"Тъмносините" ще работят за "Синята коалиция"

Противник на ДСБ на изборите е ГЕРБ, изключена е коалиция с БСП и ДПС
1 дек 2012 17:00, Елка Василева
347
"Тъмносините" ще работят за "Синята коалиция"
Иван Костов. Снимка: БТА

Пряк противник на ДСБ за следващите избори е ГЕРБ, изключена е коалиция с БСП и ДПС. Това заяви в политическия си доклад пред Десетото национално събрание лидерът на партията Иван Костов.

 Той декларира, че "тъмносините" са "за" формата "Синя коалиция" и ще работят за обединяване на десните избиратели в опозиция на ГЕРБ, като няма да позволят подмяна на десницата.

 Лидерът на ДСБ отбеляза, че случващото се в СДС е тежък удар по организирани членове, симпатизанти и избиратели на дясната коалиция. Не можем да сме безучастни, когато уж "сестринската партия" ГЕРБ успя в едно разрушително начинание, обяви Костов. И добави, че ГЕРБ са поели от БСП и хората на Доган щафетата за унищожение на ДСБ. Ако не бяхме създали ДСБ, сега щяхме да се "въргаляме" в краката на Борисов и Цветанов, е политическият извод на Костов. Те, по думите му, са се намесили брутално в коалиционните отношения със СДС. Костов обаче отчете, че в момента ДСБ е в подем.

 Той каза, че кампанията на партията започва с референдума за ядрената енергетика през януари. Не можем да го загубим, той ще бъде нашата най-силна предизборна кампания, заяви Иван Костов.

Сред политическите противници на "тъмносините" той посочи и партията на Меглена Кунева.

 В доклада си пред форума лидерът на партията отбеляза, че ще бъдат реформаторска алтернатива на ГЕРБ, на "техния посткомунизъм".

 За пореден път Иван Костов обяви, че и при това управление продължава срастването на властта с монополите - процес, който започнал при Сакскобургготски и Станишев. Той обвини Бойко Борисов в поредица от предателства на българските интереси в полза на Москва.

Десетото национално събрание на ДСБ единодушно прие да бъде единствената дясна алтернатива на ГЕРБ и да работи за запазване на "Синята коалиция". Това записаха "тъмносините" в заключителната резолюция на форума.

В документа партията на Иван Костов заявява, че влиза в предизборната кампания, за да извади страната от икономическата криза, да прекъсне монополите, да върне доверието в държавата.

Обещание за съхраняване на "Синята коалиция" записаха делегатите. Заставаме зад постиженията на правителството на ОДС и се обявяваме против опитите за подмяна на историята, прочете още Костов. В резолюцията се потвърждава, че при никакви обстоятелства ДСБ няма да бъде в коалиция с БСП и с Доган.

Членове на формацията предложиха ДСБ да извади заместник-министрите си от правителството на Борисов.

Партията е в подем, следващите шест месеца трябва да покажем новия стил на общуване с избирателите, заяви заместник-председателят й Светослав Малинов. Той добави - мислете за "Синята коалиция" /СК/ като избиратели, а не като сбор от партии. Силно ДСБ по думите му означава силна СК и алтернатива. Когато ГЕРБ се опитват да унищожат "Синята коалиция", посочи Малинов, се опитват да оцелеят, защото за тях няма политическо бъдеще, ако има силна Синя обединена десница.

Лидерът на ДСБ Иван Костов ще е водач на листите на "тъмносинята" партия в 16-и МИР в Пловдив и в 23-ти МИР в София. Пред участниците в Десетото национално събрание днес бяха представени определените за водачи на листи за парламентарния вот.

Председателят на столичната организация на ДСБ Иван Иванов е водач в 24-ти МИР в София и на старозагорската листа. Екатерина Михайлова - в 25-и МИР в София и в Шумен.

Илко Семерджиев е начело в Благоевград, в Бургас - Веселин Методиев, във Варна - Радан Кънев, Асен Агов - във Враца, Калин Янакиев - в Ловеч, Атанас Атанасов - в Пазарджик. Петър Москов оглавява листата на партията в Русе. При представянето си той цитира на английски Чърчил, когато е обявил пред англичаните, че са във война. Ще се бия и аз, повтори на български Москов. Димитър Сяров ще "води битката" на ДСБ в Сливен, а в Ямбол - Евгени Чачев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


347
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
2012 свършва тъжно.....Като гледам новините от 2012,маите май не са объркали................поне за България.Простотията победи окончателно !!!! Лозанка Божинова пропя,Азис си сложи цици,децата ни затъпяват с всеки ден,под влияние на идолите си.....А иначе имаме 2,75 % дефицит,на цената на липса на здравеопазване,корупция на всяко ниво,липса на човечност и хуманизъм..........Дивия запад ряпа да яде !!! Винету каза хоук !!!
17
1
 
23
 
! Отговори
OLE преди 11 години
Представете си в някоя друга държава, правителството да се отчете само с няколкостотин километра път, а икономиката да е умряла, една трета от хората да са без работа и страната им да е твърдо последна на континента? Ще го изритат като мръсен ***. Тук обаче, номерът минава. Щом медиите и едрия капитал са зад теб, всичко ще мине. Боко ще продължи да я кара както досега. Много приказки и нищо насреща. Ще говори за реформи, но на практика само ще симулира. Тези, от които той зависи нямат интерес от реформи.
16
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Костов,какво прави Гад Зееви?
15
10
 
7
 
! Отговори
Костов, тъмносини преди 11 години
има извън ДСБ и извън СДС,не са малко.Защо се получи така?Защото години наред хората по места не можеха да надвият на подставени лица и бивши ОФ-лелки.Вземеш думата да се изкажеш,те писнат в един глас,по знак на някое цивилно ченге.На всичко отгоре,вилнеят и нагли *** на червени гаулайтери -*** и невъзпитани,но се правят на по-сини от нас.В ДСБ се пеняви доцентКА с псих.отклонения,щерка на АБПФК-политич.офицер и преподавател по история на БКП,ПРЕБОЯДИСАН оплаквач на пострадалите от БКП
14
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
България се управлява от инфантилен тип, страдащ от нарцистично разстройство...Имаме проблем с министър-председателя. Но още по-големият проблем е, че всички го виждат и по-голямата част от българите си траят. Някои даже се опитват да хитруват по политологическа линия и да съчиняват приказки за предсрочни избори, политически нагласи, обществено одобрение и прочие глупости, които обрастват със сериозност тази нелепица, която се води за български премиер...Ние следваме прищевките на един хахо, който смята себе си за изключителен футболист, за голям тенисист и незабравим държавник. Голяма част от българите, които гласуват за него, си мислят, че гласуват за политик, а всъщност си избират шут, който да ги радва вечер по телевизора и да ги краде, задоволявайки двете български ценности сеирджийството и мазохизма.
13
7
 
23
 
! Отговори
хихихи преди 11 години
Какво е рецесия? Когато съседът ти остане без работа. Какво е депресия? Когато ти останеш без работа. Какво е излизане от криза? Когато Бойко остане без работа.
12
23
 
17
 
! Отговори
съд за мангал Костов преди 11 години
Този крадлив *** отдавна щеше да е в затвора, ако бяхме нормална държава.
11
13
 
23
 
! Отговори
@ преди 11 години
Повече не може да се коментира... Костов е друга вселена, несъпоставима със сегашните мафиоти.Пожелавам на форумци. да намалят малко омразата, която ги разяжда отвътре, защото рискуват тази омраза да изпелели и самите тях.
10
22
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** драгалевски омръзна ни на всички
9
1
 
13
 
! Отговори
nanonimen преди 11 години
"Членове на формацията предложиха ДСБ да извади заместник-министрите си от правителството на Борисов."
8
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сега сърбаме попарата на начина,по който беше извършена масовата приватизация.И Ройтерс пише,че виновен за сегашното ни дередже е т.н.политически елит и Вашингтон.
7
13
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като цяло Европейският съюз има най-висока оценка от всички наши политици за лидера на ДСБ Костов*)))
6
2
 
15
 
! Отговори
до 1,2,3 един и същи преди 11 години
Е нали Бойко управлява, втори са Станишевци, идва Слави Бинев, идва Кунева кво се пенявите, хахахахххх. ДИВ ОЛИГАРХО КОМУНО - КАПИТАЛИЗЪМ!
5
20
 
15
 
! Отговори
WhatTheЦвък преди 11 години
Тези пък какво се пънат!?? Чудя се кой *** ще гласува за който и да е крадец - кандидат дупедавец!!!
4
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нали си подсигурихте старините.Нека и други да се облажат!
3
17
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
През 1997 г., след сериозна икономическа криза, довела до хиперинфлация, правителството на Българската социалистическа партия (БСП) с министър-председател Жан Виденов пада от власт две години преди края на мандата си. На последвалите парламентарни избори Обединените демократични сили (ОДС) коалиция, водена от Иван Костов, печели мнозинство в българския парламент, и той заема поста министър-председател на Република България. Кабинетът е изправен пред трудната задача да поднови забавените от кризата икономически и социални реформи в България. Костов е първият министър-председател след 1989, който остава на поста пълен четиригодишен мандат. Правителството на Иван Костов стабилизира финансовата система, въвеждайки финансов режим на валутен борд, провежда мащабна,повсеместна приватизация и поставя началото на период на устойчив икономически растеж.
2
17
 
17
 
! Отговори
шофьорЪ преди 11 години
Тъмносините да не се ослушват, ами да слизат да бутат автобуса!
1
24
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
вай вай вай вай ... вие сте политически трупове бре?!? Пръмова има повече шансове!