ЕНП роди инициатива "Беля НЕ"

Законът за референдумите давал възможност за застъпване на алтернативна позиция
18 ное 2012 15:56,
143
ЕНП роди инициатива "Беля НЕ"
Мария Капон. Снимка: Bulphoto

Единната народна партия /ЕНП/ създава инициативен комитет "Беля НЕ", за да участва активно в предстоящия референдум за българската ядрена енергетика. Това съобщи на пресконференция председателят на ЕНП Мария Капон, цитирана от БТА.

Капон посочи, че от утре започва събирането на подписите за легитимна регистрация в ЦИК. Тя заяви категорично, че Единната народна партия казва "не" на проекта "Белене".

Лидерът на ЕНП обясни, че законът за референдумите дава възможност за регистрирането на алтернативен застъпник на алтернативната позиция.

За нас темата на референдума е "за" или "против" АЕЦ "Белене", отбеляза Капон. Според нея ГЕРБ като управляващи са се скрили от възможността да правят истинска информационна кампания срещу АЕЦ "Белене", като са променили въпроса за референдума.

Всичко, което обяснява БСП, е една голяма лъжа, подчерта лидерът на ЕНП. По думите ѝ дори с "Белене" токът ще поскъпне 4-5 пъти.

Никой не може да изплати проекта "Белене" - как България е в състояние да изплаща 1,8 млрд. лева всяка година, като за 10 години ни се наложи веднъж да платим 900 млн. по книжата на Милен Велчев и теглихме дълг, изтъкна Капон.

Всеки българин трябва да направи своя информиран избор, смята председателят на ЕНП.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
6
 
17
 
! Отговори
до 9 преди 11 години
Затова горкият Тиквата си прави душевни оргазми със слабичката и елегантна Мая Манолова от трибуната на НС, и физически с нея в джакузито му на Банкя в събота вечер, понеже му е писнало от *** покрай него.
8
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
NE na BELENE
7
14
 
24
 
! Отговори
az преди 11 години
Историята след много години ще напише: "По време на катастрофалното управление на Б.Борисов всички жени в политиката бяха лоени топки!"
6
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ама Капонке, *** тлъста...при бай Тошо с това си изявление щеше вече да пътуваш в джипката към Белене за храна на прасетата.
5
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
20 милиарда ли почна да струва тва чудо бе?Има голяма непрозрачност около всичко това.Цените на АЕЦ-ите по света падат.Горивата бележат застой понякога се качват по малко.Имам в предвид разни там урани,и други химични вещества нужни за експлоатацията на АЕЦ.И всяка година ,не всеки месец цената се качва с по половин,1 милиард..
4
5
 
26
 
! Отговори
edin преди 11 години
Те затова и в Турция строят няколко ядрени централи - за да им се вдигне токът!Няма губеща ядрена централа- има само корумпирани политици, които вдигат цената на строежа и после - на тока...Но в България всички от всичко разбираме...
3
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да й го туря отзад!
2
6
 
30
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
Оядена герберска ***,фамилията и говори всичко!
1
4
 
38
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
о.паааа..размърдаха се из нафталина разни единици решили да ни "управляват" и се облажат с каквото могат.е..ми госпожо..подписахте си присъдата вече с отказа за Белене..честито да ви е