ ОБИЧАТ НИКОГО, САМО ЕВРЕЙСКИТЕ ПАРИ.
132
4
 
9
 
! Отговори
П.Петров преди 11 години
До р... 159Чел съм за него, до колкото се сещам бил направен по поръчка на Луканов.Има план за преход, но съвсем не е на Ран и Ът, а на КГБ и ДС и е разработен още по времето на така наречената перестройка. ДС и КГБ имат достатъчно опит в капитализма. Децата на партийните величия учеха в западни колежи и университети. КГБ и ДС имаха стотици фирми из западни държави, които се ползваха за промишлен и всякакъв друг вид шпионаж. Представяш ли си, че е възможно хора възпитавани в непогрешимост, полубожества с неограничена власт(погледни Борисов) да питат някой си Ран и Ът, едни идеологически врагове, как да станат капиталисти ?. Те това си го могат вече, акъл не им трябва ,трябват им пари! Затова си ги откраднаха, чрез източването на предприятията и рекет.
131
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
...а всички заедно - предатели на своя народ...
130
4
 
8
 
! Отговори
Рафа преди 11 години
ГЕРБ ПРОСТО БЪРЗАТ ДА СЕ ВКЛЮЧАТ В ДАЛАВЕРАТА С ЮЖЕН ПОТОК ДОКАТО ОЩЕ СА НА ВЛАСТ. НА ТЯХ ИМ Е ЯСНО ЧЕ РУШВЕТИ МОГАТ ДА МЗЕМАТ ОТ РУСИЯ ЗА ЮЖЕН ПОТОК, ДОКАТО ЗА НАБУКО ОТ ЕС НИКОЙ НЯМА ДА ИМ ПРЕДЛОЖИ КОМИСИОННИ. ЗАТОВА ИВАН КОСТОВ ОТНОВО Е ПРАВ КОЛКОТО И ДА НЕ ИМ СЕ ИСКА НА НЯКОИ ХОРА С КАПАЦИ НА ОЧИТЕ ДА ГО ПРИЗНАЯТ.
129
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Марш бе ***,че и акъл даваш!
128
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
240 българофоби в Парламента :)
127
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Още малко ще те изтърпим Ваньо и след изборите завинаги ще се скриеш от очите ни.