ГЕРБ няма да подкрепи Гугушева за конституционен съдия

Дават на СДС по-дълъг срок, за да намерят достойна кандидатура
Обновена: 10 дек 2012 21:27 | 10 дек 2012 21:12,
199
ГЕРБ няма да подкрепи Гугушева за конституционен съдия
Снимка: СДС

ГЕРБ няма да подкрепи кандидатурата на Галя Гугушева за конституционен съдия. Това заяви в Костинброд вътрешният министър Цветан Цветанов, като уточни, че това решение било взето на среща тази вечер.

„Целта е да не се повтори случаят с избор на конституционен съдия от преди месец“, допълни Цветанов.

За този ход е уведомен и премиерът Бойко Борисов, който в момента се намира в Норвегия.

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев също потвърди, че депутатите от партията няма да подкрепят кандидатурата на Галя Гугушева заради постъпилите сигнали срещу нея.

Още по темата

Велчев уточни, че решението е съобщено на среща днес с ръководството на СДС, на което е предложено да излъчи нова кандидатура за конституционен съдия.

„Даваме на СДС по-дълъг срок, за да намерят най-достойната кандидатура за конституционен съдия“, обясни председателят на  ПГ на ГЕРБ.

Следващата процедура за номинация на конституционен съдия ще бъде открита след празниците, съобщи председателят на Правната комисия в Народното събрание Искра Фидосова.

„Отправихме молба към колегите от ръководството на СДС - да номинират нов кандидат или дори кандидати, двама или трима, от които, след като се запознаем с тяхната професионална биография, техните нравствени и професионални качества, проведем съответните изслушвания, запознаем се с техните концепции, да можем да изберем най-достойния конституционен съдия”, разясни решението Фидосова.

„Прозрачните процедури имат своя ефект и в тази посока съм убеден, че няма да допуснем грешка да бъде избран конституционен съдия, който е с негативи и дефицити”, отсече Цветан Цветанов, като изрази убеденост, че СДС могат да предложат достоен кандидат и добър професионалист.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всяка седмица, профилактично, да се прави публична оценка на поне един магистрат.Обзалагам се, че няма читав!
148
3
 
10
 
! Отговори
Сандокан преди 11 години
герп назначете"експерта по правни въпроси" угоената свинка фидосува за конст.съдия за да може окончателно да ви загроби
147
2
 
12
 
! Отговори
Ааа, таман се навих преди 11 години
Който предложат той ще е!! - каза сутринта. ГЕРБ няма да подкрепи....... - каза на обяд. Какво очаквахте? ГЕРБ ! П.П. Накратко: -урвенски номера.Типично.
146
0
 
18
 
! Отговори
Мечо Пух преди 11 години
Даваме на СДС по-дълъг срок, за да намерят най-достойната кандидатура за конституционен съдия, обясни председателят на ПГ на ГЕРБ.--------------------------------------------------Ако т.н. СДС издигне още една кандидатура, с него е свършено.Предложението на ГЕРБ към СДС е типична "мечешка" услуга, само че поради глупост, каба гайдите не могат да се усетят.
145
0
 
10
 
! Отговори
ЪЪЪ преди 11 години
ЩО БЕ ТЪКМО ЩЕ НИ НАУЧИ ЗА БЕЗПЛАТНИ ВРЪТКИ ПРЕД ДАНЪЧНИТЕ...
144
0
 
10
 
! Отговори
Стар Ец преди 11 години
Народе!Не ти ли стана вече пределно ясно,че във всички властови държавни институции над средното равнище няма нито един чист чиновник!То и под средното едва ли има,но все пак...България е срутена от алчност и корупция.
143
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всичко що е член на гЕРБ и всичко предложено от него е КОРУМПИРАНО НЕКОМПЕТЕНТНО обикновено без диплома или нужната квалификация НАГЛО КРАДЛИВО ЛЪЖЛИВО ПРОСТО
142
5
 
15
 
! Отговори
юрист-пенсионер преди 11 години
Другари, след 60 години социализъм-комунизъм-доносничество няма как да намерите висш съдия или прокурор некорумпиран. За да станеш съдия или прокурор се искаше одобрението на ГК на БКП или ЦК на БКП. И сега да се правите на учудени защо ГЕРБ няма достойна кандидатура ми идва в повече. Всички висши съдебни кадри са или на БСП или на Гоце Първанов
141
1
 
14
 
! Отговори
Бай Вълчо от Хисаря преди 11 години
До един от мат,риалаСега кой ще поема отговорнаста за шефката на спецсъда?Та нали ГЕРБ създаде съда и прокуратурата против тези НАГУШЕНИТЕ.То тая кака каква е ?Съвсем се увълчих.
140
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Голям ***
139
0
 
26
 
! Отговори
Един от мат,реала преди 11 години
Колкото повече се замислям какви *** ни управляват толкова повече се умислям.
138
0
 
14
 
! Отговори
дсдс преди 11 години
гугушева се е нагушила с пари
137
5
 
6
 
! Отговори
Будалата преди 11 години
Оставете Догушева за сега . По- важно е да не се допуска поредното проваляне на единствения закон за забрана на пушенето. Аз проклинам вносителите, които заради подкупи поставят този въпрос. Дано най милите им от рода им се разболеят от най-популярната болест, причиняващ се от тютюнопушене и цигарен дим. Проклинам ги всички които гласуват отмяна на закон полезен за здравето.
136
1
 
23
 
! Отговори
МАРШ преди 11 години
НАЛИ БЕЗАПЕЛАЦИОННО СИКАДЖИЯТА БОРИСОВ ЩЕШЕ ДА ПОДКРЕПИ ВСЯКА КАНДИДАТУРА НА СДС. И КАКВО СТАНА-ГУГУШЕВА ЗАМЕСЕНА И ТЯ В ДАЛАВЕРИ И ГЕРБ ПОБЪРЗАХА ДА СЕ РАЗГРАНИЧАТ. ДНЕС ЕДНО, УТРЕ ДРУГО- БЕДСТВЕИЕТО БОРИСОВ ХАЙДЕ МАРШ. КАТО НЕ МОЖЕ ДА УПРАВЛЯВА, А САМО ДА КРАДЕ- ВЪН, ОБРАТНО НА МАГУРАТА, ОТТАМ В СИК И ПРЕЗ ДЕВЕТ ЗЕМИ В ДЕСЕТА.
135
0
 
19
 
! Отговори
MaTPoca преди 11 години
Даваме на СДС по-дълъг срок, за да намерят най-достойната кандидатура за конституционен съдия, обясни председателят на ПГ на ГЕРБ.Това обяснява всичко. Кой дава и кой взема......
134
0
 
20
 
! Отговори
Ба - си ! преди 11 години
Вижте до къде я докорахме!Оцапаните от всякъде да преценяват другите оцапани. Как може, хора с миналото на Борисов и Цветанов да дават оценки, кой е по оплескан от тях? Иначе Гугушева е простовата женица, но не чак толкова лоша далавераджийка. В някои случаи тя дори надминава Цацаров, който пък е мераклия за гл. прокурор. Такива мърлячи не бива да носят тоги и да ги хрантутим по 7-9 години, а ние да се огъваме от мизерия, гледайки един луд да се търкаля по пътищата с ножици в ръце.
133
0
 
29
 
! Отговори
Про Ванс преди 11 години
Защо се отказват от нея? - защото се съмняват в качествата и. След като с тези съмнителни качества не може да бъде конституционен съдия,как ще може изобщо да се върне на работа в същата сфера?Не трябва ли на всички нива кандидатурата да бъде изрядна?
132
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Се ми е тая коя ще пУткрепите искам да ям,дайте ми нормална работа с нормално заплащане..какво?Не можете!Изчезвайте тогава,да идват другоие!
131
0
 
14
 
! Отговори
Фалконе преди 11 години
бати пачатакак може такива да предлагатЯ веднага черната Златка да номиниратили русата,че е по готина
130
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цирка продължава!!!