Борисов четял SMS-и от министри на церемонията за Нобеловата награда

Не може премиерът да не знае 3 часа какво става, отсече той
28 дек 2012 21:15,
851
Борисов четял SMS-и от министри на церемонията за Нобеловата награда
Бойко Борисов. Снимка: архив БТА

Премиерът Бойко Борисов отрече, че е задрямал на церемонията по връчването на Нобеловата награда за мир на ЕС в Осло пред Канал 3.

Никога не съм задрямвал, категоричен бе министър-председателят.

По негови думи кадрите на камерите са показали как чете SMS-и от министрите си. Според Борисов премиерите командват държави и няма как три часа да не прочете какво се случва във въпросната държава.

На 10 декември кадри показаха Борисов по време на връчването на наградата. Те породиха спорове дали премиерът спи или пише съобщения.

Още по темата
10 дек 2012 16:47
391

Дни по-късно премиерът обясни, че бил много уморен по време на церемонията и не отхвърли твърдението, че е задрямал.

„Аз работя много и се уморявам много. Пътят до Осло е три часа и половина. И три часа и половина обратно – 7 часа. Още по 20 часа съм летял с гражданските полети до САЩ и обратно. Всеки, който е пътувал за 3 дни до Америка и обратно, знае какво му се случва с биоритмите“, каза тогава Борисов.

Премиерът коментира и друг скандал, свързан с пътуване – този с полета на ”Бистришките тигри” - отбора, в който е картотекиран Борисов, и футболистите на депутата от ГЕРБ Емил Димитров от ”Чавдар” Етрополе, които летяха с правителствения Авиоотряд 28, за да играят мач във Варна. Борисов за пореден път обясни, че полетът е платен, а не е за сметка на държавата. Между опозиция и управляващи обаче възникна спор доколко е законен изобщо този полет.

Всеки отбор си плаща и пътува. Защо да не направят един контролен мач. Кое не е законно?, заяви днес Борисов.

По думите му футболистите от двата отбора са момчета на по 21 – 22 години и повече от половината никога не са се возили на самолет. Оттам тръгна цялата работа – стана приказка, че не се били качвали на самолет. Според Борисов оттам и дошла идеята да се пътува с въпросния самолет за приятелския мач във Варна – за да се качат за първи път момчетата в самолет.

Премиерът за пореден път повтори тезата си, че ако самолетът не лети той се разваля и как пилотите трябва да трупат летателни часове. Борисов беше категоричен, че машината може да се ползва, стига да се плати.

Борисов допълни, че няма друга тема, по която да се критикува правителството и затова вече месеци се бистри историята с полета на "Бистришките тигри".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


851
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
8
 
2
 
! Отговори
иван преди 11 години
До НАЦИОНАЛСОЦИАЛИСТ, ей клоун, ББ от колко години управлява ??? заради него ли заплатите са 10 пъти по ниски от средната в ЕС ?ти вярваш ли. пий си хапчетата редовно!много си запознат, после говори че не си платен драскач!ти ви наври в *** *** и мълчи
49
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нагъл, лъжлив ***!
48
16
 
3
 
! Отговори
до 57 преди 11 години
Аз гласувах за Борисов и пак ще гласувам. Гласувам по съвест.Мое право на избор е да гласувам за който искам.Може да не съм съгласен с това за кой си гласувал ти, но ще се боря да имаш правото да гласуваш за който искаш.
47
11
 
4
 
! Отговори
иван преди 11 години
До НАЦИОНАЛСОЦИАЛИСТ, а какво ще кажеш за всеобщата безработица и криза в целия ЕС ???за гърция, испания и т.н ?платен драскач ли си ?
46
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя взе да ме разсмива на истина ! Аз пък не съм се возил на Кугър ! Може ли,ако си платя едно завойче ?И тия SMS-си,*** хич не ми се вярва !
45
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За съжаление догодина Борисов ще управлява в коалиция !!
44
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
56Шушумиги като теб спят цял живот БАЦЕеее!
43
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тиква... ти не можеш да избягаш от сянката си... а тя е на ***, нагъл, крадлив и некадърен ГРОБ-аджия... освободи милата ни Родина от присъствието си, никой няма нужа от *** като теб...
42
5
 
8
 
! Отговори
Начало на интервюто преди 11 години
По-голяма демокрация в България никога не е имало. Всеки може да си говори и пише каквото си иска за управляващите.Това каза Бойко Борисов в интервю за телевизия Канал 3. Премиерът отговори на въпроси на журналиста Сашо Диков, който заяви, че българите искат да живеят в нормална държава, а не в *** милиционерска атмосфера, която е създадена в момента. Това са пълни глупости, каза Борисов. Считаш ли, че е милиционерска държавата, в която пред хиляди и милиони хора ти в момента можеш да говориш това, допълни Борисов. Почваш да говориш неща, които не са верни, преди два дни ми се обади и каза, че искаш интервю. Някой да ти е казал какви въпроси да ме питаш, някой да ти е казал, че ако питаш нещо, ще ти вземат камерата и касетата. Никой, заяви Борисов.Пълна свобода имаш, стоиш пред премиера в момента, задаваш му каквито искаш въпроси и никой не ти пречи, каза още Борисов. Това е максимумът, никъде го няма това по света. Мислиш ли, че в Съединените щати някой ще отиде при Барак Обама, в Германия при Ангела Меркел и т.н. без да му кажат дайте ни въпроси, каза Борисов.
41
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ейййй, пак се измъкна този пич ! голям тарикат
40
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За съжаление догодина Борисов ще управлява в коалиция !!
39
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
44/50Може ли да не демонстрираш какъв неудачник си!
38
3
 
25
 
! Отговори
Има такъв виц: преди 11 години
Един мъж простира прането в пет часа сутринта. Един негов приятел го вижда и вика:- Ти кога спиш, бе, колега?- Спах когато се жених.......Та и ние так - спахме когато гласувахме, сега и да коментираме все тая помия
37
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Борисов е *** а тези които го избраха са МЕГА-***.Баста!такива обяснения може да даде 15 годишен тинейджър но за премиер и то на държава с претенции да е европейска е просто смешно.Но понеже знаем че българите са инфантилни смешници то тогава разбираме и редът на събитията.
36
1
 
25
 
! Отговори
ХАХА преди 11 години
Аре,не нам!По БТВ за части отсекундата го дадоха,но се видя-в новините още,как спи,като пор!И в ръцете си не държеше телефон,а си ги беше скръстил пръстчетата!Като за спане!И то на първия ред!Дори обяснението за четене на СМС е срамно!Той ли е най-печения там-другите трева пасат.Само той трябва да е в час-смех!
35
2
 
27
 
! Отговори
Една преди 11 години
А Ангела Меркел защо не щракаше смс-и?
34
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма да давам моя оценка за това управление, а ще цитирам констатацията на европейските институции, които изследват нивата на корупция. Те определиха, че управлението на ГЕРБ е най-корумпираното, което страната е имала от 22 г. насам. Склонен съм да се съглася с изводите на Трансперънси интернешънъл и на Центъра за изследване на демокрацията, защото такова ниво на корупционни практики в България не е имало откакто аз се помня, коментира бившият шеф на парламентарната комисия по национална сигурност
33
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Айдеееееееее- ГЕРБ-Джуниър-ите не спят- или явно Цецко ги е разбудил да си заслужат дневните.. Ясно- казано е да се напише:Боко може да спи, понеже е велик.И как иначе-на Винету всичко е позволено! Дори педофилството......Уф, ама тая Сесил Каратанчева си нямаше работа да го научи на СМС- и.....
32
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До: г-жа Цецка Цачева Председател на 41-во НСДо: г-жа Менда Стоянова Зам.председател на 41-во НСДо: г-н Иван Божилов депутат в 41-во НС от ПГГЕРБДо: г-н Бойко Борисов Мин. председател на РБългарияДо: г-н Цветан Цветанов Вицепремиер на РБългарияОТВОРЕНО ПИСМОУважаеми дами и господа,Обръщаме се към Вас, защото Вие сте избрани за представители на огромно мнозинство граждани на България и сте оторизирани от тях да следвате принципите на свободата и законността. Именно поради тази причина и понеже все още вярваме във Вашата почтеност и морал, ние бихме желали да зададем публично към Вас следните въпроси:1. Познавате ли лице на име Митко Стефанов по прякор Каратиста и има ли общо това лице с ПП ГЕРБ?2. Известно ли Ви е, Митко Стефанов Каратиста да е бил някога сътрудник към Народното събрание?3. Известно ли Ви е, Митко Стефанов Каратиста да е лобист при изменения на текстове в данъчните закони, чрез които да се облагодетелстват счетоводни къщи, приближени до ПП ГЕРБ?4. Г-н Цветанов, на свобода ли е лицето Мишо Светозаров Бърборкото, когото Ваши служители са арестували за организиране на побой и рекет в края на 2011 г.?5. Знаете ли докъде е стигнало разследването по случая и дали срещу Мишо Светозаров-Бърборкото има повдигнати обвинения?6. Г-н Цветанов, знаете ли дали има ходатайство от страна на трети лица или някакъв упражнен натиск върху служители на МВР, които са работили върху случая на Бърборкото, и прекратено ли е дознанието?7. Г-н Цветанов, познавате ли лице по прякор Белото? Знаете ли, дали този човек е любимият дистрибутор на кокаин и сводник на Парламентарната група на ГЕРБ в Народното събрание и Правителство, защото за Белото има данни в службите от 2006-та година и досега не виждаме никакви конкретни резултати?8. Уважаеми г-н Борисов и г-н Цветанов ще имате ли смелостта да обясните пред обществото дали и как с изпрани пари от наркотици и контрабанда се купуват телевизии в България и защо нищо не се прави по този въпрос?С уважение:Петър ЯкимовГоворител Българска Легия Антимафия
31
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей лъжец дебел, нали по дефиниция ТИ си държавата? Тогава, я обясни, кой на кого и колко плати за да се возят ритнитопковците ТИ в държавния самолет?!?