Станишев стана Човек на годината в Украйна

Избране от българите там за укрепване на икономическите и културните връзки
Обновена: 23 дек 2012 19:50 | 23 дек 2012 18:30,
458
Станишев стана Човек на годината в Украйна
Станишев с признание от Украйна. Снимка: архив, Булфото

Лидерът на БСП Сергей Станишев получи наградата на Асоциацията на българите в Украйна „Човек на годината – 2012”.

Станишев беше номиниран заради големия си принос в укрепването на икономическите и културни връзки между Украйна и България, както и заради личната си подкрепа за културно-образователния процес на младото поколение бесарабски българи, съобщиха от партийната централа на левицата.


„Това е признание не само към мен, а и към всички онези, които години наред ревниво работеха за съхраняване на историческата памет и традиции на бесарабските българи”, заяви Станишев по повод наградата.

Той изтъкна, че поколения наред българи, които живеят в Украйна, пазят спомена за непреходния смисъл на общата история, култура и религия.

„Това доказва още веднъж, че ние с вас сме призвани да продължим очертания път на взаимно уважение и сътрудничество във века на все по-засилващата се интеграция и  глобализация”, добави лидерът на БСП.

Наградата „Човек на годината” е учредена през 2002 година. Целта й е да стимулира и поощрява инициативите и действията по запазването на историческите ценности, да съдейства за развитие на националния език, култура и традиции на българите в Украйна.

Акцент се поставя върху техните културни, етнически, социално-икономически интереси, както и върху развитието на дружески и делови връзки между Украйна и България.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


458
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
257
6
 
3
 
! Отговори
ЗАДУНАЙСКИ РОБ преди 11 години
Руската Окупация над Българските земи на Дунав, Волга, Киев и Кавказ започнала преди 8 века продължава и до днес, така както продължава и Геноцидът над нашите Волжки и Кавказки братя от страна на Юдо Хазарите.Руснаците са клали Българи така както и турчин не го е правил:"Руското самодържавие издигнало пирамида от отсечените глави и карало кавказките ни братя да се кълнат пред нея,че не са Българи, а каракачани, балкари, кумъки.В Башкортосан било избито цялото население: старците с дървета и камъни, пеленачетата посичани със саби, жените с разпаряне на коремите,бунтовниците били набучвани на колове, прекарвали куки през ребрата им и ги избивали с оръдия."В леда на река Мензел пробили отвори, в които мушкали всеки 39 от 40 души, докато труповете я задръстили. В края на краищата българите били реименувани: мишарски, тюменски и казански на татари, сербийските българи на чуваши, а уралските на башкири..През 1755 година руските власти жестоко потушават въстанието на волжските българи, дръзнали да провъзгласят Волго-Българска държава, и арестували неговите организатори - Батърша и Мурад. След това руското правителство със заплахи и декрети принудило мишарските, тюменските и част от кавказките българи да се наричат "татари", сербийските българи "чуваши", а уралскит българи - башкорти ("башкири"). Само една част от кавказките българи-мюсюлмани, ръководена от рода на Багаутдин Ваисов (потомък на малкия син на Кубрат - Котраг), твърдо запазила своето име "българ", а през 1862 година образувала легална Община на волжските българи-ваисовци. В тая Община влезли 330 хиляди българи. Това движениена волжските българи помогнало на дунавските българи, тъй като принудило руския царизъм да си спомни за тежката участ на Дунавска България, изнемогваща под османското владичество.Тази Измислена държава наречена Русия:1.Българи я Създадоха2.Българи я Култивираха3.Българи ще я Ликвидират.КАЗАХ !!!bulg-arya.tk
256
3
 
12
 
! Отговори
mark37 преди 11 години
НАЙ-ДОБРЕ Е ДА СИ ОСТАНЕ В УКРАЙНА ...
255
2
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Този изобщо не прилича на човек!Ако ще и на луната да го изберат за някакъв все тая!А на мекерето дето се хвали, че му увеличили двойно заплатата по времето на Станишев, ще му припомня учетелската стачка, която трая цял месец, но правителството цинично "разтури седянката" и си изми ръцете, т.е. подигра се с учителите!
254
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПРИ СТАНИШЕФ НЕКАДЪРНИЦИТЕ,КРАДЦИТЕ И КАТО ЦЯЛО ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ ПРОСПЕРИРАШЕ!ПРИ БОРИСОВ НЕКАДЪРНИЦИТЕ И КРАДЦИТЕ РЕВАТ ПО ФОРУМИТЕ КОЛКО ДОБРЕ БИЛО ПРИ СТАНИШЕФ,ДОКАТО ОСТАНАЛИТЕ ПРОСПЕРИРАТ!
253
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоа швестеро си плати (по стара комунистическа традиция) с народни пари председателския пост в ПЕС!
252
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СТАНИШЕФ СТАНА НА ГОДИНАТА НА ДОГАН!
251
3
 
6
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
НАЙ ПОЛЕ ГО ПРИЗНАЛИ ЗА ЧОВЕК ,НО САМО В УКРАЙНА-
250
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До до 342:***,до 1998 год. твоето педерастче не беше български гражданин за да не ходи в казармата!Вземи клозетните си драсканици!*** на позитаното да ти сменят листовките и да ти посочат точно какво да правиш,шизофреник недоправен!!!Явно отделът с шизитата се е запил и сте останали без контрол!!!
249
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да си ходи в Украйна.В същност кой беше този Станишев?
248
2
 
4
 
! Отговори
monah681 преди 11 години
Ubeden sum che si e kupil titlata.Neka da poznaya v koi grad e nagradata...Odesa:))S tendencia uj da podpomogne biznesa s besarabskite bulgari
247
2
 
9
 
! Отговори
monah681 преди 11 години
Roden e v gr.Herson.Prestupen grad s bol grupirpvki.Zakurmen e s krajbi
246
1
 
7
 
! Отговори
нг преди 11 години
Следва награда от Лукашенко за троянския кон на комунисти и диктатори в ЕС-Станишев!Следва почетно гражданство и т.н.бонуси от тези,които същия ЕС заклейми като диктатори!
245
5
 
0
 
! Отговори
. преди 11 години
До Анонимен Kvo sa otkradnali be sme66nik za tva na seki 6meseca digaha pensiite na tvoite babi a nadali si bil bezraboten i lishen ot neshto po negovoto vreme hodi i se skrii im lijij gaza na gerb te shte opravqt nai dobre
244
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Умря *** дето ги хвалеше и почнаха сами :)!
243
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГОСПОДИ,ПАЗИ НИ ОТ МЪЖА НА ГОДИНАТА В УКРАЙНА,ОТ ОСТАНАЛОТО ЗЛО И САМИ МОЖЕМ ДА СЕ ПАЗИМ!
242
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен:366,скрий им личните карти или им кажи,че ще им вземат по пет лева за вход в секцията!А Станишев е украйнски гражданин и по Конституция няма право да бъде премиер или депутат-заради двойното гражданство!!!И те си го номинират-съгражданите му!!!!
241
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А.Доган ,...на 2-ро място ли е ,заедно с цар Симеон--две?Нали 3-ната коалиция КУПУВАШЕ от Украйна ------НАЙ-СКЪПИЯ ГАЗ!
240
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия от БСП ,започнаха с вътрешните си номинации ,...САМИ СЕ ХВАЛЯТ!
239
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Станишев ,.....ЧОВЕКЪТ СПОМОГНАЛ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕТО НА ,...НАЙ-ДЪЛГИЯТ ПРЕХОД В Бг!
238
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако по коледа стават чудеса,господ ще го прати тоя *** в Украйна и никога повече няма да го върне!