Кого информират - журналистите или съпартийците?

ГЕРБ изпратиха инструкции за казуса Дянков и ЕРП-тата
Обновена: 18 фев 2013 21:45 | 18 фев 2013 18:51,
270
Кого информират - журналистите или съпартийците?
Снимка: архив Булфото

Странно прессъобщение получиха днес журналистите по повод оставката на вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков и продължаващите протести срещу високите сметки за ток и ЕРП-тата. Имейлът дойде от пресцентъра на политическа партия ГЕРБ и удивително прилича на инструкции към членовете на партията за политическото им говорене по двете теми. Какво всъщност е съобщението и за кого е било предназначено засега не става ясно. Прави впечатление обаче, че на извънредния си брифинг народните представители от ГЕРБ Диан Червенкондев, Александър Ненков и Димитър Главчев изказа абсолютно същите позиции, дори с подобни думи. Dnes.bg публикува изпратеното прессъобщение без редакторска намеса и остава на вас да прецените дали е било предназначено за журналисти или за членовете на партията:

Право на премиера Бойко Борисов е да прави персонални и структурни промени в състава на Министерския съвет. Той е човекът, който решава с кого да работи. Вече разбрахте, че след подадената оставка от вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков, премиерът Борисов предлага на Народното събрание за финансов министър и министър по еврофондовете Томислав Дончев, а за вицепремиер регионалният министър Лиляна Павлова.

ПГ на ПП ГЕРБ ще приеме и двете предложенията на премиера Борисов. Ние ще подкрепим номинацията на Томислав Дончев за финансов министър, защото в момента сме убедени, че най-важната задача пред България е да усвоява най-ефективно и бързо средствата от европейските фондове. Само по този начин българската икономика може да бъде модернизирана и да се развият всички нейни сфери, което ще доведе до нови работни места, повишение на доходите на хората.

ПГ на ПП ГЕРБ ще подкрепи и предложението регионалният министър Лиляна Павлова да поеме вицепремиерския пост. За никого в България не е тайна, че Павлова е един от най-добрите министри, с много добри резултати в работата си. Убедени сме, че от поста на вицепремиер тя ще има всички механизми още по-скоростно да реализира инфраструктурните проекти, които са приоритет на правителството на ГЕРБ.

Не очаквайте сега да чуете от нас обвинения за Симеон Дянков. Ние му благодарим за перфектната работа, защото Дянков направи изключително много неща за стабилизирането на България в годините на кризата, поддържаше фискалната стабилност на държавата и подреди България сред отличниците в ЕС. Благодарим на Симеон Дянков за всички усилия, които положи за изграждането на днешния образ на България в Европа и света.

По повод оставката на г-н Дянков, разбрахме, че от известно време той е обмислял идеята да се оттегли от поста си на финансов министър. Освен това още в петък се заговори за оставката на Дянков точно от ваши колеги журналисти заради създалото се напрежение около изплащането на субсидиите на зърнопроизводителите.

По повод протестите срещу високите сметки за ток: искаме да уверим всички, че ние също получаваме и плащаме високи сметки. За това ние разбираме протестите на хората и ги приемаме като справедливи. Но искаме категорично да заявим, че не подкрепяме популистките призиви за национализиране на ЕРП-тата. Защото подобни сигнали биха оказали пагубно влияние върху чуждестранните инвеститори. Подобни призиви за национализация могат да се окажат пагубни за българската икономика.

Проблемът не може да бъде решен, както предлагат от БСП да си сложим розовите очила и да национализираме дружествата. Правителството и ПГ на ГЕРБ вече предложиха спешни мерки за контролиране на ценообразуването на тока. Още в петък внесохме предложения за промени в Закона за енергетиката, според които целият състав и председателят на ДКЕВР да се избират от 2/3 квалифицирано мнозинство от Народното събрание. Освен това високите сметки и ценообразуването вече са проверяват от всички възможни органи – Прокуратурата, Агенцията за държавна финансова инспекц ия, ДКЕВР, Сметната палата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
229
0
 
0
 
! Отговори
Иван преди 11 години
До Анонимен 249Тъпи въпроси няма, но *** отговори има, като твоя например, защо не вземеш да отговориш на човека кои ще управлява или по Български даваи сега да го махнем(правителството), а после ще му мислим. Да ама не, трябва да има някакъв план по които да се работи ,а не, после ще му мислим, защото така няма да стане
228
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Къде си бе тиквуне проззз и ти бе цвинокио милиционеро? Къде се скрихте в миша дупка бе страхливци, нещастници такива!
227
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Освен това още в петък се заговори за оставката на Дянков точно от ваши колеги журналисти заради създалото се напрежение около изплащането на субсидиите на зърнопроизводителите."Това е изречението, което показва, че е за обслужващите ги журналисти. Борисов, много ли платени журналисти имаш или да ?
226
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
къде се покри ТИКВАТА и ЦВ ЦВ хора много ОБИДИХТЕ ТИКВАТА като не му позволихте да резне лентичките за протестите дето почнаха преди 2 седмици кой ще върне ЛИЛИПУТЧЕТО ТО АМЕРИКА ЗА ДА ОТГОВАРЯ ПРЕБ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД И СЪД КЪДЕ СА ПАРИТЕ НА НАРОДАДОЛУ ГЕРБ И ОЛИГАРСИТЕ
225
0
 
4
 
! Отговори
оня преди 11 години
По повод оставката на г-н Дянков, разбрахме, че от известно време той е обмислял идеята да се оттегли от поста си на финансов министър.на 3.02.2012-Дойдох в България заради Бойко Борисов и ако той отново бъде премиер и ако пожелае, ще работя с него. Ако обаче той не е премиер, аз няма да бъда в България, заяви вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков.
224
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Я да видим какво пише тукънкъ :"Но искаме категорично да заявим, че не подкрепяме популистките призиви за национализиране на ЕРП-тата".ИСКАМЕ КОНФИСКАЦИЯ. Разликата е от земята до небето. Не плашете хората със скелети от гардероба. КОНФИСКАЦИЯ е мярка срещу престъпници. КОНФИСКАЦИЯ е мярка за защита на народа от безогледен, грабеж и мародерство. ЕРП-тата и всички монополи у нас са престъпни. Дойде време да си говорим и дейстаме ПРОТИВ банковя неоколониализъм. ЗА финансова независимост.
223
4
 
17
 
! Отговори
нели 87 преди 11 години
БОЙКО ИЗЧЕЗНА С цВЕТЕЛИНА ДА ХАРЧИ ПАРИТЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД! ОТ КЪДЕ ТЕЗИ ДВАМАТА СА МИЛИАРДЕРИ? ОТ ЗАПЛАТА НА ОГРАНИЧЕНИ СЛУЖИТЕЛИ ДО 1997 ГОДИНА!НЯМА СМИСЪЛ ДА ПИША ПОВЕЧЕ - ДВАМАТА СА МАФИЯ ОТ КЛАСА,ЗАДМИНАЛА И ИТАЛИАНСКАТА! НЯМА ДА ГИ ТЪПРИМ!
222
1
 
12
 
! Отговори
Ставри преди 11 години
Бойко,бъди достоен - излез и си предай !!
221
1
 
9
 
! Отговори
АНТИГРОБАР преди 11 години
До petter.bojinovКОЛКОТО ПОВЕЧЕ ВИ МАЧКАМЕ ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ СМЪРДИТЕ КАТО БИВОЛСКА ФЪШКИЯДА КРЪВТА НА ВОДА НЕ СТАВАИ КРУШАТА НЕ ПАДА ПО-ДАЛЕЧЕ ОТ ДЪРВОТО СИЗАТОВА ЩЕ ПИШЕМЕ И ДЕДОВЦИТЕ АКО ТРЯБВА ЗА ДА ЗНАЯТ ХОРАТА ЗА КАКВО ПОЛЗУВАТЕ БАДАНАРКАТА СИ В КЪЩИПАРТИО ЛЮБИМА КОЯТО СИ НА ВЛАСТ НИЕ СМЕ С ВАСНО СИ ОСТАВАМЕ ВЪРЗАНИ С МВР-ДС
220
1
 
12
 
! Отговори
Бръчков преди 11 години
Това наистина е безвъзвратно начало на последният агонизиращ герберски валс ! Само , че отново народът плаща от джоба си .... заради това да няма протести и от земеделците оглозга Дянков по разпореждане на Буда още 850 милиона....Уви , обаче , но за съжаление Станишев и компания не е радостна алтернатива !!! Събудете се БЪЛГАРИ !
219
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мартинчо, не задавай *** въпроси ,ами днес излез да протестираш, за да махнем по-бързо Тиквата ,а от там нататък ще подхванем и останалите крадци БСП,ДПС , България на гражданите и т.н. ,няма да забравим и техните кукловоди!!!!
218
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да, бе, къде е Боко? Да не е офейкал?
217
0
 
11
 
! Отговори
до Мартин преди 11 години
Смяна на системата - експертно правителство , нова конституция ,пряк контрол от народа,ревизия на всички приватизационни сделки , нов парламент- без външни помощници ,приоритет - селскостопанство ,животновъдство ,туризъм , субсидии и облекчения за средния и дребен бизнес , национализация на стратегически звена - горива ,енерго ,вик ,кумуникации , работещи здравна с-*** , образование , полиция .Нито крачка назад докато не се постигне това , както и съд за всички депутати и управлявали през прехода
216
5
 
8
 
! Отговори
Мартин преди 11 години
Искам да попитам всички коментиращи за съвет, защото на мен не ми е ясно коя от партиите искате да ни управлява, защото всички те НИ СЕ ИЗРЕДИХА и аз лично не искам нито една от тях обратно на власт, особенно Станишев, а да не говорим и за ДПС, та какво мислите? Не подкрепям и ГЕРБ ама се вижда, че сте се стигне до предсрочни избори и после какво????? Мазната Станишева мутра да се показва всеки ден и да креде още повече и от преди или пък етническата антиконституционна партия????Моля за мнения.
215
1
 
15
 
! Отговори
марко-1 преди 11 години
Абе къде е Боко?
214
7
 
5
 
! Отговори
тошко до №243 преди 11 години
А нали знаеш, че след мутрата започваш да се гърчиш и ти и аз и той, ние вие те... пред Европа и целия свят! Как да очакваме инвестиции, като ни гледат какви ХУНВЕЙБИНИ сме!
213
7
 
3
 
! Отговори
petter.bojinov преди 11 години
До АНТИГРОБАР - добра справка другарю, само така се бие реакционерството. не сте забравили старите технологии, даже бихте могли да включите и баби и дядовци.Рот фронт!
212
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
balgaria 23 god se ypravliava ot prestapnici chetete v bivol poimenno sa posocheni .
211
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дянков излиза на платен отпуск за 4 години не е използвал годишнините си до изборите щял да е в отпуск а Борисов казва че го е остранил за успокои народа да не протестират. Това е ревулютция браво само така до оставката на правителството иначе те срам нямат и да се сетят за народа
210
2
 
24
 
! Отговори
АНТИГРОБАР преди 11 години
До Анонимените дежурни от ГЕРБЕРЮРГЕНКой кой е?1. Бойко Борисов - комунист, син на полковник от МВР. 2. Цветан Цветанов -син на шофьора и най-доверено лице на началника на ДС Григор Шопов.3. Цецка Цачева - партиен секретар на Окръжния народен съвет в Плевен.4. Николай Младенов служил в армията на израил - син на генерал от ДС 5. Сергей Игнатов - син на секретар на ОК на БКП Видин по идеологическите въпроси.6. Расим Плевня ***,платен първи секретар на общински комитет на ДКМС.7. Шимон Дянков - стипендиант на фондация Людмила 8.Нона Караджова - дъщера на завеждащ отдел в ЦК