ЕП обсъжда върховенството на закона в България

Поводът е нападението над Ахмед Доган
31 яну 2013 17:58, Елка Василева
16
ЕП обсъжда върховенството на закона в България
Европарламентът ще обсъди върховенството на закона в България. Снимка: архив, Reuters

Ръководството на Европейския парламент е одобрило включването в програмата на сесията в Страсбург следващата седмица на темата за върховенството на закона в България, съобщиха за БТА източници от парламента.

Точката е заложена в дневния ред за 6 февруари. Днес бе последният срок, в който това предложение на председателя на групата на Алианса на либералите и демократите в ЕП Ги Верхофстат можеше да бъде утвърдено или отхвърлено.

Предложението имаше подкрепата на групата на социалистите и демократите.

По-рано този месец Верхофстат съобщи, че предложението му е свързано с нападението срещу пожизнения почетен председател на ДПС Ахмед Доган. "Подобно нападение срещу председател на партия поставя по-широкия въпрос за състоянието на демокрацията в България", поясни тогава той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
5
 
! Отговори
Румен Христов преди 11 години
ЕК, вместо да обсъжда театъра с "атентата"срещу Доган, да разгледа отказа от страна на Прокуратурата да образува дело срещу депутатите-убийци от ДПС, които пред камера биха, ритаха в главата, разголиха и се изгавриха с паднал на земята чове, при това с явното намерение да го убият, като се окуражаваха с викове: "Убий го". Активните мероприятия на ДС и БСП-БКП имат стогодишна история, особенно предизборно, и ако ЕК им се върже, ще докаже, че наистина не разбират какво става в България.
7
2
 
3
 
! Отговори
slav преди 11 години
ало ЕК я по полека гледайте си вашата работа и мн мн не се пънете за вътрешно държавни проблеми.Дано US ви превземе икономически един ден.
6
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
а няма ли да предложи да разгледат и дивашката изява на делегатите?
5
1
 
18
 
! Отговори
Х преди 11 години
НЯКОЙ ЩЕ КАЖЕ ЛИ В ЕП ,ЧЕ ТОЗИ ПОЧТЕН ПРЕДСЕДАТЕЛ ОТ 4 ГОДИНИ НЕ Е ХОДИЛ НА РАБОТА. А ВЗЕМА КОМИСИОНИ ОТ УРЕЖДАНЕТО НА ФИРМИ НА РАЗЛИЧНИ ОБЕКТИ И СЪЗДАВА ЕТНИЧЕСКО НАПРЕЖЕНИЕ В СТРАНАТА.
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Точно тука е огромната грешка, която се прави умишлено от всички "прависти". И то с цел лично обогатяване !! Т.е. тука е зачената свидната им рожбица КОРУПЦИЯТА! И си я тантуркат всички "високо морални" държавнци!! Върховенството в една правова държава е на КОНСТИТУЦИЯТА! Това е договорът между гражданите и тяхната държава. Всички закони трябва да се съобразяват с нея и да я пазят. Добра или лоша друг въпрос. Конституционен съд ?!? Душман парасъ ба комшу казваше един съсед!!
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Трябва да спрем да се страхиваме и да си върнем държавата от мутрите!
2
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами няма какво да се обсъжда. ДПС е противоконституционна партия на етническа основа. Е тва обсъждайте. Да ва видя какви сте загрижени за закоността... Смеете ли ?
1
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Айде айде, кате ви замерят с яйца и торти в западна европа, не ревете за върховенството на закона,нали ?