Държавата оголва фронта, където се води борба за живот!

С 50% са намалени средствата за интензивно лечение на пациенти
Обновена: 8 фев 2013 21:58 | 8 фев 2013 21:54,
47
Държавата оголва фронта, където се води борба за живот!
Петър Москов. Снимка: Архив Булфото

Държавата оголва двата фронта, на които се води борбата за живот, обяви днес в парламента Петър Москов от ДСБ.

Синята коалиция днес извика в Нардоното събрание управителя на НЗОК заради проблемите с плащания за интензивно лечение. Сините алармираха, че финансирането на интензивните клиники за лечението на пациент на ден е било намалено с повече от 50 на сто.

До миналата година интезивните клиники в големите болници в страната се финансираха от Министерство на здравеопазване. Сумата беше 500 лева на преминал болен на ден. От януари те се финансират от НЗОК и сумата вече е между 225-245 лева на ден на преминал болен, обясни Москов.

Той допълни, чe ръководството на НЗОК няма логично обяснение защо са намалени средствата и не е събрало данни от клиниките колко струва лечението на пациент. Москов обясни, че той самият е събрал данни и цената, която клиниките плащат, е между 500 и 800 лева на преминал болен на ден.

По негови думи до момента малкото пари, които е отпускало министерството, са били повод специалистите да бягат от тази специалност, но сега положението става още по-лошо.

Това е оголване на фронта, където се води битката за живот. Компрометира се лечението на пациентите, отсече Москов.

Другата седмица управителят на НЗОК ще бъде изслушан на здравната комисия в парламента, обясниха от Синята коалиция. Те обясниха, че се надяват да присъства и министърът на здравеопазването, както и директорите на големите клиники и след внимателен анализ да се стигне до преизчисляване на парите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
абе *** какво здравеопазване вие сте определени да изчезнете сами си го докарахте а сега се плюнчитеникой не го е еня за народа най-малко управляващитедухайте го
21
1
 
16
 
! Отговори
никой преди 11 години
Кой въведе тази ш-на система на здравеопазване че забравих нещо?Кой трябва да ми определя кога да ходя при специалист като няма направления ?Защо трябва да си заплащам за избор на екип като съм осигурен?Питам ви защо е цялата тази простотия в здравеопазването?Да и лекарите са недоволни и пациентите!Това е най-пошлата система!
20
1
 
1
 
! Отговори
@ до Фарук преди 11 години
Не смяташ ли ,че с наглото си и просташко поведение показваш, че не си пил хапчетата преди да седнеш да коментираш?! Та ти си за психиатрия бре, човек ! Научи се да се държиш що годе културно ако в мозъка ти има поне една гънка!
19
4
 
4
 
! Отговори
Откровен шантаж преди 11 години
Д-р Москов, а не смятате ли,че при тово превръщане на GP-тата в откровени бизнесмени и рекетьори, лекарите на кабинети също станаха мошеници в по-голямата си част, е напълно безнадеждно отпускането на средства на НЗОК, защото те веднага потъват в джобовете на посочените категории белодрешковци и след 2-3 месеца отново прозвучава наглият вик на вашите колеги "Дай още пари!". Изходът е е в доброволни здравни вноски и кой каквато система на здравно осигуряване предпочете. Другото е шантаж.
18
4
 
7
 
! Отговори
до Faruck преди 11 години
500-800 лева на човек??? имайки предвид отношението на лекарите в интензвни грижи и тези 250 лева са им много. въобще здравната система е много много объркана. ++++++++++++++ *** - да не мислиш че това са заплатите на докторите бе, плазмодий? Знаеш ли колко струва една бутилка медицински кислород, колко струва един набор за интубация, колко струва реанимационната апаратура и поддръжката и? тези 250 лв на ден - това са 24 часа - 3 смени, док. + мед.сестра, отделно поне един операционен екип
17
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нито Дянков, нито Борисов, нито Станишев, нито овчаров ще са в затвора а ние ще сме в мизерия,Моя дядо бог да го прости казваше: Щом си избрал да пълзиш като червей, не се сърди ако те настъпят. Всеки народ си заслужава съдбата, защото съдбата се определя от главата
16
2
 
9
 
! Отговори
до 10 БПФ преди 11 години
Лицето симеон дянков открадна над милиард от резервът на НЗОК по заповед на картофоглавият *** и Конституционният съд обяви това за противозаконно !!! Защо тогава дянков все още не е в затвора ??? *********Симион Дянков е на гурбет в България. С работа в Америка по трудно щеше да си изплати американските заеми за имоти.Ако не изберем БУДАлата Борисов той ще си отиде в Америка. Колкото окрал, окрал, все ще е на кяр. В България му се отвори чадъра - балама народ, *** премиер удари "жакпота"
15
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Системата е стара и умишлено не се подобрява. Нови методи вкарани в стара система е най добрия начин за крадене1 Държавата умишлено развъжда *** и тероризира народа си
14
0
 
16
 
! Отговори
pepi преди 11 години
ако в България продължи неописуемо ниският стандарт на живот и безобразията в здравеопазването и образованието, тя ще бъде изхвърлена от Евросъюза, защото няма никакъв ефект от фондовете и злепоставя цивилизованите системи, за това вече се говори
13
8
 
11
 
! Отговори
Жан Костов преди 11 години
Каква наглост-Костовисти които съсипаха демократичната идея сега пледират за равенство!В Доспад са погребани надеждите на българите,ще излезе наяве след години!
12
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дянков обра Медицинския фонд !
11
3
 
0
 
! Отговори
дфъгъйй преди 11 години
сдрссф
10
5
 
13
 
! Отговори
!!! преди 11 години
500 лева??? Седях 7 дни и за тези 7 дни получих няколко аналгина, 2-3 системи и 3-4 превръзки. И всичко това за 3500 лева?!? Б*хти и системата, баси и НЗОКа.
9
4
 
11
 
! Отговори
faruk преди 11 години
500-800 лева на човек??? имайки предвид отношението на лекарите в интензвни грижи и тези 250 лева са им много. въобще здравната система е много много объркана.
8
2
 
23
 
! Отговори
БПФ преди 11 години
Лицето симеон дянков открадна над милиард от резервът на НЗОК по заповед на картофоглавият *** и Конституционният съд обяви това за противозаконно !!! Защо тогава дянков все още не е в затвора ???
7
0
 
24
 
! Отговори
мдааа преди 11 години
Май още един рекорд ще поставим: най-мизерни в ЕС, най-болни, с най-много инфаркти, инсулти, рак, а вече и самоубииства от бедност и отчаяние!
6
1
 
12
 
! Отговори
m преди 11 години
Moskov e lekar. Ne e deputat
5
10
 
4
 
! Отговори
bg преди 11 години
popla4ete si drugari .........az si liagam .nemam problem s gerberite
4
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ран-Ът е навсякъде, наричайте го конспирация, слухове, каквото искате, но неможете да го скриете, да го замажите това, което се случва с тази държава!!!!!!!
3
1
 
25
 
! Отговори
aнонимен преди 11 години
Каква Държава,станали сме,ЕООД"ББ/ЦЦ/СД и СИЕ