Плащаме данък "Станишев" с тока, негодува Мартин Димитров

Спрете окончателно "Белене", зове Синята коалиция
13 фев 2013 12:22,
191
Плащаме данък "Станишев" с тока, негодува Мартин Димитров
Мартин Димитров Снимка: архив, Булфото

Сметките за ток са натоварени с данък ”Станишев”, защото трябва да се покриват разходите по АЕЦ ”Белене”, заяви съпредседателят на "Синята коалиция" Мартин Димитров на брифинг в парламента.

Днес от парламентарната група обявиха, че внасят в Народното събрание решение, с което парламентът да подкрепи решението на кабинета да се спре строителството на АЕЦ ”Белене”.

По думите на Димитров в момента се прави опит да няма дебат и да няма решение за ”Белене”. Той призова всички политически сили да вземат отношение по темата и да определят позицията си.

Повод за днешните действия на "Синята коалиция" е проведеният на 27 януари референдум за развитието на ядрената енергетика. На допитването ”Да се развива ли ядрената енергетика в България  чрез изграждане на нова ядрена централа?” мнение изразиха над 20% и така въпросът за строителството на АЕЦ ”Белене”, което правителството реши да спре през март, трябва да се разгледа отново.

Мнозинството от хората не се съгласиха да поемат отговорността при решаването на въпроса за развитието на ядрената енергетика, заявиха от "Синята коалиция".

Десните настояват да се спре окончателно строителството на втората атомна централа, да се ускорят процедурите по удължаване на експлоатацията на пети и шести блок на АЕЦ ”Козлодуй”.

От "Синята коалиция" искат още правителството да открие търг за продажбата на оборудването, доставено за ”Белене”, и препоръчват да се обяви и търг за строителството на нова ядрена мощност на площадка ”Козлодуй”.

Десните за пореден път застъпиха теата, че едва 12% от българите са подкрепили строежа на ”Белене”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Факт неоспорим е, че при некадърното управление на ГЕРБ народът няма пари да си плати тока и топлото! Затова вече излиза на улицата. До гуша му дойде от некадърната Тиква!
134
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Плащаме данък" Костов", който прилапа комисионни за да затвори преждевременно 3 и 4 реактор на АЕЦ"Козлодуй".Плащаме данък "Тройна коалиция",които домъкнаха тези професионални крадци /като,че ли ние си нямаме/.и им осигуриха бъдещето със здрави договори,та да не можем и с топ да ги поместим,плащаме данък "Родоотстъпничество"- може би най-големия,който е причина за сегашното ни развитие.
133
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
156 нали точно ти искаш НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ , какво се отметваш сега ,ако беше гласувал за СИНИТЕ през предишни избори или по предишните щеше да имаш пазарен принцип но ти си гласуваш пак за *** под една или друга форма , какво се жалваш сега , който сам си го направи друг не може да му го направи.
132
3
 
14
 
! Отговори
РУМЕН221 преди 11 години
КАТО СИ ТАКОВА РАБОТАРЧЕ - ЗАЩО НЕ ИСКАШ ВЪВЕЖДАНЕ НА ТРЕТИЯ ЛИБЕРАЛИЗАЦИОНЕН ПАКЕТ В ЕНЕРГЕТИКАТА ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН ЗА БЪЛГАРИЯ ОТ ЮЛИ 2012г.ДА СИ КАЖЕМ ИСТИНАТА - Кое нещо в енергетиката ни почива на "пазарен анализ..." и конкуренция???1. Живеем ужким при капитализъм...2. Имаме ужким пазарна икономика, при това свръх-либерална...3. Живеем ужким в ЕС, където ужким имало свободно движение на стоки, капитали и работна сила...А ЕНЕРГЕТИКАТА НИ Е ЧИСТО КОМУНИСТИЧЕСКА!!!
131
4
 
6
 
! Отговори
Dimitat Petkov преди 11 години
.. . Trabva BBoiiko Da Napravi PREVRAT,DA VASTSNOVI TARNOVSKATA KONSTITUZZIA,DA RESSPEKTIRA OMRAZNITE KRADLIVI republikanzzi-NARODA STE MU NAPRAVI PAMETNIK... Neobhodima E SMIANANA republikata S ZARSTVO BALGARIA... Svalete NEZAKONNATA republika Glupazzi,NIE SME V ROBSTVO ot 1944 godina.. Protestiraite stestu republikataDupeta tapi... A Vii vii STE *** republikanzzi... KAKVI "kalinki" BALNUVATE skapani *** republikanski PRESTAPNIZZI...ne SSANUVATE LI republikanski BRAMBARI,republikansski K
130
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Уважаеми съграждански *** изобщо не сте дорасли да бъдете европейци , историята с фактурите го доказа недвусмислено , за вас трябва по простички да бтдат , с по малко цифри , ако можес една както по времена социализма най-добре , тогава си мислите че не сте плащали достъп и пренос , тогава тока до вас е стигал с каруци и кофи.
129
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
152 КОИ ЗНАЕ КАКЪВ ПРЪДЛЬОП СИ ТИ, но се криеш зад анонимността
128
7
 
11
 
! Отговори
ОХООООО преди 11 години
ТОЯ ПРЪДЛЮ ИЗВАДИ ЕЗИК ДА БЛИЖЕ ЗАДНИЦИТЕ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ
127
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
VANE , VANE EDNO VREME KAT TI RAZPRAVQH - VZEMI IM PENSIITE NA KOMUNISTITE .. TI MI KAZVA6E 4EI TE BILI HORA ., ZA KOMUNISTI4ESNA TIKVA PROSTA SAMO GAZ ,GAZ I SAMO GAZ . AKO BE6E GI OSTAVIL GLADNI , DO SEGA DA SA IZMRELI VSI4KI DO DEVETO KOLIANO , BARABAR S 6IBANATA IM EVREISKA IDEOLOGIA
126
10
 
17
 
! Отговори
РУМЕН221 преди 11 години
УНИКАЛЕН ПОЗОР...!!!- ДОКАТО НИ ЗАЛЪГВАТ С НЯКОЛКО МИЛИОНА ДО МОРЕТО, ГЕРБЕРИТЕ КРАДАТ МИЛИАРДИ ОТ АЕЦ-КОЗЛОДУЙ- Към момента ГЕРБ продава 77% от енергията на Козлудуй на БОГАТИ клиенти в Германия Австрия и Италия (всички те изпитващи погнуса от собствените си АЕЦ), чрез ЧЕСТНИ ЧАСТНИЦИ-посредници по 3,5 СТОТИНКИ...!!!- Това съобщи директорът на централата Валентин Николов в интервю за БНР. - А ГЛАДНИТЕ БЪЛГАРИ КУПУВАТ "ФОТО" ТОК ЗА 45 СТОТИНКИ...!!!
125
4
 
18
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Малтинчо ,Малтинчо,Ти не можеш една "клечка да си издялаш" направили те шеф на "икономическата комисия" към парламента.Дано по-скоро има избори ,че да те "издухат4от парламента ,щото много ни дойде от твоите компетенции.
124
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Малтинчо , що не си мълчиш!Магаретата не ходят там , където се ритат Атовете!
123
6
 
4
 
! Отговори
Само работещия пазар преди 11 години
И какъв работещ пазар ще направят тези мафиоти? С тази инженерка отгоре на всичко от днес шеф на регулатора! Тя ще си заработва за ботокс, за друго няма да я е грижа освен за бръчките й.
122
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И НЕ ТЕ ЕСРАМ- КОСТОВИТЕ МАРИЩИ НИ ДЕРАТ КОЖИТЕ, ТИ СЕ ПЛЮНЧИШ ЗА БЕЛЕНЕ. А ЦВЕТЕЛИНКИНИТЕ ПЕРКИ НЕ ГИ ВИЖДАШ- *** ***!
121
2
 
9
 
! Отговори
Х преди 11 години
ОСТАВЕТЕ ПАРТИИНИТЕ ДРАЗГИ ТОК ПОЛЗВАМЕ ВСИЧКИ.ДОГОВОРИТЕ НА МАСАТА ДА СЕ ВИДИ КОЙ КАКВО Е СКЛЮЧВАЛ.ПРОТЕСТ ДО ДУПКА,ИНАЧЕ ЗАГИВАМЕ.
120
6
 
14
 
! Отговори
Мимс преди 11 години
Четири години се въртите Мартинчо, като бълха в ***- ту с ГЕРБ, ту против ГЕРБ. И четири години неизменно си измивате ръцете с името Станишев. Е, вече ни писна. Имате и хора в правителството, всеки го знае. Така, че- отговорността е ваша. Като са толкова добри гербаджиите, как един договор не прекратиха???
119
8
 
11
 
! Отговори
РУМЕН221 преди 11 години
ГЕРБ СИ ПРИЗНАВАТ НЕКАДЪРНИ СМЕЗащото Който може да свърши работата търси начини, който не може причини!!!Помните ли баснята за лисицата и "киселото грозде"- ЯДЕ И СЕ ГРОЗДЕ, ТА ПРИМИРА ОТ ГЛАД, АМА Е ВИСОКО И НЕ ГО СТИГА, ЗАТОВА СЕ САМОЗАЛЪГВА - "СИГУРНО Е КИСЕЛО" - ЗНАЯТ ЧЕ АЕЦ-БЕЛЕНЕ Е ВЪПИЮЩА НУЖДА ЗА БЪЛГАРИЯ, ЧЕ СТРУВА 3,997 МИЛИАРДА, И ВЕЧЕ СА ПЛАТЕНИ 1,39, ЧЕ ТОКА МУ Е СЪС СЕБЕСТОЙНОСТ 2,42 ст. (Средна СЕБЕСТОЙНОСТ за 60 години!)(така пише в доклада на англичаните стр.11 долу в ляво)
118
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
SME6KO , ELA DA TI OTKAR6A EDNI 66 % OT METAR 4ERVENIA TI GAZ , A LAINQNATA TI USTA 66% OT 10 METRA TA DA SA NAU4I6 NA ARITMETIKA . 6TOTO NA POSRANO 20 TAKIVA NAUKI NE SA U4AT. GOVNAR S GOVNARA
117
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А сега ще плащаме данък "Повехнала руса ***" Юлиана Иванова.
116
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ИСКАТЕ ЛИ ДА ПЛАЩАТЕ СКЪП ТОК ЗА ДА МОЖЕ МАЛТИНЧО ДА ЖИВЕЕ В ИМОТ ЗА 3 МИЛИОНА ЛЕВА, ДА КАРА ДЖИП ЗА 200 ХИЛЯДИ И ДА НОСИ КОСТЮМ ЗА 5 ХИЛЯДИ, ПРИМЕРНО? ПРИМЕРНО?! БИХТЕ ЛИ ПЛАЩАЛИ ЗА ТОВА.