Може да няма пари за ръст на пенсии от 1 април!

Костов с мрачни хипотези за фалити, Станишев иска разкрития за финансите
Обновена: 22 фев 2013 20:51 | 22 фев 2013 20:51, Веселина Йорданова
231
Може да няма пари за ръст на пенсии от 1 април!
Консултациите при президента. Снимка: БулФото

Задачата на президента е много сложна и отговорна, може да се окаже, че няма да има пари, с които да се плати увеличението на пенсиите от 1 април, заяви съпредседателят на Синята коалиция Иван Костов след консултациите при президента Росен Плевнелиев.

Според Костов, президентът трябва да направи много внимателен разчет на финансовото състояние на страната, за да не допусне в периода, в който той ще носи отговорността, изведнъж да се появят такива неразрешими финансови проблеми, че да започнат процеси на фалит.

Още по темата
Лидерът на ДСБ, който имал отделен кратък разговор с президента, заяви, че държавният глава ще прецени кои решения са важни и никой няма право в момента да му налага каквото и да било.

Според Костов президентът трябва да поиска, ако се наложи, от Народното събрание да даде платформа на служебното правителство за решаване включително и на финансов въпрос.

По думите му най-големият кошмар на президента е да няма пари да плати нещо. Представяте ли си какво би станало, той ще трябва да плати увеличените пенсии, представете си, че в някакъв момент той не може да гарантира тези неща, коментира Костов.

Лидерът на БСП Сергей Станишев е заявил пред президента Росен Плевнелиев, че служебното правителство не трябва да оставя никакъв намек за политическа обвързаност с която и да е политическа сила или корпоративни интереси. Не трябва да има никакъв намек за политическите лица в него, че представляват партия и че ГЕРБ реално ще бъдат на власт без да носят отговорност, коментира лидерът на БСП след консултациите при държавния глава.

За социалистите е неприемливо Цветан Цветанов и приближеният му кръг в МВР да имат каквото и да било отношение с провеждането на изборите, затова БСП иска гражданските структури, наблюдателите и партиите да имат представителство в Информационно обслужване.

БСП ще върне мандата на президента, но ще предложи на държавния глава служебният премиер да разкрие реалното състояние на фискалния резерв, на бюджета, на болниците и на общините, за да е ясно “на каква почва се стъпва”.

Съпредседателят на Синята коалиция Мартин Димитров заподозря, че се играе двойна игра за проекта „Белене“, защото другите парламентарни групи на консултациите не се съгласили на гласуване за окончателното му спиране.

Според заместник-председателя на ПГ на ГЕРБ Искра Фидосова спешното, което трябва да се направи от сегашния парламент, са мерки, които да гарантират стабилността и сигурността на държавата по време на служебното правителство.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев пък беше категоричен, че е несъстоятелно в рамките на два месеца да има партийни чистки, но там, където служебните министри смятат, че имат заместници, които не са си свършили работата или са нарушавали закона, могат да ги сменят.

В оставащите дни до разпускането на Народното събрание ще бъдат разгледани спешни промени в Закона за енергетиката, в Закона за енергийната ефективност и в Закона за чужденците. Това е било решено тази вечер на Председателски съвет на парламента. В дневния ред на парламента ще влезе и решението във връзка с първия демократичен референдум за развитието на ядрената енергетика и АЕЦ "Белене". В оставащите дни от работата на НС ще бъде разгледан и мораториум на строителството по морските плажове. Парламентът ще заседава извънредно във вторник. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ei jalko che niama koi da gi zastrelia tia ,da znaete kak shte my olekne na naroda da se otarve ot tezi kpeminalni prestapnici.zakon za prodajba na orajie triabva kato amerka te ot tova razbirat i gi strax.
156
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До фалит!!! - да само, че трябва да се направи пълна ревизия на управлението на станишев и тройната коалиция и тогава да се продължи с сегашното.Народът иска да знае за далаверите от последните 23 години.
155
2
 
7
 
! Отговори
До кога бе ? преди 11 години
Едно си баба знае, едно си баба бае.Договора с Мариците е подписан по времето на Симеон . Не го ли разбрахте бе хора ?ББ не смее да каже нещо лошо за него и затова говори "Далаверите на Милен Велчев", ама за Сакса нито дума !
154
8
 
2
 
! Отговори
тя преди 11 години
Сваляне на правителството води до загуба за народа.
153
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Старите крадци на новите столове, Сега ще дойдат едни които ще обвинят миналите
152
3
 
33
 
! Отговори
активен преди 11 години
Ще запомня управлението на Б.Б. само с едно- за четири години управление не даде на пенсионерите една стотинка отгоре. На фона на милиардите дадени за олигарсите. Дали това не е геноцид над българския народ.
151
4
 
20
 
! Отговори
фалит!!! преди 11 години
Пълна ревизия на държавата и съд за безхаберното правителство на герб!
150
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до кога ще ви гледаме мазните физиономии ,грабители на държавата и ти Костов унищожител на демокрацията в България не ви иска народа махнете се има и други кадърни хора
149
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
tva sa razsipnicite na balgaria sad sad sad v zatvoraaaaaaaaa.van ot parlamenta gadove prestapnici recwdivisti 23 god kradoxte rasipvaxte izkate oshte oshte .edin dava da badat raztreliani oty vas i ste svarsheni boklici takiva boklyci boklyci mreteeeeeeee.marshiiiii.
148
2
 
11
 
! Отговори
До 179 преди 11 години
Повечето го споделям. Грабителството е почнало по времето на Шулева, чийто продукт е самият Плевнелиев.Принципно няма значение кой ни краде, но нито Костов, нито Дянков са цветя за мирисане. Плевнелиев и Костов са замесени с Мариците.Интересно от къде ще крадат, когато сабуят на босия цървулите?Ще ни принудят да си подарим жилищата - това също е точка в план Ран-Ът!Ревем, че сме бедни, а 95% от населението да има собствено жилище.Плевнелиев много иска да ни санира, много!
147
2
 
8
 
! Отговори
Зрител преди 11 години
Предаването на Кошлуков потвърди отдавнашни мои подозрения. Още с промяната, схващах, че България ще бъде ограбена от глутница преяждащи брутални субекти. Още преди 20 години казах, че нищо няма да се промени, а ще се изнудва населението с цените на жизнено важните стоки. Днес става ясно, че ни грабят пипалата на октоподната енергийна мафия, като беше изрично подчертано в предаването, че един от тях е президентът, както и това, че Дянков е работил в същата посока.НЕК е пред фалит.
146
5
 
10
 
! Отговори
Не-Не-Не преди 11 години
До АнонименКак всичко избълвано от Боко е лъжа? Това е долна манипулация!!!Боко действително е телефонирал за Мишо Бирата и е ритал топка в неделя по време на протестите!Няма да заблуждаваш хората, мушморок с мушморок!
145
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И сигурно няма да има,защото" компетентните" и "кадърни" управници окрадоха всичко,което можаха от държавната хазна.Окрадоха и това,което им "даваше"ЕС,а застанаха пред излъганите хора с уверението,че те ги спасяват като бъркат и в резерва.Това е чиста проба гавра.Защо не потърсят отговорност на това недоразумение Дянков,когото върнаха от щтатите,за да унщожи всички улики срещу него и това некадърно правителство.
144
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това беше идеята да се изгони сегашното правителство, за да може Доган и другаря Станишев да възобновят кражбите.А гламавият народ се хлъзна покрай високите сметки за ток, защо вече никой не говори за това?Цялата работа дойде от отказа за Белене ! За далаверета с Белене енергийната Мафия е готова, ако трябва и да разруши държавата!!!
143
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ami vie 23 godini kradoxte kak da ima i to miliarti za vas i prnsii ot 150 za nas .prestapnici.
142
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само Костов и Дянков могат да върнат доверието на света към нас.А иначе причината е:Това беше идеята да се изгони сегашното правителство, за да може Доган и другаря Станишев да възобновят кражбите.А гламавият народ се хлъзна покрай високите сметки за ток, защо вече никой не говори за това?Цялата работа дойде от отказа за Белене ! За далаверета с Белене енергийната Мафия е готова, ако трябва и да разруши държавата!!!
141
1
 
14
 
! Отговори
Манипулация преди 11 години
В момента се внушава, че са разединени протестиращите. В това няма нищо фатално, има различни мнения. БТВ стигна до там, че шефът на СЕМ дава акъл какво да говорят и какво да не говорят протестиращите. Когато тази сутрин излезе на екрана "лицето" на протеста Андрей Слабаков, смятам, че грубо се манипулират хората. Разберете, България не е само София, не е логично градът на чиновниците и липса на безработица да страда така, както страда останалата част на България! Мизерията е чудовищна!
140
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ВСЯКА ДУМА, ИЗРЕЧЕНА ОТ БОЙКО Е ЛЪЖА.
139
1
 
9
 
! Отговори
Made in BG преди 11 години
Минималната заплата да е 10 000 така ще се напълни с англичани и други желаещи да работат в БГ и населението ще се увеличи на макс ще се увеличи цената на жилищата и всички ще искат да живеят тук.Чуждестраните фирми ще се натискат да отварят молове щото хората ще имат пари и ще пазаруват,а в Англиа никои няма да остане за 2000лири да живее.Средната заплата и пенсийте ще са по 25 000 на месец за да могат да си спестяват .Банките ще са пълни с пари и ще отпускат заеми на бедни държави като Англиа
138
5
 
13
 
! Отговори
45 години преход преди 11 години
Това го очаквах и той беше една от причините за бягството на това цинично управление, което възнамерява да се върне с още по-голям цинизъм и настървение!Четири години нарастваха цените, четири години няма положителна промяна в доходите. Окраден сребърен фонд и здравна каса. Това са лични пари, които всеки работещ внася!Мародерско правителство! Есенция на всичко гнусно в последните 23 години!Разлойниците нямат цвят, род, име!