ГЕРБ правят "грабеж като за последно", скочи Йотова

Управляващите продавали държавата, за да си купят изборите
14 яну 2013 17:05,
111
ГЕРБ правят "грабеж като за последно", скочи Йотова
Спорният имот край Несебър. Снимка: БТА

За оставката на министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов заради скандала с продадените дюни край Несебър призова евродепутатът от БСП Илияна Йотова.

В края на миналата година еколози алармираха, че се строи върху терен от 29 декара с редки сиви дюни. Скандалът се разрасна, когато се оказа, че теренът е продаден на безценица от земеделското министерство, а впоследствие препродаден за няколко пъти по-висока цена.

След намесата на премиера строежът беше спрян, а три министерства подготвиха законодателни промени за цялостна забрана на строителството върху дюни и защитени територии. Управляващи и опозиция пък започнаха да си прехвърлят горещия картоф, затова кой е виновен за случая.

Още по темата

Йотова обясни днес,че ГЕРБ продават държавата на безценица, за да си купят предстоящите избори. „Имаме информация от наши структури по места, че голяма част от тези пари се отчисляват, за да се финансира касата на ГЕРБ за предстоящите избори”, изтъкна евродепутатът.

Според Йотова Бойко Борисов дължи обяснение за този грабеж като за последно, при положение че държавата е ощетена с милиони, а в далаверата вече публично са замесени кръгове около ГЕРБ. „Очевидно премиерът толерира популацията на калинки в администрацията, като целта е да се  облагодетелстват близките до ГЕРБ за сметка на останалите хора и на държавата”, коментира Йотова.

Левицата не за първи път обвинява мнозинството, че зад сделката в Несебър се крият икономически интереси на партията на Бойко Борисов и приближени до нея. БСП нарече аферата “Дюнигейт“ “корупция по високите етажи на властта“. Малко след скандала изплува името на бизнесмена Тодор Бояджиев, на когото вътрешният министър Цветан Цветанов е кумец.

Йотова остро разкритикува за пореден път и реакцията на Мирослав Найденов, който по нейни думи се е опитал да избяга от отговорност, оставяйки оправданията на заместниците си. Йотова се възмути от стремежа на министъра в края на годината, около коледните празници, да прокара една апетитна сделка за доста пари.

Според нея скандалът е показателен за схемите на облагодетелстване, които управляващите са създали.

„ГЕРБ са експерти в технологията на измамата”, каза още Йотова и подчерта, че домогването им до властта минава през провала на България. Тя напомни, че неслучайно в анализа си агенция Ройтерс посочва неуспеха в борбата с корупцията като основен проблем за ГЕРБ.

„Корупцията и кризата в съдебната система очевидно ще предизвикат междинен доклад на ЕК”, не скри опасенията си Илияна Йотова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
1
 
1
 
! Отговори
IVO преди 11 години
XAXA DRYGARKATA MATROSOVA SKOCHI SAS GOLI GARDI DA ZASHTITI ZAICHETO STANISHKO TAZI JENA PONE XODI LI PRI XORATA ZA DA RAZBERE NIE KAKVO MISLIM ZA CHERVENATA BYRJYAZIA,IZVEDNAJ STANAXA MNOGO ZAGRIJENI A KADE BIAXTE *** TAKIVA KOGATO BASHTITE NI BIAXA PREBIVANI VAV BELENE SAS SOPI TOGAVA MOJEXME LI DA SE OPLACHEM NIAKADE,DOBRE CHE SI OTIVATE ZAVINAGI GAMENI KRADLIVI
87
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** ОТ ГЕРБ,СА ГОТОВИ ДА "ВЪВЛЕКАТ" В МРЪСОТИЙТЕ СИ И МАЙКА СИ И БАЩА СИ.САМО И САМО ДА НЕ ПУСНАТ КОКАЛА.ПРОСТИ СА ВСИЧКИ ОТ ГЕРБ НО КРАДЛИВИ И НАХАЛНИ.***.
86
2
 
1
 
! Отговори
Георги преди 11 години
До 95Айде стига вече БЕ! Къква диктатура беше по комунизма? Имахте работа, имахте пари, имахте жилища и за нищо не мислехте! Това, че е висял портрета на Тодор Живков във всички институций, това ли е великият проблем? Ами да ти кажа драги ако можеше да виси портрета на Бойко из цяла Бълария ама да имам работа и всичко необходимо знайш ли как ми пука ако ще на оная ми работа да му виси портрета! Напрайхте се 1989 на отворени, свалихте комунизма който ви хранеше и сега затова България е в разрух
85
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
заврещя гневно Йотова и заскача нервно от клон на клон
84
2
 
1
 
! Отговори
сериали преди 11 години
ГЕРБ правят "грабеж като за последно", скочи Йотова ....недоволна от факта, че няма да може нищо да си сложи в джоба този път.Ееееех, мадааат.
83
0
 
2
 
! Отговори
за дянков преди 11 години
иц, който най точно описва що е то междуфирмена задлъжнялостЛенив ден в малко гръцко село. Дъжд се сипе като из ведро, улиците са опустели. Времената са трудни, хората са затегнали коланите, всеки е задлъжнял на някого, всеки живее на кредит. Точно в този ден един богат германски турист решава да се отбие в селото, паркира автомобила си пред скромния местен хотел и влиза вътре. Слага банкнота от 100 евро на рецепцията и казва на собственика, че първо иска да погледне стаите и тогава ще реши дали да наеме някоя за през нощта. Хотелиерът му дава няколко ключа и в момента, когато чужденецът се качва на горния етаж, той тутакси грабва банкнотата от 100 евро и тича до близката месарница, за да плати дълга си на месаря. Месарят взима банкнотата от хотелиера и хуква надолу по улицата, за да се разплати с фермера, от когото купува прасета. Фермерът взима банкнотата от 100 евро и бързо отпрашва да си плати сметката за храна и гориво към фермерския доставчик. Фермерският доставчик взима банкнотата от 100 евро, която му е дал фермерът, и тича да си плати дълга за вино и узо в местната таверна. Кръчмарят приема банкнотата от 100 евро и мълчаливо я приплъзва към местната ***, която в този момент отпива от питието си на бара, и която заради кризата влизала в положение на клиентите си и също предлагала услуги на кредит. Проститутката взима банкнотата от 100 евро и забързва към скромния местен хотел, за да си плати за стаята, която ползва. Собственикът на хотела приема банкнотата и я поставя на мястото, на което е била до преди малко, така, че богатият чужденец да не заподозре нищо. В този момент, туристът слиза обратно до рецепцията, посяга към банкнотата от 100 евро, като обяснява, че стаите не задоволяват вкуса му, прибира си парите в джоба, качва се в колата си и напуска селото. Никой нищо не е произвел. Никой нищо не е спечелил. Но пък сега вече цялото село се е издължило и гледа на бъдещето с много повече оптимизъм.
82
1
 
1
 
! Отговори
bg преди 11 години
A TAIA SLIVNE6KA SAELIANKA KOGA SE PRIBRA V BG DA SAE OZABI ...MAI I E MALKA ZAPLATATA V ES ILI 6TE STAVA GOVORITELKA NA STANI6EV 4E MONIKA MAI I PISNA OT PROSTA6TINATA MY.
81
1
 
0
 
! Отговори
tati преди 11 години
да ви дам конкретен пример токът има две величини ВОЛТ И АМПЕР ако замерите със уред тока който получавате у вас ще установите че не отговаря на БДС имате 220-230 Волта но я да видим колко Ампера има на входа И знаете ли какво става със уредите у дома въртят двойно ток за да наваксат АМПЕРАЖА и вместо да платим 100 лв. ток става двойно 200лв реално навъртян ток което си е чист грабеж на БАЛЪЦИ
80
1
 
2
 
! Отговори
Фонд научни изследва преди 11 години
Така например герб чрез схемата игнатов-гюров откраднаха парите от Фонд научни изследвания. Въпреки откровения грабех, въпреки писма от чужбина, протести, статии по този въпрос в световни научни издания, никой, ама никой не търси отговорност на крадците на милиоони итнатов и гюров. Наистина, както казват митничарите -Последно 10.Много нагли крадци, бе! А ние плащаме, плащаме, плащаме, плащаме. Те кррадат, оббббират, обббират и кррррррррррррадат ...................................
79
0
 
3
 
! Отговори
tati преди 11 години
При нас нещата са много изкривени. Интелигентните, моралните и разумните не отиват да гласуват, защото виждат и знаят, че всъщност реален избор няма и нищо няма да се промени. Дали ще крадат едни пари хора от БСП, ДПС, СДС, ГЕРБ и всички останали, за тези хора разлика няма. Така в активната част от избирателите остават хората с провинциално мислене. Същите провинциалисти, които напират за власт, познават отлично кой ще ги избира и правят разбираеми послания за точно тези избиратели. И понеже избраните не толкова знаят, но чувстват, че втори път няма да ги изберат, започват далаверата на едро и набързо. В резултат на което се краде повече и се управлява по-лошо. Докато един разумен, интелигентен и морален в някаква степен човек би се корумпирал, но ще даде възможност и на тези, от които краде да имат достатъчно. У нас провинциалното мислене надделява и затова кризата не само не свършва, но се задълбочава.!!! Попитали радио Ереван , защо управлението в Турция и България е толкова различно. Радиото отговорило: Защото в Турция има 5% грамотни и те управляват !!! А в България има 5% разбойници и точно те управляват!
78
0
 
0
 
! Отговори
Democracy $! 2013! преди 11 години
Човекът е Обществено животно.Цялата власт произтича от Народа и никога не се Връща към него.На бедните хора не им достига много, на алчните - Всичко.Няма значение дали сТЕ се продали или са Ви купили - все ще трябва да си го отработите Като ***.Когато Ви набиват нещо в главата,обикновено Ви изкарват Акъла.И Важните Клечки са от дърво.Утре, утре, винаги Утре и така минава Животът за Теб.Търговците и ПолитициТЕ продават това което не са Направили,крадците и ПолитициТЕ - това което не е Тяхно,проститутките,ПолитициТЕ и ЖурналистиТЕ - това което Не Би Трябвало да Продават.Кой още Твърди,че светът не се крепи на Търговията? Лошо живеят тези, които Смятат, че ще живеят Винаги.Който Изгуби Честността си, не може повече Нищо да изгуби.Каква полза могат да донесат Само законите там, където няма Нравственост? Отначало ли е нищо - и нататък Нищо.Всичко само се Изменя и нищо не се Губи.Усмихвайте се...Утре ще бъде по-зле.Докогато това е истина,това ще е Истината!
77
2
 
1
 
! Отговори
бивш партиен сек-р преди 11 години
Тук дълго пишещите добре са си научили уроците и добре испълняват заучените фрази за майката кърмилница БКП.
76
1
 
3
 
! Отговори
народа преди 11 години
ФАШИСТКА ПАРТИЯ ЛИ Е ГЕРБ ?Задавам си този въпрос отново и отново всеки път, когато се случи поредната гротеска, поредният недостоен цирк и чудовищен гаф в политическо и социално отношение за смях на Европа и за сълзи на клетия ни народ.Историята има неприятният навик да се повтаря отново и отново. Модифицирана съобразно епохата, съобразно новите условия и нрави, но в същността си една и съща в най-големите ужасии и безобразия, които човечеството е познало.Нека заедно си припомним някои от основните белези на фашизма, повторени с пригодяване към методите на новите господари . Основното е пълен контрол на една диктаторска партия върху цялата власт във всички нейни форми и измерения. Ако има опозиция, това е формална, питомна група, изпълняваща функциите на мажоретките към един волейболен мач. Нейните действия са имитация на истински политически и социален отпор, а изборите, кичени с нежните епитети свободни и парламентарни са просто един цирк с предрешен резултат. Като следствие на диктата на една политическа сила, настъпва сливане на уж независимите и разделени форми на властта, които са основно условие, за да е налице класическа демокрация. Законодателната, изпълнителната и съдебната власт са в едни и същи ръце, а свободните медии съществуват само на думи. Икономическите цели на едно фашистко управление са обслужване на монополите, които държат крупния капитал в страната. Друг белег е войнстваща, креслива и безпардонна посредственост, изразяваща се в елементарна идеология, форми на агитация, които обиждат интелекта и безнадеждно опростачване на нацията. Фашизоидната власт мрази интелигенцията, ненавижда различните, не търпи творческата и житейска пъстрота. И накрая подобна диктатура като форма на държавно управление винаги е свързана с култ към една личност, един бащица, един фюрер, който, подобно на Големия брат при Оруел винаги е прав, вижда и знае всичко, всемогъщ и вездесъщ е и замества фигурата на Бог.Мисля, че всички тези белези са налице при управлението на ГЕРБ.В момента тази партия държи юздите на законодателната власт (имат пълно мнозинство в парламента, заедно с купените от тях евтини слуги, наричани независими депутати); на изпълнителната власт (вожда-пожарникар, заедно с послушната си свита); президентската институция (президентът Плевнелиев е издигнат като кандидат от ГЕРБ и е послушен подвластник на своя гуру Борисов, въпреки вялата имитация на известна еманципация, предварително съгласувана с господаря му (ако не ме слушаш ще ти дърпам ушите!); съдебната власт (Висшият съдебен съвет вече е доминиран от момчета и момичета на вожда); главният обвинител на републиката Цацаров, който от самото начало на всички стана ясно, че е кадър на ГЕРБ (със забраната на министъра на правосъдието да се гласува за другите двама кандидати той вече е избран).Медиите са завладени икономически, като в повечето случаи чрез капитал, задкулисно финансиране, политически менуети и т.н. собстениците са под контрола на великата партия хранилница. Журналистите, бивайки и те само хора, изпадат в пристъп на страх и рядко се осмеляват да критикуват Великия маркуч, Боко Тиквата, дори и на шега. В пресата, в повечето ТВ предавания и пр. текат вяли отчети за международните успехи на вожда, за поредната първа копка, за магистралите на великия строител. Понякога затварям очи и ми се струва, че се намирам в Северна Корея. Вярно, в Интернет човек все още може да каже какво мисли, а някой да го прочете. Социалните мрежи са най-големият враг на диктатурата и неслучайно има страни, където достъпът до мрежата е забранен. Благодарение на Интернет все още можем да четем искрени и обективни материали, като тези, публикувани в сайта на Биволъ.Безобразията на полицейското насилие също надигат нерядко грозната си глава, а до нас достигат сравнително малко случаи на изпълнения в стил Цветанов.Правителството се кланя на няколко монопола и живее, за да служи на щедрите си господари като Овъргаз, Лукойл, Нефтохим, банки, други енергийни холдинги, някой и друг мобилен оператор (все чужди компании). Понятието обществени поръчки е смехотворно, защото винаги е ясно на кого ще бъде подхвърлен съответния тлъст кокал, коя банка ще намаже от финансовите операции на държавата, кои фирми са на наши хора.При класическия фашизъм се насажда ненавист към определени етноси (евреи, *** и др.), а при този съвременен вариант ненавистта е насочена към съответни социални групи: пенсионерите, назовани от вожда лош човешки материал, учените от БАН синодални старци, художествено-творческата интелигенция, съдиите, които дръзват да мислят за независимост от изпълнителната власт.Налице е и онази ужасяваща посредственост, характерна за всеки тоталитарен режим. Държавното управление гъмжи от Калинки с квази познания, квази образование и менте идеи, готови на всякакви циркове, за да угодят на фюрера. А посредствеността винаги е войнствена, защото дълбоко в себе си съзнава своето нищожество. Кадрите на ГЕРБ са пълна скръб както в нравствено, така и в интелектуално отношение.Над окаяната ни страна шества победоносно страхът. Вярно, няма политически затворници, екзекуции или концетрационни лагери, но гладът и икономическата дискриминация са понякога по-страшни от физическото насилие. Различните слоеве от населението си знаят, че, ако са против ГЕРБ, няма кокали, работа, бизнес, кебапчета и мангизи. Това важи за всеки от най-издигнатата част на българската интелигенция до последният ***, който се чуди дали в деня на изборите да не пусне някоя друга бюлетина. А страхът, приятели, е лош господар.Налице е и евтината и лесна идеология в дух на промиване на мозъците в стил Гьобелс. Простичко, елементарно, понародному. Посланията са няколко:Друга идеологема е Аз поне нещо строя, а другите само рушиха. Някога в Древен Китай била издигната Великата Китайска стена върху пиедестал от кости, сред море от кръв на гладните и страдащите. Тя поне е била грандиозно за времето си начинание. Не мисля, че магистралите на Борисов заслужават сълзите на гладуващите старци! Още повече, че той строи там, където се набива на очи, а второстепенните пътища, по които се движим ние, плебеите, са в руини.Друга легенда гласи Европа ни хвали. Не, Европа не ни хвали, а отчита безобразията в социално и политическо отношение. Европейските страни, които от векове са демократични, не могат да бъдат измамени с евтените номера и илюзионизъм на Бойко Борисов.Друг паралел, далеч не маловажен е култът към вожда и фюрера. И Адолф, и Бойко са посредствени *** с мания за величие. Първият някога бил отхвърлен като кандидат за студент в Художествената академия, поради некадърност. Вторият попаднал в отдел в Школата в Симеоново, предназначен за по-посредствени ученици, въпреки че сега твърди, че отиването му в най-малко популярния отдел е резултат на политическото преследване на комунистите. Интересно, как тогава да си обясним членството на Борисов в БКП? Посредствеността ражда омраза и злоба към по-можещите и по-знаещите. Ражда чудовища. Едно такова чудовище е нашият премиер. Той няма елементарна тактичност, срам и почит към истински стойностните неща. Това е човек, способен да иска от семейство на убито дете да се извини на полицията и да говори за пържолката, която заслужавало кучето, изровило трупа. Това е човек, прочел само една-две книги, като си позволявам да се съмнявам дори и в това. Човек, направил ни за смях в Европа и САЩ с маниерите си, излъчването си, поведението си. Отначало доста се смеех на някои негови изпълнения. Някога Чаплин се смеел така на речите на Хитлер и казвал, че този човек разсмива човечеството повече и от него. После, обаче, когато се развихрил кървавият ужас в Германия и цяла Европа признал, че вече никак не му е смешно. Обама с тънкия си хумор направи Борисов смешен: Борисов е политик от световна класа и нека да се съобразяваме, защото притежава черен колан. Моята усмивка също угасна. Не че очаквам вълна от насилие при управлението на Царя-пожарникар. Не съм параноик и съзнавам, че не живеем в такова време. Но очаквам стагнация, кретане на опашката на ЕС, някой и друг блъснат от кола противник на фурера. Присмех към нацията ни и принизяване на ценностите ни, опростачване, бягство на всеки, който е достоен и млад, смазване на всякакви традиции, научни открития, художествени творби и гладна смърт за безпомощни бебета и страци. Малко ли Ви е това?!Мисля си как до главите ни дойде това бедствие? Бойко Борисив символизира цялото човешко зло! Подобно както в Германия някога, бяхме в тежка криза, вследствие на некадърно и корумпирано управление на няколко поредни правителства. Българска банда политици спокойно може да нанесе толкова щети, колкото някога в Германия е нанесла една война. В такива времена не само отделните хора, а и народите правят глупости. Само че поради нашата глупост, Боико Тиквата се окопава все по-дълбоко и се гласи да управлява повече и от Тодор Живков.В първия ден на новата 2013 г. ви моля, нека се опомним и да се опитаме да спасим Родината си! Дошло е време разделно! Ще питам нещастната свита от слуги на Пожарникаря: Докога ще крадете, а народът ни ще умира от глад? Гневът расте и наближава мигът, в който ще ви помете, заедно с вашия фюрер!Едно знам със сигурност. Дори да остана единственият човек в тази страна, който ще каже не на безобразията на Борисов, никога няма да навлека псевдоевропейска, клоунска гербаджийска ливрея!
75
2
 
1
 
! Отговори
tati преди 11 години
Кой е виновен за лошата форма на българската икономика? Управляващите, просто няма кой друг.!!!Политиката на ГЕРБ през изминалите 4 години, както и на тандема БСП и ДПС преди това, може да се определи като отказ от политика. Облягайки се на стабилната основа на валутния борд, управляващите не правят почти нищо. Те нито стимулират икономиката с допълнителна ликвидност, нито пък я реформираха. ???Държавата по никакъв начин не стимулира, нито пък оказва натиск върху банките да ликвидират лошите активи. А БНБ защитава статуквото, въпреки че кризата в сектора е очевидна. ??? Този отказ от политика създава огромни икономически проблеми. Реформите никога не са окончателни, защото нямат ясна цел и се правят на парче. Държавата отчита дейност, но реално прави много малко. А несигурността пречи на бизнеса да планира дейността и инвестициите си.!!!Компаниите, както и потребителите, съществуват ден за ден, с надеждата, че поредната псевдореформа няма да ги засегне. Алчността, която в страни като САЩ и Китай има огромен съзидателен ефект за обществото и икономиката, в България е разрушителна сила, действаща на принципа: "Взимай парите и бягай".!!! Парадоксално, но най-голямата пречка пред икономическото възстановяване на страната е българската държава !!! чиито най-голям успех е фискалната стабилност. Стабилност, от която затъналата в стагнация икономика, не може да извади никакви дивиденти.
74
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дано да е "последен валс" за Герп , че като гледам що щуротии натвориха............
73
0
 
0
 
! Отговори
Democracy $! 2013! преди 11 години
Времето настъпи...За политициТЕ у нас, от преди 23г. до Днес, да наметнат бял чаршаф и бавно да поемат към политическите гробища, защото Там е Мястото на политическите трупове.РБългария е на Последно място в ЕС, и още по-лошо в Цяла Европа, и най-лошо - Ние сме на Последно място в Целият Свят! Къде е причината за това? - Правилно в "НашиТЕ" "Представителни" политици до Сега.Техният Резултат от работата им за 23г. до Днес е нула 0, даже е още по-зле, защото е две нули 00.Гражданите са Длъжни при Този Резултат - просто да Пуснат Водата след ПолитициТЕ! ПВП! Граждани - Не забравяйте да Пуснете водата, защото Иначе ще има Голяма смрад! Във Властта и по Конституция на РБългария е Гражданите да Наложат Пряка Демокрация.Защото Пряка Демокрация означава, че политициТЕ ще Подлежат на Постоянен, Пълен и Прозрачен Контрол от страна на Гражданите! Действайте,Повтаряме Действайте Граждани.Цялата Власт е Ваша, а не на "представителниТЕ политици".
72
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Грабят майка им стара.Не си и поплюват даже.Ще надминат комунистите и взети заедно.
71
1
 
1
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
Ами като грабят защо се натискате за власт???? От тези видяхме нещо направено ,даже си признават грешките ,а вие мълчите и се таите като пръдня в *** ,само като замирише се оправдавате,че не сте вие.От къде се събрахте толкова стари вещици един господ знае ,хайде поздрави Масларката и й кажи,че маслото и клеяса.
70
0
 
0
 
! Отговори
krasstoyanof@abv.bg преди 11 години
До Марк НЕ ЗАБРАВЯЙ МИТКО ПАЛАУЗОВ ;ДЕЦАТА ОТ ЯСТРЕБИНО ;ДЕЧКА СЮЛЕМЕЗОВА ВУЛГАРНОТО УБИЙСТВО НА ВЕЛА ПЕЕВА ИМНОГО МНОГО ДРУГИ ТАКА ЧЕ, ЕДНИТЕ УБИВАХА И ДРУГИТЕ СЛЕД ТОВА НЕ ОСТАНАХА ДЛЪЖНИ
69
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Трудно ще ви стигнат, другаркЕ Йотова! По дисциплината "грабежи" сте непобедими.

403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe