Заплатата за Борисов, Плевнелиев и Цачева да бъде 8000

Това иска Симеон Дянков в нов проектозакон
Обновена: 12 яну 2013 13:46 | 12 яну 2013 11:42, Петя Славова
569
Заплатата за Борисов, Плевнелиев и Цачева да бъде 8000
Снимка: Булфото

 Месечната заплата на премиера, президента и председателя на Парламента да стане 8000 лв. Това предвижда проектозакон на Министерството на финансите на Симеон Дянков, пише в. "Преса".

Рязкото увеличение на заплатите, искано от Дянков може да влезе в сила съвсем скоро. По твърдение на финансовото министерство - от 1 август 2013 г.

Преди дни - на 9 януари Симеон Дянков заяви пред Нова телевизия, че доходите в определени сектори ще се увеличат, но най-рано през март ще стане ясно кои ще са тези сектори. Министърът на финансите мотивира обещанието си с добрите финансови резултати в държавния бюджет за миналата година.

Затова пък стана ясно, че пари за майчинство няма да има, както нямаше и коледни надбавки за пенсионерите. На въпрос ще се увеличат ли доходите на полицаите, кавото предложение имаше, за да се намали корупцията, Симеон Дянков отговори, че те са достатъчно високи и не смята, че трябва да има увеличение.

Увеличение ще има за лекарите, за работещите в армията и културата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


569
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
българка преди 11 години
Е и искате да гласуваме за вас! Засрамете се ! Как ви изглеждаме народа на фона на 400-500 лв.заплата и пенсии по 120 лв. ТОВА ЩЕ БАДЕ КРАЙНО АРОГАНТНО ,ЗАЩОТО НЕ МОЖЕ САМИ ДА СИ ПРЕДЛАГАТЕ ГОЛЕМИ ЗАПЛАТИ НА ФОНА НА БЕДНОСТТА НА ТАЗИ ДЪРЖАВА ПРЕДИЗВИКАНА ТОЧНО ОТ ПОЛИТИЦИТЕ,КОИТО МИСЛЯТ ЕДИНСТВЕНО ЗА СЕБЕ СИ ! НАГЛОСТ!
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Група учители,специалните си благодарности отпратете към всички,които гърмят,че в БГ има полицейщина и в частност Сашето Диков,Патарашкова,и разни други журналистчета.Полицаите могат да извикат *** и да подпишат предупредителен протокол,а РОМИТЕ след това ще се блъснат във врата и ще се произнасят в Диковото ТВ,че в полицията са им нарушили човешките права и са ги били,могат да осъдят дори държавата да им плати обещетения.
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да са им честити новите заплати, както и здравия шут в *** по изборите!
29
0
 
1
 
! Отговори
djon преди 11 години
Добре де подиграват се с пенсионери и майки - като им подхвърлят по някоя троха защото нямало пари - а сега" ни в клин ни в ръкав "рязко ще увеличава заплати.
28
0
 
1
 
! Отговори
АНА преди 11 години
АЗ ЛИЧНО СЪВЕТВАМ ХОРАТА, КОИТО ЩЕ ПОЛУЧАВАТ ПО 8 ХИЛ. ЗАПЛАТА ДА НЕ Я ХАРЧАТ, А ДА Я СПЕСТЯВАТ, ЗАЩОТО БИЛЕТЪТ ДО БРАТЯ ГАЛЕВИ Е СКЪП.
27
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Давайте си хилиди за заплати, а ние простосмъртните ще работим за по 300 лв. или с удръжките 240 лв. С тези пари ще гледаме децата си и ще плащаме сметките на монополистите.Не само нашите, но и на неработещите ***. А *** с по 3 чавета без да работят източват всеки месец средно по 500 лв. Тази несправедливост рано или късно ще ви се стовари с цялата си мощ върху вас управляващи, независимо от коя партия сте!
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Черен Петър
25
0
 
0
 
! Отговори
до 24 преди 11 години
ква свобода бе де такова животно нема"Свободата Санчо е като салама който тъй лекомислено режеш"
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЕВАЛА, ИДИОТЕ ! ТАКА СЕ ДЪРЖАТ БИВШИТЕ КОМУНИСТИ ЦЕЦКА , ПЛЕВНЕЛИЕВ И БОЧКО- САМО С ХИЛКИ.
23
0
 
0
 
! Отговори
DEBIL DQNKOV преди 11 години
AMA MNOGO SAM UMEN.....
22
0
 
1
 
! Отговори
ДА БЪДЕЕЕ. . . . . ! преди 11 години
. . . . Няма само съдиите да взимат такива заплати...
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
8 хилки на месец аре работете като повечето хора за 300-400 лева на месец
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЗАЩО НЕ СИ ГИ НАПРАВЯТ 80 000 НА МЕСЕЦ ??ТЪЙ ИЛИ ИНАЧЕ ЩЕ Е ЗА ПОСЛЕДНО, ПОНЕ ДА СЕ НАЛАПАТ КОЛКОТО МОЖЕ ПОВЕЧЕ !!!
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Оставка Дянков ОСТАВКА!
18
0
 
2
 
! Отговори
народа преди 11 години
тези мафиоти от снимката нямат наяждане .Как не ги е срам да си увеличават заплатите та малко ли нагушиха .Станаха милионери на гърба на народа Те забогатяват а народа гладува живее ден за ден като ***, без сигурност и бъдеще, направиха ни от работни крайно безработни а нагълците ще си увеличават заплатите .Стига минахте всякакви граници .Крайно време е да махнем тези кърлежи от тялото на България .Иде Видовден и докато е време бягайте защото тогава ще разберете колко много ви обича народа .Дупе да ви е яко
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
САМО ТАКА- ГАЗ ДО ДУПКА ! ОЩЕ 6 МЕСЕЦА ЩЕ ВИ СЛУШАМЕ ТЪПОТИИТЕ, ПОСЛЕ ЩЕ ВИ ГОНИМ СЪС СОПИТЕ ДО ВАШИНГТОН И ЮАР.
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Айде бе държавата в криза а тука само заплати раздават после премии, бонуси, представителни, непредставителни и други! да не споменаваме че всички са на държавна издръжка
15
1
 
1
 
! Отговори
Marry_Jane преди 11 години
До 5 ,добре де като е толкова зле положението какво правите там бе да го е.а?Викате господари на ефира,вдигате по тревога цялата полиция,спирате да ходите на работа всички,ама всички и ще има някакъв резултат,реването форумите е безмислено,никой няма да ви чуе...
14
0
 
1
 
! Отговори
Бай Иван преди 11 години
Колкото и да си некадърен политик трябва или да ти хлопа дъската или да ти плащат от БСП, за да направиш подобна идиотщина.NOENT !!!
13
0
 
1
 
! Отговори
BUMER преди 11 години
НАГЛИ, НАГЛИ ЕТО ГИ НАГЛИТЕ................