Станишев: Това е поредният лупинг на Бойко Борисов!

Борисов: Лупинг е три пъти първа копка за "Белене" и да не подпишеш договор!
Обновена: 6 яну 2013 19:15 | 6 яну 2013 18:58, Елка Василева
462
Станишев: Това е поредният лупинг на Бойко Борисов!
Сергей Станишев. Снимка: архив, Булфото

"Поредният лупинг, поредното обръщане на палачинката от страна на Бойко Борисов с призива към членовете и симпатизантите на ГЕРБ да гласуват с "не" на референдума означава, че премиерът се обявява против развитието на ядрената енергетика в България и иска да я обрече на доизживяване."

Това заявява председателят на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев, цитиран от пресцентъра на БСП, по повод позицията на премиера за референдума. В телевизионно предаване днес министър-председателят призова симпатизантите на ГЕРБ да гласуват с "не" на предстоящия референдум.

Още по темата

По думите на Станишев, когато са събрани над 770 000-те подписи от Инициативния комитет, Борисов е твърдял, че трябва да се гласува въпросът, както е зададен, а после ГЕРБ са го подменили. "През цялото време премиерът говореше как ГЕРБ са за развитието на ядрената енергетика, но това се оказа поредната лъжа на управляващите", посочва Станишев.

Според него сега лъсва истината пред всички - ГЕРБ не искат нова ядрена мощност, а искат цените на тока да се определят от възобновяемите източници, които са много по- скъпи. Тази позиция е против интересите на гражданите и развитието на България като високотехнологична държава, смята лидерът на левицата. 

От своя страна по-късно Бойко Борисов коментира, че „класическото определение за лупинг е - три пъти да направиш първа копка за АЕЦ „Белене” и да не подпишеш договора за строителството. Такъв е примерът с бившия премиер Сергей Станишев“, каза Борисов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


462
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
315
3
 
9
 
! Отговори
ЗОРО преди 11 години
Този референдум е пясък в очите на хората!
314
32
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Станишев може само да ми ***. ГЕРБ е бъдещето на страната ни.
313
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Само БСП !!!! Мистериозен доклад на ДАНС уличавал поне 10 министри от кабинета "Станишев" в корупция. Документът бил предаден на бившия премиер Сергей Станишев, който обаче го скрил. Мистериозният доклад разбуни и духовете в парламента. В кулоарите се завъртяха разнопосочни слухове - че докладът е от 1000 страници и че не е единствен. Депутати коментираха, че Сергей Станишев е прикривал не само корумпираните си министри, но и далавери на брат си - архитект Георгий Станишев, който също присъствал в документа на ДАНС. Червените избраници твърдяха, че доклад няма, а става дума за годишен отчет на ДАНС. Главният герой в мистериозния списък - Асен Гагаузов, призна, че звъннал на Петко Сертов, който го уверил, че позорна листа няма. От щаба на Станишев само изпратиха прессъобщение, в което се казва, че експремиерът не бил получавал подобен документ.
312
3
 
4
 
! Отговори
ЗОРО преди 11 години
Кого заблуждавате БЕ......,"Гарван,гарвану око не вади!".....
311
13
 
9
 
! Отговори
TankoBG_ преди 11 години
Който е "ЗА" АЕЦ "Белене" да си приготви пари на ръка, да ги внесе в акционерно дружество, което ще я строи и да се кефи на дивидентите от нея след ... 101 години изплащане...:-)
310
16
 
24
 
! Отговори
ник преди 11 години
Да изчукаме ГЕРБ
309
17
 
20
 
! Отговори
Крив макарон преди 11 години
Този път : АнтиСтанишев за всичко - закопа Боката....
308
6
 
3
 
! Отговори
иван преди 11 години
До Стоян-отиваи на лекар ама бързо
307
5
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
До Бургазлия-луд ли си-толкова пари никога
306
22
 
24
 
! Отговори
жоро преди 11 години
БСП и специално СърГЕЙ са ТРОЯНСКИЯ КОН на руските интереси в Европа. Такава роля им отреди преди 2-3 години руския външен министър. БСП е спирачка за развитието на България.
305
15
 
31
 
! Отговори
амониева селитра преди 11 години
Всеки, който има малко акъл в главата и може да мисли що-годе разумни би гласувал на референдума със "ЗА"!!!!!!!!!
304
5
 
14
 
! Отговори
Плутоний преди 11 години
Разни форумни *** пишат за термоядрен синтез и 'остарялата' технология за разпада на ядрата, ала-бала. Чудя се такива индивиди знаят ли какво представлява този процес?!?!?!?! Чували ли са за ITER!?!Пиша го за пореден път като инженер магистър по възобновяеми енергийни източници!!!!! ЯДРЕНАТА ЕНЕРГЕТИКА НЯМА АЛТЕРНАТИВА!!! Няма да има и след 50 години!!! Който има желание може да поразгледа новите разработки на Уестингхаус - АП100 и АП600, а за ITER можем само да си мечтаем!
303
14
 
16
 
! Отговори
тошко преди 11 години
Добрия министър председател трябва да обслужва интересите на народа, а не само да си върти ***, както го прави червения Съргей Стани-ШЕФ! .... Когато е на власт - не ще да строи АЕЦ, а иска някой друг да му я построи и той да се ПЪЧИ на готово! На това му се вика ВЪРТИГЪЗ!
302
5
 
2
 
! Отговори
dejan преди 11 години
ei geizer40-gei si ti i vsi4ki okoli teb s ohranata ti
301
8
 
33
 
! Отговори
ГЕРБОСТАВКА И ЗАТВОР преди 11 години
ДАЛИ СТАНИШЕВ Е ОТКРИВАЛ СТРОИТЕЛСТВОТО НА "БЕЛЕНЕ" Е СПОРНО И НЕ В ТОВА Е ПРОБЛЕМА.ЖИВЕЕМ В ДЪРЖАВА УПРАВЛЯВАНА ОТ ***,АЛЧНИ МУТРИ И КОТАРАЦИТЕ ИМ /В"ПОД ПРИКРИТИЕ" ПО БНТ НИ ПОКАЗВАТ С КОГО ИМАМЕ РАБОТА/.ТИЯ ПРОДАВАТ ВСИЧКО ЗА ПАРИ,И ХИЧ НЕ ИМ ДРЕМЕ ЗА ДЪРЖАВАТА И НАРОДА.ВИЖТЕ КАК ЗАМАЗАХА ГАФА НА МИРО МЪРШАТА.*** ЗАВЛЕЧЕ ДЪРЖАВАТА С 3,5 МИЛИОНА И СТАНА ИЗВЕСТНО НА ОБЩЕСТВОТО,А МУТРАТА,УСЛУЖЛИВО ОБГРИЖЕНА ОТ МЕДИИТЕ,МИНА В НАСТЪПЛЕНИЕ ЗА ОТКЛОНЯВАНЕ НА ВНИМАНИЕТО ОТ ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО ИМ.
300
19
 
30
 
! Отговори
ССС преди 11 години
Ами прав е Станишев,и това доказва,че е най-добрият политик на България,не случайно е шеф на ПЕС (партия с 150 милиона симпатизанти)
299
20
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А аз предпочитам всеки друг пред Борисов.Дори за кучето му бих гласувал.Мотиви:Първо -По умно е със сигурност от стопанина си.Второ - със сигурност не би сторило толкова глупости за толкова кратко време:ДА ИЗТЪРВЕ ЦЕНИТЕ НА:-БЕНЗИН!-ДИЗЕЛ!-ТОК!-ГАЗ!-ВОДА!-ХЛЯБ!-ХРАНА.....и за всичко което се сетиш.ДА опоска осем милиарда резерв, замрази доходите, оглозга здравната каса, а и очилатото му американско счетоводителче /ДянкOOF/ да изтегли кредит който и децата ни ще плащат с лихвите!ДА УНИЗИ РОДИТЕЛИТЕ НИ, ДА ПРОГОНИ ДЕЦАТА НИ, И ДА УНИЩОЖИ БИЗНЕСЪТ НИ.
298
4
 
7
 
! Отговори
? преди 11 години
405. Кои държави използват " ядрения синтез " , безопасна ли е тази технология или някой иска да се упражнява в България ??Новотехнологично ?
297
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ядрения синтез ?Може ли да обясниш тази нова ядрена технология , и кой ядрен елемент използва ? Това ли ще е в Белене ?Това ли е развитието на ядрена енергетика в Белене ?Какво е това ?
296
17
 
15
 
! Отговори
void преди 11 години
Абе няма ли някой най-сетне да го застреля или прегази този ***...Освен това ядрената енергетика вече съвсем не е високотехнологична. Била е такава преди 50 години. Бъдещето е във възобновяемите енергийни източници, ядрения синтез и т.н.