Борисов уволнява шефа на Агенцията по горите заради дюните

"Никога не съм обръщал палачинка", сигурен е премиерът
Обновена: 7 яну 2013 14:41 | 7 яну 2013 10:08, Веселина Йорданова
451
Борисов уволнява шефа на Агенцията по горите заради дюните
Премиерът Бойко Борисов. Снимка: БТА-архив

Премиерът Бойко Борисов ще уволни шефа на Агенцията по горите вероятно още днес заради сделката за продажбата на 29 декара дюни край Несебър.

Директор на Изпълнителната агенция по горите е инж. Бисер Дачев. Скандалът започна, след като природозащитници информираха, че се строи върху територия от „Натура 2000“ между Равда и Несебър. По разпореждане на Борисов строежът върху 29-те декара дюни спря.

На терена е имало разрешение за строителство на 122 жилищни сгради, което е отменено, защото е издадено незаконосъобразно, съобщи регионалният министър Лиляна Павлова. По думите й то е издадено от главния архитект на Несебър  абсолютно незаконно, без технически и дори идейни проекти. Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов отиде лично на обекта, за да провери дали това са дюни. Прокуратурата също започна проверка на случая.

Според Борисов, когато е прочел „Несебър“, шефът на Агенцията по горите е бил длъжен да провери за какво става въпрос или да информира министър-председателя, „че там става някакво безобразие“.

Когато има виновен, той бива или уволняван, или даван на прокурор. Това е огромната разлика между нас и предишните, заяви той пред Нова телевизия.

Борисов настоя за създаването на анкетна комисия, която да разгледа всички подобни сделки от 2003 година насам. Според него тогава ще стане ясно, че такива сделки, направени при предишното правителство, са стотици хиляди.

Още по темата

Премиерът смята, че в анкетната комисия трябва да има само един представител на ГЕРБ и тя да работи под наблюдението на медиите и неправителствените организации. „В тази анкетна комисия искам да се разгледат всички сделки и особено тези на брат му на Станишев. Да видим новата афера „Батко и Братко”, каза той.

Борисов отново заяви, че бившият премиер Сергей Станишев умишлено не е подписал договора за изграждане на втората атомна централа и повтори призива си от вчера симпатизантите на ГЕРБ да гласуват с „не“ на референдума.

Ние сме за 7-ми реактор в „Козлодуй”, който ще си бъде изграден, по който работим, където му е мястото, където няма сеизмичност, където десетилетия вече работи ядрена централа, хората там и населението са свикнали с нея, посочи Борисов.

Премиерът отрече с инструкцията си към симпатизантите на ГЕРБ да е сменял позицията си.

“Аз никога не съм обръщал палачинка. Опитах се да спестя нещо, за което българският данъкоплатец е дал милиард и кусур”, отговори той на социалистите и допълни, че „лупингите и палачинките ги обръща Станишев”.

Премиерът няма притеснения, че няма да получим удължаване на срока на 5-ти и 6-ти блок на АЕЦ „Козлодуй“.

На въпрос къде ще отидат 780-те млн. лева, за които финансовият министър Симеон Дянков обяви, че сме спестили, защото страната ни е успяла да намали дефицита под половин процент от БВП, Борисов отговори:
"Финансовият министър съм му казал, когато сме взели решение, тогава да се изказва. Преди Нова година се изказа, че ще даваме допълнителни пари за хората и в един момент се оказа, че ги нямаме и трябваше аз да излизам да го обяснявам това на хората и да поемам пасивите".

Според премиера няма човек, който да се съгласи да вземе ВМЗ-Сопот с такива условия – да не се съкращават хора, да не се оптимизира дейността, защото пазарът на тази военна продукция по света в момента е крайно ограничен. Проблемът на държавата е, че навремето е концентрирала там само едно производство, само в тези заводи, тези хора просто друго не могат да работят, каза той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


451
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
360
1
 
2
 
! Отговори
Firkov преди 11 години
bravo, premier-minister!
359
1
 
2
 
! Отговори
доц. д-р Гербер преди 11 години
На инжинера Бойчо Георгиев да не му се вярва и на дума от казаното. Въздигнал се чрез ГЕРБ, този пълен нехранимайко само знае да обикаля по банкети, обича да служа мазна чалга и се е възприел, като пазител на закона, а не като обикновена *** мутра, каквато винаги е бил. Накарайте го да си покаже дипломата и ще ви се приплаче, какви льольовци ни дават акъл и "пазят" закона. До физкултурника и пожарникаря дори се мъчи да го докара на интелигент."Плачи Земльо" му е любимата песен. Плачете сега.
358
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мутра, идете си с добро!!!
357
1
 
2
 
! Отговори
ГЕРБЕРАСТ преди 11 години
А НА ЦВЕЦКО ПАК ЩЕ МУ СЕ РАЗМИНЕ - НАЛИ...ЯВНО БОРЧО БОРИСОВ СЕ СТРАХУВА ОТ ЦВЪЦИ...С КАКВО ОБАЧЕ ПОСЛЕДНИЯТ ГО Е ОПЛАШИЛ...
356
2
 
3
 
! Отговори
Konstantin преди 11 години
Герб щеше да се сбори с монополистите, завареното статукво съставено от крадци, щеше и да .... , ама нищо не направиха. Тогава времето беше преди изборите. А сега уволнил, тоест гръмнал халосни патрон, и то в края на мандата си ? Всъщност ГЕРБ са си клончето на БКП, ама от дясно. Така цялото БКП лъсна, плеада от крадци! Пожарникар = премиер, Плувец = на МВР, АГРОНОМ = на шеф на банките. И ВСИЧКОТО БКП. И *** ЗА ЗЕЛЕ НЕ СТАВАТ
355
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Архитект Георги Станишев не е Сергей,както и Цветелина не е Бойко,а Кумецо не е Цецо.Ужким.
354
1
 
4
 
! Отговори
През 2013-та няма да преди 11 години
... има избори!Ще има голям кютек по улиците! Някой здраво ще яде дървото...
353
2
 
13
 
! Отговори
Демокрация $! 2013! преди 11 години
Да Гласуваме за Този, който въведе Пряката Демокрация. Гражданите Трябва да имат Възможност да гласуват за всеки по-важен въпрос,защото от това зависи Тяхното Бъдеще( както е в Швейцария). Референдуми му е майката, но за Всичко, а не само за Белене. Тогава избори ще има Всеки месец, и политиците ще са Принудени да ни обясняват подробно, и да ни ухажват постоянно, а не както е сега, 4-5г. лапане, пък после "Потоп", но за Гражданите, a не за Тях(представителните Политици)!Да видим дали после ще има изказвания, че бил лош мат'ряла... !
352
1
 
6
 
! Отговори
Демокрация $! 2013! преди 11 години
Човекът е Обществено животно.Цялата власт произтича от Народа и никога не се Връща към него.Често желязната дисциплина я Налагат хора с дървени глави.Неограничени възможности имат само хората с ограничено Мислене.Не е важно, че нещо се развива Неправилно.Важното е то да Изглежда добре.Обикновено на тия дето им е Широко около врата ги стяга ШШапката.Добрите момчета отиват в рая,а ТЕ лошите където си поискат, но най-често на Майната Си.Оказа се, че Не Живеем на *** на географията, а Вътре в него.Напредъкът на страната ни е Осезателен - бяхме страна на Розите, сега сме на - Дозите.Лошо живеят тези, които Смятат, че ще живеят Винаги.Който Изгуби Честността си, не може повече Нищо да изгуби.Каква полза могат да донесат Само законите там, където няма Нравственост? Отначало ли е нищо - и нататък Нищо.Всичко само се Изменя и нищо не се Губи.Усмихвайте се...Утре ще бъде по-зле.Докогато това е истина,това ще е Истината!
351
2
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
влязох днес в една аптека на Марешки..в един северен град на България..и установих че най нагло една дама от колектива на аптеката.АГИТИРАШЕ ДА СЕ ГЛАСУВА ЗА МАРЕШКИ..всеки клиент получавайки си поръчката.беше подложен на мнение дали ще гласува за него..учтиво отказах да участвам ..под предлога че все още нямам предпочитания -:))) НЕ ВИЖДАХ СМИСЪЛ ДА И ЗАЯВЯ ОТКРИТО..ЧЕ МИ ПИСНА ОТ АЛЧНИ "БИЗНЕСМЕНИ" ЖАДНИ ЗА ВЛАСТ.сега по новините виждам че и ГЕРБ агитират така уви..НИТО ГЕРБ.НИТО МАРЕШККИ!
350
3
 
16
 
! Отговори
АЙДЕ,МАНИ СЕ, БОКО преди 11 години
АХ, НЕДЕЙ! И ЗАЩО НЕ МИРО МАЗНОТО ИЛИ МИРО МЪРШАТА- КАКТО ВИ ХАРЕСВА, А НЯКОЙ КОЙТО НЯМА РАНГА ДА ВЪРШИ МРЪСНАТА РАБОТА НА МУТРАТА ОТ СИК. МНОГО ПОДЦЕНЯВА ДОРИ И СОБСТВЕНИЯ СИ ЕЛЕКТОРАТ, АМА МНОООГО. Е, АЙДЕ, МАНИ СЕ БОКО/ТОЯ Е ПО-ЛУД И ОТ СЕЛСКИЯ *** ОТ ФИЛМА/. И СЕГА ЩЕ СЕ СПАСИ, ЗАЩОТО НАРОДЪТ Е ПО- *** И ОТ НЕГО.
349
3
 
12
 
! Отговори
stoian79 преди 11 години
GERBERSKI DRASKA4I TANDEMA BATKO-BRATKO BE ZAMENEN OT TANDEMA CECO-KUMECO!.
348
4
 
11
 
! Отговори
Кенеф преди 11 години
Ако до ако, а като го разрнинеш - мирише ? Алооо, кой ми *** в гащичките, аз несъм, той ми каза така да кажа другарко, ние не бяхме - те предишните !
347
6
 
10
 
! Отговори
stoian79 преди 11 години
GERBERSKI DRASKA4I PREDAITE MNOGO POZDRAVI NA CECO APARTAMENT4EV!.
346
5
 
10
 
! Отговори
stoian79 преди 11 години
GERBERSKI DRASKA4I PREDAITE MNOGO POZDRAVI NA TANDEMA CECO-KUMECO!.
345
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цветановият Ел Дорадо -Т.Бояджиев е получил обществени поръчки и в Софийска топлофикация.Изводите оставям за вас.
344
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Борисов, лятото на изборите българския народ ще те уволни и теб и разбойническата ти клика !
343
5
 
14
 
! Отговори
Бай Вълчо от Хисаря преди 11 години
Дo 398- АНОНИМНИЯ /питащ за 500-те знака/Значи питаш как може да се напише коментар с над 500 знака.Отговарям.1. трябва да имаш 2 ръце и да можеш да пишеш, /сиреч 10 пръста2.трябва да имаш нещо в главата./ СИРЕЧ ДА НЕ СИ ОТ ПП ГЕРБ3.трябва да вечеряш печена ТИКВА.n да не си завършил в Симеоново.Ако отговаряш на тези условия, ми отговори с личен мейл и ще ти кажа как да направиш ,,врътката,,.
342
7
 
14
 
! Отговори
Бай Вълчо от Хисаря преди 11 години
Опрелено се чудя кога БГ народ ще го уволни? /като дата/Дали през м.юли или предсрочно.
341
9
 
17
 
! Отговори
нн преди 11 години
Да се самоуволнят от ГЕРБ, чака ги реално уволнение на изборите. Лъжлива и крадлива пасмина.