Борисов урежда срещи с опозицията на "джентълмена Лили"

"Цанков камък" къса живо месо на премиера, иска обяснения от БСП
9 ное 2012 20:06,
196
Борисов урежда срещи с опозицията на "джентълмена Лили"
Борисов и Павлова в сладки приказки по "Цанков камък". Снимка: архив БТА

Една от любимите теми на премиера Бойко Борисов - “Цанков камък“, е била отново център на обсъждане на заседанието на Министерския съвет, става ясно от стенограмата на заседанието.

Разговорът се води основно между него и министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, но за малко се намесва и министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев.
Причина за започването на темата става гласуването на точка от дневния ред за изграждането на вентилация и осветление на тунел на пътя край “Цанков камък“.

Електропроводът е необходим за захранване осветлението и вентилацията на тунела по новия път „Михалково-Девин” и без него не може да бъде въведен в експлоатация обект 2 – „Цанков камък”, обяснява Добрев.

От изказването на Лиляна Павлова става ясно, че въпросният тунел има осветление и вентилация, но то не е узаконено.

Там нищо няма узаконено, разказва Павлова.

Как няма нищо, Лили?, интересува се от своя страна Борисов.

“Проектът са го строили НЕК, въпреки че не е съгласуван с Пътната агенция, както би следвало, предвид, че това ще става републикански път, което построиха. Именно затова проектът е сгрешен“, разяснява Павлова начина, по които според нея е изградено съоръжението.

А какво казва този титан в строителството Михалевски по въпроса?, пита Борисов. Премиерът се заяжда с настоящия депутат от левицата и бивш зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството Димчо Михалевски.

От думите на Борисов става ясно още, че с обсъждането на въпроса за “Цанков камък“ и искането на Павлова за още пари за строителството му, министърът “къса живо месо“ на премиера.

Той съветва Лиляна Павлова да разпита Михалевски как точно се строят пътища. Борисов я убеждава, че трябва да го покани да отидат двамата да разгледат строежа на “Цанков камък“.

“Обърни се към него – господин Михалевски, каня Ви в удобно за Вас време, защото ти си джентълмен, когато кажете да отидем да видим какво сте строили, как си строил ти, за да мога да се поуча от теб, титанът на строителството, искам да се поуча.

Ела да отидем да ми кажеше как се строи, примерно, защото ми трябва бързо да строя един тунел сега под Шипка и да ми дадеш акъл как мога да го построя без разрешения, без еди какво си, просто как го правите вие, как успявате, хора, и за толкова много пари?! Кажи – и аз искам за 200-300 милиона да направя един път километър и половина-два, примерно нещо такова“, обяснява Борисов на Павлова.

Той не за първи път я съветва да кани на различни места представители на опозицията. Преди месеци премиерът й беше препоръчал да се поразходи и с лидера на БСП Сергей Станишев. Такава разходка обаче все още не се е състояла.

От по-нататъшните изказвания на Павлова обаче става ясно, че явно не иска да води никъде Михалевски.

“В конкретният случай най-голямата отговорност носят строителите, чийто възложител е НЕК, тъй като НЕК, строейки „Цанков камък”, си възлага за един златен път за над 200 милиона. С толкова пари можехме да направим всички пътища в региона около Девин“, разказва Павлова.

Премиерът обаче явно много държи някой от бившото правителство да отиде на мястото, защото следва второ предложение, въпреки обясненията на министъра.

Тогава кани и господин Овчаров. Кажи – Вие, господин Овчаров, понеже сте от 20 години в парламента, били сте толкова пъти министър, елате и ни покажете как става тази работа. Кажи – моля Ви, имам нужда, аз съм младо момиче, сега се уча на строителство, как правите тунел без разрешения, на мен не ми дават, този Борисов е лош, не ми дава така да строя, отново сипе съвети за срещите й с опозицията.

В последствие премиерът достига до заключението, че бившият финансов министър Пламен Орешарски също трябва да бъде поканен на среща, защото Борисов недоумява как е отпускал такива суми за строежи.

Покани го и него и го питай – откъде ги извади тези пари? Покани и Делян Добрев, защото НЕК има 1 милиард задължения. Кажи – виж, тези хора, които са ги дали, вземи си ги сега, обяснява Борисов.

Тук все пак в разговора се намесва и Делян Добрев, който обяснява, че ако не били “1 милиард по „Цанков камък” и 1,5 милиарда по „Белене”“, НЕК щял да има 1 милиард лева в банковите сметки депозити.

"Разбрахте ме. Като чуя „Цанков камък” и ме заболява сърцето", завършва Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
2
 
19
 
! Отговори
фен преди 11 години
Ей анонимния 48 кога ДЯДО МАКСИМ е бил агент.
39
15
 
17
 
! Отговори
до 19 преди 11 години
Що не ходиш да готвиш кренвиршите от 3 лв. и да не замърсяваш форума? ГЕРБ ОТНОВО ЩЕ СПЕЧЕЛИ И ОТНОВО ЩЕ ХЛЕНЧИТЕ И ЩЕ СИ ВЕЕЕЕЕЕЕЕРВАТЕ! ЗА ДРУГО НЕ СТАВАТЕ!
38
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сега разбрах,Златка живеела в Банкя !
37
17
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бойко ще е следващия премиер. Запомнете ми думата и си поплачете мързеливи ***!
36
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДНЕС ,АГЕНТ МАКСИМ,УТРЕ УБЙЦИТЕ ПАРВАНОВ,БОРИСОВ,СТАНИШЕВ И ДОГАН,ВЪВ АРЖЕНТИНА 700 000 ДУШИ СА ИЗЛЕЗЛИ НА ПРОТЕСТ,А ТУК СИ ИГРАЕМ НА ПРАВЕДНИ СМИРЕНИ МИРЯНИ,ЕГАТИ ГЛУПАЦИТЕ СМЕ,ЦЪРКВАТА ВИ ТЕГЛИ СИКТИРА А ВИЕ ХОДИТЕ И ЦЕЛУВАТЕ РЪКАТА НА ТРУПА,ВРЕМЕ Е ДА ЗАПОЧНИТЕ ДА МИСЛИТЕ САМИ,ДА ГО ДУХА *** *** КОЙТО ТРИЕ НЕУДОБНИТЕ ЗА ШЕФА МУ КОМЕНТАРИ
35
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До астраСигурен съм ,че ако някой от тук казващи истината за Боко/което ти наричаш пплюене/, е Премиер, тоя , не само нямаше да иска да го среща, ами направо щеше да е емигрант на Луната !
34
4
 
18
 
! Отговори
Balgarin преди 11 години
яааа,пак *** лентии :D:D
33
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-голямата лентичка, която Бойко резна беше трикольора на БСП преди 3 години и половина.
32
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Причина за започването на темата става гласуването на точка от дневния ред за изграждането на вентилация и осветление на тунел на пътя край Цанков камък.Електропроводът е необходим за захранване осветлението и вентилацията на тунела...."От изказването на Лиляна Павлова става ясно, че въпросният тунел има осветление и вентилация, но то не е узаконено." - ся тука кое е вярното и кое не е - има или няма осветление? И като има , що трябва да се изгражда на ново и дават пари...ДАЛАВЕРИИИИИИИ
31
8
 
23
 
! Отговори
Сташно е ..... преди 11 години
Чета коментри,плюеници, платени коментатори и накрая Борисов с нов мандат.......готов съм на облог,колкото и минуси да изтърпя, че премиер отново ще е боко......кото ще докаже дупедавността на медиите и коментаторите,естествено....
30
2
 
22
 
! Отговори
Паляч преди 11 години
ББ признава че някой друг е " гении на строителството" Сънувам ли БЪЛГАРИ?А By the way Къде беше тиквата от Хераково днес на официалното опело биеееее?А Фандъков милата отсрамва пред медиите.Тя беше и вяера на неофициалното и днес в Невски. *** така е за патриарха Борисов и божиите закони не важат.Трябва по негова воля два пъти с мъртвец да се прощаваш
29
16
 
21
 
! Отговори
давайте, плюйте!!! преди 11 години
Плюещите Боко са обикновенни лентяй,който през живота си не са направили нищо съществено. И цял живот са се осланяли на "политици" като Станишефф да им даде някое левче подаяние.
28
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Колкото Борисов е комунист ,толкова и Станишев е комунист,И ДВАМАТА ГИ БОЛИ САЙДЕРА ЗА КОМУНИЗМА,КОМУНИЗМА Е ВЪВ БОЛНИТЕ ГЛАВИ НА ПИШЕЩИТЕ ТУК,ВСИЧКИ СА БАНДИТИ И ВСИЧКИ СА ЗАМЕСЕНИ ВЪВ УБИЙСТВА,СЪС ДЕЛЕНЕТО НА КОМУНИСТИ И ДЕМОКРАТИ ВЕЧЕ МОЖЕ ДА ЗАБЛУЖДАВАТЕ БАБИТЕ СИ
27
3
 
33
 
! Отговори
??? преди 11 години
Какво е това, заседание на държавен орган ли е, или махленска сбирка на клюкарки? Народа е в безизходица тези се занимават четири години с глупости. Отивайте си с мир, като не можете да управлявате.
26
4
 
23
 
! Отговори
НАЗДРАВЕ БАЛЪЦИ преди 11 години
НА СНИМКАТА Е БГ ПАТРИАРХА НА МАФИЯТА ,ГЕН.БОЙКО БОРИСОВ,БОРИСОВ ОБЕДИНИТЕЛЯТ НА МАФИЯТА,ВЕЧЕ БСП,ГЕРБ,ДПС СА ЕДНО ЦЯЛО,СЕГА ЩЕ СИ НАБУТАТ АГЕНТ НИКОЛАЙ ПЛОВДИВСКИ ЗА ПАТРИАРХ НА ЦЪРКВАТА ТА ДА ПРОПОВЯДВА НА ГЛУПАЦИТЕ-МИРЯНИТЕ ,ПОСЛУШАНИЕ И СМИРЕНИЕ ,ВЪВ ДНИ НА КРАЖБИ ТРЯБВА ДА СМЕ СМИРЕНИ И ДА СЛУШКАМЕ
25
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Анонимен 29Кефя се на минусите,така разбирам колко са платените драскачи тук.
24
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И след 100 години България няма да се очисти от това, което БСП *** за 20 г.
23
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе на тоя само пътища му в главата.
22
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тоя като го видя с ножицата пред лентичката и ми иде да го обеся на някоя отрязана лентичка
21
7
 
19
 
! Отговори
хмер преди 11 години
И да го боли или не, тройната пак ще е на власт догодина, може би в комбина и с Кунева. Ще си построят АЕЦа, НЕК с 10 милиарда дълг. Ще го фалират и после приватизират червените олигарси. А ние ще плащаме "евтин" ток от 50ст. киловата.