Борисов застрашава сигурността, скочиха БСП и "Атака"

БСП и "Атака" не приемат, че Хизбула стои зад атентата
Обновена: 5 фев 2013 19:08 | 5 фев 2013 19:03,
309
Борисов застрашава сигурността, скочиха БСП и "Атака"
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов прави компромис със сигурността на българските граждани, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев. По негови думи изявлението, че Хибула стои зад атентата на летището в Бургас на 18 юли е направено под външен натиск, който ”очевидно не е от Москва или Брюксел”.

Питам се каква е цената за подобно изявление и най- вече – кой ще я плаща, заяви Станишев след днешното заседание на КСНС, където вътрешният министър Цветан Цветанов обяви резултатите от разследването на атентата.

По думите на лидера на БСП така се създават допълнителни рискове за сигурността на гражданите в България.

"Не дай Боже нещо да се случи, според мен това е неоправдано действие и изключително опасно", допълни той.

Според Станишев от чутото на КСНС не става ясно кой стои зад атентата. Той беше категоричен, че това, което казва правителството е необосновано.

"Разследването продължава. Не може да се говори за категорични доказателства за конкретните извършители, камо ли за организация, която стои зад атентата", заяви Станишев.

Той подчерта, че е призовал представителите на службите да кажат какво ще последва и колко ще се засилят рисковете, след обявяването на някакви етапни резултати. „Тревожи ме, че се предрешава ходът на самото разследване. Това е игра с живота и сигурността на българските граждани”, добави лидерът на социалистите.

Председателят на БСП изтъкна, че в хода на дискусията в рамките на КСНС няколко пъти е призовал правителството да остави разследващите органи да си свършат работата ефективно и докрай и да не се обявяват някакви етапни резултати, след като не е приключило разследването.

Станишев изтъкна, че откакто участва в заседанията на КСНС, това е първото, в което членовете на Съвета са нямали възможност предварително да се запознаят с писмени доклади на институциите, които докладваха.

От ”Атака” също не приеха тезата, че организацията Хизбула стои зад атентата на летище Сарафово. Според лидера на партията Волен Сидеров в изложенията на вътрешния министър пред КСНС нямаше никакви преки доказателства за това. Според него ”това необосновано твърдение вкарва България в опасна игра”.

Националистът допълни още, че по този начин се изпълнява политическа поръчка на Тел Авив и Вашингтон.

Сидеров припомни, че още в деня на атентата израелският премиер на Бенямин Нетаняху обвини Хизбула за атентата, без да има каквито и да е данни за това.

Сидеров предупреди още, че с този ход откриват фронт срещу България и последиците от това са непредвидими.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


309
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
219
4
 
17
 
! Отговори
Националист преди 11 години
За мен извода е един, АТАКА е спасението за България. Изрел и Хисбула си имат своя родова история. Нашата древна история, по - скоро клони към Иран, но нашата модерна история по - скоро клони към Изрел, тъй че нашата днешна история клони най - вече към Република България. Времената се менят, а няма вечни приятели, но има вечни интереси - националните!
218
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз не вярвам на Хизбула но не вярвам и на евреите ! Това което направиха нашите навряха България между шамарите без да има закакво. Никой не винеше България за атентата ! Какво значение кой на кого ударил шамар и защо ние трябва да се врем между шамарите.
217
0
 
4
 
! Отговори
Националист преди 11 години
Мислете динамично, защо все пак, тя се върти ...
216
0
 
5
 
! Отговори
223 преди 11 години
O tempora, o more ...
215
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Израел днес трупа военна техника на северната си граница с Ливан, казват че било за отбрана при евентуално нападение б но ясно е че се готви нещо там
214
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До233И ако са сменили тактиката?
213
0
 
8
 
! Отговори
до 230 преди 11 години
Това е все едно да вярваш на Сретан Йосич или на Бойко Борисов във враждата помежду им!
212
0
 
17
 
! Отговори
224 преди 11 години
Хизбула поемат отговорност, когато правят атентати.
211
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 224И ти вярваш на Хисбула?!
210
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не забравяй че правдата ако я погледнеш от 2 страни ще изглежда различна. Не обичам когато се вършат глупости дори в името на правдата. Не е наша работа да слушаме какво искали от нас евреи и араби. Не сме длъжни да работим нито за едните нито за другите ! ако имаме сили и акъл ще гледаме нашия интерес, а той е да замълчим и по дипломатичен път да излезнем от проблема
209
0
 
13
 
! Отговори
224 преди 11 години
До Анонимен 227Хизбула не е Бойко нито Станишев.Те имат свои строги правила и щом отричат, значи е така.
208
2
 
11
 
! Отговори
Гражданин преди 11 години
До националДа, и аз за АТАКА ще гласувам!
207
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До инфоИ какво от това?! Той и Борисов отрече много неща, но ...
206
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не напразно евреите ни привикваха та президент та министър на отбрана, От тук от там натиснаха ни да направим каквото те искаха, Постигнаха си целта да видят България на твърда позиция зад тях. Дори и да е истина ние можехме по много политически начин да се ихмъкнем. На всички е ясно че атентата не е от България, Защо ни трябваше да доказваме от къде е ? Евреите сами си поеха разследването и накрая ни казаха какво да кажем, НЕ БЯХМЕ ДЛЪЖНИ! Яд ме е на глупавите политици.
205
0
 
2
 
! Отговори
203 преди 11 години
До 222Не с всичко в поста ти съм съгласен, "но докато съм жив ще се боря за правото ти да го кажеш!"
204
1
 
5
 
! Отговори
инфо преди 11 години
Ливанската групировка "Хизбула" отхвърли твърденията, че е свързана с атентата в Бургас, при който загинаха петима израелски туристи и български гражданин, съобщи сателитният канал Ал Джазира, цитиран от БГНЕС.
203
1
 
9
 
! Отговори
до 220 преди 11 години
Виж евреите имат една тяхна поговорка която казва: Не винаги трябва да си справедлив, понякога се налага и да си разумен.Всички знаят че арабите стоят зад атентата,. Може да е Хизбула, може да е Хамас, а може и Ал Кайда, това е без значение! Защо българите не проявиха малко такт да защитят своя интерес, На кого беше нужно това потвърждение ? Израел могат да нападат и без нашето потвърждение и защо така глупаво се врем между шамарите ? Не трябваше да вземаме страна ! Ръководи ни проста ***.
202
0
 
8
 
! Отговори
203 преди 11 години
Изрел има своята правда, но за нас е по - важно е нашата правда каква е ...
201
0
 
2
 
! Отговори
203 преди 11 години
До Анонимен 219Вярна е логиката ти, но правдата е по - вярна!
200
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нещо ново ! Израел трупа военна техника и събира войските на границата им с Ливан. Натаниаху искаше това потвърждение че Хизбула стои зад атентата за да намери повод за нападение на Ливан там където са разположени партизаните (терористи) на Хизбула и техния вожд Насрала, Така че очаква се война. Да се надяваме че Хизбула от Ливан няма да ни пратят някой въздушен поздрав в знак на благодарност че взехме твърдо страната на Израел и точно ние българите направихме изявлението за атентата