Найденов отвръща на удара, дава справка за сделка със земи край Камчия

Зад нея стояла Моника Йосифова
Обновена: 13 яну 2013 19:42 | 13 яну 2013 19:34, Веселина Йорданова
375
Найденов отвръща на удара, дава справка за сделка със земи край Камчия
Мирослав Найденов. Снимка: БТА

Земеделският министър Мирослав Найденов ще предаде в парламента справка за сделка със земи в района на Камчия.

Според справката, направена в Агенцията по горите, зад сделката стои приятелката на бившия премиер Сергей Станишев – Моника Йосифова.

Найденов обясни пред Нова телевизия, че става въпрос за 140 декара земи край Камчия, придобити от две фирми за 17 лева кв./м през 2008 година.

„През 2009 година земята е препродадена за 4,5 милиона лева на трета фирма, в чиято управа е г-жа Моника Йосифова”, обясни земеделският министър. Той посочи, че Йосифова е от учредителите на въпросната фирма. В момента този терен се продавал за 5 милиона евро.

Министърът поискал справката от Агенцията по горите и му направило впечатление, че от 370 декара на морето, само една фирма е купила 140 декара, затова поискал да види коя е фирмата.

Той коментира, че в Несебър за 1 милион са купени 29 декара, а в Камчия са купени 140 декара земя, като и двата терена след това са препродадени за 4 милиона.

Разликата е в реакцията, посочи земеделският министър и напомни, че управляващите спряха строителството върху дюните край Несебър. Утре той ще докладва на премиера Бойко Борисов резултатите от проверката.

Министърът посочи, че ако е имало „ходатайство“ от високо ниво за несебърския терен, тази сделка е нямало да се придвижва три години.

Мирослав Найденов беше категоричен, че уволненият шеф на Агенцията по горите не е „бушон”.

„Много неща се случват там, които не стигат до нас”, заяви Найденов и допълни, че е казал на целия екип да бъдат много внимателни, ако има съмнение за нещо от миналото и да докладват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


375
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 211ТИ НЕ РАЗБРА ЛИ, ЧЕ НЯМАМЕ ПРАВО НА ГЛАС.МОЖЕШ САМО ДА ЧЕТЕШ ТВОРЕНИЯТА НА ПЛАТЕНИТЕ ПИСАЧИ.МОЖЕШ И ДА ПИШЕШ, АКО НЕ ТИ Е ТЪПО.
162
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това могат да правят само герберасите да мятат *** по всички други, без да погледнат собствените си кирливи далавери. Ама така е по лесно, тъй-като сме *** и няма как да се защитим я да метнем някоя *** по другите, че е най лесно пък и най добре го владеем това!
161
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аба защо не може да се гласува тука бе ?!
160
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Със бюлетина интегралнаще правя с вас игра *** итична.
159
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДОВИЖДАНЕ, ГЕРБ !!!!!!!!!!!!!!!! НЕ, СБОГОМ !!!!!!!!!!!!!!!! А МОЖЕ И БЕЗ БОГОМ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!*** !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
158
0
 
2
 
! Отговори
никола преди 11 години
Найденов отвръща на удара, дава справка за сделка със земи край Камчия , А ЗАЩО ЧАК СЕГА СЕ ОБАЖДАШ *** ДОЛНА, значи си го знаел отдавна, но си решил и ти да си в ДАЛАВЕРАТА ако те си мълчаха и ти щеше да си траеш, КАЗВАМ ВИ ДОКАТО НЕ ЗАИГРАЕ 7.62 КАЛИБЪР тази държава ще тъне в мизерия и корупция.
157
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
***, ***, НА КАКВО РАЗЧИТАШ, ЧЕ СМЕ КЪСОПАМЕТНИ ЛИ ???????????????
156
0
 
3
 
! Отговори
РУМЕН221 преди 11 години
АБЕ МИРО,- КАТ СИ ТАКЪВ ЯК ЛЪЖАТА, КАЖИ...- ЗАЩО НЕ РАЗВАЛИХТЕ ЗАМЕНКИТЕ ЗА ГОРИТЕ НАПРАВЕНИ ОТ КОМУНИСТИТЕ...- НАЛИ БЯХА ЗА МИЛИАРДИ...
155
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Mинистърът проговори" - епизод от българския сериал "Мълчанието на агнетата".
154
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
predi sergo stanishev da e pocne taq monika sa i praskali gaza bogati chichkovci s mnogo parichki
153
0
 
0
 
! Отговори
ка4о коригира преди 11 години
Така де, в днес.бг
152
0
 
0
 
! Отговори
monah681 преди 11 години
Ho ho h o:)))) aideee na purzalkata Stanishev))
151
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Слаб народ - проста държава.
150
1
 
1
 
! Отговори
ка4о преди 11 години
Кой нормален въобще влиза в тоя сайт, след като махната минусчетата?? До 2 седмици - фалит! Неизбежен!
149
0
 
1
 
! Отговори
ПАТРИОТ преди 11 години
Vsi4ko e mafiqqqqqqqqqqqqqqqqqqq
148
0
 
0
 
! Отговори
Todorova преди 11 години
What ?
147
0
 
0
 
! Отговори
ostrov преди 11 години
До Анонимен tozi vrachanski pigmei go ritat nachalnicite po krakata no toi ne se otkazva hodi po sabori i se snima sas djavoli
146
0
 
0
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 11 години
В България предлагам да се проведе международен конкурс за най - способен крадец. Могат да участвуват прочути професионалисти, както от полите на Витош планина, така и от Мадрид, Украйна, Банкя, София, Пловдив,Варна,Бургас, Веселиново, Правец, Дупница и т.н. Бивша портийна книжка носи допълнителни бонуси пред журито на конкурса. За победителя се предвижда като нотариален акт на Морската градина във Варна с принадлежащата й брегова ивица. Допускат се и духовни лица във конкурса.
145
0
 
1
 
! Отговори
112 преди 11 години
"Дюнигейт" не е политическа врътка а чисто икономическа защото :1. Тъста на Боби Михайлов купува парцела, който му урежда кмета на Несебър.2. Кмета на Несебър е в управителният съвет на БФС /Български футболен съюз/.3. Боби Михайлов е шеф на БФС, демек е шеф на кмета.4. Бърза препродажба и печалбата се делка вероятно 50 на 50 за да няма сърдити :)5. Възможно е кмета да гушка цялата печалба, защото за компенсация ПРЕДИ ТОВА е уредил Боби Михайлов със съседен парцел , май беше 6-7 декара
144
0
 
2
 
! Отговори
Мършаааа! преди 11 години
Дали в стандарта 'Стара планина" има включена 20 годишна Ирландска ***?