Ако Баретата бе в ареста, нямаше да го стрелят!

Цветанов приглася на Борисов за мярката на Златомир Иванов
Обновена: 29 яну 2013 16:01 | 29 яну 2013 16:01,
154
Ако Баретата бе в ареста, нямаше да го стрелят!
Цветан Цветанов. Снимка: архив, Impact Press Group

„Ако Златомир Иванов-Баретата беше с постоянна мярка „задържане под стража“, нямаше да се стигне до инцидента днес.  Така вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов коментира стрелбата пред Съдебната палата в София срещу Баретата.

Няколко часа по-рано днес премиерът Бойко Борисов също обяви, че е по-здравословно за осъдените на първа инстанция да стоят в ареста.

От гледна точка на правоохранателната система вярвам, че колегите ще вложат всички усилия и ще можем да разкрием поръчителите и извършителите на това покушение, каза още Цветанов.

Той определи опита за убийство като изключително неприятен случай. Той припомни, че процесът срещу Иванов е продължил дълго и е завършил на първа инстанция с ефективна осъдителна присъда от осем години затвор.

Още по темата
МВР шефът определи Баретата като една от емблематичните фигури на тежката организирана престъпност.

Според главния прокурор Сотир Цацаров станалото е възможно най-бруталното посегателство не с оглед на фигурата, а на мястото, което показва съзнание за пълна безнаказаност.

Стрелбата срещу Баретата стана тази сутрин около 9.30 часа на входа на Съдебната палата в София. Златомир Иванов беше приет в "Пирогов" с няколко огнестрелни рани в корема и крайниците. Лекари оперират простреляния. Гардът Атанас Станков е прострелян в крака и е без опасност за живота.

Стрелбата стана от апартамент срещу Съдебната палата, който след това беше запален.

Цветанов и Цацаров коментираха темата след срещата си с главния секретар на Европейската комисия Катрин Дей. В срещата участва и министърът на правосъдието Диана Ковачева, предаде БТА. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Свободния тракторист отново оре нивата на престъпността.
47
15
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 години
Недопустимо е за *** министър от друга партия да спести пари за апартамент... - позволено е само на дрОгарка Масларка да си присвои пари за 210 апартамента... - като се има предвид, че тя е най-бедната в БСП...
46
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Ако Баретата бе в ареста, нямаше да го стрелят!"-ГОСПОДИН ЦВЕТАНОВ ТОВА Е СЛУЧКА ТИП ЧИКАГО ГАНГСТЕРСКА ВОЙНА 20-ТЕ ГОДИНИ, А НЕ ЕВРОПА 2013, АЙДЕ СТИГА ГЛУПОСТИ ВЕЧЕ!!!!!!!!!!!!!!!
45
2
 
13
 
! Отговори
чекист преди 11 години
Това не е изявление на министър на вътрешните работи, това не изявлиние дори на вифаджия...Това е изявление на ***. Интерпретирано казанато от "Цецо" в друг подобен от близкото минало случай би звучало така: -Ако Борисов беше в затвора/Бойко Борисов/ то нямаше да взривят Цветелина Бориславова.Иначе казаното от Цветанов е абсолютна безпомощност да се контролират събитията. Баретата е знакова фигура в престъпния свят и бе извършено покушение пред съдебната зала. "Галеви" също-изчезнаха.
44
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
FIZKULTURNIA SE IZAKA , DAITE SLEDVA6TIA PAMPERS
43
1
 
16
 
! Отговори
МАНДЖАТА преди 11 години
Успехите на ЦвЦв всъщност са... отрицателни. Премахна магистралните грабежи над чужденци, но вместо това се появиха два пъти повече обири на банки и инкасо. Премахна отвличанията, но за сметка на това се отчетоха двоно повече поръчкови убийства или поне опити за убийства. Приказваше много по медиите, че всичко е наред, но за сметка на това битовата престъпност нарастна почти двойно.Вие как мислите - живеехте по-сигурно сега или преди 4/8/12 години?
42
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АЗ ВИКАМ ЦЕЛИЯТ НАРОД ДА СМЕ ПО АРЕСТИТЕ ЗА ДА СЕ ПРЕДПАЗИМ ОТ КОРШУМИ !!!
41
3
 
7
 
! Отговори
Лид преди 11 години
Прав си Цецко, скачай и ти в ареста, че с това поведение си се запътил в същата посока!!
40
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А аз ли управлявам държавата и аз ли трябва да го държа в ареста или вие? Или пак ще ми се оправдавате с предишните от рождество Христово? И ножа и баницата са у вас. Или си вършете работата, или скоро ще ви бесим по площадите!
39
3
 
16
 
! Отговори
ГУМЕНКИТЕ преди 11 години
Най малкото - един неуспял учител по физкултура може да коментира случай като този !!!
38
4
 
6
 
! Отговори
серГЕЙ преди 11 години
Оставка на Цветанов, да живее хомосексуализмът!
37
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тия двамката пак ли са на екскурзия.......а нямало пари---грабители и тунеядци!!!гейбераска им работа..крадливо племе!!!!
36
1
 
20
 
! Отговори
Лисан преди 11 години
А защо баретата не беше в ареста бе, цвинокио?
35
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
2013 година започна прекрасно, показвайки пълна неспособност на държавата да се справи с каквото и да е. Сякаш с наближаването на изборите всички масово подивяват, никой не иска да си изпълнява задълженията и единствената дейност, която кипи е да се граби с пълни шепи и да се бяга...
34
17
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 години
26"АКО ТИ ЦВЪКО НЕ БЕШЕ МИНИСТЪР НА МВР ,НЯМАШЕ ДА СМЕ НА ТОВА ДЕРЕЖЕ"...Абсолютно съгласен... - щяхме да сме в тинята...
33
11
 
11
 
! Отговори
БСП преди 11 години
БСП ПОБЕДА!!
32
1
 
7
 
! Отговори
до 35 преди 11 години
Та тиквун да не му изяде пикалото!
31
11
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 години
Защо оня дето пикае във фонтани го пазят усилено?...
30
3
 
13
 
! Отговори
мъни-мъни преди 11 години
Цвръчко,тебе вдигнаха ли ти заплатата по погрешка? Що не ядохте мухоморки по погрешка бе,*** недни?
29
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цецо ли го е стрелял ?