Надежда Нейнски ще участва на избори в листи на единна десница

Въпросът за лидерството в нея обаче можел да „взриви всичко“
Обновена: 3 дек 2012 14:40 | 3 дек 2012 11:20, Веселина Йорданова
108
Надежда Нейнски ще участва на избори в листи на единна десница
Евродепутатът Надежда Нейнски. Снимка: www.neynsky.eu

Евродепутатът Надежда Нейнски ще участва на следващите парламентарни избори в листи на единна десница.

„Няма да участвам в листи на отделни партии“, заяви тя пред Нова телевизия.

Нейнски, която напусна СДС след решението на Националния съвет да изключи от партията трима свои депутати, посочи, че за нея е по-важно идеята за единна десница да се реализира, отколкото кой ще й бъде председател. По думите й  въпросът за лидерството, изведен напред,  може да „взриви всичко“.

Евродепутатът смята, че наред с голямата надежда и очакване, Синята коалиция е показала трудното функциониране на коалиции в българския политически живот. Според нея  хората очакват единна десница, която може да бъде изградена въз основа на Синята коалиция.

Още по темата

Нейнски подчерта, че решението й да напусне СДС не е спонтанно.

„СДС не е просто партия, а идея. Не съм си тръгнала от идеята“, каза евродепутатът. Надежда
Нейнски заяви, че нейното отношение към „гастрола“ в различни партии се знае, и затова никой не й отправя такова „неприлично предложение“.

„СДС не беше създаден, за да обслужва конюнктурни идеи“, подчерта тя. Нейнски посочи, че настоящото ръководство е избрало да бъде зависимо от независими депутати, бивши от партия „Атака“, които са пряко обвързани с ГЕРБ, и заяви, че " това е не цирк, а направо фарс".

„Ако ГЕРБ беше толкова почтен в своите намерения към традицонната десница и към сините, защо не подкрепи кандидатурата още при първото гласуване на Екатерина Михайлова, която е достоен кандидат за Конституционния съд, а трябваше да подкрепят доста спорната кандидатура на Венета Марковска, която впоследствие се оказа и скандална“, попита тя.

Нейнски заяви, че битката срещу Синята коалиция е започнала още на президентските избори, когато ръководството на СДС избра да издигне кандидатура извън Синята коалиция и да потърси друг формат.

Според нея гражданите, които преди 21 години излязоха на площадите, днес са объркани и разочаровани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
7
 
10
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Който...иска,Надето да бъде...избрана пак в някаква партийна листа и да заема пак...някакъв пост,да пусне гласът си за нея.Сигурно и сега ще се...намерят такива,които да гласуват занабедените ни посттоталитарни политици,които освен за личните си...изгоди,друго не ги...грее.
11
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На тая лъжлива изпосталяла хрътка вече не залагам.
10
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Когато надежда напусне евродепутатството, ще й повярвам че е искрена. Жалко ,че не вижда и не разбира, че тя също има вина за провала на синята идея
9
8
 
25
 
! Отговори
1234 преди 11 години
Хората с идеи обикновено ги реализират, защото са хора и идеите им са добри, а тази нито е човек нито има идея...
8
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Наденце, щерка ти е голяма пичка, може ли да се разпиша на нейните листи ?
7
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този куц кон няма вече за кой да бяга
6
12
 
19
 
! Отговори
пенсионер оптимист преди 11 години
Глупости, никога не съм се интересувал от тези *** и бизнеса ми върви защото не ходех на митингите им да скачам като *** за да съм объркан.
5
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тая *** вместо да е в Сливенския затвор ,заради гаража се прави на политик.
4
14
 
19
 
! Отговори
бивш седесар преди 11 години
Заради такива като нея, Костов, и др. другари спрях да гласувам...т.е. печелят от моя глас комунистите и ченгетата : БСП, ГЕРБ, Кунева, Атака и др. ***.
3
17
 
9
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
До: номер 1Можеш ли да сметнеш 2+2=?Ако можеш, значи знаеш отговора - Надежда си е тръгнала от партията.А СДС наистина е идея. Съгласен съм на 100 процента!
2
6
 
29
 
! Отговори
ВЯРА И СИЕ преди 11 години
А НЕМОЖЕ ЛИ ДА НЕ Я ГЛЕДАМЕ ВЕЧЕ НЕЩО НИ ПИСНА ВСЕ ЕДНИ И СЪЩИ = ЩЕ СЕ ИЗТРЕПЯТ ДА СМЕНЯТ ПАРТИИ САМО ДА СА ПЪРВИ В ЛИСТИТЕ - НЕ Я ИСКАМЕ ТАЗИ ВЕЧЕ - СЪЖЕЛЯВАМЕ
1
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Една държава,в която жените започнат да разбират от футбол и политика,ОТПИШИ я!Тази каква е,политик ...,грънци,колкото Вежди е българин?!Зомбита,гответе се за следващата ВЕЛИКА крачка на герб:-догодина,за премиер още една "велика" политичка криСталинка???!!!Ще я изберете,не се дърпайте!!!Така "вожда" и сие ще отърват кафеза!Гаранция!