ДКЕВР се мъчи спешно да смъкне цените на тока

Съставили по 4 акта на ЧЕЗ и ЕВН за нарушения
Обновена: 19 фев 2013 12:19 | 19 фев 2013 12:19,
81
ДКЕВР се мъчи спешно да смъкне цените на тока
Юлиана Иванова Снимка: БТА

Поради възникналото обществено недоволство ДКЕВР работи по въпроса как могат спешно да бъдат намалени цените на електроенергията, но още няма решение. Това каза пред журналисти днес изпълняващият длъжността председател на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Юлиана Иванова.

От вчера до днес са съставени четири акта на ЧЕЗ "Разпределение", ЧЕЗ "Снабдяване" и четири на ЕВН, тече процедура по връчването им и проверките продължават, посочи тя.

Възможно е да бъдат съставени още актове, проверката тече и в Енерго-Про. Съставените актове са заради това, че на ДКЕВР не са предоставени договорите за възлагане на услуги на свързани предприятия, така както е констатирано от проверката на Агенцията за държавна финансова инспекция, обясни Иванова.

Условията, при които може да бъде започната процедура за отнемане на лицензия на електроразпределителни дружества, са разписани в Закона за енергетиката, уточни тя.

Най-голямото нарушение, за което може да бъде отнета лицензията, е дружество да не може да осъществява дейността си – електроснабдяване, обясниха от ДКЕВР.

Според Иванова основание би било и неизпълнение на инвестиционните програми на дружествата, така както са одобрени от ДКЕВР.

Тя посочи, че ще бъде проверено как са осъществени заложените инвестиции. При установяване на нарушения може да се стигне и до налагане на най-голямата по закон санкция в размер на 1 млн. лв., каза Иванова.

Припомняме, че Иванова остана само два дни и половина на председателския пост в енергийния регулатор, тъй като след назначението й стана ясно, че онлайн магазинът й незаконно е продавал цигари, а премиерът Бойко Борисов обяви, че ако е знаел за това, никога е нямало да я назначи. Малко след това той поиска оставката й. По закон Иванова трябва да продължи да изпълнява длъжността си до назначаването на нов председател на комисията или на временно изпълняващ длъжността.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още по темата: токцениДКЕВР
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
11
 
! Отговори
ами преди 11 години
До :) 1 Цигарената Калинка ще стои временно до като назначат друг ,значи ще си стои постоянно!Прах в очите ни!
9
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
а па народа се мъчи да смъкне хунтата
8
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Поради възникналото обществено недоволство ДКЕВР работи по въпроса..."Проблема е, че иначе не работи :)))
7
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Късно е либе за китка...
6
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
аз пък искам да си купувам ток от най евтината централа и по най евтините жици!който си продава ток от фотоволтаици и вятърни мелници ди си му търси пазар.а и на *** тока не ща да плащам!
5
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Досега какво се прави? Бъркане в носа и назначаване на престъпникм на 35 бона заплата.Пенсии?!?!?Минимална заплата?!?!Майински?!?!?Късно е чадо!
4
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тази жена нали я махнаха от този пост? Слушах я няколко пъти по телевизора и останах с впечатление, че е хваната от улицата и просто не знае къде и за какво е сложена. Пълен и тотален хаос цари по високите етажи на властта и в цялата страна.
3
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А ЕНЕРГО ПРО ? А ВИК-тата, А ЛУКОИЛ ?!? п.с. ПАК НЯМАМ ВОДА, ЗА 2РИ ПЪТ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 10 ДЕНа, а цената и скочи с 6%! Мамка ви ***!
2
1
 
12
 
! Отговори
макето преди 11 години
Ей големците дека сте се изтъпанчили ясно ви рекохме тия чез мез и другите да ги нема вие па не сте разбрали ке ядете киотек да знаете
1
2
 
26
 
! Отговори
:) преди 11 години
Защо сте сложили Цигарената Калинка, нали Вожда я махна :)