Борисов и Коджейков в завера с Доган за НСО

Премиерът категорично отрече твърденията на Атанас Атанасов
Обновена: 24 яну 2013 16:07 | 24 яну 2013 16:07,
95
Борисов и Коджейков в завера с Доган за НСО
Атанас Атанасов недоволен от НСО. Снимка: БТА

На среща между Ахмед Доган, Бойко Борисов и директора на НСО бригаден генерал Тодор Коджейков е договорено  лидерът на ДПС да не предявява публични претенции към охраната от НСО заради покушението срещу него, съобщи в парламента бившият директор на Национална служба „Сигурност“ Атанас Атанасов от ДСБ. Премиерът Бойко Борисов обаче категорично отрече да е имало подобна среща.

Атанас Атанасов не знаел каква е била разменната монета на сделката. По думите му цялото ръководство на НСО трябва да бъде сменено.

„Това е изключително тежък скандал, означава, че в България няма процедури, по които да се проверяват деянията. Събират се някакви хора на някакво тайно място и решават по какъв начин да се смъкне общественото напрежение, кой е виновен и кой невинен“, коментира Атанасов.

„На обществото, на професионалистите и на непрофесионалистите стана ясно, че това е тежък провал на личната охрана на Доган, защото, ако нападателят боравеше с огнестрелно оръжие, щеше да застреля жертвата“, посочи бившият директор на НСС.

Според него след този провал вместо да бъдат анализирани причините за ниския професионализъм в тази служба, да се вземе отношение, включително и кадрово, за ръководството, „някъде задкулисно се събират Борисов, Доган и телохранителят на Борисов – Коджейков, и решават да замажат случая“.

Още по темата
Атанасов е на мнение, че случаят с нападението над  Ахмед Доган показвал начина, по който са обучени личните охранители и за тяхната реакция.

„Ако поне един от гардовете беше с гръб към трибуната и наблюдаваше залата, нападателят нямаше да стигне
до нея“, категоричен е той.

„По същия начин са организирани охраните на президента, премиера и всички, които се охраняват. Това означава, че утре и те могат да станат обект на покушение с краен резултат убийство“, добави Атанасов.

„Сега се гледат законите за службите. Нали президентът ги управлява, какъв е Бойко Борисов. Това е типичен подход на силовите групировки някой да посредничи за решаване на този проблем”, коментира той.

Атанас Атанасов отново е пуснал фабриките си за лъжи. Среща между мен и Доган не е имало, коментира пред „Фокус“ премиерът Бойко Борисов.

Шефът на НСО Тодор Коджейков също отрече да е присъствал на подобна среща.

По-рано днес стана ясно, че шефът на личната охрана на Ахмед Доган и шефът на авангарда са дисциплинарно уволнени. Останалите служители на НСО, които са били в НДК в събота, ще бъдат наказани по степен на виновност. Ген. Тодор Коджейков пък заяви, че няма да подава оставка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
1
 
2
 
! Отговори
някой преди 11 години
Този Тошко да не е приятел с малък Тошко??
81
1
 
3
 
! Отговори
luckyman преди 11 години
Тоя на снимката гледа безумно! А дали това, което казва също е безумно поставям като риторичен въпрос!
80
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ai stiga veche s toia dogan ,nestiga che kradi kradi palni si gyshata sega revete da si cheshte ezicite niakoi den i toi shte ymre .
79
1
 
4
 
! Отговори
Balgarin преди 11 години
В училище учихме за Велчовата завера,а след време нашето поколение ще учи за Коджейковата завера....Хахахахааа :D:D
78
1
 
4
 
! Отговори
Турчин як преди 11 години
Долу ДПС и Герб
77
2
 
6
 
! Отговори
Бай Вълчо от Хисаря преди 11 години
Вчера гледах предаване по БТВ с 3-*** бивши шефове от МВР.Та ,те категорично се изказаха за ОСТАВКА НА ШЕФА НА НСО.Нарочно пиша с главни букви за да няма съмнение./главен виновник/.Та той бил бивш бодигард на Тиквата и той го направил генерал и шеф на НСО./това не знаех/Дупе обаче да им е яко на шефовете след 6 месеца.Не знаех,че Тиквата карал сам брониран 6 т. автомобил.Та питаха в къде в EU е възможно.От 1м.нямам коментар в този сайт и не искам.Тук са само тикви,зелници и герберски @.
76
2
 
7
 
! Отговори
??? преди 11 години
Вече всички разбараха че,цирка с Доган ще се замаже.Обаче тук въпроса е,какво правим с башибозука който публично претрепа "похитителя"?И това ли са бъдещите политици който са се запътили да ни управляват?Е,тога жална ни майка!!!!
75
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КОДЖЕЙКОВ НЕ СЕ ПРАВИ НА ОЩИПАНА МОМА А СИ ОТИВАЙ,ПЪРВО ЗНАЕШ ЧЕ ТОВА Е ФОРУМ НА ДПС И СЕ ПРОВЕЖДА В НДК А НЕ НА БОНСОВИ ПОЛЯНИ,И ТРЯБВАШЕ ДА ПРОВЕРИШ НАМЕРЕНИЯТА НЯ ОХР. ФИРМА И ДА ИМ ДАДЕШ ПРЕДПИСАНИЯ ЗА ОХРАНА НА ТОВА МЕРОПРИЯТИЕ ИМАЙКИ ПРЕДВИД ЧЕ Е НА ДПС И СА ВЪЗМОЖНИ ПРОВОКАЦИЙ!АМИ АКО БЕШЕ ВЛЯЗЪЛ НЯКОЙ ЦЕЛИЯТ В БОМБИ КАКВО СЕ СЛУЧВАШЕ КОДЖЕЙКОВ?НЕ МИ СЕ МИСЛИ ЩЕ СРИНЕ ГОРДОСТТА НА СОФИЯ НДК!ЗАЩО ГО ИЗВЕДОХТЕ БЕЗ БЕЛЕЗНИЦИ?ЗАЩО ГО БЯХТЕ ПРЕГЪРНАЛИ СЯКАШ ДОСЕГА СТЕ ПИЛИ НА ПАНОРАМАТА!
74
2
 
6
 
! Отговори
ПЕШКО преди 11 години
ДОГАН РАЗБРА КОЛКО ГО ОБИЧАТ ОБИКНОВЕНИТЕ ТУРЦИ И ПОКАЗАХА КАК АГИТИРАТ ТЕЗИ ХОРА ДА ГЛАСУВАТ ЗА ДПС.
73
1
 
12
 
! Отговори
Командир преди 11 години
И този генерал ще поведе подчинените си в боя. Та той ги предаде и си изми ръцете с подчиненените си. От днеска нямаме вече служба - НСОНай правилно беше ген. Коджейков да си подаде оставката. Да вземе и прочете за българския войник, офицер и генерал през войните и как са защитавали подчинените си. С днешния ход той на практика призна, че не може да управлява НСО и от нямаме вече началник на нея.Но какво ли беше завършил генерала?!?! Да няма нужда търсим морал ивойнска етика в него.
72
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ама не ми става ясно едно. Генерал Коджейков вади документ(писмо) на ДПС до НСО в което, се казва, че ДПС не желае НСО да охранява форума. ДПС желае форума да се охранява от фирма Крон. Логично, значи НСО няма вина за инцидента. Защо са тогава тези наказания в НСО. И откъде накъде българския данакоплатец, трябва да плаща за гавази на Доган.
71
1
 
12
 
! Отговори
Pro people преди 11 години
Рибата, братя мои, мирише откъм Тиквата - Народът си го е казал...
70
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Доган да излезе и да се извини публично на българския народ за зрелищата от съботазащо се крие при скъпоструващата охрана
69
1
 
11
 
! Отговори
роро преди 11 години
Оставки на Цветанов и на коджейков и всички калинки вън от всякакви държавни и общински служби.
68
2
 
5
 
! Отговори
Osman ot Aitos преди 11 години
Li4nata ohrana v Balgaria moje da pie i da pravi skandali , za drugo ne stava , selska rabota , tipi4no Todor Jivkova SISTEMA
67
1
 
4
 
! Отговори
FBI преди 11 години
kakva ti ohrana , tva sa of4ari i kravari , nema pari za Obu4enie , po cel den ni6to ne pravat tea ot NSO nedai si boje da ima poki6enie , ubiistvoto e varzano v karpa , bezproblemno
66
1
 
5
 
! Отговори
со преди 11 години
тоя е *** наглеца
65
2
 
8
 
! Отговори
ok преди 11 години
Като се има впредвид, че ДСБ са винаги два хода пред останалите, очаквам и тази информация да се окаже истина. Звучи доста правдободобно.
64
3
 
11
 
! Отговори
xexe преди 11 години
"Атанас Атанасов отново е пуснал фабриките си за лъжи, коментира пред Фокус премиерът Бойко Борисов". От устата на наи-наглия лъжец в историята на България, това изречение ми идва малко в повече.
63
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На снимката:И.Костов когато загуби изборите !