Върху дюна ли е, не е ли?

Борисов разпитва министри заради продажба на имот в Несебър
25 яну 2013 20:39,
372
Върху дюна ли е, не е ли?
Борисов разпитва, за да е сигурен. Снимка: БТА

Да не е върху някоя дюна?, пита министър-председателят Бойко Борисов при гласуването на решение за продажба на имот – частна държавна собственост по време на заседанието на Министерския съвет в сряда.

Министърът на отбраната обяснява, че става въпрос за имот в град Несебър, местността „Кокалу”, община Несебър. Това е стар казармен район с 14 сгради, 96 дка, става ясно от стенограмата на заседанието. Ангелов изрично посочва, че имотът не е част от “Натура 2000“.

Подробните обяснения на представителите на правителството идват след като малко преди Нова година се разрази голям скандал с продажба на имот държавна собственост в Несебър.

Оказа се, че там във въпросния парцел има редки сиви дюни, които са защитени. Имотът беше продаден от държавата на частно лице, което дни по-късно го беше препродал на пъти по-висока цена на юридическо лице. В сделката изплува и близък до вътрешния министър Цветан Цветанов бизнесмен.

Според последните социологически проучвания “Дюнигейт“ е свалил общественото доверие в ГЕРБ, въпреки че строителството върху терена беше спряно. Това стана след оглед на място на министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов, който трябваше да установи дали дюните са дюни или не са, и проверка на няколко министерства.

В крайна сметка отговорът беше положителен и строежът спря. Скандалът беше последван от разкритието, че продължава и спорен строеж в Иракли. Това предизвика екопротести.

Натрупалите се проблеми в тази област са най-вероятната причина премиерът да настоява за още една проверка дали имотът, който Ангелов иска да продава, “да не е върху някоя дюна“.

Министърът на отбраната категорично заявява, че теренът не е в защитена територия, но Борисов настоява.

"Ако не сте го проверили, проверете", заръчва той, но все пак приема точката.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


372
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
К'во се праиш на ударен бе, ***?!
4
7
 
14
 
! Отговори
Алов преди 11 години
А на Плевнята вилата на морският бряг ли е или не е? Как се узакони?
3
9
 
17
 
! Отговори
ddd преди 11 години
Какъв ред бе , държавата никога не е била по объркана при управлението на тая проста тиква !!!
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и все пак
1
2
 
1
 
! Отговори
брадваро преди 11 години
к'ви дюни те гонят?