Борисов отсече: „Миличките пенсионери” без коледни добавки

Премиерът отстъпва от пълната забрана за тютюнопушене, рейтингът за него не е важен
Обновена: 9 дек 2012 20:57 | 9 дек 2012 19:00,
2032
Борисов отсече: „Миличките пенсионери” без коледни добавки
Снимка: архив, БТА

Няма да има коледни добавки, защото няма пари в бюджет. Това отсече премиерът Бойко Борисов пред bTV и сложи край на надеждите на пенсионерите за допълнителни пари по  празниците.

„Трябва да продължим със същата фискална политика. Кой политик не иска да даде?”, попита риторично Борисов и добави: "Кой иска да си превърне държавата в развалина". Той даде пример с тежката ситуация в Италия и Испания.

Финансовият министър Симеон Дянков до последно поддържаше тезата, че ако бюджетът не е на дефицит, ще има „бонуси” за пенсионерите.

„Как е говорил за коледни добавки, като прекрасно знае, че пари няма!”, учуди се днес премиерът. Борисов обаче добави, че е много доволен от финансовия си министър, който свършил много работа за финансовата стабилност.

Премиерът отново повтори тезата си, че сме най-бедните в Европа заради управлението на БКП.
„Цялата рода на Станишев е допринесла за това да сме най-бедни”, заключи премиерът.

"Миличките мои. Но те през годините главно поддържаха БСП – 22 години. Вижте им митингите. Не ги наказваме. Тези хора са им похарчили парите. Тези хора са държали държавата най-бедна. Но за съжаление носталгията към миналото ги държи там. Искам да дам много, но аз искам да мисля и за тези хора, които работят; тези, които искат да отиват на работа по добър път, да имат метро, да имат комуникации, да имат чиста среда и екология. Аз мисля и за тези хора, защото те са носители на прогреса. И виждате, че сега от април месец ще вдигнем и пенсиите", мотивира се Борисов.

Той не се притеснява, че личният му рейтинг спада по данни на социолозите. По думите на Борисов премиерският пост бил много обична и много мразен.

„Аз правя всичко, което правилно за държавата и ако сега дам коледни добавки, ще ми се вдигне рейтингът, но ще стане като други европейски колеги. Всеки трябва да си плати своя дан за стабилността на държавата”, отсече Борисов.

Той отново влезе в задочен спор с лидера на БСП Сергей Станишев, коментирайки думите му, че ГЕРБ могат да си отидат по друг начин.

„Те веднъж са убили дядо ми, така че аз приемам много насеризно тези работи. Взимаме необходимите мерки да се предпазваме от тези бандити, да се охраняваме, те са много страшни. Станишев е много страшен, той по другия начин ги разбира тези работи – по наследство, как се убиват хора, как се правят контракционни лагери, той прекрасно знае какво е било в Белене преди атомната централа да тръгне да строят там, как са давали хората на прасетата да ги ядат. Той знае какво е и затова неговият, другият начин е ясен, но мисля, че няма да му се дадем така лесно. Те са много страшни”.

Премиерът добави, че е абсолютно спокоен за предстоящите парламентарни избори. „Това, което строим и това, което правим и това, което още ще се направи до изборите, народът ще го оцени”, добави Борисов.

Той отрече да е „убил” СДС и дори се обиди на така поставения въпрос. „Ако има убиец на СДС, той се казва Иван Костов. Той е като като частник – меркантилен”, коментира Борисов. Според него Костов е зарязал пасивите в СДС  и с активите направил ДСБ“.

Борисов припомни как, още докато бил в болница след операция на крака, Иван Костов пръв го навестил. „Цветанов не можа да влезе от него”, спомни си Борисов. По думите му тогава „синият” лидер му казал" „Давай, ти си моторът на дясното”. „Не му прави чест”, обяви премиерът днес.

Изненадващо премиерът смекчи изказванията си относно тоталната забрана за тютюнопушене на закрито. „В ресторантите не трябва да се пуши поне до 20 ч. След 22 ч всеки работещ или семеен човек се прибира”, смята Борисов. Той се изказа в полза на отмяна на забраната, но остави на депутатите да решат как да подходят. Премиерът призна, че пуши, когато му се пуши, но излизал на терасата на Министерския съвет.

На въпрос какво ще прави, ако не е министър-председател след следващите избори, Бойко Борисов каза: Това не е ваша работа.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2032
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
след епохалния успех с цената на газа минус 20 и отгоре процента увъртаха че парното щяло да падне само със 7 а сега по радиота съобщиха още по-розовата новина че щяло да поскъпне с 0,7%. Хвала, хвала на такиви ЛЪЖЦИ!!!! По-бързо да идва нова година че може да поскъпне със 7...
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
а пари за самолетно такси за бистришките тигри има, нали ??? Нагъл, нахален и безочлив лъжец - това е Бойко Борисов !!!
0
 
21
 
! Отговори
възмутена преди 11 години
Стигна се до там .че такива като Левон П......... Борисов и тем подобни се подиграват на българският народ - "лош материал". "некадърни". "неуспели". Мале докъде стигнахме !!!Престъпниците да ни критикуват.
0
 
11
 
! Отговори
Rambo преди 11 години
на площтадите храбри Български лъвове да защтитим Българския народ който тиранинът Борисов погребва.ако е останала и частица от патриотизма на Левски и Ботев излизаите да раздаваме правосъдие така както Левски е раздавал правосъдие на тираните.да продължим делото на Левски и Ботев и да свалим със всички средства тираните от герб и Борисов.не чакаите а излизаите храбри Български лъвове Босия ви показа пътя на революцията сега ние сме на ход да напълним площтадите и да свалим тираните революция,ре
0
 
13
 
! Отговори
Милoто преди 11 години
За размера на спестяванията, не трябва да си с три педи чело та да сметнеш 3000 милионера НАШИ дружки (за година жестока криза в БГправим по 50 нови такива) - с по 1 до 10 милиона = 30 милиарда. Но те не се виждат, защото от вяра в националната стабилност, отдавна са изнесени в чужбина. Останалите вярно може да са на пенсионери отделяли отгладували и отстудували (и тук не е нужен голям ум да се сетиш, от къде са тези смешни сумици) по 300, 400, 1000 лева за болест и погребение, не за екскурзии, спорт и култура - т. е. за АКТИВНО СТАРЕЕНЕ, както Европейският съюз определи 2012 година, и както е по нормалните държави. Усетихте, родители наши, как наистина активно стареете, ритайки топка, към Орландовци. Та точно тези пари са трън в очите на премиера, затова законово ги взема от лихвите. Е, щом в тях се е втренчило хуманното ни правителство дайте им ги бе, старци, дайте ги, в комплект с болестите си, с попарата от гол хляб и студена вода, с дрипите от втора употреба или закачени по кофите за ***, със свалените радиатори(за което правителствените дружки от Топлофикация пак ви вземат по 40-50 лева) и зъзненето, с всичките цели, за които сте ги отделяли. Абе, вождове, в замяна на новогодишните добавки, които цял свят прави, дайте на пенсиите по едно хапче, белким млъкнат завинаги. Вместо бавната евтаназия с глад, студ и здравеопазване.И за да спрете гаврата с родителите си, че утре.ще живеят по-добре, защото ще тичкат по магистрали с изкривените крака, с инфарктите и инсултите. И не си приписвайте редките прояви на нормално цивилизовано развитие, за изключително ваша заслуга. Ако нещо е свършено то е, защото сте имали интерес и защото Европа дава пари.
0
 
8
 
! Отговори
kokoa be преди 11 години
abe neka kaje B.B kak sa ubili dyado mu dali kato kradec, kato fachis ,kato demokrat ,no toy si govori che sa go ubili?????
1
 
14
 
! Отговори
пожелание преди 11 години
Дай Боже сегашните управници никога да не станат пенсионери.
14
 
5
 
! Отговори
Astarot преди 11 години
Гледам, че манипулативното заглавие е събрало 1800 коментара... Ако събера части от 3 изречения от разговора си с когото и да е, вероятно ще постигна, какъвто ефект си поискам ;) Силата на пропагандата в действие!Колкото и да лаете срещу ББ, такъв сте си го избрали. Може и да не е най-добрия премиер, но определено лъжливите овчарчета Серго и Пръмова-Кунева не са му по-добра алтернатива. Така, че за мен той е най-малкото възможно зло в случая.
5
 
6
 
! Отговори
дядо гербаджия преди 11 години
Не сте познали! Не се сърдим на Бойко за това че няма да даде по 25-30 лева за Коледа. С тях и без тях все е тая. Сърдим му се че не вкара в затвора Ахмед Доган, Р.Овч и други герои.
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Омръзна ми да слушам простотиите на "миличкия"!То, наистина, лакеите срама нямат!То единият му дядо е убит (за какво и от кого май не е много ясно), а благодарения на другия - учи в Симеоново (как се влизаше там дори за *** пожарникар е добре известно; само с препоръки от ДКМС и БКП), то бяха пози на "истински"комунист с парт.книжка, то са викове против комунизма!И този нагаждач, на който всички му пречат, ни е премиер! Срам и омерзение!Вън заедно с цялата кохорта!Всеки без ГЕРБ!
0
 
19
 
! Отговори
$ преди 11 години
Г-н Премиер, ако имахме истинска Комисия по дискриминацията, днес вече щяхте да отговаряте на въпроса защо дискриминирате хората по партиен принцип.Тъй като там са назначени ваши върли фенки,нищо друго не остава освен да почакаме до лятото,когато живот и здраве ще ни дадете думата на нас обикновените хора,пък макар и само за един ден.В нито една европейска държава подобно унизително отношение на Премиер към граждани не се толерира и цената е оставка за проявената наглост.
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
KAZI ZASTO SA UBILI DIADOTI,KOI E TORMOZIL PARTIZANSKI ZENI I KOI E KRAL DOBITAK I KONE V GRADOMAN ????? DIADOTI . S PRAVO SA GO UBILI SELSKIA TARTEI.
0
 
14
 
! Отговори
____________________ преди 11 години
Лошо, Борисов, лошо! И ти един ден ще си пенсионер...
0
 
17
 
! Отговори
трябваше преди 11 години
ТОЯ НИ СЕ ПОДИГРАВА.ОГРАБИХА НИ А ПОСЛЕ НИ СЕ СМЕЯТ!ТАКА ЩЕ Е ЩОМ НЕ ВЗЕХМЕ "КАМЪНЕ И ДЪРВЕ".
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Днес в новините на "Днес",само некролози..
0
 
24
 
! Отговори
Aнонимен преди 11 години
Знаех си,че Станишев е виновен....Бойко , след като ТЕ веднъж са убили дядо ти, ти защо бе сине, не хвърли партийната книжка, а хвърли оставка от МВР..И защо пази Тодор Живков, все пак той беше главата на "ТЕ"...... Поредните противиречеия в исказванията ти... А за това,че не даде нито лев на бащите и майките ни и бабите ни и дядовците ни (аз лично нямам живи роднини по тези линии) ще си понесеш гнева им.....
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аман от откачалки...
0
 
21
 
! Отговори
възмутена преди 11 години
При толкова много бедни хора Тоя говори за "прогрес".
1
 
7
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....ТЕРОР...ПО ТОЧНО ТРАУР...!
1
 
26
 
! Отговори
Николай преди 11 години
Този човек мина всякакви граници.Не е възможно един средно интелигентен управник да говори и постъпва така.